Şimdi Ara

Protein ihtiyacı ve protein tozu seçimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun yazdım kimse okuyup cevap yazmamış :D kısa ve öz olarak soruyorum ben spora bu ay başladım daha önce evde çalışıyordum halter dumbell ile ama yetmiyor diye salona geldim ama beslenmede sorun var kilom 90 ve kilo başı 2 3 gr protein alımı gerekiyor günlük buda 2 gr desen 180 gr eder hesaplarıma göre ben 70 80 gr proteini zor alıyorum.et vs yemeyi çok sevmiyorum ama yemeye çalışıyorum.zararı yok deselerde ben dışardan besin takviyesi almaya karşı olsamda sanırım protein tozu almak zorunda kalıcam çünkü yeteri kadar protein alamıyorum en azından günde 1 öğün protein tozu alayım diyorum sizin fikriniz öneriniz nedir nasıl yapıyorsunuz bu işi bu kadar proteinli besini nasıl tüketiyorsunuz bunu öğrenmek istiyorum sadece.kilo başı 2 3 gr protein alımı bana biraz abartı gibi geliyor en azından 1 gr alsam mesela ben 90 gr protein alsam yeter diye düşünüyorum sonuçta yarışmaya filan katılmıyorum.birde whey proteini almayı düşünüyorum hangi protein tozunu seçmeliyim marka öneriside yaparsanız sevinirim.buda uzun oldu ama cevap yazmanızı bekliyorum artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 6 Ekim 2015; 12:46:29 >

• yardım edecek kimse yokmuuu :)
  • Günlük kilonun 1.5 katı protein almaya çalış.Protein tozu alırsan ve günde 1 ölçek alacağını varsayarsak 25 gr ordan sağlarsın.Gerekli mi değil mi ona sen karar ver beslenmen yetecek mi yetmeyecek mi düşün.Protein tozunu hesaplarına sadece +30gr protein gibi kat fazla bir şey bekleme.Marka olarak Optimum ya da Ultimate Prostar tavsiye ediliyor en çok bu aralar.
  • Proteini sadece tavuğu,dana etini,hindiyi ve ton balığından gelen olarak sayıyorsanız tabiki fazla gözüküyor nasıl alıyorlar bukadar proteni diye..

Makarna,pirinçler,kepekli/çavdarlı ekmek,buğday ruşyemi,yulaf her biri 100gramında neredeyse 9-12g protein içeriyor

Süt ve süt ürünleri (yoğurt,peynirler),nohut,mercimek,fasulye,leblebi,kuruyemişlerde de protein bulunuyor

Bunların üstüne beslenmenizde ufak bi eksiklik kalıyorsa 20-40g gibi onuda protein tozlarından temin ediyorsunuz işte takviye olarak .

Kilonuzu Pound olarak çevirin ve 1 ile çarpın bu sizin almanız gereken,ideal olan orandır vücut geliştirme için.. En minimal oran ise Ağırlığınız Pound karşılığı x 0.8 dir. Eğer vücut geliştirme + aktif olarak başka sporlarda yapıyorsanız (basket,tenis,futbol,yüzme) ağırlığınız Pound olarak x 1.25 ideal olan almanız gereken proteindir.. 180 lbs de gelseniz 210 lbs de gelseniz durum bu.

Bunun dışında da kalorinizin %20-25 lik kısmıda Yağlardan karşılanır,geri kalan kalori açığıda Karbonhidrat ile karşılanır (vücüt geliştirme için)

Ama hem vücut geliştirme + başka sporlarla ilgileniyorsanız ağırlığınızın Pound olarak karşılığı x 1.25 protein ve ağırlığınızın pound olarak karşılığı x 3-4 karbonhidrat geri kalanı yağlardan karşılarsınız (kilonuz ne olursa olsun) ideal olan budur..

Bunlar sadece makrolar için ufak bilgiler,sizin aktif hayatınız,başka hobileriniz,başka sporlarla uğraşmanız,gün içnde aktif olan bir işte çalışmanız (mağazacılık gibi ayakta durduğunuz işler) günlük almanız gereken kaloriyi etkileyen faktörlerdir.Bunları bildikten sonra ve hedefinize göre (yağ yakımı,kilo alımı) ayarlarınızı yaparsınız ve o kaloriye göre bu dediğim makrolarınızı ayarlarsınız.

• Frank08 kullanıcısına yanıt
    çok okudum bu protein içeren besinlerin vücutta kullanım şeklini vs hangisi daha yararlı filan diye ve genel olarak bitkisel proteinin çok işe yaramadığı görüşü var forumlarda buda aklımı karıştırıyor.gerçekten zor iş bu sporu yapmak ben birde 90 kiloyum hem yağ yakıp hem kas yapmaya çalışıyorum en az 10 15 kilo vermem gerekiyor.az önce yaşam hastanesini aradım yağ ölçümü yaptırıp kan tahlili yaptırıp hemde diyet programı yazdırmayı düşünüyorum muayene 100 lira birde tahlil ücreti alırlar çokta pahalı değil.kafama göre diyet yapmaktan yoruldum artık en güzeli kendimi bilimin kollarına bırakmam olacak :D sabahtan beri sahanda 3 yumurta 2 dilim ekmek birde 3ü1arada kahve içtim saat 20:00 gibi spora gidicem ve karnım aç değil bende çok büyük dengesizlik var akşam eve gidince karnım acıkıyor gündüz yemediğim yemeği akşam yatmadan önce yiyorum en önce bu sorunu çözmem gerekiyor sanırım.dediklerinizide dikkate alıcam tabiki değerli bilgiler benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

akşam eve gidince karnım acıkıyor gündüz yemediğim yemeği akşam yatmadan önce yiyorum en önce bu sorunu çözmem gerekiyor sanırım

Saat 8 den sonra yağ olarakmı depoluyor vücut yediklerinizi? ''Kapattık arkadaşlar saat 20:10 oldu bundan sonra yağ olucak'' mı diyor vücut =) bakın böyle düşünmeyin..
    Ben kalorimin büyük kısmını akşam saat 9-10 gibi yiyorum antrenmandan sonra,sizde antrenmanı akşam yapıyorsanız yiyebilrisiniz bunda bir problem yok.. Önemli olan sadece yatmadan,24 saat dilimi içersinde almanız gereken kaloriyi,makrolara yakın olan oranı almanız.Bunu ben kendi kafama göre söylemiyorum araştırmalar söylüyor,bende deniyorum ve deneyimi mi size aktarıyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 6 Ekim 2015; 17:09:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

quote:

akşam eve gidince karnım acıkıyor gündüz yemediğim yemeği akşam yatmadan önce yiyorum en önce bu sorunu çözmem gerekiyor sanırım

Saat 8 den sonra yağ olarakmı depoluyor vücut yediklerinizi? ''Kapattık arkadaşlar saat 20:10 oldu bundan sonra yağ olucak'' mı diyor vücut =) bakın böyle düşünmeyin..
    Ben kalorimin büyük kısmını akşam saat 9-10 gibi yiyorum antrenmandan sonra,sizde antrenmanı akşam yapıyorsanız yiyebilrisiniz bunda bir problem yok.. Önemli olan sadece yatmadan,24 saat dilimi içersinde almanız gereken kaloriyi,makrolara yakın olan oranı almanız.Bunu ben kendi kafama göre söylemiyorum araştırmalar söylüyor,bende deniyorum ve deneyimi mi size aktarıyorum arkadaşlar.

mantıken doğru olanda o ama ne bileyim akşam birşey yemeyinde diyorlar ya hani diyetisyenler onun için ikilemde kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    Şimdi günümüzde okadar çok fazla bilgi,diyet,kitap,doktor,makale varki insanın aklı karışıyor doğru haklısınız bu konuda,bende arkadaşlarımız gibi bu durumdan çok çektim,çok şey denedim,tam denemeden bıraktım vs,halen daha uygulumaya çalışıyorum.. ama bu zaman zarfı içinde hem fikir olduğum sabit kaldığım belli başlı taşlar oldu..
    1.si güç çok önemli bir faktör,doğal bir sporcu için volume değil (aynı kas grubuna çok fazla hareket,yüksek set/tekrarlar),heleki bu doğal sporcu birde baya bir zayıfsa... intensity yani ağırlık,şiddet ve yoğunluk (yani kas grubunu haftada 1 kez volume olarak değilde,2-3 kez ağır ve orta derece çalışmak gibi düşünün) önemli.
    2.si ise Dips,Chinup/Pullup gibi vücut ağırlığınız ile çalıştığınız hareketlere + olarak ağırlık ekleyerek çalışmak,
    3.sü Makrolar,dediğim gibi dönemsel olarak değişkenlik gösterebilir.. Mesela bulk zamanı protein değerini siz ağırlığınız pound x 1 olarak alıyorsanız,cut zamanı 1.1 almanız gibi

Size şunu temin edebilirim kesin olarak,İnternette baştada belirttiğim gibi birçok konu,makale,program,diyetiysenlerin araştırmaları vs. şeyler var,size neyin yaradığınızı bulmanız için bir diyete ve programa 12-15 hafta verin,3-4 hafta değil.
    Lakin saat 8 den sonra yemek yenmez gibi bir durum çok çağ dışı ve cahilce,mantıksızca kalıyor bana göre.

• quote:

arkadaşlar uzun yazdım kimse okuyup cevap yazmamış :D kısa ve öz olarak soruyorum ben spora bu ay başladım daha önce evde çalışıyordum halter dumbell ile ama yetmiyor diye salona geldim ama beslenmede sorun var kilom 90 ve kilo başı 2 3 gr protein alımı gerekiyor günlük buda 2 gr desen 180 gr eder hesaplarıma göre ben 70 80 gr proteini zor alıyorum.et vs yemeyi çok sevmiyorum ama yemeye çalışıyorum.zararı yok deselerde ben dışardan besin takviyesi almaya karşı olsamda sanırım protein tozu almak zorunda kalıcam çünkü yeteri kadar protein alamıyorum en azından günde 1 öğün protein tozu alayım diyorum sizin fikriniz öneriniz nedir nasıl yapıyorsunuz bu işi bu kadar proteinli besini nasıl tüketiyorsunuz bunu öğrenmek istiyorum sadece.kilo başı 2 3 gr protein alımı bana biraz abartı gibi geliyor en azından 1 gr alsam mesela ben 90 gr protein alsam yeter diye düşünüyorum sonuçta yarışmaya filan katılmıyorum.birde whey proteini almayı düşünüyorum hangi protein tozunu seçmeliyim marka öneriside yaparsanız sevinirim.buda uzun oldu ama cevap yazmanızı bekliyorum artık :D

1.4 du 2 oldu şimdi de 3 mü diyorlar. yakında 5 de derler. kurufasülye,mercimek,nohut,bulgur,yoğurt,tatlı olarak lorlu puding ye onda da 25 gr protein var . protein tozu ile alsan alsan 25 gram protein alırsın o da bir tabak kuru fasülyede var zaten. sağa sola yolunmanın gereği yok. doğal beslenmeye selam demir sıvazlamaya devam

• x571 X kullanıcısına yanıt
    bencede en güzeli doğal beslenme ile vücut yapmak zaten ama olurmu ondan emin değilim herkes birşeyler kullanıyor çünkü gerçi protein tozu kullananlarda doğal vücutçular onu biliyorum ama yinede takviye sonuçta. bod****tr de birini gördüm şimdi adam 107den 79 kiloya düşmüş ve 1.5 yılda hayvan gibi vücut yapmış.bir arkadaşım sürekli ilgilendi beslenme ve çalışma programı hazırladı bana diyor sabah 10 15 yumurta öğlen 250 gr et (kırmızı beyaz yada balık ) antrenmandan önce yine 150 200 gr et antrenmandan sonra 200 gr et bir öğünde protein tozu ve bcca kullandım karbonhidratı kestim şekeri tuzu kademeli olarak kestim çok zor oldu ama başardım diyor.aslında benimde ilk önceliğim kilo vermek koca götlü olmaktan bıktım artık :D önden bakınca sıkıntı yok ama yan dönüp aynaya bakınca göt ortaya çıkıyor bel bölgemde aşırı yağlandı hergün çekirdek cips yemekten.son birkaç aydır sürekli evde vücut çalıştım en kolay gelişen kas grubu biceps bence kollarım sertleşti ve kalınlaştı biraz giydiğim tişörtlere kolum girmiyor bu kilodayken bile herkes vücutmu çalışıyorsun kollar gelişmiş filan diyor buda hoşuma gidiyor :) ama dediğim gibi acilen zayıflamam lazım erkenden salona başladım bu yüzden yaza kadar 15 kilo versem çok iyi olur zaten 91 92 civarıyım vücut sıkı çok kötü değil ama bu beslenme işi çok zor ve karışık işte birde işin maddi boyutu var tabi hergün 1 kiloya yakın et yemiş örnek verdiğim arkadaş :D tavuk neysede kırmızı et yemek benim için zor her gün 20 25 lira ete para veremem sürekli tavuk yesem bir sorun olurmu acaba yada hindi eti en uygun fiyatlı onlar ton balığı tavsiye etmeyin hiç sevmiyorum arada sırada olur tabi.birde beslenmeyi rutine bağlamakta sıkıntı oluyor vücut hep aynı şeyleri yiyip yapınca gelişimi duruyor filan diyorlar.bu kadar vücut çalışan insan var onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim diye düşünüyorum.benim en büyük sorunum motivasyon bisküvi cips yemeyi çok seviyorum yarın başlıyorum diye söz verdim kendimi dün bir moralim bozuldu işte gittim az önce 2 paket bisküvi yedim :D bunu nasıl hallediyorsunuz birde bunu söyleyin lütfen bunun hapı filan olsa alıp kullanıcam cidden motivasyon hapı :D

• quote:

bencede en güzeli doğal beslenme ile vücut yapmak zaten ama olurmu ondan emin değilim herkes birşeyler kullanıyor çünkü gerçi protein tozu kullananlarda doğal vücutçular onu biliyorum ama yinede takviye sonuçta. bod****tr de birini gördüm şimdi adam 107den 79 kiloya düşmüş ve 1.5 yılda hayvan gibi vücut yapmış.bir arkadaşım sürekli ilgilendi beslenme ve çalışma programı hazırladı bana diyor sabah 10 15 yumurta öğlen 250 gr et (kırmızı beyaz yada balık ) antrenmandan önce yine 150 200 gr et antrenmandan sonra 200 gr et bir öğünde protein tozu ve bcca kullandım karbonhidratı kestim şekeri tuzu kademeli olarak kestim çok zor oldu ama başardım diyor.aslında benimde ilk önceliğim kilo vermek koca götlü olmaktan bıktım artık :D önden bakınca sıkıntı yok ama yan dönüp aynaya bakınca göt ortaya çıkıyor bel bölgemde aşırı yağlandı hergün çekirdek cips yemekten.son birkaç aydır sürekli evde vücut çalıştım en kolay gelişen kas grubu biceps bence kollarım sertleşti ve kalınlaştı biraz giydiğim tişörtlere kolum girmiyor bu kilodayken bile herkes vücutmu çalışıyorsun kollar gelişmiş filan diyor buda hoşuma gidiyor :) ama dediğim gibi acilen zayıflamam lazım erkenden salona başladım bu yüzden yaza kadar 15 kilo versem çok iyi olur zaten 91 92 civarıyım vücut sıkı çok kötü değil ama bu beslenme işi çok zor ve karışık işte birde işin maddi boyutu var tabi hergün 1 kiloya yakın et yemiş örnek verdiğim arkadaş :D tavuk neysede kırmızı et yemek benim için zor her gün 20 25 lira ete para veremem sürekli tavuk yesem bir sorun olurmu acaba yada hindi eti en uygun fiyatlı onlar ton balığı tavsiye etmeyin hiç sevmiyorum arada sırada olur tabi.birde beslenmeyi rutine bağlamakta sıkıntı oluyor vücut hep aynı şeyleri yiyip yapınca gelişimi duruyor filan diyorlar.bu kadar vücut çalışan insan var onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim diye düşünüyorum.benim en büyük sorunum motivasyon bisküvi cips yemeyi çok seviyorum yarın başlıyorum diye söz verdim kendimi dün bir moralim bozuldu işte gittim az önce 2 paket bisküvi yedim :D bunu nasıl hallediyorsunuz birde bunu söyleyin lütfen bunun hapı filan olsa alıp kullanıcam cidden motivasyon hapı :D

ben zaten çikolata falan aramam.sene 3-4 defa ancak yerim o da birisi ikram edecek de öyle. cips severim 3-4 ayda bir yerim sıkıntı olmuyor. valla sabah 15 yumurtayı neresine sığdırıyor merak ettim o kadar da kasmaya gerek duymuyorum. böyle çok kasanlar 2 yıla kalmadan bırakıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Proteini sadece tavuğu,dana etini,hindiyi ve ton balığından gelen olarak sayıyorsanız tabiki fazla gözüküyor nasıl alıyorlar bukadar proteni diye..

Makarna,pirinçler,kepekli/çavdarlı ekmek,buğday ruşyemi,yulaf her biri 100gramında neredeyse 9-12g protein içeriyor

Süt ve süt ürünleri (yoğurt,peynirler),nohut,mercimek,fasulye,leblebi,kuruyemişlerde de protein bulunuyor

Bunların üstüne beslenmenizde ufak bi eksiklik kalıyorsa 20-40g gibi onuda protein tozlarından temin ediyorsunuz işte takviye olarak .

Kilonuzu Pound olarak çevirin ve 1 ile çarpın bu sizin almanız gereken,ideal olan orandır vücut geliştirme için.. En minimal oran ise Ağırlığınız Pound karşılığı x 0.8 dir. Eğer vücut geliştirme + aktif olarak başka sporlarda yapıyorsanız (basket,tenis,futbol,yüzme) ağırlığınız Pound olarak x 1.25 ideal olan almanız gereken proteindir.. 180 lbs de gelseniz 210 lbs de gelseniz durum bu.

Bunun dışında da kalorinizin %20-25 lik kısmıda Yağlardan karşılanır,geri kalan kalori açığıda Karbonhidrat ile karşılanır (vücüt geliştirme için)

Ama hem vücut geliştirme + başka sporlarla ilgileniyorsanız ağırlığınızın Pound olarak karşılığı x 1.25 protein ve ağırlığınızın pound olarak karşılığı x 3-4 karbonhidrat geri kalanı yağlardan karşılarsınız (kilonuz ne olursa olsun) ideal olan budur..

Bunlar sadece makrolar için ufak bilgiler,sizin aktif hayatınız,başka hobileriniz,başka sporlarla uğraşmanız,gün içnde aktif olan bir işte çalışmanız (mağazacılık gibi ayakta durduğunuz işler) günlük almanız gereken kaloriyi etkileyen faktörlerdir.Bunları bildikten sonra ve hedefinize göre (yağ yakımı,kilo alımı) ayarlarınızı yaparsınız ve o kaloriye göre bu dediğim makrolarınızı ayarlarsınız.

Kardeş pound ülkemizde gecmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mdatalay M kullanıcısına yanıt
    http://www.lbstokg.co.uk/ şurdan çeviriceksin ...

Mesela 80 kilomusun? pound a çevirdiğin zaman 176 olur

176 x 1 = 176g protein alıcaksın.

Ülkemizde geçip geçmemesi ne alaka allah aşkına yani,ben sizin makro değerlerinizi nasıl alıcağınızı söylüyorum.
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    çikolata bende aramam pek ama aynı şeyi cips için söyleyemiyorum akşam antrenmandan gelirken 3 paket cips aldım orta boy yedim :D ama artık bitti bugünden itibaren diyetle beraber spora devam edicem.sabah gittim diyet peynir aldım 40 gr ondan yedim 6 tanede yumurta haşladım 3ünü tam olarak 3 tanesininde beyazlarını yiyorum yarım saattir 3 yumurtayı zor bitirdim :D hele sırf beyazını yemek işkence gibi ayrıca şimdi aklıma geldi bildiğim kadarıyla bir öğünde 30 gr kadar protein almamız gerekiyormuş fazla alırsan ya idrar yoluyla vücuttan atılır yada yağ olarak vücutta depolanır diye biliyorum yani 15 yumurta yesen kaç gr protein yapar kim doğru yapıyor yada söylüyor orasıda karışık biraz sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.