Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YeniRakI_22

arkadaşlar ben promacto yu inceledim de onun da contrast değeri çok düşük değil mi...

Bu yüzden evlerde ve sınıflarda loş ortamda kullanıyoruz. Çok büyük alanlar için gitmiyor. Ama o kontrast, ev ve küçük sınıflar için gayet yeterli bir kontrast. Hem belli bir kontrast değerinden yukarısında, koyu gri renkleri siyahlardan ayırt edememeye başlıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 29 Ağustos 2011; 12:37:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chironex8585

Değerli YeniRakI_22 arkadaşım.Bende senin gibi öğretmenim.Mesajlarından anladığım kadarıyla köy de öğretmensin.Ve kendi imkanlarınla çocuklara daha iyi nasıl yararlı olabilirim çabasındasın.Kardeşim bende kendi imkanlarımla projeksiyon almayı düşünüyorum.Sınıfa sabitleyeceğim için küçük piko modellerle çok ilgilenmedim.Çok da olumlu şeyler duymadım.

Bir aralar lg 102 serisi led projeksiyonu baya araştırdım.Fakat sınıflar malum aydınlık.Bu projeksiyonlarda sınıfı çok karartmak gerekiyor.Bende bu dezavantajları düşünerek şu projeksiyonda fikir kıldım.

Tabi burada ki projeksiyondan anlayanların görüşlerini de almak istedim.

Fiyatı biraz tuzlu .Fatih projesi kapsamında eğer projeksiyon gelirse okullarımıza,bu aldığım projeksiyonu alırım evimin salonuna kurarım.Bir tvboxla tv gibi kullanırım diye düşündüm.

http://www.ucuzu.com/projektor-c88/casio/xj-a140-p40017866/

http://www.superprojeksiyon.com/yeni-casio-projeksiyon-pdf.pdf

ARKADAŞLAR EĞER DAHA UYGUN FİYATA ANSİLÜMENİ YÜKSEK.LAMBA ÖMRÜ DE FAZLA OLAN PROJEKSİYON TAVSİYENİZ VARSA LÜTFEN SÖYLEYİNİZ.BENQ LARIN BAZILARINDA 6000 SAAT YAZIYOR SİZCE NE KADAR DOĞRUDUR BU?

valla hocam o kadar çeşit varki insan strese giriyor...yukarıda bahsettiğiniz modeller çok kaliteli modeller ama fiyatları da göz önüne alındığında pek cazip gelmiyor benim için...ama kendime uygun bi model buldum en sonunda ...hem ansilümen değeri yüksek hem de bataryası var:))

o model toshibanın aşağıdaki linkte bulunan ürünü...

www.istanbulbilisim.com.tr
    Toshiba TDP-F10 DLP Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_TDP-F10-DLP-PROJEKSIYON,7994.html

tecrübeli arkadaşlardan bu ürün hakkındaki yorumlarını bekliyorum...tşk ederim.

LG nin HS 201 i ile aynı panel bu. Gerçek çözünürlükte aynı 800 x 600. Bu modellerin hepsi DLP. LCOS değil bunlar.. Size en az 1024 x 768 gerçek çözünürlük tavsiye ederim. O panele o fiyat fazla bence. Ayrıca girişlerde bağlantı önemli. Link verdiğiniz ürünün girişleri mini, dikkat ettinizmi? Yani aktarma kablosuna ihtiyaç duyacaksınız ,buda zaman zaman görüntü kalitesinde bozulmalara yol açar. Standart girişleri olan ürünlere bakınız. Her yerde bulabileceğiniz uzunlukta kabloları sınıfta kullanabilirsiniz böylece. Ben mini Led panellerde DLP lerde 300, LCOS larda 200 ansilümeni geçen bir panelin yapıldığına henüz tanıklık etmedim. Bırakın 800 lümeni, 500 lümenlik (gerçek ansi lümen) bir panel çıksa diğer bütün klasik projeksiyonların işi biter. Bu 800 ansi lümen muhabbeti, Casionun 3000 lümenine benziyor. Bir yetkili çıksında bu DLP panelin nasıl 800 ansi lümen ışık verdiğini bize teknik olarak anlatsın. Bu 800 ansilümenin o boyuttaki bir cihazda çıkardığı ısıyı hangi soğutma sistemiyle bertraf ettiğinide anlatsın. Sıkıldım artık bu değerler karmaşasından. Madem 800 ansi lümen yapıyorsun, koysana üstüne LG 301 in 1024 x 768 panelini. Ben teknik olarak pek bir şey anlayamadım. Karman çorman yani. 800 lümen yapmışsın, neden hala mini VGA, mini USB kullanıyorsun? Toshibanın bir yetkilisi çıksında bize anlatsın.
    İyi bayramlarınız olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projekyon_uzmanı -- 29 Ağustos 2011; 14:38:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herospower

led tv alacakken gerek yüksek boyutları gerek film izlemede normal tv'lere attığı fark yüzünden bende projeksiyona yönelmiş durumdayım. ancak;

ps3 bağlanacak, film izlenecek daha çok. bu tamam herkeste aynı dert zaten. gelelim sorularıma;

1. bende z5500 ses sistemi var bunu destekleyen projektörler var mı? mesela ortalama 1.400 liralık tv'de bile digital out olduğu için en iyi şekilde bu ses sistemi bağlanır ancak lg hx201,301 modellerinde bu iş olur mu? kablo derdi, sıkıntısı nedir?

2. herkes aletleri tripotlara koymuş elde geziyor ancak evde salona kurdurmak istesem ne yapacağım çünkü zoom özelliği yok diyorlar çoğunda, en azından hesaplı olanlarda bu yüzden ufaltma küçültme mercek ayarından yapılmayacaksa odada izleme mesafesi bu metrelere uymuyorsa alınmaz o zaman projektör. bu büyük bir sorun.

3. 1.400 lira civarına full hd led tv alınıyor ancak projektörde hd ready zor alınıyor. bu o kadar farkettirir mi? dediğim gibi ps3, bluray, ilerde olursa hd kutulu uydu falan düşünüyorum.

4. bana arkadaşım kendinde olan ve benimde beğendiğim LG HX301G önerdi, olmazsa biraz daha para koy Vititek Qumi al dedi. Onda 3d ready'de varmış. Sizin tavsiyeniz nedir? LG 201 var 850 lira civarına iş görür mü sizce? arada baya fiyat farkı var Vivitek alsak 1600 lira çünkü.

5. perde tabii duvarı ölçüp ona göre alıcam o kesin, 2.5 metre sanırım haydi haydi yeterli. Bunun markası falan farkediyor mu?

okuduğunuz için teşekkür ederim.

Merhaba, ev kullanımlarında kesinlikle LCD yada LCOS panel dışına çıkmayınız. Alacağınız cihazın 1200-1600 lümen aralığında olmasına dikkate ediniz. Kontrası çok yüksek ürünler tercih etmeyiniz. (400-800 aralığı uygundur) Bahsettiğniz markaların segmentleri farklıdır. Led segmentli ürünler pazarda bir kaç yıldır var. Özellikleri farklı. Çok üst düzey profosyonel cihazlar değiller. Taşınabilir özellikleri, USB flash bellekten direk film izleme olanakları ve 30.000 saate varan ömürleriyle ön plana çıkıyorlar. Fakat DLP ve LCOS diye panelleri 2 ye ayrılırlar. Evde kullanacaksanız LCOS panel olanlardan birini tercih ediniz. Bu LCOS larla white ledli ve RGB lambalılar diye 2 ye ayrılırlar. Ev kullanımı için LCOS RGB panelli olanların gerçek çözünürlüğü 1024 x 768 olanları ve mümkünse full HD (1080p) destekleyenleri alırsanız rahat edersiniz. Salonunuza 3 metre mesafeden takarsanız, loş ışıkta iyi canlı görüntüler alırsınız takriben ben 3 metreden seyrediyorum 170 diegonal görüntü veriyor. Buda bana yeterli geliyor açıkçası. Perde işinizide eğer duvarınız beyazsa bir süre askıya alın bence. Yok illa alacağım diyorsanız 200 x 150 cm işinizi rahatlıkla görür. Fiyatlar kalitesine göre değişiyor.
    İyi bayramlarınız olsun...

• teşekkür eder sizede iyi bayramlar dilerim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herospower -- 29 Ağustos 2011; 15:31:24 >
  • projektor benq 510 4 senedir 300 saatte ..bayadır kullanmıyorum
  • Arkadaslar merhaba

Amerıkaya gıden bır arkadasım projektor getırecek, 4 tane model arasında kaldım, sızlerınde fıkrını alıp bır an once sıparısı vermek ıstıorum cunku arkadasım hafta sonu donucek

1) Optoma HD20

Çeşit: DLP, 3D projektör: Hayır, Çözünürlük: 1920 x 1080, En boy oranı: 16:9, Kontrast oranı: 500:1, Parlaklık: 1700 ANSI lumen, RGB: Evet, DVI-I: Hayır, HDMI: Evet, YUV: Evet, LAN: Hayır, Genişlik: 324 mm, Yükseklik: 97 mm, Derinlik: 234 mm, Ağırlık: 2.9 kg, Gürültü seviyesi: 29 dB, Uzaktan kumanda: Evet, Lamba ömrü:4000 saat

2)Vivitek D538W-3D

» PARLAKLIK :3200 Ansi Lumen
    » ÇÖZÜNÜRLÜK :1280 x 800 Çözünürlük
    » KONTRAST :3000:1 Kontrast
    » 3D Ready
    » Pc Giriş
    » HDMI Bağlantısı

3)Optoma HD66

Çeşit: DLP, Çözünürlük: 1280 x 720, En boy oranı: 16:9, Parlaklık: 2500 ANSI lumen, Ağırlık: 2 kg, Gürültü seviyesi: 28 dB, Uzaktan kumanda: Evet, Lamba ömrü: 2000 saa

4) Optoma GT720 (gamıng projektor olarak gecıyor,750 modelı cıktı ancak henuz pıyasaya surulmedı)

Çeşit: DLP, 3D projektör: Evet, Çözünürlük: 1280 x 800, En boy oranı: 16:10, Kontrast oranı: 3000:1, Parlaklık: 2500 ANSI lumen, RGB: Evet, DVI-I: Hayır, HDMI: Evet, YUV: Evet, LAN: Hayır, Genişlik: 324 mm, Yükseklik: 97 mm, Derinlik: 234 mm, Ağırlık: 2.95 kg, Gürültü seviyesi: 27 dB, Uzaktan kumanda: Evet, Lamba ömrü:..

cok asırı kararsız kaldım, fıkırlerınız oldukca yardımcı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: herospower

led tv alacakken gerek yüksek boyutları gerek film izlemede normal tv'lere attığı fark yüzünden bende projeksiyona yönelmiş durumdayım. ancak;

ps3 bağlanacak, film izlenecek daha çok. bu tamam herkeste aynı dert zaten. gelelim sorularıma;

1. bende z5500 ses sistemi var bunu destekleyen projektörler var mı? mesela ortalama 1.400 liralık tv'de bile digital out olduğu için en iyi şekilde bu ses sistemi bağlanır ancak lg hx201,301 modellerinde bu iş olur mu? kablo derdi, sıkıntısı nedir?

2. herkes aletleri tripotlara koymuş elde geziyor ancak evde salona kurdurmak istesem ne yapacağım çünkü zoom özelliği yok diyorlar çoğunda, en azından hesaplı olanlarda bu yüzden ufaltma küçültme mercek ayarından yapılmayacaksa odada izleme mesafesi bu metrelere uymuyorsa alınmaz o zaman projektör. bu büyük bir sorun.

3. 1.400 lira civarına full hd led tv alınıyor ancak projektörde hd ready zor alınıyor. bu o kadar farkettirir mi? dediğim gibi ps3, bluray, ilerde olursa hd kutulu uydu falan düşünüyorum.

4. bana arkadaşım kendinde olan ve benimde beğendiğim LG HX301G önerdi, olmazsa biraz daha para koy Vititek Qumi al dedi. Onda 3d ready'de varmış. Sizin tavsiyeniz nedir? LG 201 var 850 lira civarına iş görür mü sizce? arada baya fiyat farkı var Vivitek alsak 1600 lira çünkü.

5. perde tabii duvarı ölçüp ona göre alıcam o kesin, 2.5 metre sanırım haydi haydi yeterli. Bunun markası falan farkediyor mu?

okuduğunuz için teşekkür ederim.

Merhaba, ev kullanımlarında kesinlikle LCD yada LCOS panel dışına çıkmayınız. Alacağınız cihazın 1200-1600 lümen aralığında olmasına dikkate ediniz. Kontrası çok yüksek ürünler tercih etmeyiniz. (400-800 aralığı uygundur) Bahsettiğniz markaların segmentleri farklıdır. Led segmentli ürünler pazarda bir kaç yıldır var. Özellikleri farklı. Çok üst düzey profosyonel cihazlar değiller. Taşınabilir özellikleri, USB flash bellekten direk film izleme olanakları ve 30.000 saate varan ömürleriyle ön plana çıkıyorlar. Fakat DLP ve LCOS diye panelleri 2 ye ayrılırlar. Evde kullanacaksanız LCOS panel olanlardan birini tercih ediniz. Bu LCOS larla white ledli ve RGB lambalılar diye 2 ye ayrılırlar. Ev kullanımı için LCOS RGB panelli olanların gerçek çözünürlüğü 1024 x 768 olanları ve mümkünse full HD (1080p) destekleyenleri alırsanız rahat edersiniz. Salonunuza 3 metre mesafeden takarsanız, loş ışıkta iyi canlı görüntüler alırsınız takriben ben 3 metreden seyrediyorum 170 diegonal görüntü veriyor. Buda bana yeterli geliyor açıkçası. Perde işinizide eğer duvarınız beyazsa bir süre askıya alın bence. Yok illa alacağım diyorsanız 200 x 150 cm işinizi rahatlıkla görür. Fiyatlar kalitesine göre değişiyor.
    İyi bayramlarınız olsun...

peki bu dediklerinize uygun projeksiyon modelleri hangileridir hocam ?

• [

o zaman size şöyle sorayım...
    Bana 1024x768 native doğal çözünürlükte, usb den mkv oynatabilen lambası dahil 2 yıl garantili olan lambalı yada led bir epson modelini fiyatı ile yazarmısınız. Bence 1 tane bile yazamayacaksınız. Hadi bakalım hodri meydan:) kızmaca darılmaca yok ona göre:)

Senin evvela ofis-sunum cihazı nedir, özellikleri nelerdir ; ev sinema cihazı nedir, özellikleri nelerdir gibi konuları araştırıp öğrenmek gerekli marka-model tavsiyesi almadan evvel. 4:3 ofis cihazları ile sinema olmaz. Olsa da otomobil yerine greyder alıp kullanmaya çalışmak gibi komik olur

Forumda defalarca yazdığım için tekrar etmeyeceğim.

Gerçek ev sinema projektörü kullananlar ne demek istediğimi gayet iyi bilirler.

• Orijinalden alıntı: Yilmaz07

[

o zaman size şöyle sorayım...
    Bana 1024x768 native doğal çözünürlükte, usb den mkv oynatabilen lambası dahil 2 yıl garantili olan lambalı yada led bir epson modelini fiyatı ile yazarmısınız. Bence 1 tane bile yazamayacaksınız. Hadi bakalım hodri meydan:) kızmaca darılmaca yok ona göre:)

Senin evvela ofis-sunum cihazı nedir, özellikleri nelerdir ; ev sinema cihazı nedir, özellikleri nelerdir gibi konuları araştırıp öğrenmek gerekli marka-model tavsiyesi almadan evvel. 4:3 ofis cihazları ile sinema olmaz. Olsa da otomobil yerine greyder alıp kullanmaya çalışmak gibi komik olur

Forumda defalarca yazdığım için tekrar etmeyeceğim.

Gerçek ev sinema projektörü kullananlar ne demek istediğimi gayet iyi bilirler.

Beyefendi, "siz"den devam edelim "sen" kullanımı için o kadar samimi değiliz henüz...
    Ev sineması için kullanılan milyarlık cihazlarıda gördüm (komşumda Sony VPL-VW80 SXRD model bir makina vardı amerikadan 2500 USD a almıştı çok güzel bir ürün ama benim cihazla yanyana seyrettik normal hd filmlerde çok ahım şahım bir fark yoktu. benim cihazın performansını görünce minicik zaten kendinede aldı. Ama full hd de sıkıştırmadan oynattığından cihaz üstünlüğünü gösteriyor ama o makina burda ne kadardır en az 5000 tl den aşağı alamazsınız) sunumlar için kullanılanlarıda ama sizinle bu konuda (tabiri hoş görün) sidik yarıştıracak değilim. Bu başlık altında bildiklerimi soru soranlara ihtiyacı olanlara aktarmaya çalışıyorum elimden geldiğince...
    Burda genelde bana sorulan sorular belli bir bütçede en iyiyi almak isteme amaçlı sorular yani F/P ye yönelik sorular. Bu nedenle bende bu değerlendirmeyi yaparak bu foruma özel kampanyadan Gazi bey vasıtası ile bir promacto X08 aldım. Sizin bahsettiğiniz cihazlar elbetteki kötü cihazlar değil ben zaten böyle birşeyde demedim. Benim dediğim gayet açık tekrar sorayım...
    Benim için hem evde karanlık ortamda (bazıları hala aydınlıkta sinema seyredildiğini sanıyorlarda) film seyredebileceğim
    USB den MKV oynatan (mkv en azından 720p seyredeceğimden HD olsun yeter)
    en az 1024x768 native çözünürlükte
    Keystone düzeltmesi olan
    lamba ömrü 20000 saati olan
    bir başka led projeksiyonu 750 tl ye bulabilirmisiniz...
    Ben buldum ve aldım...
    Bu nedenle sizde bu yukarda yazdıklarıma benzer bir epson modelini fiyatıyla verseniz bana yeter. Yukarıda emek vermiş incelik göstermiş yanıt vermişsiniz, üşenmez iseniz bu model tavsiyenizide fiyatıyla verinde kıyaslayalım, iyiyse biz ve diğer arkadaşlarda faydalansında onuda sizin tavsiyenizle tavsiye edelim. Sonuçta ben kullanmadığım bilmediğim ürünü tavsiye etmem...
    Yani yapacağınız çok basit f/p oranı eniyi Epsonu fiyatı ve özellikleriyle kıyas için bilgilerimize sununuz...
    Yani size bu nedenle hodri meydan dedim lütfen kaçamak cevap vermeyin sadece model verin sizden ricam budur...
    Son olarak 4:3 ofis cihazı diye promacto X08 i kastediyorsanız cihazın 16:9 gösterim moduda var (tabiki 1.77 oranını vermesi için 1280-720 olmalı ama sonuç fiyata göre gayet tatmin edici. Tabi siz yukardaki sony gibi bir makinadan tatmin olursunuz bütçeniz ona uygundur orası sizi ilgilendirir. Ben 800-900 civarı makinalarla ilgili tavsiye veriyorum). Eğer imkanınız var ise bir yerde bulup deneyin ve görün. Görmeden konuşmak her zaman pek sağlıklı olmuyor... Dediğim gibi bi görün hatta kendi makinanızla kıyaslayın F/P oranına göre sonucunuzu yazın bizlerde faydalanalım...
    İyi güner dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 29 Ağustos 2011; 22:01:46 >

• Öncelikle kullandığın kelimeleri düzeltmeni tavsiye ediyorum.

"Sen" demekte bir mahzur yoktur kimse dilekçe yazmıyor birbirine burada.

Zahmet edip yanıt verirsem cevabında sinema için 1024x768 isteyip hem de 4:3 ofis cihazı istemem demen tam bir çelişki oluyor. 1024'ün 768'e oranı 4:3'tür ;) Bunların hepsi ofis sunum cihazlarıdır esasen.

Sineme formatı native olarak geniş açılıdır. Üst segmentte 2.35:1 sinemaskop atış yapanları olsa da en azından 16:9 geniş ekran olmalıdır native olarak bir sinema projektörü (böyle olmamasının handikaplarını şu an yazmaya zamanım yok evvelce çokça yazmıştım)

Diğer taraftan sinema için native çözünürlükler 16:9 olacağından SD DVD ve tv yayınları için 16:9 oranlarında 852x480, yahut buna benzer 16:9 katları olmalıdır.

HD yayınlar ve MKV içinse en az 1280x720 (Bu 720p oluyor) olmalıdır. (Dolayısıyla 1024x768 sinema için standart dışıdır tamamen )

Son söz , herşeyin bir bedeli vardır. 3 kuruşa 5 simit olmaz. Ama HD çözünürlük aramıyorsanız 1000 TL'nin biraz üstünde EPSON'un DVD'li ve ses sistemli sinema cihazları mevcut. USB'den media, film vs. de okuyorlar.

Ancak 150 tl'ye gayet şık WD gibi media player mevcut iken ayrıca bir gerçek media oynatıcısı almanızdır çokça farklı formatlarda film indirme vs. gibi işlerle hobi olarak uğraşıyorsanız.

www.epson.com.tr cihazları görebilirsiniz projektör kısmında. Ancak piyasada olup da orada olmayan eski ama güzel modeller de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 29 Ağustos 2011; 21:53:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Öncelikle kullandığın kelimeleri düzeltmeni tavsiye ediyorum.

"Sen" demekte bir mahzur yoktur kimse dilekçe yazmıyor birbirine burada.

Zahmet edip yanıt verirsem cevabında sinema için 1024x768 isteyip hem de 4:3 ofis cihazı istemem demen tam bir çelişki oluyor. 1024'ün 768'e oranı 4:3'tür ;) Bunların hepsi ofis sunum cihazlarıdır esasen.

Sineme formatı native olarak geniş açılıdır. Üst segmentte 2.35:1 sinemaskop atış yapanları olsa da en azından 16:9 geniş ekran olmalıdır native olarak bir sinema projektörü (böyle olmamasının handikaplarını şu an yazmaya zamanım yok evvelce çokça yazmıştım)

Diğer taraftan sinema için native çözünürlükler 16:9 olacağından SD DVD ve tv yayınları için 16:9 oranlarında 852x480, yahut buna benzer 16:9 katları olmalıdır.

HD yayınlar ve MKV içinse en az 1280x720 (Bu 720p oluyor) olmalıdır. (Dolayısıyla 1024x768 sinema için standart dışıdır tamamen )

Son söz , herşeyin bir bedeli vardır. 3 kuruşa 5 simit olmaz. Ama HD çözünürlük aramıyorsanız 1000 TL'nin biraz üstünde EPSON'un DVD'li ve ses sistemli sinema cihazları mevcut. USB'den media, film vs. de okuyorlar.

Ancak 150 tl'ye gayet şık WD gibi media player mevcut iken ayrıca bir gerçek media oynatıcısı almanızdır çokça farklı formatlarda film indirme vs. gibi işlerle hobi olarak uğraşıyorsanız.

www.epson.com.tr cihazları görebilirsiniz projektör kısmında. Ancak piyasada olup da orada olmayan eski ama güzel modeller de var.

Benim kullandığım kelimeler gayet normal, hangisinden alındınız anlamadım.Sizin gibi bilgi paylaşımı yerine alaycı bir üslupta değil en azından.
    Mesela,
    "Senin evvela ofis-sunum cihazı nedir, özellikleri nelerdir ; ev sinema cihazı nedir, özellikleri nelerdir gibi konuları araştırıp öğrenmek gerekli marka-model tavsiyesi almadan evvel. 4:3 ofis cihazları ile sinema olmaz. Olsa da otomobil yerine greyder alıp kullanmaya çalışmak gibi komik olur "

yerine
    "Sizin gözden kaçırdığınız, sizin tavsiye ettiğiniz cihazın en azından evde sinema için çözünürlük oranı açısından uygun olmamasıdır. Nedenide..." diyerek yukarda yazdığınız gibi faydalı bilgilerle konuya açıklık getirseniz eminim daha faydalı, uygun, güzel olurdu...

Konumuza dönersek, ben de aynı sizin gibi düşünüyordum. 1.77 oranı vermeyen bir cihazda film seyredilmez vs. vs.
    Ne zamanki bu cihazı aldım koydum 2500USD lik sony nin yanına kapadık siyah perdeleri açtık makinaları ardarda eee benim gözüm hali 2.25 lens takıyom ama arkadaşın gözde problem yok görüntüler de aman aman bir fark yok. Arkadaş dediki kaça aldın 750 dedim. Hemen bende alıyorum dedi aldı...
    Sonynin bariz farkı full HD de oluyor. Birde ansilümen biraz yüksek daha uzak mesafeden vurabiliyor ama ben 3 mden kullanıyorum yetiyor. Hatta fazla ışık 3-4 saatten sonra gözü yoruyor. Ben 10 saat ardarda 1 sezon dizi bitirdim:) siyah perdenin faydaları gündüz bile film seyredebiliyorsunuz:)
    Şimdi ben size gözümle gördüğümü yazıyorum sizde (haklı olarak) teorik bilgilerinizi. Ben size hatalısınız demiyorum. (üslubunuzu beğenmedim o ayrı ama forumdakileri orası ilgilendirmez o aramızda onlar bilgilerinizden faydalansın) Hatalı olmadığınız gibi bilgilerinize bende katılıyorum hatta dediğim gibi bende aynı düşüncede idim. Ama gördüm ve dedimli teori ile pratik herzaman tutmuyor:)
    Sağlıcakla kalın...
    Not:
    1280x800 720p en ucuz epson

isteyen promacto yada diğer led prj ler ile karşılaştırsın ama bence en büyük eksileri
    1- 37 db ses (sessiz sahnelerde bırakın normalde bile o ses duyulur)
    2- kısıtlı lamba ömrü (günde benim gibi en az 6-7 saat açmıyorsanız sadece film için açıyorsanız oyun tv vs kullanmazsanız problem olmaz )
    3- USB girişi yok. Media player gibi bir kaynak için 100 200 arası bir fiyat daha ekleyin
    Diğer eksileri benim için en azından o kadar önemli değil.

Arkadaşın verdiği bilgileride değerlendiriniz. Faydalı olacaktır...
    Herkese şimdiden iyi bayramlar...

Not: Yılmaz Bey forumdan uzaklaştırılmış. Benimle bir ilgisi yoktur zannedersem. Sonuçta en azından bu konuda bariz bir kural hatası göremedim. Şİkayetim vs bahis konusu değildir. Karşılıklı yazışırken farkettim ve üzüldüm. Bayram öncesi olmaması gereken bir durumdur. Adminler çok ağır bir ihlal yoksa değerlendirirler umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 29 Ağustos 2011; 23:06:43 >

• arkadaşlar merhaba. öncelikle iyi bayramlar herkese.
    sormak istediğim şu, amerikadan 10 gün içinde arkadaşım gelio. ondan projeksiyon cihazı getirtmek istiyorum. ps3 le uyumlu olsun, bir de standart
    güzellikte film izlemeye yarasın yeterli. orta halli bi fiyatta cihaz önerebilirmisiniz? ayrıca dikkat etmem gereken özellikler nelerdir?
  • Merhabalar acerin H5360 modeliyle ilgileniyorum ama kafamda soru işaretleri var. Mesela ben şuanda 22 inch 1680x1050 dvı monitör kullanıyorum. 1920x1080 çözünürlüklü bi monitörü yanına koyduğumda bile beni tatmin eden bi görüntü kalite farkı var. Bu acer h5360 modeli nvidia 3D uyumlu oluşu hemde fiyatının uygun oluşu albenilerini arttırıyor . Ama 1280x720p projeksiyon 1680x1050 çözünürlüklü bi monitörden sonra nasıl bi fark yaratır bilginize başvuruyorum. . Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. Amacım 3D oyun ve film. Nvidia kartlı bilgisayarımdan bağlantı yapacağım. Eğer cihaz önerirseniz fiyat en fazla 1500 1800 civarı olabilir çünkü 3 tane alıp nvidia 3d vision surround yapacağım. Bu arada projeksiyonun izleme oranını istediğim kadar küçültebiliyormuyum. Yani istediğimde mesela 106 cm görüntü verebilecek şekilde ayarlayabiliyormuyuz. Umarım doğru bilgileri verebilecek arkadaşlar vardır aramızda. Şimdiden herkese çok teşekkürediyorum.

• merhaba arkadaşlar...optoma pk301 hakkında bilgisi olan var mı...özelliklerine bakılınca güzel bi makineye benziyor ama optomanın kalitesi hakkında hiç bir bilgim yok maalesef...

bu arada okul için alacağım projeksiyon cihazına kaynak yaratabildim ensonunda:)))okul için alacağımız projeksiyona eylül ayında karar verecez...Büyük ihtimalle promacto x08 olacak...

şimdiki araştırmam ise kendim için alacağım projeksiyon cihazı hakkında...maalesef okul için araştırma yaparken şu şirin makineleri görünce kendim için alasım geldi:))
    vay be...yıllar önce arkadaşım için araştırıp da kendim için aldığım Sony Walkman wm-gx674 ' üm akılma geldi...

Projeksiyon da öyle olacak galiba:))))

tamamen film izlemek amaçlı kullancağım mobil projeksiyon cihazı önerilerinizi bekliyorum..

arada kaldığım modeller ise

Acer C20
    Samsung SP-H03
    Philips PicoPix
    Optoma PK301

Model önerilerinizi ve yukarıdaki modeller hakkındaki değerli yorumlarınızı bekliyorum...
    Not: Aradığım özellikler ise bataryalı olması,harici ses çıkışının yanında dahili hoparlörünün olması ve tabiki led olması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeniRakI_22 -- 31 Ağustos 2011; 21:35:49 >

• Arkadaşlar Hayırlı bayramlar..

Odamda birtane küçük 37 ekran tv var sadece maç oldumu açarım haftada, ayda bir iki kere yani.
    Artık zevk almaz oldum küçücük ekran birşey anlamıyorsun, 82 ekran ikinci el ucuz yollu lcd yada plazma almaya karar verdim tam öyle bakınırken odada ki gardolap dikkatimi çekti tam karşımda, dümdüz, 120x120 bir perde koysam süper olur dedim.

Sizce hangisi daha mantıklı olur lcd mi yoksa projeksiyonmu ? projeksiyon derseniz nasıl birşey alayım, marka model ? ikinci el alsam lambanın nekadar ömrü kaldığını nasıl anlarım ?
    fazla uzatmayayım arkadaşlar sorular genelde aynıdır zaten. Dediğim gibi haftada 3 saati geçmez izleme sürem oyüzden pahalı modeller önermeyin lütfen bütçem kısıtlı ucuz yollu beni tatmin edecek birşey arıyorum.

şimdiden teşekkürederim herkese.
  • Arkadaslar bır projeksıyon alıcamda resımdekıler den hangısı ıyıdır ve sızınde onerecegınız bır sey varsa sevınırım... Bunu kucuk bır odada kullanıcam ama aksamları bahceye de cıkartabılırım fılm ızlemek ıcın o yuzden Yardımlarınız sımdıden beklıyorum.......... projeksıyon almak ıcın maxsımum 700 + 750 tl vardır...

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alifuat6134 -- 1 Eylül 2011; 18:27:32 >

• quote:

merhaba arkadaşlar...optoma pk301 hakkında bilgisi olan var mı...özelliklerine bakılınca güzel bi makineye benziyor ama optomanın kalitesi hakkında hiç bir bilgim yok maalesef...

bu arada okul için alacağım projeksiyon cihazına kaynak yaratabildim ensonunda:)))okul için alacağımız projeksiyona eylül ayında karar verecez...Büyük ihtimalle promacto x08 olacak...

şimdiki araştırmam ise kendim için alacağım projeksiyon cihazı hakkında...maalesef okul için araştırma yaparken şu şirin makineleri görünce kendim için alasım geldi:))
    vay be...yıllar önce arkadaşım için araştırıp da kendim için aldığım Sony Walkman wm-gx674 ' üm akılma geldi...

tamamen film izlemek amaçlı kullancağım mobil projeksiyon cihazı önerilerinizi bekliyorum..

Acer C20
    Samsung SP-H03
    Philips PicoPix
    Optoma PK301

Model önerilerinizi ve yukarıdaki modeller hakkındaki değerli yorumlarınızı bekliyorum...
    Not: Aradığım özellikler ise bataryalı olması,harici ses çıkışının yanında dahili hoparlörünün olması ve tabiki led olması...

Tamamen film izlemek için istiyorsan bu verdiğin cihazların hepsi çözünürlükleri düşük cihazlar. Yok ben bataryalı olsun her gittiğim yerde seyredebileyim diyorsanda bunların bataryaları maksimum 45-60 dakika aralığındadır.Yani bir filmi tamamen seyredemezsin. Bence illa bataryalı almak istiyorsan panellerinin ve ışık güçlerinin biraz daha gelişmesini bekle. 1024 x 768 gerçek çözünürlük ve ışık gücündede gerçek 100 ansi lümene çıkıncaya kadar sabret hocam. Sabrım yok diyorsan kesene göre en az 1024 x768 gerçek çözünürlüğü olan LCD yada LCOS panelli bir cihaz tercih etmeni tavsiye ederim. LCOS tercih edeceksende white led değil RGB tercih etki renkler tam canlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: catry

Arkadaşlar Hayırlı bayramlar..

Odamda birtane küçük 37 ekran tv var sadece maç oldumu açarım haftada, ayda bir iki kere yani.
    Artık zevk almaz oldum küçücük ekran birşey anlamıyorsun, 82 ekran ikinci el ucuz yollu lcd yada plazma almaya karar verdim tam öyle bakınırken odada ki gardolap dikkatimi çekti tam karşımda, dümdüz, 120x120 bir perde koysam süper olur dedim.

Sizce hangisi daha mantıklı olur lcd mi yoksa projeksiyonmu ? projeksiyon derseniz nasıl birşey alayım, marka model ? ikinci el alsam lambanın nekadar ömrü kaldığını nasıl anlarım ?
    fazla uzatmayayım arkadaşlar sorular genelde aynıdır zaten. Dediğim gibi haftada 3 saati geçmez izleme sürem oyüzden pahalı modeller önermeyin lütfen bütçem kısıtlı ucuz yollu beni tatmin edecek birşey arıyorum.

merhaba, bende sizin gibi bir arayış içindeyken incelemelerim sonucu Promactonun yeni modeli Pro X08 i yerinde seyrederek aldım. İstanbul dışı seyyahatlerimde kullanıyorum. Benim için en avantajlı yönü MKV filmler için yanımda bir DVD oynatıcı taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması. MKV filmleri Türkçe alt yazılı ( gömülü olan ve olmayanlar dahil) olarak Flash belleğimden seyredebiliyorum rahatlıkla. Ben genellikle 3 metreden seyrediyorum , yaklaşık 170 cm ekran yapıyor , fazlasıyla yetiyor bana. İstanbul içindeysen yerleri Perpa iş merkezinde , gidip seyredebilir ve deneyebilirsin. Ben seyredip deneyerek aldım. Memmunum sanada tavsiye ederim.

www.promacto.com

Bu site adresinden ulaşabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: catry

Arkadaşlar Hayırlı bayramlar..

merhaba, bende sizin gibi bir arayış içindeyken incelemelerim sonucu Promactonun yeni modeli Pro X08 i yerinde seyrederek aldım. İstanbul dışı seyyahatlerimde kullanıyorum. Benim için en avantajlı yönü MKV filmler için yanımda bir DVD oynatıcı taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması. MKV filmleri Türkçe alt yazılı ( gömülü olan ve olmayanlar dahil) olarak Flash belleğimden seyredebiliyorum rahatlıkla. Ben genellikle 3 metreden seyrediyorum , yaklaşık 170 cm ekran yapıyor , fazlasıyla yetiyor bana. İstanbul içindeysen yerleri Perpa iş merkezinde , gidip seyredebilir ve deneyebilirsin. Ben seyredip deneyerek aldım. Memmunum sanada tavsiye ederim.

www.promacto.com

Bu site adresinden ulaşabilirsin.

Çok teşekkürler.

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar...optoma pk301 hakkında bilgisi olan var mı...özelliklerine bakılınca güzel bi makineye benziyor ama optomanın kalitesi hakkında hiç bir bilgim yok maalesef...

Acer C20
    Samsung SP-H03
    Philips PicoPix
    Optoma PK301

Tamamen film izlemek için istiyorsan bu verdiğin cihazların hepsi çözünürlükleri düşük cihazlar. Yok ben bataryalı olsun her gittiğim yerde seyredebileyim diyorsanda bunların bataryaları maksimum 45-60 dakika aralığındadır.Yani bir filmi tamamen seyredemezsin. Bence illa bataryalı almak istiyorsan panellerinin ve ışık güçlerinin biraz daha gelişmesini bekle. 1024 x 768 gerçek çözünürlük ve ışık gücündede gerçek 100 ansi lümene çıkıncaya kadar sabret hocam. Sabrım yok diyorsan kesene göre en az 1024 x768 gerçek çözünürlüğü olan LCD yada LCOS panelli bir cihaz tercih etmeni tavsiye ederim. LCOS tercih edeceksende white led değil RGB tercih etki renkler tam canlı olsun.

öncelikle cevap vererek yardımcı olduğunuz için tşk ederim..
    peki üstadım şöyle bişey sorayım size...854x480 çözünürlüklü bi cihazla, netliği iyi olacak şekilde, ne kadar büyüklükte bir görüntü elde edebilirim...
    bunu sormamın nedeni, filmlerin izleneceği oda çok küçük..perde ile cihaz arasındaki mesafe max 2m olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeniRakI_22 -- 4 Eylül 2011; 0:41:48 >

• 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.