Şimdi Ara

Prostatit belası (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
26
Favori
273.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 8 ay
  • Cevaplayan Üyeler 152
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 16
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 gün 7 saat 21 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 16
  • Favoriye Eklediklerim 26
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • NeverGiveUpOzan (88 mesaj) cells (66 mesaj) mehmetkonyaspor (59 mesaj) akıncıxx (49 mesaj) boyturk (34 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (130 mesaj) Mobil (253 mesaj) Tablet (2 mesaj) Mini (4 mesaj) Uygulama (2 mesaj) (1 mesaj)
  • @
3 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Yaşı 60 ın üstünde olan arkadaşlarından iki tanesine el muayenesi yapılmış istanbul'da. Prostat kanseri teşhisi için en önemli bulgulardan biri el ile muayene bunun için uzman olmak lazım yoksa zaten herkes anlamıyor muayene de iki taraf için de sıkıntı olduğundan yapılmıyor.Ancak; sadece psa ile biyopsi istenmesi çok tartışılan bir husus. Psa yı bulan adam bile bu kadar ticari olacağını bilsem bulmazdım,diye bir üniversitedeki konuşmasında belirtmiş,fda 2012 yılında sadece psa ile biyopsi yapılmaması gerektiğini tavsiye etmiş,sonra yine bağırış çağırış 2017 de 59 yaş üzeri hastalara uygun denmiş.Biyopsi çok masum değil,iyi ellerde yapılmaz ise idrar kaçağı ve erkeklik sonu olabiliyor.Rastgele yerlerden 12-16 parça alındığından bir tek biyopsi ile kanser olup olmadığın bile anlaşılmıyor,sonuçta artık yeni yöntemler çıktı,ilaçlı prostat mr ı ile kanserli bölge tespit edilebiliyor ve sadece şüpheli yerler olursa biyopsi oradan yapılıyor.Bunlara bakılınca,araştırma yapılınca insan şüpheleniyor,para tuzağına düşmek ayrı bir dert,kanser şüphesi ile oradan oraya koşturmak ayrı bir dert. Psa idrar yolları enfeksiyonunda da,prostatit de yükselen bir şey,daha ispatlanmasa da varikoselde bile yükselebildiği söyleniyor.Bu teşhisler araştırılmadan psa yüksek mi yürü biyopsiye denmesi bana ilginç geldi,ondan paylaştım.




  • Benimde ilk once psa 16 civarina cikmisti birbucuk ayda normale dondu 3 kutu tavanik kullandim dr birde prostatit olmadigimi soylemisti 2015 den beri hastaligi cekiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmankul o kullanıcısına yanıt
    İşte benim de tam söylemek istediğim bu. Psa yüksek çıkınca önce el ile muayene yapılır,sertlik var ise şüphe göstergesidir,sonra prostatit mi,idrar yolu enfeksiyonu mu o kontrol edilir,crp ye bakılır yüksek ise zaten enfeksiyon var demektir,hatta varikosel mi o incelenir,bunlardan hiç biri değilse biyopsi seçeneği son çare olarak dedenir.Bu günün teknolojisinde bile önce ilaçlı mr a bakılıyor.Ezbere biyopsi yapılırsa kişinin kanser şüphesi korkusu ile psikolojisinin bozulması,biyopsinin doğru yerden alınmamasından doğan yanlış teşhis cabası.Sadece psa yüksek biyopsi ol demek kolay iş, para tuzağı gibi geliyor.Yanılabilirim.
  • gezginci06 g kullanıcısına yanıt
    bende idrar az yapma şıkışma hissi ile gittiğimde doktoara herkes gel operasyon yapalım dedi sadece devlet hastanesinde doktor yaşın geç psa 2yi geçerse gel bakalım dedi 6ayda bir ölçtür demişti ilaç filan yazmıştı elle muayende yumuşak olduğunu söylemişti.. 4-5 sene geçti eskiye göre biraz rahatım arada sancı olduğunda sıcak su koyuyorum okadar o doktora gitmediğim ihmal ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    bende idrar az yapma şıkışma hissi ile gittiğimde doktoara herkes gel operasyon yapalım dedi sadece devlet hastanesinde doktor yaşın geç psa 2yi geçerse gel bakalım dedi 6ayda bir ölçtür demişti ilaç filan yazmıştı elle muayende yumuşak olduğunu söylemişti.. 4-5 sene geçti eskiye göre biraz rahatım arada sancı olduğunda sıcak su koyuyorum okadar o doktora gitmediğim ihmal ettim.
    Zaten yaşlı doktorlar bu işi daha gerçeğine uygun yapıyorlar,hele ameliyat yapmıyorsa en gerçekçi bilgileri veriyorlar,elle muayene sonucu yumuşak tespit ettilerse psa yüksek ise bile biyopsi için zorlamıyorlar,bazı işini çok iyi yapanları tenzih ederek söylüyorum,hem atlamamak hem de duygusal olarak olayı başka boyuta taşıtıyorlar.Ama hastanın psikolojisi ne olacak o en önemsizi.Hele Ankara, istanbul'da değilseniz yeni teknolojileri görmeniz mümkün olmuyor. Prostatit maddi olarak fazla kazanç getiren bir tedavi olmadığından işini severek yapan ürolaglar haricinde çoğu hekim için ilgi alanında olmayabiliyor.Örneğin, bel fıtığı ameliyatı Kanada'da belli bulgular haricinde yasaklanmışken bizde,ertesi gün ameliyat denilebiliyor.Yıllarca peynir ekmek gibi herkese kolestrol hapı kullandırıldı,sonra bu hapların kanser yaptığı söylendi.Okuyup da manyak olmamak,herhalde imkansız.Güveneceğiniz, duygusal olmayan doktor bulmak çok önemli.




  • gezginci06 g kullanıcısına yanıt
    burada bile para dönüyor iş sıkıntılı çözüm yoksa ise o kadar para oluyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmankul

    Benimde ilk once psa 16 civarina cikmisti birbucuk ayda normale dondu 3 kutu tavanik kullandim dr birde prostatit olmadigimi soylemisti 2015 den beri hastaligi cekiyorum.
    peki size biyopsi yaptılar mı,yoksa sadece ilaç mı verdiler.
  • prostat_baran17 p kullanıcısına yanıt
    Selam ,

    Bu kadar ilacı beraber mi kullanıyorsun ? Değilse sırası nedir ?
    Beraber kullanmak karaciğeri bitirir gibime geliyor .
  • Arkadaslar merhaba, otururken ve yatarken testis agrısı yasıyorum daha cok doluluk gibi idrarda yanma hissediyorum ve sık tuvalete cıkıyorum. Su içsem idrar yapıyorum 5 dk sonra yakında gidecegim urolojıye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontrealR

    Arkadaslar merhaba, otururken ve yatarken testis agrısı yasıyorum daha cok doluluk gibi idrarda yanma hissediyorum ve sık tuvalete cıkıyorum. Su içsem idrar yapıyorum 5 dk sonra yakında gidecegim urolojıye
    yumurtalıklardamı ağrı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YigitErkin20

    yumurtalıklardamı ağrı

    Alıntıları Göster
    Evet
  • yıllarca doktora gittim hep birşeyin yok dediler en son medikal parka gidip parayı baydım ultrasonda baktılar mesane de kireclenme var dediler antibiyotik toz igne felan verdiler ama degisen birsey yok idrar yaparken yanma oluyor. birde bir şeyi merak ediyorum bu prostat performansı etkiliyormu sertlesme sorunu felan yaratıyormu
  • selamlar,

    arkadaşlar uzun süredir devam eden yaplarımdaki ağrı için usg çektirdim.

    sonuç aşağıdaki gibi.

    randevu almadım daha.

    yorum yapabilecek var mı ?
    .
    .
    .

    Sayın Meslektaşım

    Hastanızın yapılan Üriner US incelemesinde,



    Her iki böbrek normal lokalizasyonda ve normal boyutlardadır. Parankim kalınlıkları normaldir. Konturları düzenlidir. Parankim ve renal sinüs ekojeniteleri normaldir. Bilateral kortikomedüller ayırım normal görülmüştür. Her iki böbrekte pelvikaliektazi görünümü saptanmadı.

    Mesane konturu doğaldır. Mesane lümeni içerisinde patolojik ekojenite görülmedi.

    Prostat boyutu 26x40x36 mm dir. Prostat parankiminde kalsiifkasyonlar mevcutur.

    .
    .
    .saygılarımla.
  • Geçmiş olsun. Bitkisel kürler içinde en etkili ve kalıcı tedavi edeni sarı kantaron çayıdır. Bir tanıdığımın yakını 3 prostat ameliyatı olduğu halde bu illetten kurtulamamıştı. Doktorun tedavi edemediğini sarı kantaron çayı tedavi etti. Ve daha bir sürü insan bu şekilde tedavi oldu. Yalnız sarı kantaronu kullanırken başka ilaç kullanmamaya çalışın etkisini azaltıyor. Tadı da itici değil. 4-5 haftada az bir masrafla tedavi olursunuz.
    Ayrıntılı bilgi isteyenler bu siteyi ziyaret edebilir.

    https://top25sarikantaron.blogspot.com/p/prostat-enlarged-prostate-prostat.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufziya

    selamlar,

    arkadaşlar uzun süredir devam eden yaplarımdaki ağrı için usg çektirdim.

    sonuç aşağıdaki gibi.

    randevu almadım daha.

    yorum yapabilecek var mı ?
    .
    .
    .

    Sayın Meslektaşım

    Hastanızın yapılan Üriner US incelemesinde,



    Her iki böbrek normal lokalizasyonda ve normal boyutlardadır. Parankim kalınlıkları normaldir. Konturları düzenlidir. Parankim ve renal sinüs ekojeniteleri normaldir. Bilateral kortikomedüller ayırım normal görülmüştür. Her iki böbrekte pelvikaliektazi görünümü saptanmadı.

    Mesane konturu doğaldır. Mesane lümeni içerisinde patolojik ekojenite görülmedi.

    Prostat boyutu 26x40x36 mm dir. Prostat parankiminde kalsiifkasyonlar mevcutur.

    .
    .
    .saygılarımla.
    Genel durumda bir sıkıntı yok,prostat taşı var diyor.




  • gezginci06 g kullanıcısına yanıt
    rapordaki son cümle için. tedavi gerektiren bir durum söz konusu mudur ?
  • Bana psa 6 haftada normale donunce yapilmadi. Ancak dr elle muayene yapmadan kanser biopsisine yollamayi dusunmesi sorumsuzluk. Ayrica dr prostatit oldugu mu bile reddeti ve bel agrisidir dedi. Sonuc 2015 sonundan beri cekiyorum. Dr 4-6 hafta gerekli antibiyotikle tedavi etmis olda idi hastaligi akut haldeyken atlatma sansim daha yuksekti. Simdi kronik prostatitliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufziya

    rapordaki son cümle için. tedavi gerektiren bir durum söz konusu mudur ?
    Yaşa göre değişen bir durum prostatın büyüklüğü,normali 20cc,yaş arttıkça bu oran büyüyor,bazen 50cc sıkıntı yaratırken,bazen 90cc sıkıntı yaratmaz,idrar kanalına baskı yapma durumuna göre değişiklik gösterir,genellikle idrar yapma sıkıntısı olmadıkça sadece takip ediliyor,ancak; bu konuyu en iyi doktorunuzla görüşerek öğrenebilirsiniz.Genellikle,siyah yazılanlar,doktoru uyarmak dikkatini çekmek için yazılır.
  • gezginci06 g kullanıcısına yanıt
    cevaplar için teşekürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufziya

    selamlar,

    arkadaşlar uzun süredir devam eden yaplarımdaki ağrı için usg çektirdim.

    sonuç aşağıdaki gibi.

    randevu almadım daha.

    yorum yapabilecek var mı ?
    .
    .
    .

    Sayın Meslektaşım

    Hastanızın yapılan Üriner US incelemesinde,



    Her iki böbrek normal lokalizasyonda ve normal boyutlardadır. Parankim kalınlıkları normaldir. Konturları düzenlidir. Parankim ve renal sinüs ekojeniteleri normaldir. Bilateral kortikomedüller ayırım normal görülmüştür. Her iki böbrekte pelvikaliektazi görünümü saptanmadı.

    Mesane konturu doğaldır. Mesane lümeni içerisinde patolojik ekojenite görülmedi.

    Prostat boyutu 26x40x36 mm dir. Prostat parankiminde kalsiifkasyonlar mevcutur.

    .
    .
    .saygılarımla.
    gecmis olsun artık sizde kronik prostat hastasısınız. orda kireclenme var diyor. bundan sonra idrar yaparken yanma ve ereksiyon sorunu cekmeye baslıyacaksınız ve isin kotu tarafı malesef tedavisi yok




- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.