Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zekiz

quote:

Orijinalden alıntı: projeksiyon ekspertizi

3.5 luk Streo- 3 Streo kablonuz 3 çıkışlıdır. Bu 3 çıkıştan herbirine bir adet 3.5 Streo-2RCA bağlıyorsunuz (3.5 luk 2 RCA 2 çıkışlıdır, her birini bir kolona takıyorsunuz). Böylece 6 çıkış elde etmiş oluyorsunuz. Yani 3.5 luk 3 streo çoklayıcıdır ve 3 çıkışı vardır. Sizde bu her çıkışa 2 çıkışı olan 2RCA bağlıyorsunuz olay bitiyor. 3.5 luk 2 RCA nın çok çeşitli uzunlukta olanları var. Kolonlarınızın durumuna göre uzunlukları alabilirsiniz. 1 metrelik hazır olanlar 1 TL ye satılıyor. 3,5 luk 3 streo dağıtıcısı ise 4 TL. Yani siz 1 adet 3 lü streo dağıtıcı ile 3 adet 3.5 luk 2RCA aldınızmı 5+1 iniz 5 dakika içinde hazır hale gelir.
    selamlar, hayırlı haftasonları...

iyi güzelde sizin sattığınız cihazda ses çıkışı 6 kanal değilki. sonuçta creativeden ben 6 kanal ses alamayacağım stereo ses alacağım. demek istediğim bu. yani ac3 6 kanal sesli filmlerde sizin bu anlattığınız sistemi kurunca 6 hoparlörden stereo ses çıkışı alınıyor. cihaz resimlerinde görmediğimiz başka bir ses çıkışı varmı. yani kısaca sizin bu cihazınız 6 kanal ses çıkışı veriyormu. vermiyorsa usb ile ac3 6 kanal sesli film seyretmek mümkün değil. arada gene divxplayer vs kullanmak gerekli. yanılıyormuyum...

6 kanal ses çıkışı için şöyle bir panel lazım

bu creative 5.1 analog ses sistemleri için tabiki. yada dijital bir çıkış olur buda bendeki gibi pyasadaki çoğu ucuz sistemde uygun giriş olmadığından işe yaramaz. bu sistemi cihazınıza monte edip fiyatı uygun tutarsanız satış patlaması olur. tabii mütevazi bir firmayız diyorsunuz bu nedenle garanti süreci satış sonrası destek vs çok çok önemli. müşteri mağdur olursa pazarda tutunamazsınız. örneği bu forumda mevcut.

Yanılmıyorsun, aynen dediğin gibi, o şekilde alınan ses stereo olur, 6 kanal olmaz.

• Selamlar,

Ağırlıklı olarak film izlemek için projeksiyon makinesi almayı düşünüyorum. Evde oda da kullanılacak, salon vb değil yani. Ayrıca tavandan inen perdede alacağım, yani perdede kullanılacak. Zaman zamanda bilgisayr ekranı olarak kullanacağım. Bunlarla ilgili forumdan ve internetten biraz bilgi sahibi oldum. Ancak oyun performansları konu hala çok karanlık.

Projeksiyonda oyun oynanmaz mı? Hangi şartlarda oynanır. İşyerimde acer DLP 1266i modeli projeksiyona netbook u bağlayıp film ve oyun performansını denedim. Film performansı tamam, oyunda da Dota tamam ama Unreal 2 oynadım, hafifi gecikme vardı sanki.

Yukarıdakilerle ilgili bilgi verebilir misiniz? Ayrıca bütçem, 1000 tl acaba tavsiye edeceğiniz cihazlar nelerdir.
  • teşekkürler albati...
  • Tavsiyelerinize teşekkür ederiz.Benim dediğim yöntemle 5+1 inizin bütün kolonlarından ses alırsınız. Fakat streo ses alırsınız. Bir örnekle konuyu açalım. Seyrettiğiniz filmin bir sahnesinde bir mermi sesi gelse, bu eğer benim dediğim metodla bağlanırsa 5+1iniz ses aynı anda duyulur bütün kolonlardan. Fakat herbir kanal için ayrı çıkışları olan larda ise, mermi sesi her bir kolonu gezerek çıkarki 5+1 den istenende budur...
  • Arkadaşlar merhabalar hiç bahsedildimi bilmiyorum ama
    Ben
    LG HX301G Led projeksiyonum için projeksiyon ekranı yapmak istiyorum
    Fakat internet üzerinde bu konu ile ilgili beni tatmin edicek açıklamalara denk gelemedim.
    Boya işlerine baktım ufak tefek denemeler yaptım fakat en iyisinin özel kumaş almak olduguna karar verdim.
    Çünkü boya işine girdiğinizde özel projeksiyon için olan boyalar Türkiyede yok ve yurtdışındada çok pahalılar.

Benim sormak istediğim şey özel kumaşları nereden temin edebiliriz.
    Işık gücüm yetersiz geldiğinden ışık gücümü yükseltecek bir zemin lazım.
    Türkiyede bu çeşit kumaşlar satan özel bir yer varmı
    Yada herhangi bir kumaşçılar çarşısından bana uyacak bir kumaş bulabilirmiyim?
    Cam tozlu vs. gibi ?
  • lg301 inmi ışığı yetmedi. Ne amaçlı kullanıyorsunuz. evde film seyretmek için karanlık ortamda çok iyi olduğu söyleniyordu...
  • Şimdi söyle söyliyeyim.
    Işığı aslında yeterli ama belirli boyutlarda sadece.
    Yani ekran boyutunu 250cm nin üzerine çıkarınca karanlık sahnelerde yetersizlik oluyor buda oyunlarda rahatsızlık veriyor..
    Gerçi yansıttıgım duvar beyaz bile değil beyaz tonu ama bugun biryerde örnek olarak tahminimce 1.1 gain e sahip bir perde kesiti aldım. İdare eder gibi geliyor ama ışık yine beni tatmin etmedi.
    Gaini yüksek kumaşlar lazım bunlarıda hazır perde olarak alınca fiyatları çok uçuk açıkçası bir perdeye 400 500 lira verecek durumum yok.

Ayrıca belirteyim bu bahsettiğim durum tamamen karanlık ortamda oluyor. Gündüz ve akşam ortam ışıgı problemim yok.
  • selam epson projeksiyonum çok az görüntü veriyor yani ancak yarım metreye kadar ışık veriyor sebebi ne olabilir temizledikten sonra böyle oldu
  • Bilmeden Yorum yapmyı sevmem ama
    Lg den önce epson lara bakıyordum 2 yerde teşhirdeki ürünü denemek istedim
    Açtım bekledim bekledim Dediğiniz gibiydi görevliye de söyledim o da anlamadı neden oldugunu
    Epsonların böyle bir hastalıgı mı var acaba merak ediyorum
  • Selamlar,

2000 TL dolaylarında alınabilecek en uygun projeksiyon cihazı hangisi arkadaşlar?

Tavsiyenize göre kursa alınacak öğrencilere yardımlarınızı bekliyoruz.......
  • Acer P1200İ DLP 1024X768 (2600 Ansilümen) HDMI 3D Kablosuz Projeksiyon Cihazı almayı düşünüyorum.Nasıl bir cihazdır. Acil yardım edebilirseniz sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/Liste/acer-p1200i-dlp-1024x768-2600-ansilumen-hdmi-3d-kablosuz-projeksiyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=ofisacp1200i&categoryId=15530#Gorseller

Hepsiburada linki.

• Arkadaşlar, bu tür bilgiler isterken;lütfen alacağınız projeksiyonu ne amaçla kullanmayı düşündüğünüz hakkındada bilgi veriniz. Çünki kullanacağınız yere göre (ışık durumu, mesafe,ev ortamı,sunum,saloon,cafe) tavsiye edilecek projeksiyonlar değişiklik arz edecektir. Selamlar...
  • arkadaşlar

ACER H5360 projeksiyon cihazını kullananlar deneyenler değerlendirebilirler mi ?

sadece HD görüntü kalitesi açısından değerlendirirsek ;

PANASONİC AX200 ?

EPSON TW2900 ?

ACER H5360 ?

100 üzerinden değerlendirirsek nasıl puanlarız _?

panasonic....70

epson......80

acer 55-60 gibi midir ?

aslında 3D amaçlı soruyorum,yeni çıkacak acer h5360bd heralde tek farkı 3d yazılımın eklenmişş olması ama 2400 tl gşbi bir fiyata çıkacakmış...
    yukarıdaki modellerde de fiyat farkları var...bunun için sordum...eğer 3d yazılımı dışında her iki cihaz aynıysa...ve görüntü kalitesi anlamında diğer iki marka modele göre çok geride kalırsa o zaman hayli giriş seviye bir cihaz denebilir...

3D için de çözünürlük kontrast renklerin canlılığı keskinlik detay gibi kriterler önemli...bu amaçla soruyorum acer h5360 deneyenler ve kullananlar nasıl değerlendirirler performansını?

• Dün optoma 67N modeli aldık. Genelde çok memnunum. Bir tek aydınlık sahnelerde içerisi daha aydınlık olduğundan(sanki lamba açıkmış gibi içerde) ekrandaki siyah bölgelerin siyah oranı azalıyor.
    Aydınlık sahnelerde ışık yansıması yüzünden içerisi aydınlık oluyor ve efektif siyah elde edilemiyor. Projeksiyon için perde alırsam içerdeki ışık oranı azalabilirmi. Işık yansımasını en az hissedilmesini sağlayacak bir perde önerebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.O.F

Dün optoma 67N modeli aldık. Genelde çok memnunum. Bir tek aydınlık sahnelerde içerisi daha aydınlık olduğundan(sanki lamba açıkmış gibi içerde) ekrandaki siyah bölgelerin siyah oranı azalıyor.
    Aydınlık sahnelerde ışık yansıması yüzünden içerisi aydınlık oluyor ve efektif siyah elde edilemiyor. Projeksiyon için perde alırsam içerdeki ışık oranı azalabilirmi. Işık yansımasını en az hissedilmesini sağlayacak bir perde önerebilirmisiniz.

-Odayı ve tavana siyaha veya koyu renge boyama
    -Projeksiyon aletini tavana asıp yansıyan ısınların tavana değil yere dogru sekmesini sağlamak
    -Gri perde kullanmak
  • Merhabalar,
    Epson eb-x9 yada benq mp525p modellerinden birisini alacağız tavsiyeniz ne olurdu? Biz ofiste sunum yapmak için kullanacağız fakat yaz akşamları havuz başında mini sinema gibide kullanacağız bütçemiz kısıtlı dolayısı ile bu iki modelde takılı kaldık tavsiyeniz ne olur?
  • LG HS201 lamba ömrüne nereden bakılıyor?
    Forumdas yazılmıştı şimdi bulamıyorum hangi konuda.
  • Cihazdan ve kumandadan OK Tuşuna basılı tutunuz..

Bu arada Başıma gelen bişi anlatayım. LG nin HS201 i in kullanırken bir ara Popcorn A200 den video çıkışını 1080i olarak ayarlamıştım. Hareketli görüntülerde nesneler iz bırakmaya başlamıştı.. Başına böyle problem gelen varsa diye söyleyeyim dedim. 1080p ve 720p de problem yok.
    quote:

Orijinalden alıntı: wacker@

LG HS201 lamba ömrüne nereden bakılıyor?
    Forumdas yazılmıştı şimdi bulamıyorum hangi konuda.
  • merhaba arkadaşlar benq mp525p almak istiyorum film izlemek için fakat video uyumluluğunda sadece ntsc yazıyor bu sorun olur mu sizce

bu projektörü tercih etmemdeki sebep de aynı fiyat aralığındakilerden kontrast oranının 2600-1 olusu ile iyi olması. Doğtu bir seçim mi yapmışım sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manasiyok

merhaba arkadaşlar benq mp525p almak istiyorum film izlemek için fakat video uyumluluğunda sadece ntsc yazıyor bu sorun olur mu sizce

bu projektörü tercih etmemdeki sebep de aynı fiyat aralığındakilerden kontrast oranının 2600-1 olusu ile iyi olması. Doğtu bir seçim mi yapmışım sizce ?

Bahsettiğin cihazı bilmiyorum. Linkini koymamışsın.

Ama "ev sinema " projektörü sıfatı taşımayan 4:3 ofis cihazlarına bulaşmamanı salık veriyorum.

Bütçeye uygun sd ve HD ev sinema cihazları bulmak mümkündür.
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.