Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

EPSON EH-TW4400 tavsiye edebileceğim bir cihazır. Bütçeniz müsaitse bu çerçevede iyi bir cihazdır.

son model tw9000 yerine bunu tavsiye ediyorsunuz, yanlış anlamayın kafam karıştı sadece yani koskoca epson tw9000 i home cinema için üretirken ansilümen olayını düşünmüyor mu da kullanıcıyı eski modele mahkum bırakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

EPSON EH-TW4400 tavsiye edebileceğim bir cihazır. Bütçeniz müsaitse bu çerçevede iyi bir cihazdır.

son model tw9000 yerine bunu tavsiye ediyorsunuz, yanlış anlamayın kafam karıştı sadece yani koskoca epson tw9000 i home cinema için üretirken ansilümen olayını düşünmüyor mu da kullanıcıyı eski modele mahkum bırakıyor?

Ben hem full HD hemde uygun bütçeli bir cihaz tavsiyesinde bulundum. Full HD 30.000 USD ye kadar tavsiye edilbilcek cihazlar mevcut. Benim söylediğim cihaz 3000 TL civarı, sizin bahsettiğiniz cihaz 6000 TL civarı. Yani bütçe işi bu. Epson bütçeniz uygunsa size değişik seçeneklr sunuyor.

• quote:

quote:

quote:

Ben hem full HD hemde uygun bütçeli bir cihaz tavsiyesinde bulundum. Full HD 30.000 USD ye kadar tavsiye edilbilcek cihazlar mevcut. Benim söylediğim cihaz 3000 TL civarı, sizin bahsettiğiniz cihaz 6000 TL civarı. Yani bütçe işi bu. Epson bütçeniz uygunsa size değişik seçeneklr sunuyor.

yok ben anlatamadım, diyorum ki epson eski modeline size göre uygun ansilümen değerini koyuyorda yeni modeline neden 2400lük bir değer koyuyor yani koskoca epson bunu düşününemiyor mu olay nedir

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok ben anlatamadım, diyorum ki epson eski modeline size göre uygun ansilümen değerini koyuyorda yeni modeline neden 2400lük bir değer koyuyor yani koskoca epson bunu düşününemiyor mu olay nedir

3D film izleyeceğim diyorsanız Active Shutter gözlüklerde kontrast düştüğü için lümen/ kontrast gibi değerleri 3D ev sinema projeksiyonlarında yüksek tutuyorlar. 3D beni ilgilendirmiyor diyorsanız Epsonun 2D olarak 3200-5500 serisi modellerine bakabilirsiniz.

• arkadaslar epson 710hd hakkinda bilgisi olan varmi acaba nasil bir alettir. aklima yatti bundan alicam galiba 650 dolara amerikadan .

cok fazla para vermek istemiyorum ama bir yandanda kaliteli olsun istiyorum o yuzden 1080p den biraz odun verip dogru duzgun olanlari 1000 dolarlara yaklasiyor cunku bunu almaya karar verdim

urun bu

www.amazon.com
    Amazon.com: Epson V11H475020 318-Inches PowerLite Home Cinema 710 HD 720p 3LCD Home Theater Projector: Electronics
    http://www.amazon.com/Epson-V11H475020-318-Inches-PowerLite-Projector/dp/B007HOHV9U

• quote:

quote:

Üstad bizim bütçemiz biraz daha fazla. Ankarada bir okul için alacağız. Hem öğleden önce hem de öğleden sonrası sınıf olduğu için maliyeti 40'a böleceğiz. Öğrenci başı 50 tl desek, 2000 TL ye çıkabiliriz. Laptopla kullanılacağı için kablosuz bağlantı olsa iyi olur. Ne tavsiye edersiniz.

Hatta şöyle bir sistem kursak nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasreddin -- 23 Eylül 2012; 11:31:13 >

• sabaha kadar araştırma yaptım.

akıllı sistem için Acto Wall Marker Packed Short Focus Akıllı Projeksiyon Modülü alacağım.

projeksiyon için ise Acer S1213Hn düşündüm. Ama bunun için hangi gözlüğü almam gerektiğini bilmiyorum. En az 20-25 gözlük alınacak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasreddin -- 23 Eylül 2012; 7:57:08 >
  • quote:

Tekno Faruk beyin deyimiyle altın uçlu, sırma saçlı HDMI kablolara biraz değinmek gereği orataya çıktı. HDMI kablolarla ilgili ortalarda bir yığın şehir efsanesi dolanmaktadır. Ben bu efsanelerin özellikle yanlış olanlarından başlayarak , konu hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

ALTIN UÇLU HDMI KABLOLAR EN İYİ VE EN İLETKEN KABLOLARDIR : En büyük yalan bu

En iletken metal Gümüştür (0.63 10x6/cm) sonra Bakır (0.596 10x6/cm) sonrada altındır (0.452 10x6/cm) . Buna fiziksel gerçeğe rağmen altının en iyi iletken olması nedeniyle dijital verileri en iyi ileten kablo olduğunu iddia etmek bilimsel hiç bir geçerliliği olmayan tamamen ticari kaygılarla söylenmiş bir ''pazarlama tekniği'' yalanıdır.

O halde nereden çıktı bu altın uçlu kablolar piyasaya, yada neden çıktı ?
    Konnektör uçlarında altın kaplama kullanılmasının asıl sebebi iletkenlik değil korozyonu önlemektir. Altın her ne kadar gümüş ve bakırdan daha kötü bir iletken olsa da diğer ikisi gibi korozyona uğramayarak konnektörlerin ömürlerini arttırır. Yani iletkenlik değil korozyonu engellemek amacıyla kullanılırlar.

KALİTELİ KABLO EN PAHALI OLANDIR : Buda büyük bir yalan.

HDMI kablolar dijital verileri aktarır 1 yada 0 mantığıyla çalışır. Yani ya aktarır ya aktarmaz. Ya vardır yada yoktur. Altın uç, sırma saç diye bir şey yoktur yani. Önemli olan kablonun iç kalitesir. Bu kalitede kendini single yada dual link olup olmamasıyla ortaya koyar. Biri diğerinin 2 katı daha fazla veri aktarır. Çok para verip single kablo alan birisi, kablo ne olursa olsun PS3 oynrken zorlanacaktır.

AKTARIM MESAFESİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR, GÖRÜNTÜ KAYBI OLMAZ : Orta dereceli masum bir yalan

Kesinlikle görüntü kaybı olur. Testi çok kolay wireless modeminizin kaynağınızdan uzaklaştıkça internet bağlantınızın kalitesi düşüyormu düşmüyormu? Buda böyle bir şeydir aktarım da aktarım mesafesi arttıkça araya görüntü kalitesinin yada ses kalitesinin düşmesine neden olabilecek etkenler girer. Anolog sinyaller kadar olmasada dış etkilerden örneğin manyatik alan ve elektriksel gürültü ve oluşabilecek harmonikler digital sinyalleride etkileyecek ve bozacaktır. Bu da data aktarımında kesinti ve bozulmalara yol açacaktır. Ayrıca bağlantı noktalarınında da benzer problemler olabilecektir. Özellikle kablonun empedansı tolerans sınırlarından uzaklaştıkça uzun mesafelerde bu sorunlar daha da artacaktır. 5 metreden sonra bu tür problemler yaşanabilir.

PEKİ HDMI KABLODA NELERE DİKKAT EDELİM ? :

Bu yukarıda sıraladığım etkenlerden dolayı Projeksiyon üreticisi firmaları % 99 'u, projeksiyonların yanı sıra aksesuarlar verirken (AV ve VGA kablolar) HDMI kablolar vermezler. Verenlerde 1.8 m dışında HDMI kablo vermez ve 3 metreden fazla HDMI kablo kullanmayı tavsiye etmez. VGA kablolarda sadece görüntü aktarıldığından bu sıkıntı olmaz. 10-15 metre aktarımı, orta kaliteli bir VGA kablo ile sorunsuz yapabilirsiniz.

Kablo kalitesi sinyalin taşınacağı mesafe uzun ise önemlidir. Eğer 2 metre mesafeden bağlantı yapacaksan ve taşınan sinyal sayısal ise (ki hdmi öyle) kablonun kalitelisi paranı çöpe atmak için en iyi yoldur. Şunu iyi bilin sayısal sinyal, varsa, vardır. kablo kalitesi sinyali bozuyorsa resim yoktur. Sayısalın mantığı bu zaten yeterince 1 ve 0 taşınabiliyorsa kalite sabit kalır. Taşımanın en büyük etkeni mesafedir. Söyle düşünün Adsl modem ile de sayısal veri taşıyorsunuz. Hızınız santrale olan mesafe ile doğru orantılıdır. Mantık aynı "Mesafe artarsa bant genişliği düşer." Bant genişliği taşımak istediğiniz sinyalin teknik sınırları içerisinde kalacak kadar ise sinyaliniz asla bozulmaz. 2 metre mesafe için en ucuz kabloyu alıp gönül rahatlığı ile full HD görüntüyü kayıpsız izleyebilirsiniz.

KuchukSensei bey,

Yazınızda 1 metrelik kabloda sorun yaşamadım demişsiniz, o halde cihazda bir sorun yoktur. 10 metrede sorun yaşıyorsanız bu 1 yada 0 olayıdır. Yani kullandığınız kablo seçimi sorunludur yada ortamı tetikleyen harmonikler muhtemelen dijital sinyallerinizi etkilemekte ve yayını bozmaktadır. Bu nedenle size bulunduğunuz ortamda en kısa kabloyu kullanmanızı tavsiye ederim. Yaşadığınız sorunun kablo kalitesiyle alakası yoktur. Fakat kablo seçiminizle alakası olabilir. Yani uygun veriyi taşıyıp, taşımadığından emin olmadığınız single kablolarla uğraşmış olabilirsiniz. Satıcıların % 90 nı bu farkı bilmez.

Tekno Faruk beyde sizin sorununuzu yaşayıp, üretici firmadan uygun kablo alarak sorunu çözmüş, bence sizde üreticiyle irtibat kurarak uygun kablo isteyin. Üreticiler muhtemelen bu sorunlarla sık sık karşılaştıkları için uygun kablolu çözümler yaratmışlardır.
    Umarım açıklama faydalı olmuştur.

Konuyu okurken dikkatimi çekti, kusura bakmayında bu yorumunuz inanılmaz hatalı bir yönlendirmedir !

HDMI kablo malesefki Ülkemizde herkes için önemsiz, al 5 liraya 10 liraya cihazı kullan, böyle birşey yok, olmasıda mümkün değil !

Projeksiyon kullanımında HDMI kablonun önemi dahada artar, cihazı yada kabloyu yakmak inanılmaz basit bir işlemdir, yani cihazı çöp hale getirmek anlık iştir !

HDMI kablo ses ve görüntüde + veri taşımada en büyük faktördür, hatta yeni nesil bir tvniz varsa deneyin ben burdayım lütfen farkıda yazın, 1.4 hdmi kaliteli bir kablo ile ARC girişinden bağlantı yapın, sonrada sizin fark olmaz dediğiniz 1 metrelik hdmı kablonuzu takın, fark en az %40 civarında olacaktır hem ses hemde görüntü olarak !

HDMI kablo kalitesini artıralım isterseniz mesela gtmxpro adabptörlü hdmi kablosunu bulursanız bırakın ucuz kabloyu Türkiyede satılan emsali pahalı bir kabloyla deneyin yine fark en az %10 civarlarında olacaktır bu oran projeksiyonlarda çok daha önem taşır !

HDMI kablo malesefki Türkiyede hiç umursanmıyor, hediye verilen kablolar bana göre alınmasa daha iyi ne oldukları dahi belli değildir, HDMI kablolarda kullanılan tel alaşımları çok ama çok farklıdır, yüksek düzeyde gümüş karışımlı bir kablo mesela monster 1000 serileri gibi, görüntüye etkisi çok fazla olacaktır !

Türkiye aslında İstanbul demem lazım yada sahil bölgelerinde kablo detayı dahada önem kazanır, her kablo ısı ve nemden etkilenir, oksitlenmeler oluşur, yukarda örneğini verdiğim kablolarda bu iş önem kazanır yani bu kablolar en az 3 farklı kılıfla korunurlar + adaptör desteği sunarlar !

Yorumuma alınmayın fakat, Projeksiyon ve panellerde kablo seçimi tahmin edemeyeceğiniz kadar önem kazanır, firmalardan bana abartmıyorum fakat 30dan fazla kablo hediye gelmiştir yine abrtmıyorum çöpe attım, o kablolara güvenipte 3-5.000 liralık cihazları asla bağlamam !

Panelini yakanlarıda bilirim projeksiyonu yakanlarıda, kötü bir kablo her zaman cihazın bozulmasına etkisi en az %30 civarındadır, bağlantı cihazları her açıldığında media palyerlar, hd reciver aracılığı ile cihazlarada aynı oranda elektrik yüklenmesi olur, kötü bir kablonuz varsa, dikkatli olmak zorundasınız !

Tavsiyemse kaliteli bir cihazınız varsa muhakkak adabtör destekli hdmi kablo edinin, bu kablolar cihaza gelen her türlü statik enerjiyi bloke ederler, zaten bu kabloları taktığınızda eskiden aldığınız görüntü farkı sizi şaşırtacaktır emin olun buna seste dahildir !

• Yanlış yönlendirmeyi anlayamadım? Bu kablolar 1-0 mantığıyla çalışmıyorlarmı? Altın bakırdan daha iletkende bizmi yanlış biliyoruz?

''HDMI kablolar dijital verileri aktarır 1 yada 0 mantığıyla çalışır. Yani ya aktarır ya aktarmaz. Ya vardır yada yoktur. Altın uç, sırma saç diye bir şey yoktur yani. Önemli olan kablonun iç kalitesir.'' Sizin dediğiniz şey zaten bu cümlede açıklanmış. Kablonun dış görünüşüne aldanmayın önemli olan içinde kullanılan malzemenin kalitesidir denmiş. Kısa mesafede asla görüntü kaybı olmaz. Olay dijitaldir zaten. 1 0 çalışır. Ya çalışır ya çalışmaz. Mesafe uzarsa araya giren parazitler ekranda bozukluklar oluşturur. Buda 1 0 çalışmada mesafe uzadıkça bozulma ve iletişimsizlik olduğunu gösterir zaten.

Size iç kalite konusunda % 100 katılıyorum. Fakat bu daha çok 3 metreden sonra kendini gösterir. Yok eğer bulunduğunuz ortam elektronik kirliliği çok yüksek bir ortamsa sizin dediğiniz olay kısa mesafede gözlemlenir. Fakat bu bir ev için asla geçerli değildir. Bu tür elektronik kirliliğin olduğu yerlerde zaten bu parazitlenmeyi kesmek yada etkilenmemek için profosyonel kurumlar Fiber Optik kablolar kullanırlar. Fiber optiğin, HDMI yerine kullanılmaya başlamasının en önemli nedeni sizin bahsettiğiniz olaydır zaten.

1.4 kablo kullanma olayına gelince. Tabiki 1.3 kablo kullanan biri, 1.4 kablo kullanmaya başlarsa bu daha çok veriyi sıkıştırmadan daha kaliteli iletir. Boğaz köprüsünde bir şeritten (1.3) verilen yol, bir miktar mesafe sonra 3 ( 1.4) şerite çıkarsa sıkışık trafik zaten daha rahat akmaya başlayacaktır. Tabiki buda sesi ve görüntü kalitesini artırır. Yazıda bununla ilgi ne tür bir yanlış yönlendirme var?

Size gelen 30 hediye kablonun paketlerine baksaydınız, hemen hepsinin üzerinde altın uçlu ibaresi vardır. Altın uçlular fakat hiçbiri sizin işinize yaramamış. Neden? Çünki kablonun içinde kullanılan malzeme dandik. Yazımdada insanların buna dikkat etmesi, altın uçlu hikayesine kanmamaları ve HDMI kablonun iç malzemesine dikkat etmeleri esasına göre kaleme alınmıştır. Yani sizin sardettiklerinizle aynı yöndedir.

Tekrar ediyorum :

Altın uç veri aktarımını olumlu yönde etkilemek için yapılmaz, altın uç bakıra göre daha az iletkendir ve sadece çok çıkarıp takma durumlarında oluşabilecek korozyonu engellemek amaçlı üretilirler.

Konuyu şöyle bağlayalım o zaman. Elektronik kirliliğin çok yoğun olduğu ortamlarda kısa mesafedende HDMI kablolarınızda etkileşim oluyorsa, 3 kat koruma amaçlı yapılan HDMI kablolardan kullanalım. Yada sinyal tekrarlayıcılı ( repeter) HDMI kablolar kullanalım. Bu sinyal artırıcılı yada tekrarlayıcılı HDMI kablolarla rahatlıkla 40 metreye kadar görüntü kaybı olmadan veri aktarabilkirsiniz.

1.4 repeterli 25m lik kablolar yaklaşık 70 usd civarında satılıyorlar.

• quote:

Yanlış yönlendirmeyi anlayamadım? Bu kablolar 1-0 mantığıyla çalışmıyorlarmı? Altın bakırdan daha iletkende bizmi yanlış biliyoruz?

Öncelikle yazımı tartışma ortamına eçkmediğiniz için gerçek manada teşekkür ediyorum !

Kablolarda aslında altın uç palavrasında sizimle tamamen aynı fikirdeyim, altın kaplama yada altın uç tamamen saçmalıktır, altından kasıt kullanılan malzeme olmalıdır ama Ülkemizde nedense altın uçlu denmesinde art niyet görüyorum !

Altın uçlu diye satılan kablolar basit statik sarı kaplamadır ve en ufakta kablo kalitesine etkisi yok hatta daha kötü sinyal iletilmesinede sebeb olurlar !

Yurt dışında bu tür kablolar satılıyor ve oldukçada pahalıdırlar ama Türkiyede satılanlar ile en ufak benzerlikleri yoktur kullanılan malzeme yani görünen uç sarı metal yüksek alaşımlı bakır gümüş içerir, iç kablolarda aynı şekilde içte kullanılan her kablonun sinyal değeri gerçek manada farklıdır !

Şöyle demek isterim, 1000 Dolarlık Monter yada GTMAX kabloyu aldığınızda panele aktarılan görüntü farkını net olarak görürsünüz ve abartı değildir eski görüntü ile kaliteli kablodan alınan görüntü farkı en az +30 fark eder !

Sebebi ise kullanılan iç kablolardaki tellerin bazılarının %100 gümüş iletken olmasıdır yani sıfır sinyal kaybı görüntüde en ufak kayıp olmadan alırsınız !

Bu olayı Türkiyeye geldiğimde panasonic servis ile yaşadım, iddia üzerine kendi kullandığım kabloyu bağladım, servis ilk sözü bu nasıl oluryordan ibaret kaldı, aynı panel aynı sinyal dağıtan cihazlar ama sesten görüntüye kadar variz fark edilen en az %30 civarında net parlaklık olması servisi şaşırttı isimde verebilirim :)

Demek istediğim olay çok basit, misal 65VT bir panel alınıyor Türkiye fiyatını bilmiyorum ama 5.000 Euro diyelim, mağaza sözde hediye kablo veriyor, verdiği kabloya bakın, üzerinde ne yazıyor yada garantisi varmı, test onaylımıdır cidden ben görmedim, gören varsa yazsın !

Yani 5000 Euroluk panel firmanın verdiği ne olduğu belirsiniz kabloya bağlı yada 1000 Euroluk Projektörün ömrünü bu firmalar ne olduğu belirsiz kablolarla riske atıyor !

Asla abartmıyorum, kötü bir kablo ile PJ yakarsınız, panele ciddi hasarda verebilirsiniz, hatta yangın dahi çıkabilir, kimse bunun bilincinde malesefki değiller !

Türkiyede aranızdan kaç kişi kullandığı cihazların topraklamasını ölçtürdü kaçınız kullanılan prizinin topraklama değerine baktırdı, buna kullanılan hd reciverlarıda dahil ediyorum, kablo tv şebekelerinide dahil ediyorum !

Yazdığım olay çok bilmişlik asla değildir, Çocuklarınızın yaralanmasına yada elektrik çarpmalarına sebeb olabilirsiniz, yangın çıkmasına rahatlıkla sebeb olabilirsiniz, cihazların 10 saniyede aynmasına sebeb olabilirsiniz !

Bunlar tecrübelerimden kaynaklı detaylardır, özetlersem lütfen ama lütfen kablo seçimlerine dikkat edin, paranız yok alamayabilirsiniz kabul ama evinizdeki bağlantılı cihazların ve prizlerin topraklama değerlerini ihmal etmeyin, kötü kablolar kötü tesisatla olmadık olaylara sebeb verebilirsiniz !

Garantili ve test onaylı cihazlar her zaman ilk tercihiniz olsun.

• Sayın forum üyeleri,
    3d benim için önemli değil, sadece film izleme amaçlı aşağıda linki olan Sony VPL-SW125 projeksiyonunu almak istiyorum, ne dersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Sayın forum üyeleri,
    3d benim için önemli değil, sadece film izleme amaçlı aşağıda linki olan Sony VPL-SW125 projeksiyonunu almak istiyorum, ne dersiniz ?

Mesafe probleminiz varsa bu model oldukca ideal. perde ile projeksiyon arasında cok fazla bir mesafeye ihtiyac duymaz. Cihazın gürültü düzeyini hiçbir yerde bulamadım. önemli bir konu

Fakat aşağıdaki model full hd olmasına ragmen oldukca iyi bir fiyata sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Sayın forum üyeleri,

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-vpl-sw125-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,30125.html

Mesafe probleminiz varsa bu model oldukca ideal. perde ile projeksiyon arasında cok fazla bir mesafeye ihtiyac duymaz. Cihazın gürültü düzeyini hiçbir yerde bulamadım. önemli bir konu

http://www.istanbulbilisim.com.tr/optoma-hd230x-dlp-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,33087.html

Hakikaten linkini verdiğiniz ürün düşünmeye değer. Arada 200 tl civarı fark full hd ye değer diye düşünüyorum.
    Geleceğide düşünecek olursak, internet hızlandığı için artık filmleri 720p değil 1080p olarak da indirmeye başladık.
    ayrıca kontrast ta fena değil. Fakat kullandığı teknoloji dlp bir türlü içime sinmiyor. İçinde hareketli mekanizma olan olan ürünler daha çabuk bozulabilir diye düşünüyorum, bildiğim kadarıyla dlp lerde hareketli ayna mekanizması var. Ayrıca salt sinema amaçlı kullanımda, hareketli aksiyon görüntülerde dlp değil led veya 3lcd tavsiye ediliyor, ne dersiniz ?

bunu yanında bir şey sormak istiyorum;
    kısa mesafe projeksiyonlar uzun mesafelerde kullanıldığında sorun oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Eylül 2012; 17:42:56 >

• projektör konusunda bilgili arkadaşlara bir sorum olacak;

casio xj-a245 modeli almayı düşünüyorum. projektörün perdeye uzaklığı 3 metre olacak.

www.projectorcentral.com
    Casio XJ-A245V Projection Calculator - Throw Distance and Screen Size
    http://www.projectorcentral.com/Casio-XJ-A245V-projection-calculator-pro.htm
    sitesindeki projektör hesaplayıcısıyla,
    3 metre mesafeden 1.96 metre görüntü genişliği alabiliyorum. Fakat ben 2.40 metre genişliğindeki bir perdeyi tam doldurmak istiyorum. Aradaki 44 cm lik farkı projeksiyonun zoom özelliğiyle kapatmak mümkün mü ?
    Cihazın 2x zoom özelliği var.

Ayrıca 2x zoom demek görüntüyü 2 misli büyütmek mi demek ?

Cevaplayana şimdiden teşekkür ederim.

• hitachi edx 22 marka model projeksiyon cihazı açılışta şöyle bir hata veriyor.

"This projector will not operate once disconnected"

ne yapmamız gerekir.teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Sayın forum üyeleri,

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-vpl-sw125-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,30125.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/optoma-hd230x-dlp-projeksiyon-projeksiyon-fiyati-en-ucuz-uygun-sinevizyon-cihazi-modelleri-projektor-indirimli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,33087.html

Hakikaten linkini verdiğiniz ürün düşünmeye değer. Arada 200 tl civarı fark full hd ye değer diye düşünüyorum.
    Geleceğide düşünecek olursak, internet hızlandığı için artık filmleri 720p değil 1080p olarak da indirmeye başladık.
    ayrıca kontrast ta fena değil. Fakat kullandığı teknoloji dlp bir türlü içime sinmiyor. İçinde hareketli mekanizma olan olan ürünler daha çabuk bozulabilir diye düşünüyorum, bildiğim kadarıyla dlp lerde hareketli ayna mekanizması var. Ayrıca salt sinema amaçlı kullanımda, hareketli aksiyon görüntülerde dlp değil led veya 3lcd tavsiye ediliyor, ne dersiniz ?

bunu yanında bir şey sormak istiyorum;
    kısa mesafe projeksiyonlar uzun mesafelerde kullanıldığında sorun oluyor mu ?

Aslında o cihazın cark hızına bakmak gerek. onu da ben bilmiyorum.
    Kısa mesafe projeksiyonların sadece lens acısı daha geniştir. örnegin 4 metre mesafeden alacagınız görüntüyü 2 metreden alırsınız.

• quote:

projektör konusunda bilgili arkadaşlara bir sorum olacak;

casio xj-a245 modeli almayı düşünüyorum. projektörün perdeye uzaklığı 3 metre olacak.

http://www.projectorcentral.com/Casio-XJ-A245V-projection-calculator-pro.htm sitesindeki projektör hesaplayıcısıyla,
    3 metre mesafeden 1.96 metre görüntü genişliği alabiliyorum. Fakat ben 2.40 metre genişliğindeki bir perdeyi tam doldurmak istiyorum. Aradaki 44 cm lik farkı projeksiyonun zoom özelliğiyle kapatmak mümkün mü ?
    Cihazın 2x zoom özelliği var.

Ayrıca 2x zoom demek görüntüyü 2 misli büyütmek mi demek ?

Cevaplayana şimdiden teşekkür ederim.

linkte cevabı var zaten. Diagonal Range i seçip zoom aralığını da ölçebilirsiniz.

2x zoom demek mesafe ile oynamadan görüntüyü iki misli büyütüp küçültebilir demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

hitachi edx 22 marka model projeksiyon cihazı açılışta şöyle bir hata veriyor.

onu ben de bilmiyorum. bilen varsa söyleyecektir. fakat en iyisi bir sevirse göndermek.
  • quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

onu ben de bilmiyorum. bilen varsa söyleyecektir. fakat en iyisi bir sevirse göndermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Ekim 2012; 17:16:15 >
  • 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.