Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eylul916

quote:

Orijinalden alıntı: amdfanatic

promacto x08 bugün perpadan aldım, 875/12 taksit oldu, cihaz kaliteli görünüyor, ofiste denedik, işimi görecek gibi göründü, evde arada sırada tv izleyeceğim, sınıfta ders anlatıcam, ofiste sunum yapıcam, bir sürü şey yapmayı planlıyorum, ofiste kesin sorun çıkmaz, evde tv de loş ışıkta da işimi görür, sınıfta zurnanın zırt dediği yer olur gibime geliyor:)

sınıflarda kullanım için led mi iyi dlp mi?

promacto x08?

Benq MS510 DLP?

Hocam Ledli ürünlerin ansilümenleri büyük sınıflar için perde kullanılmadığı takdirde çok yeterli olamazlar. Perde kullanabileceğiniz bir ortam varsa tabiki ledli ürün tercih edin. Çünki sizin için önemli olan cihazın ömrü. Bu ledliler 20.000 saatten başlıyor. Yani diğerlerinden 10 kat daha ömürlüler gibi görünüyor. Alacağınız pj nin gerçek çözünürlüğüde önemli, 1024 x 768 den daha az bir gerçek çözünürlükte projeksiyon almamaya özen gösterin. Ben promactonun yeni modelinden seyyahatlerimde ve gittiğim yerlerde sunumda kullanmak için aldım. Şimdilik bir şikayetim yok. İşimi görüyor yani. Fakat evimde full HD 1200 ansilümenlik bir LCD panelli cihaz kullanıyorum. Fonksiyon ve segmentleri farklı yani. Birinin fonksiyonları çok ileri düzeyde, birinin görüntü kalitesi çok üst düzeyde. Ararlarındaki fiyat farkı korkunç ama :) 1/8 gibi diyeyim :) Sana fiyat ve ömür olarak ortalama bir cihaz lazım. O nedenle Ledli bir cihazı almanı tavsiye ederim. Vaktin varsa deneyerek alırsan daha faydalı olur.

• Bundan yaklaşık 1 ay önce 137 ekran projeksiyon tv televizyonumun mavi lambası bozuldu o lambayı sizden veya önerebileceğiniz bir yerden temin etme şansım varmıdır acaba.

televizyonun arkasında yazan barkod numaraları : 9135 100 hz DOLBY ARÇELİK
    seri no : 8RM0000000 SN20500193
  • quote:

promacto x08 bugün perpadan aldım, 875/12 taksit oldu, cihaz kaliteli görünüyor, ofiste denedik, işimi görecek gibi göründü, evde arada sırada tv izleyeceğim, sınıfta ders anlatıcam, ofiste sunum yapıcam, bir sürü şey yapmayı planlıyorum, ofiste kesin sorun çıkmaz, evde tv de loş ışıkta da işimi görür, sınıfta zurnanın zırt dediği yer olur gibime geliyor:)

Üstat bizde dün bir öğretmen arkadaşı yolladık Promactonun yeni modelinden 3 tane almaya akşaam saat 5 civarı, kalmadı tükendi, 15 eylülde gelecek demişler.Öğretmen arkadaşa sunum yapıp, çay içirip yollamışlar. Biz milli eğitimden aldığımız KDV muafiyet belgesiyle yollamıştık arkadaşı, KDV den muaf diye vermek istemediler mi acaba? Eğer öyle yaptılarsa çok ayıp etmişler yani. Siz saat kaçta aldınız acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: caner1982

Bundan yaklaşık 1 ay önce 137 ekran projeksiyon tv televizyonumun mavi lambası bozuldu o lambayı sizden veya önerebileceğiniz bir yerden temin etme şansım varmıdır acaba.

televizyonun arkasında yazan barkod numaraları : 9135 100 hz DOLBY ARÇELİK
    seri no : 8RM0000000 SN20500193

Sana en iyi cevabı verecek kişilere bu web sitesinin iletişim sayfasından alacağın telefonlardan ulaşabilirsin. Hatırladığım kadarıyla Mustafa bey diye bir arkadaştı. Fakat sen yinede sor istersen.
    www.betavizyon.com.tr

• Arkadaşlar Acer X1160 aldım bir arkadaştan ama kumandası yok nerden bulabilirim kumandasını ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

Merhaba, Laptoptan herhangi bir projeksiyon cihazına görüntü aktarırken her iki cihazında aynı çözünürlükte olmasına dikkat ediniz. Laptopunuzun ekran çözünürlüğünü projeksiyon cihazının ekran çözünürlüğüyle aynı olmasına dikkat ediniz. Akatarım kablosunun kalitesi ve aktarım bizzat kendisi (kablonun kalitesine bağlı olarak) % 10-25 aralığında renk kaybına yol açabilir. Bu nedenle Film seyrederken projeksiyonlarınızdan daha canlı renkler almak istiyorsanız DVD oynatıcılardan yada bazı projeksiyonların kendi içlerinde bulunan media player dan direk seyretmeyi tercih ediniz. Bu tercih renklerin daha canlı olmalarını sağlayacaktır.
    Bende sizin gibi geçen ay Promactonun yeni modelini deeneyerek 12 ay taksitle 875 TL ye almıştım. Ben seyyahatlerimde bazende sunumda kullanıyorum. Benim işimi yeterli şekilde görüyor. Hatta gittiğim yerlerdeki insanlar bile şaşırıp almak isteyenler çıktı :) Bizim gibi seyyahat eden insanlar açısından ve pratik sunum sunduğundan çok isabetli. Flaş belleğe yükledim ben her şeyi, gittiğim her yerde 10 dakikada her şeyi bitiriyorum. Benim için en önemli avantajı bilgisayar taşıma yükünden beni kurtarması oldu :)

laptop çözünürlüğü 1280x800 idi, duvardaki çözünürlükte aynı gibi geldi bana, aynıydı:) ama windows optimum çöznürlük için 800x600 yapın diye uyarı vermişti, 15 pin kablo ile bağlantı yapmıştım, izledim dvd film eski tarihli bir filmdi, belki yeni teknoloji ile çekilmiş filmle daha iyidir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: mazlum_bilgin

quote:

Üstat bizde dün bir öğretmen arkadaşı yolladık Promactonun yeni modelinden 3 tane almaya akşaam saat 5 civarı, kalmadı tükendi, 15 eylülde gelecek demişler.Öğretmen arkadaşa sunum yapıp, çay içirip yollamışlar. Biz milli eğitimden aldığımız KDV muafiyet belgesiyle yollamıştık arkadaşı, KDV den muaf diye vermek istemediler mi acaba? Eğer öyle yaptılarsa çok ayıp etmişler yani. Siz saat kaçta aldınız acaba ?

ben ilk kattaki arı elektronikten aldım, telefonla gazi macit beyden isteyip getirdiler, 4 civarı oradaydım, çıkışım 5'i az geçmişti, bana da o saatler arasında sunum yapıldı, demek ki sizinkiler farklı bir mağazaya ya da distribütöre direk gitmişler, son kalanı da ben saat 4 de istetmiş oldum galiba ...kısmet ...

bu arada acer k11 kullanan tecrübeli bir iş arkadaşım ondaki görüntünün laptopla aynı kalitede olduğunu söyledi ama hangi şartlarda o görüntüyü alıyor, detaylar nedir bilemiyorum, 2-2.5 m mesafeden kullanıyormuş, eğer soluk görüntü olayı devam ederse cihazı aldığım yere götürücem, biraz daha ayar yapıp, hdmi kablo, ps3 denemeleri yapıcam, blueray görüntüsü akla karayı ortaya çıkarır heralde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 7 Eylül 2011; 17:53:02 >

• quote:

quote:

quote:

ben ilk kattaki arı elektronikten aldım, telefonla gazi macit beyden isteyip getirdiler, 4 civarı oradaydım, çıkışım 5'i az geçmişti, bana da o saatler arasında sunum yapıldı, demek ki sizinkiler farklı bir mağazaya ya da distribütöre direk gitmişler, son kalanı da ben saat 4 de istetmiş oldum galiba ...kısmet ...

bu arada acer k11 kullanan tecrübeli bir iş arkadaşım ondaki görüntünün laptopla aynı kalitede olduğunu söyledi ama hangi şartlarda o görüntüyü alıyor, detaylar nedir bilemiyorum, 2-2.5 m mesafeden kullanıyormuş, eğer soluk görüntü olayı devam ederse cihazı aldığım yere götürücem, biraz daha ayar yapıp, hdmi kablo, ps3 denemeleri yapıcam, blueray görüntüsü akla karayı ortaya çıkarır heralde :)

Merhaba, şükür bende öyle bir sorun yok. Bendeki renkler güzel.Muhtemelen dediğim gibi windowsun sizden istediği 800 x600 olayından kaynaklanmıştır. Ha birde aklıma geldi projeksiyonlarda elektrikte stanby kalmalarından kaynaklanan mercek bulutlanması (Mura etkisi-Termal panel stresi) olabiliyor. Böyle bir sorunda yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda cihazını 7-8 kez of-on yapar ve 2 saat kadar çalıştırırsanız bu bulutlanmada gidecektir Sony nin bir sitesinde böyle bir şey okumuştum. Size linkini atayım, muhtemelen böyle bir şeyde olabilir. Yok düzelmezsse zaten birebir değiştirme garantisiyle satıyorlar, yenisiyle değiştirilmesini talep ederseniz, değiştiriyorlar.

• Arkadaşlar bende bi arkadaştan 275 saatte LG AH 215 (720p Hd) aldım 10 metrelik hdmı kablo ve askı aparatıyla birlikte kendimce iyi bi fiyata... Şimdi yapmam gereken ayarlar nelerdir ? kontrast olsun renk olsun çözünürlük olsun yapmam gereken ayar varmıdır ?

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bizimkiler KDV muafiyet belgeleri alacakları için direkt distribütöre gittiler.Bayiler KDV muafiyeti yapamıyorlar yada yapmak istemiyorlar.Bende bugün telefon ettim görüştüm. Gerçekten ürün kalmamış ellerinde fakat 15 Eylülde yeni parti ürün gelmiş olacak dediler. Bize KDV muafiyet belgeli fiyattan 3 tane ayıracaklarına söz verdiler.

6-9 Ekimdeki CEBİT fuarına katılacaklarmış, online davetiye almak isteyen arkadaşlarada link vereceklermiş. Benden siteyede yazmamı istediler. Gazi bey hala banlı sitede, o nedenle cevap yazamadığı için yanlış anlamışız bizde.Bizde hakkını helal et, yanlış düşündük dedik :).Bu arada adminlerden hala bir cevap alamadık neden banlı diye. Türkiyenin projeksiyonda bildiğim kadarıyla tek Milli markası ve Donanım haber bu firmayı banlamış. Akıl alacak şey değil yani.

Bu arada promactonun Pro x08 ini kullanıyorum bende. Bendede bir sorun yok. Fakat bu projekyon uzmanı arkadşın link verdiği siteyi ve görüntüleride inceledim. Ben şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamdım. Fakat demekki olabiliyormuş:) Cebite katılan firma her halde ürününün arkasındada durur :)

• Kumanda soruma kise cevap vermedi ama birkaç soru daha sormam gerekiyor..

bilgisayara bağamak için 10m vga kablosu birtane ekran kartı içi dönüştürücü aldım ekran kartında iki giriş var biri monötüre gidiyor biride projeksiyona gider dedim ama ikisi birden takılınca olmuyor. ilk taktım projeksiyon görmedi monütörünkini çıkarınca projeksiyon hemen açtı, ekranı taktım monütör açılmadı projeksiyonu çıkardım monütör hemen açıldı.
    anlatabildim heralde.. :) çıkar tak yapmamak için ne yapabilirim ?

projeksiyonu ters çevirince ekran düz yansıyor bir terslik var orda kumandası olmadığı için birşey yapamadım. Kumanda olmadan düzeltebilirmiyim ? ters çevirip kullansam zararı olurmu ?

birde kumanda olayı içinhttp://www.projeksiyonkumanda.com/ burayı aradım orjinalı 90 dolar bizim birşeyler yükleyip yaptığımız 35$+KDV dedi, bende kapadım telefonu. Yokmu bunun 20-25 tlye mal olan kumandası ?

• herkeze merhaba,

yaklaşık 1 haftalık araştırma sonucu 1500 liralık bütçem ile 3 adet projeksiyon buldum ancak aralarında hiç bir türlü karara varamadım.
    Yurtdışındaki forumlarda dahil olmak üzere her yere baktım ancak bu 3 projeksiyonun karşılaştırmalarına rastlamadım bende bu konuda sizlerden yardım istiyorum.

Optoma HD67N
    Acer H5360
    Benq W600+

Optoma yaklaşık 1500 civarı diğerleri ise 1800 civarı. Bu hafta sonuna kadar bunlardan birini alıcam lütfen yardımcı olun benim için özellikle yüksek renk önemli 46C650 lere ne kadar yakın olursa o kadar iyi

Yada bu bütçeye başka bir projeksiyon önerir misiniz?
    İyi forumlar ...
  • Dershane için bir projeksiyon lazım. Hem ucuz olacak hem de işimizi görecek bir şey önerir misiniz? Ortalama 1000 liralık bir bütçe var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bizimkiler KDV muafiyet belgeleri alacakları için direkt distribütöre gittiler.Bayiler KDV muafiyeti yapamıyorlar yada yapmak istemiyorlar.Bende bugün telefon ettim görüştüm. Gerçekten ürün kalmamış ellerinde fakat 15 Eylülde yeni parti ürün gelmiş olacak dediler. Bize KDV muafiyet belgeli fiyattan 3 tane ayıracaklarına söz verdiler.

6-9 Ekimdeki CEBİT fuarına katılacaklarmış, online davetiye almak isteyen arkadaşlarada link vereceklermiş. Benden siteyede yazmamı istediler. Gazi bey hala banlı sitede, o nedenle cevap yazamadığı için yanlış anlamışız bizde.Bizde hakkını helal et, yanlış düşündük dedik :).Bu arada adminlerden hala bir cevap alamadık neden banlı diye. Türkiyenin projeksiyonda bildiğim kadarıyla tek Milli markası ve Donanım haber bu firmayı banlamış. Akıl alacak şey değil yani.

Bu arada promactonun Pro x08 ini kullanıyorum bende. Bendede bir sorun yok. Fakat bu projekyon uzmanı arkadşın link verdiği siteyi ve görüntüleride inceledim. Ben şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamdım. Fakat demekki olabiliyormuş:) Cebite katılan firma her halde ürününün arkasındada durur :)

Ahh şu yeni gelen partide direk 5.1 analog çıkış olsa hemen onuda alıcam:)
    Ayrıca Gazi beyin banlanması benide üzüyor. Sonuçta oda burda bir alternatif sundu bize ve biz ürünlerini alanlar içinde memnun olmayan yok. Buda bir başarıdır ve başarılı insanlar ceza değil ödüllendirilmelidir. Oda sonuçta forum için en önemli şey olan konuların canlı tutulmasını sağlıyor bir kullanıcı trafiği yaratıyor. Fakat forum bindiği dalı kesiyor... Böyle paylaşımcı kişiler küstürülmemeli, Ban nedeni ne ise uyarılmalı bizde aydınlatılmalıyız. Ama bu başlıktan sorumlu mod arkadaş okuyormu bilmem ama sessiz kalmayı çözüm sayıyor... Yada bizi aydınlatsın bizde bilgilenelim... 1 satırlık bir cevabı bizlere çok görmemeli...
    Ayrıca cebit için davetiye isteyenlere işte link (umarım kurallara aykırı değildir...)
    www.cebitbilisim.com
    Hannover Fairs Turkey | Global Fairs, Global Business.
    http://www.cebitbilisim.com/tr/online_kayit.html

(link kurumsal kullanıcılara imiş:( genede işinize yararsa...)

• Epson EH-TW450 3LCD 1280 x 720 (2500 Ansilümen)HD Ready Projeksiyon Cihazı

Arkadaşlar 1.600-1700 lira civarında değişiyor fiyatı. Bu kadar para verdikten sonra 2000Tl maks para verip daha farklı cihaz alabilirim lütfen öneride bulunurmusunuz?

Günlük kullanım+ daha çok gece maç ve hd film izlemek için alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

Mart 2011 de aldigim Epson EB-S 72 cihazimi, 180x180 storlu perde ve next kablosuz ses goruntu aktarim cihaziyla birlikte satmaya karar verdim. Projeksiyon cihazimin lambasi sadece 55 saatttedir. Hafta sonlari 1-2 film izlemek icin kullandim. Herhangi bir arizasi cizigi darbesi falan yoktur. Satma sebebim dahili mkv oynaticisi olan promactolardan almayi dusunuyorum, zira pc mi bir salona bir odama tasimak sıktı...Fiyat: 800Tl. Pazarlik ve takas kesinlikle dusunmuyorum. Ayri ayrida satmayacagim. Birde istanbul ici elden teslimat tercihimdir cunku projeksiyon cihazlari hassas aletler kargolanma esnasinda zarar gorebilirler.

Fiyati 750 liraya cekiyorum. En kisa zamanda ikinci el kismindaki ilanima fotograf eklenecektir.
  • Arkadaşlar herkese merhaba.
    PS3 oyunlarımı minimum 1366 çözünürlükte oynaya bileceğim dvd filmleri net bir şekilde seyredebşleceğim optik kablo girişi olan(Ses için) led ampullü uygun fiyatlı bir projeksiyon arıyorum.Önerilerinizi bekliyorum 3,4 model yazarsanız sevinirim.Uygun fiyatlı ve uzun lamba ömürlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciudad de México

Epson EH-TW450 3LCD 1280 x 720 (2500 Ansilümen)HD Ready Projeksiyon Cihazı

Arkadaşlar 1.600-1700 lira civarında değişiyor fiyatı. Bu kadar para verdikten sonra 2000Tl maks para verip daha farklı cihaz alabilirim lütfen öneride bulunurmusunuz?

Günlük kullanım+ daha çok gece maç ve hd film izlemek için alacağım

Hocam EH-TW450 geçen hafta vatandaki indirim ile 1400 liraydı. Bende indirimi görünce tam bunu almaya karar vermiştim ki biraz araştırma yapınca aynı fiyata daha iyi projeksiyonlar olduğunu farkettim. Tabi tamamen yorumlara dayalı, maalesef projeksiyonları görüpte test edip karara varamadım.

Acer H5360
    Benq W600+
    Optoma HD67N

Bu 3 projeksiyondan birini seçmenizi tavsiye ederim. Epsona göre daha başarılı olduklarını birçok forumda okudum ama kendi aralarındaki performans farkını çok araştırmama rağmen bulamadım. Ülkemizde optoma daha ucuz olması nedeni ile de H67N aldım. Daha yeni aldığım için çok test edemedim 1 saat belki ancak kullandım ama beklentimin üzerinde bir cihazdı özellikle contrast konusunda.

Eğer epson kesin kararınsa vatanda tekrar bir kampanya bekliyebilirsin ama bu diğer projeksiyonları da bir araştırmanı öneririm.

• mrb arkadaşlar ps3 ve xbox360 da kullanmak için bir projeksiyon alacağım fiyat performans öneriniz nedir. oda kuçün 1024*768 olsa yeter alet ben hdmi olmasını isitoyrum hdmi artsı ne kadar olur kalite bakımından. vga falan olsada en fazla 6 metrelik oda önerilerinizi bekliyorum birde ps3 oyunlarını projeksiyonda 3d denyen varmı? deneyimlerini bekliyorum. saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Arkadaşlar herkese merhaba.
    PS3 oyunlarımı minimum 1366 çözünürlükte oynaya bileceğim dvd filmleri net bir şekilde seyredebşleceğim optik kablo girişi olan(Ses için) led ampullü uygun fiyatlı bir projeksiyon arıyorum.Önerilerinizi bekliyorum 3,4 model yazarsanız sevinirim.Uygun fiyatlı ve uzun lamba ömürlü

Merhaba, bahsettiğiniz şeyleri izleyebilmeniz ve oyun oynayabilmeniz için LCD yada LCOS tabanlı bir panel seçmelisiniz. DLP paneller sizin işinize yaramaz. (Oyunda gök kuşağı efekti ve yüksek kontrastan kaynaklanan göz yorgunluğu problemleri nedeniyle) LCOS panelli ledli ürünlerin panelleride 5 ansilümenden başlar, 200 ansilümene kadar çıkar. Bu ledli cihazların gerçek çözünürlükleri 640 x 480 ile 800 x 600 aralığındadır. Her ne kadar 720p destekledikleri söylensede unutmayınızki cihazın gerçek çözünürlüğüne indirgenen görüntüleri seyredebilirsiniz. Mevcut LCOS paneller içinde gerçek çözünürlüğü 1024 x 768 olan tek cihaz Promactonun yeni modeli PRO X08 dir. Yani Ledli olsun fakat film seyredebileyim diyorsanız şimdilik en iyi cihaz LED LCOS panellerde Promacto PRO X08 dir. Size 3 metreden seyretmenizi yada oyun oynamanızı tavsiye ederim. 3 metreden yaklaşık 170 cm ekran boyutu alırsınız. Buda size yeterli gelir sanırım. İsterseniz 5 metredende 250 cm ekranda yapabilirsiniz tabiki. Ortam ne kadar loş olursa görüntü kalitesi o kadar yüksek olur. HDMI girişinden direk bağlanabilir yada AV girişini kullanabilirsiniz. Ses çıkışında 5+1 inize bağlanabilirsiniz. Fakat sesi streo olarak alırsınız.
    www.promacto.com sitesinden teknik özellikleri inceleyip, diğerleriyle karşılaştırabilirsin. Bende kendime aldım bir tane 875 TL 12 ay taksitle. Memmunum, bir şikayetim yok şimdilik :)

www.cebitbilisim.com
    Hannover Fairs Turkey | Global Fairs, Global Business.
    http://www.cebitbilisim.com/tr/online_davetiye.html
    Zekiz haklıymışsın, kurumsal davetiyeymiş bu. Profosyonel standlara girbilmek için ya kurumsal email adresinizle buradan kayıt olabiliyorsunuz, yada bu profosyonel salonlara girebilmek için fuar girişinde firma kartvizitiniz gerekiyor. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projekyon_uzmanı -- 12 Eylül 2011; 19:49:06 >

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.