Şimdi Ara

protein tozu amino asit kreatin yada arjinin hangisini almalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
11.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar daha önce spor yapmışligim var ameliyat olup birakmak zorunda kaldim simdi yeniden baslicam.ama bu sefer protein tozu amino asit ve kreatin almayı dusubuyorum siz ne diyorsunuz birde kreatin şart mı yada amino asit kreatin yerine baska bisey alabilirim siz ne diyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• protein tozu ve amino asit alıp birde yanına kreatin almayı düşünüyorum ama arjinin ile daha hızlı gelişirsin diyorlar. sizce ne yapmalı.ayrıca kreatin şartmı kreatin yerine glutamin arjinin gibi alabileceğim başka şeyler de var sizce hangisi daha etkili olur birde amino asit olmazsa olmaz mı?
  • Vücut geliştirmeye yeni başlayan kişilerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri spora başlar başlamaz takviye gıdaları kullanmalarıdır. Her ne kadar spor geçmişiniz olsa da en az 3 ay sonra almanız tavsiye olunur. Aksi takdirde bu gıdalara harcayacağınız paranın çoğu çöpe gitmiş olacak. Bu spora yeni başlayanlara önerilerimiz genelde ilk üç ay boyunca beslenmesine dikkat ederek hafta da 3 kez olmak koşulu ile salona gitmeleridir. Kişinin durumuna takviye gıdaları kullanma süresi 2 sonrasında da olabilir. Takviye gıda kullanacaksan 3 ay sonrasında ilk olarak whey proteini ile başlaman daha doğru olur. Spora ilk başlamış birinin ilk olarak kas kütlesi kazanması gerekli. Tabi bunun için de daha öncesinde vücut yağ oranını %10 lara kadar çekmen gerekiyor. Bunu 3 aylık dönem içinde gerçekleştirmiş olmalısın. Protein kullanımına spora ilk başladığında kullanırsan vücutta bulunan yağlardan dolayı alacağın proteinin çoğu kullanmadan idrar ile atılacaktır. Çünkü vücut enerji ihtiyacını depo edilmiş besinlerden kullanacaktır. Tabi ilk önceliği Karbonhidratlar alacaktır. Vücutta karbonhidrat tükenince yağlar kullanılacak. O da tükenince en son protein kullanılacaktır. Yağların tükenmesi ile protein tozu kullanımına başlanmalı ki kas kütlende azalma olmasın.
    Yağ kütlesini azaltmak için ilk 3 aylık dönem içinde L-Carnitine kullanabilirsin. Tabi yağlardan kurtulmak için en az yarım saat kardiyo hareketleri yapman gerekli.
    Kreatin bence ilk başlangıç aşamasında çok şart değil. Genelde ağırlık çalışmasına geçildiğinde kullanılması daha doğru. Başlangıç aşamasında çok fazla ağırlığın altına girmeyeceğin düşünülürse gerek yok bence.
    Glutamin ve arjinin de başlangıç için gerekli olmayan aminoasitler arasında. Bunlar mevcut kas kütleni korumada yardımcı olurlar. Tabi kas kütlen azsa çokta gerekli değil. Başta da dediğim gibi 3 ay öncesinde yağ kütlesini azaltmak için kardiyo ile birlikte l-carnitine ve 3 ay sonrasında da whey kullanman daha doğru olacaktır. Diğer söylediğin takviyeleri 6 ay sonrası da durumuna göre kullanmakta fayda var.

Yazdıklarım hakkında daha öncede bilgi sahibi olmuş olabilirsin en azından diğere arkadaşlara ek bilgi olabilir.

• cevap için teşekkürler...benim bir sorum olacak bu aralar spora başlamayı düşünüyorum hardline 3 matrix ve amino asit almayı planlıyorum ama hemen kullanmayı düşünmüyorum.öncelikle formsuz olduğum ve eridğim göz önüne alındığında ortalama 2 ay gibi bir süre calısıp yağ yakıp doğal olarak protein alıp toparlamayı düşünüyorum ortalama 2 ay sonra bunları kullanmayı düşünüyorum.ama aklımı arjinin nednese cok kurcalıyor çünkü daha cabuk gelişim gösterdiği söyleniyor.sizce kullanmalımıyım(4 5 ay sonra tabi).protein tozu ve amino asitin dışında gelişim için iyi olan ne tavsiye edebilirsin.ayrıca başlangıç aşamasında olmadığımı daha önce oldukça iyi bir vücudum vardı toparlayabileceğimi tahmin ediyorum.birde su var hardline matrix 3 protein tozu ile amino asit almak mı? yoksa tek basşına weiderin protein tozumu?(içinde herşey var)http://www.hepsiburada.com/liste/weider-power-whey-3178-gr-chocolate-flavour/productDetails.aspx?productId=sporwe45&categoryId=354041&navq=categoryid%3d354041%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dsporwe45%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020_354041%257d%26fh_refview%3dlister istersen bir bak buna ne dersin...

• quote:

Orijinalden alıntı: fitdelete

Vücut geliştirmeye yeni başlayan kişilerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri spora başlar başlamaz takviye gıdaları kullanmalarıdır. Her ne kadar spor geçmişiniz olsa da en az 3 ay sonra almanız tavsiye olunur. Aksi takdirde bu gıdalara harcayacağınız paranın çoğu çöpe gitmiş olacak. Bu spora yeni başlayanlara önerilerimiz genelde ilk üç ay boyunca beslenmesine dikkat ederek hafta da 3 kez olmak koşulu ile salona gitmeleridir. Kişinin durumuna takviye gıdaları kullanma süresi 2 sonrasında da olabilir. Takviye gıda kullanacaksan 3 ay sonrasında ilk olarak whey proteini ile başlaman daha doğru olur. Spora ilk başlamış birinin ilk olarak kas kütlesi kazanması gerekli. Tabi bunun için de daha öncesinde vücut yağ oranını %10 lara kadar çekmen gerekiyor. Bunu 3 aylık dönem içinde gerçekleştirmiş olmalısın. Protein kullanımına spora ilk başladığında kullanırsan vücutta bulunan yağlardan dolayı alacağın proteinin çoğu kullanmadan idrar ile atılacaktır. Çünkü vücut enerji ihtiyacını depo edilmiş besinlerden kullanacaktır. Tabi ilk önceliği Karbonhidratlar alacaktır. Vücutta karbonhidrat tükenince yağlar kullanılacak. O da tükenince en son protein kullanılacaktır. Yağların tükenmesi ile protein tozu kullanımına başlanmalı ki kas kütlende azalma olmasın.
    Yağ kütlesini azaltmak için ilk 3 aylık dönem içinde L-Carnitine kullanabilirsin. Tabi yağlardan kurtulmak için en az yarım saat kardiyo hareketleri yapman gerekli.
    Kreatin bence ilk başlangıç aşamasında çok şart değil. Genelde ağırlık çalışmasına geçildiğinde kullanılması daha doğru. Başlangıç aşamasında çok fazla ağırlığın altına girmeyeceğin düşünülürse gerek yok bence.
    Glutamin ve arjinin de başlangıç için gerekli olmayan aminoasitler arasında. Bunlar mevcut kas kütleni korumada yardımcı olurlar. Tabi kas kütlen azsa çokta gerekli değil. Başta da dediğim gibi 3 ay öncesinde yağ kütlesini azaltmak için kardiyo ile birlikte l-carnitine ve 3 ay sonrasında da whey kullanman daha doğru olacaktır. Diğer söylediğin takviyeleri 6 ay sonrası da durumuna göre kullanmakta fayda var.

Yazdıklarım hakkında daha öncede bilgi sahibi olmuş olabilirsin en azından diğere arkadaşlara ek bilgi olabilir.

birde unuttum benim ileriki seviyelerde aynı şekildemi devam etmem gerekiyor ek bir seyler lazımmı cevaplar için teşekkürler...

• Spor a Başlayalı 1 ay oldu. Daha Öncede Evde 10 kiloluk dambıl ile çalışmıştım. Spor Salonundaki hocam ve basketbol oynayan tanıdığım Protein Tozu Kulana Bilceğimi Söyledi. İnternet'ten edindiğim bilgilere bakınca 3 ay sonra kullanılması daha doğru diyorlar. Kafam Çok Karıştı Alırsam Param Boşa Gidermi, yoksa gelişmemde Bi Etki Yaparmı ? Bu arada Boyum 1.85 Kilom 72 .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oktylmz95

Spor a Başlayalı 1 ay oldu. Daha Öncede Evde 10 kiloluk dambıl ile çalışmıştım. Spor Salonundaki hocam ve basketbol oynayan tanıdığım Protein Tozu Kulana Bilceğimi Söyledi. İnternet'ten edindiğim bilgilere bakınca 3 ay sonra kullanılması daha doğru diyorlar. Kafam Çok Karıştı Alırsam Param Boşa Gidermi, yoksa gelişmemde Bi Etki Yaparmı ? Bu arada Boyum 1.85 Kilom 72 .

ilk 3 4 ay bir şey kullanma daha sonra başla proteine flan banada öyle dediler yoksa paran boşuna gider...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BCAA MI KREATİN Mİ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki protein Tozu Kilo almaya Yarar mı ?
  • Protein tozu kilo almanı saglamaz. Kilo alman için karbon alman gerekmekte.. Protein tozu kas yapılarını inşaa etmen için önemli bi destekcidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Code

cevap için teşekkürler...benim bir sorum olacak bu aralar spora başlamayı düşünüyorum hardline 3 matrix ve amino asit almayı planlıyorum ama hemen kullanmayı düşünmüyorum.öncelikle formsuz olduğum ve eridğim göz önüne alındığında ortalama 2 ay gibi bir süre calısıp yağ yakıp doğal olarak protein alıp toparlamayı düşünüyorum ortalama 2 ay sonra bunları kullanmayı düşünüyorum.ama aklımı arjinin nednese cok kurcalıyor çünkü daha cabuk gelişim gösterdiği söyleniyor.sizce kullanmalımıyım(4 5 ay sonra tabi).protein tozu ve amino asitin dışında gelişim için iyi olan ne tavsiye edebilirsin.ayrıca başlangıç aşamasında olmadığımı daha önce oldukça iyi bir vücudum vardı toparlayabileceğimi tahmin ediyorum.birde su var hardline matrix 3 protein tozu ile amino asit almak mı? yoksa tek basşına weiderin protein tozumu?(içinde herşey var)http://www.hepsiburada.com/liste/weider-power-whey-3178-gr-chocolate-flavour/productDetails.aspx?productId=sporwe45&categoryId=354041&navq=categoryid%3d354041%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dsporwe45%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020_354041%257d%26fh_refview%3dlister istersen bir bak buna ne dersin...

Sorularına sıra ile cevap verirsem bir karışıklık olmaz sanırım.
    Sanırım ilk sorun hangi marka protein tozu kullanmalıyım yönünde olmuş. Bildiğin gibi piyasada bir çok marka protein tozu bulunuyor. Bunların içerik olarak bir çoğu farklı oranlarda protein tozu ve aminoasit içeriyor. Aslında Bir ölçeğinde ne kadar protein vardır ve bir kutudan kaç sporsiyon çıkıyor meselesi daha önemli bence. Bahsetmiş olduğun Hardline 3 matrix marka protein tozunu bende kullandım.

3 matrix in bir ölçeğinde 37.6 gram protein bulunuyor ve 52 porsiyon olacak şekilde ölçeklendirilmiş. Yani 52 kez içiyorsun. Hatta boş kutusu şu anda önümde kutu üzerinde ki bilgilerden yazıyorum. İçerisinde 3 mg kreatin, 5.4 gr. Glutamin öncüsü ,2.8 gr karbonhidrat ve 8.4 mg BCAA bulunuyor. Başlangıç seviye bir sporcu için içinde olması gereken bütün takviyeler bulunuyor. Tabi bulunuyorsa. Ben hardline dan pek verim aldığımı söyleyemem. İçeriğine bakan bir insan etkileniyor doğal olarak ama hoşuma gitmeyen bir marka. Tabi kişiden kişiye değişir. Ben kullandığım protein tozlarını ve etki derecesine göre sıralama yapayım bence.

İlk bu işe başlarken Optimum Nutrition ON Gold Whey kullanmıştım ve 3 kutu bitirmiştim. İçeriğinde 23.9 gr protein, 4 gr glutamin, 5.5 gr BCAA ve 1.8 gr karbonhidrat bulunuyor. Bir kutuda 74 porsiyon çıkıyor. (İçeriğinde en az oranda şeker bulunan tozlardan biridir).

Sonra Muscletech Nitro tech marka kullandım. Bunun tadı iğrenç ve çok şekerli; içerisinde 30 gram protein, 3 gr kreatin, 2 gr. karbonhidrat, 1.5 gr yağ bulunuyor. Bir kutuda 49 porsiyon çıkıyor. (Fiyat olarak weiderden daha pahalıya geliyor.) (1 kutudan sonra bir daha almadım. Almayı da düşünmüyorum)

Üçüncü olarak Hardline 3 matrix aldım. Çilek aromalısının tadı çok güzel içimi en güzel tozlardan biri. Ama dediğim gibi pek faydasını görmedim. o yüzden 1 kutudan sonra almadım. Karar yine de senin.

Son kullandığım marka Weider Premium Whey. Senin bana gönderdiğin Weider Power Whey. İkisi içerik olarak farklılık arz ediyor. Power Whey içerisinde yüksek oranda karbonhidrat var. Hatta karbonhidrat oranı en yüksek tozlardan biri. Kas kütlesinin yanında kilo almak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir toz. Weider Premium Whey ise düşük karbon hidrat ve yüksek oranda protein tozu içeriyor. Proteinin saflığı çok iyi. Bir ölçeğinde 33 gram protein bulunuyor. 1.6 gram karbonhidrat 10.8 mg BCAA bulunuyor. Bir kutusu 76 porsiyondan oluşuyor. Oranlara bakarsak içerik olarak en iyi protein. Tabi fiyatı pahalı olan tozlardan ama porsiyon ve protein miktarı oranlarını göz önüne alırsan diğer markaların fiyatları ile neredeyse aynı. İnsanlar kutu içeriği protein oranı ve porsiyon oranını hesaplamadan kullanıyorlar. Tabi pahalı olması kaliteden ötürü olduğu aşikar. Weider yani daha ne olsun. Eminin benim anlatmama gerek bile yok. (Bu protein tozunda karar kıldım. Şu anda 3 kutu bitmek üzere. kas gelişimini aşırı oranda tetiklediğini söyleyebilirim.)

Tabi bu işlerde maddiyat çok önemli ama sağlık daha önce geliyor. Sağlıksız bir gelişim olacaksa hiç gelişme daha iyi bence. Weider sana pahalı geliyorsa Sana Optimum Nutrition Whey öneririm. Kesinlikle weiderden aşağıda kalır yanı yok. Sadece protein oranı düşük o kadar. Onu da günde alman gereken protein miktarını hesaplayıp porsiyon sayısını artırmakla eşitleyeblirsin. Protein saflığı ve kalitesi neredeyse weider gibi. Kaldi ki bir çok kez en iyi protein tozu ödülünü aldı.

Gelelim arjinin konusuna
    İnternet ortamında arjinin konusunda bir çok bilgi mevcut. Arjininin büyüme hormonunu tetiklediği ve bununla birlikte kas oluşumunu hızlandırdığı yönünde bilimsel araştırmalar var. Bunun yanında kreatin nin de kas oluşumunu etkilediği yönünde bilimsel kanıtlar var. Bir diğer aminoasitinde ve bir diğerinin de.. Bu liste uzayıp gider. Aslında en iyi kas oluşumu hangisi şeklinde soruyu sormak daha iyi olur. Bir çok sporcunun arjinin kullanıp istediği sonuçlar almadığı aşikar. Eğer profesyonel bir vücut geliştiricisi isen tabi ki kullanmalısın. Ama altı yıllık bir vücut geliştiricisi olmadığına göre ve musabakalara katılmadığına göre hiç ama hiç gerek yok. Bunun yerine BCAA kullanman daha mantıklı olur. Kaldı ki uzun zincirli aminoasitler kas oluşumuna en çok katkı sağlayan gruplardır. (Bunları kullanman gereken sürede daha önce bahsetmiştim. En az 3 ay gibi)

Diyelim sporda 4. aya geldin halen whey ile mi devam etmeliyim yoksa ekstra takviyeler almalı mıyım? Bu sorunun cevabı şöyle: Ewet. Bu spora başladıysan protein ihtiyacını karşılamak için iki yol mevcut ya günde en az 1.5 kilo et yiyeceksin ya da 2 porsiyon Whey proteini alacaksın. Kas gelişimini sınırlamak istediğin nokta da protein alımında değişiklikler yapabilirsin. Ama yine de her zaman kullanman gereken bir takviye gıda. Şu da var kas kütlen arttıkça alman gereken protein miktarı da artacaktır. Onun hesaplanmasını biliyorsundur zaten. 4. aydan sonra ekstra takviyeler neler olabilir. Whey ile birlikte BCAA ve kreatin alabilirsin. BCAA kas oluşumunu tetiklerken Kreaitin kaslara enerji vererek her antrenmanda daha ağır çalışmanı sağlayabilir.
    NOT: Bu takviyleri kullanman için vücut yağ oranın en fazla %10 olmalı aksi halde verdiğin her kuruş boşa gidecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oktylmz95

Spor a Başlayalı 1 ay oldu. Daha Öncede Evde 10 kiloluk dambıl ile çalışmıştım. Spor Salonundaki hocam ve basketbol oynayan tanıdığım Protein Tozu Kulana Bilceğimi Söyledi. İnternet'ten edindiğim bilgilere bakınca 3 ay sonra kullanılması daha doğru diyorlar. Kafam Çok Karıştı Alırsam Param Boşa Gidermi, yoksa gelişmemde Bi Etki Yaparmı ? Bu arada Boyum 1.85 Kilom 72 .

Evde 10 kiloluk dumbell ile çalışmanız ve spor salonuna gitmeniz protein tozu kullanmalısınız anlamına gelmiyor. Yağ oranı %20 olan biri salona zayıflamak amaçlı gidiyorsa asla ve asla takviye gıdalar kullanmaması gerekli. Neden kullanmamalısın çünkü vücudunda zaten gerekli oranda enerji kaynağı mevcut. spor esnasında duyacağın enerji vücudun karşılayacaktır. Senin bunu la birlikte protein tozu alırsan zaten vücudun bunu kullanmadan idrarla dışarı atacaktır. Bu da maddi zarar. Spor salonlarında iş biraz ticarete dönüştüğü için size protein tozu kullanmalısın diye söylemleri normal. Ama bu gibi sözlere inanamamanız tavsiye olunur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Code

cevap için teşekkürler...benim bir sorum olacak bu aralar spora başlamayı düşünüyorum hardline 3 matrix ve amino asit almayı planlıyorum ama hemen kullanmayı düşünmüyorum.öncelikle formsuz olduğum ve eridğim göz önüne alındığında ortalama 2 ay gibi bir süre calısıp yağ yakıp doğal olarak protein alıp toparlamayı düşünüyorum ortalama 2 ay sonra bunları kullanmayı düşünüyorum.ama aklımı arjinin nednese cok kurcalıyor çünkü daha cabuk gelişim gösterdiği söyleniyor.sizce kullanmalımıyım(4 5 ay sonra tabi).protein tozu ve amino asitin dışında gelişim için iyi olan ne tavsiye edebilirsin.ayrıca başlangıç aşamasında olmadığımı daha önce oldukça iyi bir vücudum vardı toparlayabileceğimi tahmin ediyorum.birde su var hardline matrix 3 protein tozu ile amino asit almak mı? yoksa tek basşına weiderin protein tozumu?(içinde herşey var)http://www.hepsiburada.com/liste/weider-power-whey-3178-gr-chocolate-flavour/productDetails.aspx?productId=sporwe45&categoryId=354041&navq=categoryid%3d354041%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dsporwe45%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_354020_354041%257d%26fh_refview%3dlister istersen bir bak buna ne dersin...

Sorularına sıra ile cevap verirsem bir karışıklık olmaz sanırım.
    Sanırım ilk sorun hangi marka protein tozu kullanmalıyım yönünde olmuş. Bildiğin gibi piyasada bir çok marka protein tozu bulunuyor. Bunların içerik olarak bir çoğu farklı oranlarda protein tozu ve aminoasit içeriyor. Aslında Bir ölçeğinde ne kadar protein vardır ve bir kutudan kaç sporsiyon çıkıyor meselesi daha önemli bence. Bahsetmiş olduğun Hardline 3 matrix marka protein tozunu bende kullandım.

3 matrix in bir ölçeğinde 37.6 gram protein bulunuyor ve 52 porsiyon olacak şekilde ölçeklendirilmiş. Yani 52 kez içiyorsun. Hatta boş kutusu şu anda önümde kutu üzerinde ki bilgilerden yazıyorum. İçerisinde 3 mg kreatin, 5.4 gr. Glutamin öncüsü ,2.8 gr karbonhidrat ve 8.4 mg BCAA bulunuyor. Başlangıç seviye bir sporcu için içinde olması gereken bütün takviyeler bulunuyor. Tabi bulunuyorsa. Ben hardline dan pek verim aldığımı söyleyemem. İçeriğine bakan bir insan etkileniyor doğal olarak ama hoşuma gitmeyen bir marka. Tabi kişiden kişiye değişir. Ben kullandığım protein tozlarını ve etki derecesine göre sıralama yapayım bence.

İlk bu işe başlarken Optimum Nutrition ON Gold Whey kullanmıştım ve 3 kutu bitirmiştim. İçeriğinde 23.9 gr protein, 4 gr glutamin, 5.5 gr BCAA ve 1.8 gr karbonhidrat bulunuyor. Bir kutuda 74 porsiyon çıkıyor. (İçeriğinde en az oranda şeker bulunan tozlardan biridir).

Sonra Muscletech Nitro tech marka kullandım. Bunun tadı iğrenç ve çok şekerli; içerisinde 30 gram protein, 3 gr kreatin, 2 gr. karbonhidrat, 1.5 gr yağ bulunuyor. Bir kutuda 49 porsiyon çıkıyor. (Fiyat olarak weiderden daha pahalıya geliyor.) (1 kutudan sonra bir daha almadım. Almayı da düşünmüyorum)

Üçüncü olarak Hardline 3 matrix aldım. Çilek aromalısının tadı çok güzel içimi en güzel tozlardan biri. Ama dediğim gibi pek faydasını görmedim. o yüzden 1 kutudan sonra almadım. Karar yine de senin.

Son kullandığım marka Weider Premium Whey. Senin bana gönderdiğin Weider Power Whey. İkisi içerik olarak farklılık arz ediyor. Power Whey içerisinde yüksek oranda karbonhidrat var. Hatta karbonhidrat oranı en yüksek tozlardan biri. Kas kütlesinin yanında kilo almak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir toz. Weider Premium Whey ise düşük karbon hidrat ve yüksek oranda protein tozu içeriyor. Proteinin saflığı çok iyi. Bir ölçeğinde 33 gram protein bulunuyor. 1.6 gram karbonhidrat 10.8 mg BCAA bulunuyor. Bir kutusu 76 porsiyondan oluşuyor. Oranlara bakarsak içerik olarak en iyi protein. Tabi fiyatı pahalı olan tozlardan ama porsiyon ve protein miktarı oranlarını göz önüne alırsan diğer markaların fiyatları ile neredeyse aynı. İnsanlar kutu içeriği protein oranı ve porsiyon oranını hesaplamadan kullanıyorlar. Tabi pahalı olması kaliteden ötürü olduğu aşikar. Weider yani daha ne olsun. Eminin benim anlatmama gerek bile yok. (Bu protein tozunda karar kıldım. Şu anda 3 kutu bitmek üzere. kas gelişimini aşırı oranda tetiklediğini söyleyebilirim.)

Tabi bu işlerde maddiyat çok önemli ama sağlık daha önce geliyor. Sağlıksız bir gelişim olacaksa hiç gelişme daha iyi bence. Weider sana pahalı geliyorsa Sana Optimum Nutrition Whey öneririm. Kesinlikle weiderden aşağıda kalır yanı yok. Sadece protein oranı düşük o kadar. Onu da günde alman gereken protein miktarını hesaplayıp porsiyon sayısını artırmakla eşitleyeblirsin. Protein saflığı ve kalitesi neredeyse weider gibi. Kaldi ki bir çok kez en iyi protein tozu ödülünü aldı.

Gelelim arjinin konusuna
    İnternet ortamında arjinin konusunda bir çok bilgi mevcut. Arjininin büyüme hormonunu tetiklediği ve bununla birlikte kas oluşumunu hızlandırdığı yönünde bilimsel araştırmalar var. Bunun yanında kreatin nin de kas oluşumunu etkilediği yönünde bilimsel kanıtlar var. Bir diğer aminoasitinde ve bir diğerinin de.. Bu liste uzayıp gider. Aslında en iyi kas oluşumu hangisi şeklinde soruyu sormak daha iyi olur. Bir çok sporcunun arjinin kullanıp istediği sonuçlar almadığı aşikar. Eğer profesyonel bir vücut geliştiricisi isen tabi ki kullanmalısın. Ama altı yıllık bir vücut geliştiricisi olmadığına göre ve musabakalara katılmadığına göre hiç ama hiç gerek yok. Bunun yerine BCAA kullanman daha mantıklı olur. Kaldı ki uzun zincirli aminoasitler kas oluşumuna en çok katkı sağlayan gruplardır. (Bunları kullanman gereken sürede daha önce bahsetmiştim. En az 3 ay gibi)

Diyelim sporda 4. aya geldin halen whey ile mi devam etmeliyim yoksa ekstra takviyeler almalı mıyım? Bu sorunun cevabı şöyle: Ewet. Bu spora başladıysan protein ihtiyacını karşılamak için iki yol mevcut ya günde en az 1.5 kilo et yiyeceksin ya da 2 porsiyon Whey proteini alacaksın. Kas gelişimini sınırlamak istediğin nokta da protein alımında değişiklikler yapabilirsin. Ama yine de her zaman kullanman gereken bir takviye gıda. Şu da var kas kütlen arttıkça alman gereken protein miktarı da artacaktır. Onun hesaplanmasını biliyorsundur zaten. 4. aydan sonra ekstra takviyeler neler olabilir. Whey ile birlikte BCAA ve kreatin alabilirsin. BCAA kas oluşumunu tetiklerken Kreaitin kaslara enerji vererek her antrenmanda daha ağır çalışmanı sağlayabilir.
    NOT: Bu takviyleri kullanman için vücut yağ oranın en fazla %10 olmalı aksi halde verdiğin her kuruş boşa gidecektir.

cevaplar için teşekkürler...Ayrıca size bugün öğrendiklerimi yazıyorum iyi okuyun oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum

Bugün eski bir arkadaşıma hulk ına denk geldim(yeşil dev :D) aramız oldukça iyidir ona bu konuları sordum neredeyse senin dediklerinin aynını dedi.ama kreatin konusunda oldukça iyi şeyler söyledi.Mesela kreatinin hem deri altında ve kaslarda su topladığını yani kanda daha fazla su taşındığını bununla beraber 2-3 kilo kadar kilo alacağımı söyledi.kreatinin asıl amacı ise kas yapımına yardımcı olmakla beraber kas için gerekli gücü kuvveti sağlıyormuş yani pump etkisi yaratır dedi.(sınırları zorlarsın yani gücünü ortaya çıkarır dedi).bunun sayesine daha fazla ağırlık kaldırabilirsin dedi buda daha iyi bir gelişim için daha sağlıklı olur dedi.Hatta eskisine oranla daha şaşırtıcı derecede ağırlık kaldırabilirsin dedi.yani kreatin kaslarda su toplamanın dışında kaslara ve sana güç sağladığını buda daha fazla ağırlık anlamına geldiğini söyledi.ama kullanım şekli önemli dedi.genellikle yükleme şekli tercih edilir dedi(kısa sürede fazla alım daha sonra az az devam)ama kendi tecrübeme göre bence "NO" ile alımı daha doğru olur(NOX diyede satılır) dedi.Çünkü No yani nitrik oksit kan damarlarını genişlettiğini ve kanı kaslara yönlendirdiğini ayrıca idmanlarda dinlenme süreni kısaltır dedi ve en önemlisi kreatin gibi pump etkisi yani sana güç katar dedi.ayrıca ben nitrik oksit kullandığım dönem kaslarım acayip şişerdi dedi ama kalıcı değil tabi dedi idman sırasında balon gibi olur derdi.ama idman sonrası eski hallerine döner dedi.Ama benim en şaşırdğım şey ise ben burada kreatinni ve arjinini tartışırken aslında bu NO ürünlerinde yani “N.O.-Xplode” ürünlerinin hepsinin içinde arjinin olduğunu çünkü arjininin vücutta NO üretiminin tetikliyormuş.(vücutta NO üretirmiş arjinin tetikler dedi)Ayrıca c vitamini ile kullanmanın daha etkili olduğunu da söyledi çünkü c vitamini kanı inceltir dedi.Yani dedi No ürünlerinin neredeyse hepsinde arjinin vardır dedi.ama sadece arjinin almakla No ürün kullanmak ayrıdır dedi.arjinin evet kasların gelişimine katkı sağlar dayanıklılığı arttırır bunu No da yapar ama içeriği daha zengindir dedi sonrasını hatırlamıyorum kusura bakmayın.Tüm bu konuşmanın genelinda adam arjinin faydalı olduğunu ama bana kalırsa dedi önce NO ürünü kullan kan damarlarını genişlet daha sonra kullanıcaksan kreatin kullan dedi böylece daha etkili olur dedi.bu yazıda hep arjinin geçti ama konu kreatin aslında cok karışık olmuş olabilir ama aklımda kalan ve en iyi şekilde toparlayıp yazmak istedim yanlış anlaşılmasın bunları bir profesyonel vücutçudan aldım ben burda soru sordum ama alttada bilgi verdim çelişki olabilir ama bunları bugün bende yeni öğrendim birçok soru işareti kalktı aklımdan sizlede paylaşayım dedim.Bir de kreatin ve arjinin arasında kıyaslama yapmamızın doğru olmadığını ama bana kalırsa dedi önce No kullan kullanırken kreatinle kombine et dedi daha etkili olur dedi ama spora yeni başladığını göz önüne alırsak dedi protein tozu ve aminoları ort. 3.aydan itibaren almaya başlayabilirsin dedi aslında buna kendinde karar verebilirsin dedi eksi haline ne zaman dönersen kullanmaya başla dedi kas artarsa protein ihtiyacıda artar dedi.Eğer geçmişin var ise ama eridiğininide farkındayım dedi 3.yada 4.aydan itibaren protein ve aminoları kullan gelişim hızlanacaktır dedi 6.ve 7 .aydan sonra(yada daha uzun bir süre sonra) No kullanıp hem gelişimine destek olup hemde kan damarlarını genişletirsin daha sonra No ile birlikte kreatini kombine et dedi.Peki arjinin dedim aslında NO nun içinde var dedi yani ekstradan arjinin alman biraz lükse girer dedi hatta gereksiz olur dedi çünkü bu şekilde en az 1 2 sene ilerle anca onları kullan dedi.Peki kreatini kullanmayı bıraktıktan sonra ne olur dedim biraz incelirsin dedi çünkü kreatinin tuttuğu su kaybolur dedi ama öylede aşırı bi kayıp olmaz dedi.Glutamini sordum walla dedi ben 7 senedir spor yapıyorum dedi etkisiz diyemem ama sen bence onu hiç düşünme ben bile daha çözemedim dedi kullandım ama etkisi psikolojik olabilir dedi bence dediğimi yap dedi.İşin özüne gelirsek bu cevaplarla resmen aydınlandım...sizinle paylaşayım dedim Umarım işinize yarar.Birde bunları kullanmak için acele etmememi bunlar biraz ileri seviyeye geçiş takviyeleridir dedi aslında ama bence protein tozu ve amino ile temellerini iyi at dedi.İlla kullanıcaksanda bol sıvı tüket çünkü karaciğeri çok yorar dedi.Umarım açıklayıcı olmuştur çok dağınık anlattım ama bazıları yazarken aklıma geldi.

Birde ona sormayı unuttum ben şimdi eğer ort. 3 ay protein tozu amino falan kullanmıcaksam o arada ne kullanmalıyım.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver_Code -- 2 Ocak 2014; 21:19:18 >

• biraz uzun oldu ama kusura bakmayın....
  • Artık herşeyi öğrendiğine göre takviyeler hakkında konuşmama gerek yok. :) ilk 3 ay dönemde takviye kullanmayacağın için bunun yerine yine protein ağırlıklı beslenmen gerek. Tabi ki hangi gıdalarda protein yüksekse onu ye. Ton balığı, baklagiller, yumurta, lor peyniri, karaciğer, tavuk göğsu vs. Tabi yağ oranı az olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Artık herşeyi öğrendiğine göre takviyeler hakkında konuşmama gerek yok. :) ilk 3 ay dönemde takviye kullanmayacağın için bunun yerine yine protein ağırlıklı beslenmen gerek. Tabi ki hangi gıdalarda protein yüksekse onu ye. Ton balığı, baklagiller, yumurta, lor peyniri, karaciğer, tavuk göğsu vs. Tabi yağ oranı az olmalı.

yardımların için teşekkürler tekrardan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.