Şimdi Ara

Prometheus ÇIKTI - Shsh2 Kaydı ile Sürüm düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• EDİT: ARKADAŞLAR BENİM HATAM YÜZÜNDEN ŞU BİLGİLERİ YANLIŞ ANLADINIZ. YANLIŞ AKTARMIŞIM
    JAILBREAK E İHTİYAÇ YOK
    10.2 SÜRÜMÜNDE İSENİZ
    10.1.1 E DÜŞEBİLİRİSİNİZ. EĞER SHSH2 K KAYDINIZ VAR İSE
    ÇOK ÖZÜR DİLERİM ANCAK YANLIŞ AKLIMDA KALMIŞ

ANLATIM DÜZENSİZ GÖZÜKÜYORSA KAYNAKTAN YARARLANABİLİRSİNİZ

Mac ve Linux için tihmstar yayınlıyor ama yakın zamanda windows'a da uyarlanır

Mac indirme linki :https://www.dropbox.com/s/u474uytuh0rbowc/futurerestore_osx_1.0.zip

JAILBREAK GEREKMİYOR
    Düşmek istediğiniz sürüme shsh2 kaydınızın olması gerekiyor.
    (Prometheus geliyor konusunda detaylıca anlatıldı)
    Bu işlemler MAC yada LINUX üzerinden yapılıyor. Windows için beklemeniz gerek.
    iPhone 5S
    iPhone 6/6+
    iPhone 6S/6S+
    iPhone SE

Cihazlarından birine ihtiyacınız var

iPhone 7 , 7+ , iPad Pro
    iPad Air
    iPad Air 2
    iPad mini 4
    iPod Touch 6G desteklenmiyor.

Bilmeniz gerekenler.
    iOS 9.3.3’den iOS 10.1.1 e yükselebilirsiniz. Ancak 10.1.1’den 9.3.3 e düşmezsiniz.
    9.3.3 cihazınızda elinizde shsh2 kaydı olan istediğiniz sürüme yükselebilir yada düşebilirsiniz.
    10.2'den 10.1.1 e düşebilirsiniz

Adım Adım Anlatım
    1-Futurerestore isimli dosyayı indirin
    (yukarda indirme linki verdim)

2-Elinizde bulunan Shsh2 kaydının ipsw dosyasını indirin
    Bu siteden indirebilirsiniz
    ipsw.me
    Download iOS Firmware for iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch, Apple TV and HomePod / IPSW Downloads
    http://ipsw.me

3-Aynı siteden bulunduğunuz iOS sürümünün en son sürümünü indirin.
    Mesela iOS 9.3.3 sürümünü kullanıyorsanız 9.3.5’indirin
    iOS 10.1.1 de iseniz 10.2 yi indirin.

4-Masaüstüne “downgrade” isimli bir klasör oluşturun.

5-İndirdiğiniz ipsw dosyalarını, shsh2 kaydınızı, futurestore aracını oluşturduğunuz “downgrade” klasörüne atın.

6-Bulunduğunuz sürümün en son sürümü indirmiştiniz. Diyelimki iOS 9.3.5’i indirdiniz. İsmi şöyle olacaktır. iPhone6,2_9.3.5_13G36.ipsw
    Bunun dosyanın adının sonunda .ipsw yazan yeri .zip olarak değilştirin
    Dosyanın sonu böyle bitmiş olsun
    Örnek olarak : iPhone6,2_9.3.5_13G36_Restore.ipsw > iPhone6,2_9.3.5_13G36.zip

​7-Zip arşivini dışarı çıkarın. Yani unzip yapın. Çıkardığınız klasöre girin.

8- BuildManifest.plist dosyasını kopyalayın ve downgrade dosyasına kopyalayın.

9- Çıkardığınız dosyaların içindeki baseband yani .bbfw
    Örneğin :Mav7Mav8-6.02.00.Release.bbfw

10-Çıkardığınız dosyaların içindeki Firmware dosyasına girin
    All_flash dosyasına girin
    .production ile biten dosyaya girin
    Sonu .imp4 ile biten dosyayı kopyalayın
    Örnek olarak:
    sep-firmware.n53.RELEASE.imp4

11-iPhone’unuzu Pc ye takın.
    Mac’de terminali açın ve şunu yazın

cd /Users/bilgisayarınız ismi/Desktop/downgrade

12- İşlem bittikten sonra terminale KENDİNİZE GÖRE DÜZENLEYEREK şunları yazın
    ./futurerestore –t FILE_NAME_OF_SHSH_BLOBS.shsh –b FILE_NAME_OF_BASEBAND.bbfw –pBuildManifest.plist –s FILE_NAME_OF_SEP.imp4 –m BuildManifest.plist
    sonrada şunu
    –w FILE_NAME_OF_IOS_TO_UPGRADE/DOWNGRADE.ipsw

Örnek olarak : ./futurerestore –t iPhone6,2_9.3.3-13G34.shsh –b Mav7Mav8-6.02.00.Release.bbfw–p BuildManifest.plist –s sep-firmware.n53.RELEASE.im4p –m BuildManifest.plist–w iPhone6,2_9.3.3_13G34_Restore.ipsw

13- Yapacaklarımız bu kadardı. Bundan sonra olacak işlem 5 dakika da sürebilir 60 dakikada
    Eğer yapacaklarınızın sonunda bir sorun olursa farklı bir Shsh2 kaydıyla farklı ipsw ile deneyin

14- iPhone’unuzu kullanmaya başlayın!
    “Apple uzmanı cihazınıza gelecek herhangi bir sorundan sorumlu değildir.Tüm sorumluluk kişinin kendisine aittir.”

Kaynak : appleuzmani.net
    Apple uzmanı olarak benim yazımdır.
    http://www.appleuzmani.net/prometheus-cikti-adim-adim-anlatim/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeckyG -- 30 Aralık 2016; 2:7:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10.2 imzaları kapandıktan sonra prometheus gelicek dediniz o yetmedi daha önce ios 9da iken shsh kaydının bir önemi yok artık sürüm düşürme gelmez dediniz biz de yapmadık. Şimdi ise prometheus geldi. Bize ne faydası oldu şimdi bunun? Allah sizden bela vermiş allah sizden canin almiş ne var niye geliyore, Gelme istemiyore.
  • Mr.Wiggle kullanıcısına yanıt
    Bundan sonrası için artık. Her yeni sürümü kaydedersiniz

• Ben 10.1.1 de shsh2 kaydi aldim 9.3.3 surumune dusurebilecek miyim bu benim icin cok onemli ? Bilen biri lutfen yazsin heycanladim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video heralde baya zaman önce çekilmiş, ios 9.3.5 ile 9.3.3 arası geçiş yapıyor. Ne faydası var şimdi bu uygulamanın ben tam anlamadım? 9.3.3 jb kullanıyorum şu anda ve imzalar açıkken 10.1.1 in de shsh2 kaydını almıştım, bu program sayesinde 10.1.1 e mi düşebiliyorum 10.2 ye geçip? öyleyse çok bi anlamı yok ama 9.3.3 e dönebiliyorsak cydia eraser riskini almadan restore etmek için kullanılır.
  • doctrin2 kullanıcısına yanıt
    Evet geçebiliyorsunuz

9.3.3 den 10.1.1 e geçebiliyorsunuz

Ancak 10.1.1 den 9.3.3 e düşemiyorsunuz

• CCaGDaSS kullanıcısına yanıt
    Eğer shsh2 kaydınız varsa

iOS 9.3.3 den iOS 10.1.1 e geçebilirsiniz

Eğer shsh2 kaydınız varsa

iOS 9.3.3 den iOS 8.4 e düşebilirsiniz

iOS 10.1.1 jailbreak downgrade desteklemiyor. Ancak bunun dışındaki jailbreaklerle istediğiniz sürüme düşebilirsiniz

Shsh2 kaydınız olduğu müddetçe

Bu işlemi yapmak için cihazda jailbreak olmak zorunda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 4 Sürüm düşürme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam soledigimi anlamadiniz sanirim bende sadece 10.1.1 surumune ayit shsh2 var suan zaten 10.1.1 surumundeyim mecbur 9.3.3 te olan bi shsh2 kaydi olmak zorunda sanirim yani anladigim kadari ile hangi surum icin shsh2 kaydin var ise o surume gecebiliyorsun bu kotu oldu benim icin ben sandim istedigimiz surume gecebiliyoruz her surum icin shsh2 kaydi gerekiyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim

• Arkadaşlar shsh2 kaydı nedir ya? Ben düz shsh kaydı almıştım sürüm düşüremeyecek miyim?
  • sanal pc virtual box üzerinden yapılabilirmi
  • iphone 6 10.1.1 sahibiyim 9.3.4 den guncelledim 10.1.1e cikacak diye cikan jb ise yaramadi. Shsh ise yaramiyor dediler almayi biraktik bu da bi ise yaramadi. 32bit icin cikmis o da ise yaramiyor benim icin bu kadar guncellemenin yeniligin arasinda bos bos bakiniyorum me bahtsiz adamim ya? Baska birinin shsh kaydini kullansak olmaz mi acaba?

• envoytr kullanıcısına yanıt
    Shsh kaydı cihazlara özeldir

Ayrıca bu shsh kaydı değil shsh2 kaydı ile çalışıyor. Bende alamadım. Kimse alamadı

• doctrin2 kullanıcısına yanıt
    Zaten shsh2 kaydını 9 lu sürümlere alma şansımız yoktu. 9 lu sürümler zamanında shsh2 diye birşey yoktu :) O yüzden şu an için çok bir anlamı yok, bi yanlış yapsak jb i kaybetsek son sürüme güncellemek zorunda kalsak jb olmadan bu işlemde yapılamıyormuş, pek kullanışlı bir durum değil bence.
  • Bunun olabilmesi için büyük bir önkoşul var: yükseltme veya düşürme yapacağınız firmware için SHSH kaydı almış olmanız gerekli. Ancak sadece normal kayıt yetmiyor; bunların yeni .shsh2 formatında saklanması lazım. Tihmstar'ın tsschecker adlı yeni aracını (GitHub indirme bağlantısı) kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Arkadaşlar yeni bir kayıt değil shsh2 sadece o formatta kaydetmemiz gerekliymiş

Alıntı iosdelisi.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erturrk -- 29 Aralık 2016; 11:10:19 >
  • https://tsssaver.1conan.com Bu linkten acik olan imzalarin shsh2 kaydini alabilirsiniz
  • Jailbreak istediğini söyleyin de insanlar boşa umıtlanmasın
  • Şuanda iOS 9.3.3 JB liyim hangi sürüme düşebilirim

7.1.2 istiyorum
  • Profeson kullanıcısına yanıt
    Shsh2 kaydınız olmak zorunda

• Mr.Wiggle kullanıcısına yanıt
    Tamam kardes de ios9 shsh kaydin olsa da ios10dan dusuremezdin ki. Ek olarak da 10.2den 10.1.1e dusurebilirsin halen, eger redditte shsh alin dediklerinde aldiysan :D

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.