Şimdi Ara

PROJECT CARS 2 - ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
9
Favori
27.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PROJECT CARS 2 - ANA KONU


    Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen ve hem PC platformunda, hem de konsollarda en başarılı yarış simülasyonlarından biri olan Project Cars, 2. oyununu 22 Eylül 2017'de çıkıyor... Grafikleri ile ilk oyunu heyecan ile bekleyen bizler, önümüzdeki Eylül ayında ikinci oyun için de direksiyon başında olacağız.
    Grafikleri ile yine ilk oyundaki gibi bizleri mest edecek gibi gözüken 2. oyunda 170 araç ve 60'dan fazla pist bulunacak. Ayrıca Project CARS 2 yepyeni bir çevirimiçi şampiyona mod'una da ev sahipliği yapacak. 2017'nin ikinci yarısında satışa sunulacak olan yapım, VR ve PC platformunda 12K'ya kadar çözünürlük desteği sunacak.
    Project Cars 2'de karşılaşacağımız yenilikler nelerdir;

    PROJECT CARS 2 - ANA KONU


    Project CARS 2'de kariyer modu, hayranlar tarafından istenen iyileştirmeler ve yeni özellikler ile gelecek. Proje CARS 2‘nin tek kişilik kariyer modunda, 5 farklı daldan 29 motor spor serisi olacak. Bu motor spor serileri, üst serilere yükselebileceğimiz 6 aşamadan oluşacak. kariyer modunda, istediğimiz lig serisinden başlayabileceğiz. Önceki oyunda da bulunan Karts, Formula Rookie veya Ginetta Juniors motorspor serilerinden, Pirelli Dünya Mücadelesi ve IndyCar gibi gerçek motor spor serilerine yükselebileceğiz. Ayrıca her yarışın süresini ayarlayabilecek, hava durumunu ve yarışa başlama sırasını istediğiniz gibi ayarlaya bileceksiniz.

    PROJECT CARS 2 - ANA KONU

    Project Cars 2 ile ilgili gelecek olan yeniliklerden bazıları şöyle:

    60'tan fazla pist ve 180 den fazla araç, kart ve rally parkurlu yarış pistleri ile dinamik hava koşulları. 8 farklı disiplini içeren rally Cross Yarışları. 180 araç içinde Rally araçları ve rally parkurlarını içeren pistler olacak.
    Teammate Driver, Spotter, Driver Swap, or Co-Pilot seçenekleriyle eşsiz bir co op kariyer modu olacak ve arkadaşınızla beraber sezonlar yapabileceksiniz.

    Daha fazla sosyalleşme imkanı! E-sport ve online yarış liglerine oyun içerisinden katılım sağlayabileceksiniz.
    Gran Turismo'dan tanıdığımız otomobil kişiselleştirme öğeleri ve Project cars Academy'nin ilk temelleri 2. oyun ile birlikte atılıyor olacak.
    Online Yarış etkinlikleri ve ESL ligleri ile komplike eventler olacak.
    Geniş kapsamlı dinamik hava koşulları ve bunlara ait özelleştirmeler yer alırken Karla ilk kez tanışmış olacağız. Ayrıca kar yağışı haricinde hem rally cross hemde binek araç kategorisinde buzlarla kaplı yeni pistler olacak.
    8 ayrı disiplini bünyesinde barındıracak olan Project Cars 2 de Rallycross un yanında Hillclimbs, and Touge gibi yeni deneyimler ile karşı karşıaya geleceğiz.

    Daha önce GT Sport'un da online için konuşulan Yetenek ve Davranış tabanlı online eşleştirme altyapısı uygulanacak.

    Setup yapmadan önce Race Engineer'den feedbackler alınıp Setup ı yapma amacınız Race Engineer tarafından sizlere sorulacak, vereceğiniz cevaplara göre Yarış mühendisi size önerilerde bulunacak. Klasik Setup ekranlarıysa ilk oyuna göre çok daha renkli olacak. Oyunda menülerde paylaşılan önemli bir bölüm ise "Share" yani setup paylaşım ekranı oldu ancak ESL gibi bir organizasyon varken paylaşımın özel mi yoksa Codemasters F1 serilerindeki gibi genel mi olacağını 22 Eylül 2017'de öğrenmiş olacağız.

    İlk Oyunda hayli eleştiri alan Penaltı sistemi tamamen elden geçirilmiş. Artık 5 saniye ve 10 saniye yavaşlatma cezaları rafa kalkıyor. Öncelikle yarışçının yerini iade etmesi için fırsat tanınmış olup ihlale devam etmesi durumunda ise ceza alacağı yetkililerce verilen bilgiler arasında.

    Yine Birçok oyuncunun beklediği haberler içinde ise Ferrari'nin oyuna dahil edilmesi Porsche'nin kendi markasını kullanacak olması ve söylentilere göre Lamborghini'lerin DLC seçenekleriyle oyuna ekleneği yer alıyor.
    Slightly Mad Studios ve Namco Bandai oyunu hazırlarken Mclaren gibi firmaların desteğini almış. Ayrıca ilk oyunda yer alan 5 adet Taramalı piste 15 adet daha eklenmiş.

    Oyun, Driftci Vaughn Gittin ile gelistirilmis ayrica lastik fizikleri icin pirelli ile ortaklik yapilmis
    Arkadaslarinizi f1 deki gibi rank lariyla beraber leader board da gorecekmisiz
    Raceroom daki ozellik gelmiş;
    İsteyen kokpit icindeki direksiyon animasyonunu kapatıp kokpit icinde daha genis bir gorus alani saglayabilecek
    Ps4 ve xbox full hdr desteği olacak pc de native 4k imis
    3 asamali repütasyon geliyor
    Artik iyi suruculer iyi serverlarda oynayacak.
    Guvenlik reputasyonu, Yetenek puani ve sonuc kriterlerinin
    Ortalamalarina gore serverlarda yarisacaz. (Public serverlarda.)
    Photo mod u uzmanlik seviyesinde getiriyoruz diyorlar
    Pc de 32 kisi online destegiPs4 yine 16 kisilik.
    Public serverlarda Deditacted server a gecilmis...
    Favori server olmayacakmis ama bunu ileride düşüneceklermiş.

    Bu yıl Project Cars ve duyrulacak diğer Yarış simülasyonları ile beraber SimRacing sevenlerin yüzlerinin güleceğe benziyor.

    mkmdesign
























    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 2 Ağustos 2017; 22:35:43 >







  • Arkadaşlar Merhabalar Project Cars 2 ye gönül verenler için kısa bir Setup Rehberi oluşturdum umarım Project Cars 2'ye gönül veren herkese yardımcı olur


    "

    "Project Cars 2'de Araçları Daha Stabil Hale Getirmek İçin Yarış Mühendisine Başvurmadan yapılması gerekenleri aktarmak istiyorum:

    Gaz pedalında Bastığınızda Araçta Understeering yani önden Kayma mı Hissediyorsunuz? Viraj Girişlerinde yarış çizgisini yakalamak için çok fazla mı yavaşlıyorsunuz.
    Bunun için Öncelikle Aracın Diferansiyel Ayarlarını iyi yapmanız gerekmektedir.
    Diferansiyel ayarları şu şekilde değiştirilmelidir:

    Differentiel Menüsünde Clutches ayarını (8-10) yapmak gerekir.
    Preload ayarını ise oldukça düşük (30-40) olarak ayarlayın.
    Power Ramp (Azami Sürüklenme-Kilitlenme açısı) değerini 90 °degree olarak ayarlayın. Hızlanmayı daha emniyetli hale getirene kadar bu değeri yukarıya doğru (25,30,35 aralığında) çekin.
    Coast Ramp Değeri (Kızaklama açısı)nin en stabil olduğu durum 20 ° (azami çeviklik dönüşü)'dir. Güvenli hızlanma piste göre sağlandıkça bu açı stabilden agresife doğru sırayla (90, 75, 60, 45) düzgün fren mesafesi sağlanıncaya kadar düşürülmelidir.

    Peki hala köşe dönüşlerinde hâlâ sıkıntılı mısınız?
    Süspansiyon Menüsündeki  Caster ayarını kullanın bu sayede aracın direksiyon altındaki dönüşünü artırın (Çok fazla arttırdığınız taktirde dönüşlerdeki yük arka lastiklere bineceği için stabil bir seviye yakalamaya çalışın aksi taktirde tur zamanlarınızı düşürmüş olursunuz. Eğer Viraj çıkışlarında hala Önden kayma problemi yaşıyorsanız Yine Süspansiyon Menüsündeki "Anti Roll Bar Değerini" Yükseltin.

    Önden Kayma Problemini Çözdüğümüze göre Virajlarda başımıza gelebilecek olan diğer önemli problemle ilgili bilgi verelim. Aracınızı çevirdiğiniz andan tepki göstermediği sürece, iyi bir derece elde etmek oldukça zordur. Bunun için
      Süspansiyon Menüsündeki "Front Toe in Angle" değerini kullanın, Bu değerin 0,0 ile 1,5 arasında olması stabil bir sürüş sağlayacaktır./ (Toe in Angle Nedir diye sorarsanız Araca Plan Kesit olarak baktığınızda lastiklerinizin ön tarafının aracın önüne doğru daralttığınız açıdır/Üçgenin sivri ucu gibi). Bu açıyı artırdığınızda Hızınız üşer,lastikleriniz çok daha fazla ısınır ancak daha ideal bir dönüş açısı yakalarsınız.
     Bu açıyı yükseltmenize rağmen hala dönüşlerde Spin tehlikesi yaşıyorsanız yine süspansiyon menüsündeki "Rear Toe in Angle" yani Arka lastiklerin dönüş açısını ayarlamanız gerekir. Rear Toe in Angle değerini "0.0" düşürün.( İki teker arasındaki kamber açısı farkı 0,5 dereceden fazla olmamalıdır.)ve viraj çıkışlarında aracı hafif kontra ile toparlamak için yukarda bahsettiğimiz "Power Ramp" açısının değerini bir miktar artırın.
    [Negatif Kamber:Aracın tekerleklerinin üst kısmı, araç gövdesine daha yakın (daha içte), alt kısmı daha uzaksa, buna negatif kamber denir.
    Pozitif Kamber:Aracın tekerleklerinin üst kısmı, araç gövdesine daha uzak (daha dışta), alt kısmıysa daha içteyse, buna pozitif kamber denir.
    Sıfır Kamber:Aracın tekerlekleri tam olarak dik pozisyonda duruyorsa buna sıfır kamber denir. Sıfır kamber açısı, lastiklerde en az aşınmanın olduğu açıdır.
    Pozitif Kamberin Avantajları:
    Ön tekerleklerde bir miktar pozitif kamber verilerek, direksiyon hakimiyeti iyileştirilir.
    Negatif Kamberin Avantajları (Arka Tekerlere Kamber Vermek)
    Genellikle daha yüksek viraj performansı (virajı savrulmadan daha yüksek hızlarla dönebilme kabiliyeti) ve daha iyi yol tutuşu için arka tekerleklere negatif kamber verilir. Tekerleklere arkadan bakıldığında, üstten içe doğru eğilmiş şekle görülür.]


    Dönüş ve Frenlemede iki önemli nokta daha bulunmaktadır. Bunların ilki Tyre Bölümündeki Brake Pressure. Bu değeri düşürdükçe Fren mesafenizi uzatıp uzun düzlüklerde hız kaybı yaşamadan virajlara girebilirsiniz yükseltikçe fren mesafesi kısalmış olacaktır Engine bölümündeki ABS bu oranla ilişkilidir. ABS oranı uzun düzlüklere sahip pistlerde bir miktar düşürülmesi gerekmektedir. Önemli bir diğer nokta ise Yine Engine bölümündeki "Engine Brake Map" Değeridir bu değer yükseldikçe Tıpkı Fren basıncı yani Brake Pressure azaldığındaki gibi daha uzun sürede yavaşlar ancak araçtaki kayma mesafesi uzar. Bu değeri ani yavaşlamanın gerektiği pistlerde yükseltmemek gerekir.

    Dönüşlerde önemli bir noktada Süspansiyon bölümündeki Steering Ratio'dur. Bu değeri yükseltikçe virajları daha geniş bir açıyla alırken düşürdükçe daha dar açıyla dönersiniz. Araç ve piste göre ayarlanmalıdır aksi halde vşrajı alamaya bilir ya da çok fazla düşürdüğünğz için spin viraj Girişlerinde spin atabilirsiniz. Dar açılı virajlarda Bu değer 9.5.1 iken Geniş Açılı Pistlerde 15.5.1 olabilir Stabil oran ise 12.5.1'dir.

    NOT: Ayarlar ve dereceler araç ve pist şartlarına göre farklılık gösterir, ideal yol tutuş için antrenman yaparak denemeniz tavsiye edilir."
    Blancpain gt3 pilotunun yorumu; Ac cok daha gercekci. Cok daha iyi. Pc2 deki gt3 araclari harika degil. Bu benim yorumum degil, meslegi, gt3 araclarini kullanmak olan kisinin yorumu.Ayrica,bunu sadece gt3 surucusu degil bircok kisi soyluyor, bu konuda cogu kisi hemfikir. P.cars fanatikleri haric. Tabii burada bahsedilen, daha iyi dedikleri ; arac fizikleri,ffb ve gercekcilik hissi. Yoksa pc2 oyun olarak cok daha iyi.

    Ac nin fizikleri iracing den bile iyi. Iracingin populer olmasinin en onemli sebebi ,iyi bir online alt yapisinin olmasi,rank sistemi ve parali olmasindan dolayi kaliteli bir ortamin olmasi. Tabii ki iracing in fizikleri de iyi ama bir AC degil.



    Pc2 oyun kismi konusunda iyi.Online sistem iyi,rank sistemi olmasi cok iyi. Pist cesitliligi iyi.Her ne kadar her pist lazerli olmasa da ,olan pistler ise cakma lazer olsa da ,cesitlilik olmasi guzel.Live track ozelliginin olmasi, dinamik hava, yagmur vs olmasi cok guzel. Ucundan da olsa bir simulasyon.
    Dün gece yine yarışlar yaptım (yoğun iş tempom başlayacağı için şu sıralar yapabildiğim kadar yarışıyorum).

    Gözle gördüğüm bazı tespitlerim var.

    1-Online racing lobby'lerinde hala kazmalar dolu. Lisansı sırf bu kazmalar yüzünden yükseltemiyoruz. Yavaş yavaş lisanslı odaların sayısı artmaya başladı. O odalara girmek için de bu kazmaların olduğu yarışlarda podium görmemiz gerekiyor. Bu konuda bir patch şart bence.

    2-Oyunda 170 tane araç var ama birçok araç gereksiz aslında. Bu araç sayısına malum forumda takılan arkadaşlar var ya. 700 tane araç varmış vb şeklinde yorumlar var. 170 aracın maksimum 30 tanesi iş yapar. Diğer araçlarla sürüş yapmak bana keyif vermiyor açıkcası. Bu yüzden benim için önemli olan bazı categorilerdeki araçlara yeni DLC'lerle inş ekleme yaparlar. Mesela Indycar, GTE, GT3 tabiki, LMP1 ve nascar categoryleri dışındakilerle çok yarışmıyorum açıkcası.

    3- Son olarak geçen günlerde internette en iyi GT3 araçları diye bir video paylaşmıştım burada. O zamandan bu zamana kadar tüm GT3 araçlarını denedim. Aşağıda nacizhane yorumlarımı paylaşmak istedim. Tabiki her aracı aynı pistte denemedim. Pist ve araç uyumu çok önemli. Bu yüzden belki bazı araçlara çok daha az şans verdim ama az çok fikrim oldu araçlar hakkında.


    2017 ACURA NSX GT3 (Çok stabil ve sürüşü kolay. GT3 araçlar içerisinde hızlı. Vites geçişleri ne kısa ne uzun. İyi bir çizgi yakalarsanız güzel yarışlar olur. Benim favorilerim arasında)

    2013 ASTON MARTIN VANTAGE GT3 (sürüşü bana zor geldi. Ayrıca yavaş geldi. 2 defa sürdüm. Çok hoşlanmadım. Zorunlu olmadıkça kullanmadığım bir araç)

    2015 AUDI R8 LMS GT3 (tartışmasız sınıfın en iyi 2 aracından biri. En çok bu aracı kullandım. Vites geçişleri, hızlanma, viraj dönüşleri gerçekten çok iyi geldi. Gayet hızlı. Bir çok farklı pistte bu araçla sürüş yaptım. Bu sınıftaki en büyük favorim)

    2015-2016 BENTLEY CONTINENTAL GT3 (Direksiyon sağda. Beni çok etkiledi. Alışamadım. Kontrolü çok zor geldi. Keyif alamadım açıkcası. 3 farklı yerde denedim. Zorda kalmadıkça kullanmayacağım bir araç)

    2016 BMW M6 GT3 (Büyük hayal kırılığı yaşadım bu araçta. Aslında kullanması çok kolay. Stabil, rahat viraj dönüşleri var. Vites geçişleri sadece biraz erken. Fakat çok yavaş geldi bana. Hatasız sürdüğüm yarışlarda rakiplerden 10 sn fark yedim bu araçla. Belki de göreceli olarak daha yavaş pistlerde kullanmak lazım. Ama ben çok sevmeme rağmen hayal kırıklığına uğradım bu araçta)

    2012 BMW Z4 GT3 (Efsane motor sesi var. Ama derler ya ses var görüntü yok diye bence öyle. Yavaş geldi bana. Diğer araçlara göre daha kısa ve kontrol etmesi garip bir şekilde zor geldi. 2 defa yarıştım keyif almadım)

    2015 CADILLAC ATS-V.R GT3 (Tek kelimeyle gereksiz bir araç. 5 defa kullandım. Hepsinde spin atarak arka sıralara düştüm. Diğer araçlar gibi agresif kullanmıyorsunuz. Vites geçişleri çok erken. Hızlanması çok yavaş. Kullanmayacağım araçlardan)

    2016 FERRARI 488 GT3 (Motor sesi çok keyifli. İlk başlarda kullanmak zor geliyordu fakat sonrasında alıştım. Yol tutuşu iyi. Hızlanması güzel. Vites geçişleri başarılı. Fakat diğer beğendiğim araçlara göre yolda tutmak daha zor. Aracı iyice pratik etmeniz gerekir. Kullanacağım keyif aldığım bir araç)

    2012 GINETTA G55 GT3 (En büyük sürpriz bu araç. 4 defa kullandım. 4'ünü de dün kullandım. Sınıfında verilere göre en yavaş araba. Fakat kontrol etmesi çok keyifli. Tepkiler güzel. Yol tutuşu çok iyi. Vites geçişleri çok kısa olmasına rağmen çok hoşuma gitti. Hızlanması gayet güzel. Açıkcası ben bu aracı kullanmak konusunda hep imtina etmiştim. Çok şaşırttı beni. Özellikle bol virajlı fakat viraj sonrasında kısa kısa hızlanıp fark yaratılacak pistlerde çok iş yapar)

    2016 MCLAREN 650S GT3 (Kullanması çok rahat. Yol tutuşu iyi. Vites geçişleri şahane. Hızlanması güzel. En çok kullandığım 2.araç)

    2015 MERCEDES AMG GT3 (Hayal kırıklığı)
    2013 MERCEDES-BENZ SLS AMG GT3 (Hayal kırıklığı)

    2016 NISSAN GT-R NISMO GT3 (Neden bilmiyorum bu araca o kadar çok ısındım ki. Çok keyif veriyor bana bu aracı sürmek. Özellikle Spa'da çok iyi sonuçlar aldım bu araçla. Her zaman kullanabileceğim keyif veren bir araç. Pistine göre seçmek lazım)

    2016 PORSCHE 911 GT3 R (4-4'lük fakat tek eksi yanı biraz yavaş)

    2016 LAMBORGHINI HURACAN GT3 (1 defa kullandım. Çok keyifsiz geldi. Bir kaç kere daha deneyeceğim ama Cadillac ile birlikte listenin en alt sıralarında)

    2015 RENAULT SPORT R.S. 01 GT3 (Orta şeker bence. Bu araçla lider olunur mu bilmiyorum yarışta. Tam ortada böyle ne yavaş ne hızlı arada kalmış bir araç gibi geldi bana. Uzun süre de sürdüm. Duruma göre kullanılabilecek bir araç)


    Top 5 GT3 listem ise şu şekilde;

    1-2015 AUDI R8 LMS GT3
    2-2016 MCLAREN 650S GT3
    3-2017 ACURA NSX GT3
    4-2016 NISSAN GT-R NISMO GT3
    5-2016 PORSCHE 911 GT3 R

    Bu arada konu biraz nedendir bilmiyorum ama gerilere düşüyor. Yeterli ilgi yok. Yarışan arkadaşlardan da yorumlarını bekliyoruz.

    Herkese iyi yarışlar
    Değerli Arkadaşlar,
    Özellikle Konunun başından buyana dostlarımızla ayarlarımızı paylaştık ancak bir simülasyonda öncelikli olan tam kişiselleştirme olduğu için bu kez ayarlarımızı paylaşmak yerine bu ayarların ne anlama geldiğini bilmek isteyen arkadaşlarımıza bunların neler olduğunu paylaşmak istiyorum. Umraım herkesin hoşuna gider. İyi Yarışlar...


    PROJECT CARS 2 CONTROLCÜ - DİREKSİYON AYARLARI VE FORCE FEEDBACK TERİMLERİ:

    Deadzone:
    Gaz,Debraj ya da Frenlerde Ölü nokta oluşturmak için kullanılır. Basıldığında hiç bir reaksiyonun olmayacagı sanal bir o ölü bölge oluşturulmasına imkan verir. Ölü Bölge eklenmeden %100 olan aralık Deadzone Eklendği kadar aralık oluşturur. %15 eklenmiş olan Deadzone toplam Etki alanını %115'e çıkarır ilk ,%15 lik bölüm tepkisiz geçilir.
    Deadzone (Ölü bölge) Sıfır iken Basış Aralığı %100'dür. Bu konumdayken Kullanılan Değer ne kadar büyük olursa, ölü noktalar o kadar büyük olur. Özellikle Traction Control (Çekiş kontrol sistemi) olmayan eski tip retro araçlarda ani Frenlemede aracın kızaklamasını önlemek için bu oran arttırılabilir.
    Gaz ve Debraj içinde aynı özellikler gecerdilidir. Formula A gibi Sinirli Araçlarda Throttle(Gaz Pedalı) Deadzone ani hızlanmadan kaçınmak için bir miktar arttırılabilir.

    Sensivity:
    Hassasiyet, fiziksel girdileriniz ile arabanızın bu girdilere verdiği yanıt arasındaki ilişkiyi belirleyen bir faktördür. 50 değerinden başlayarak, tepkilere orantılı yanıt almaya başlayacaksınız.
    Gerek Gaz(Throttle),gerek Fren(Brake) ya da Clutch(Debraj) için ilk basıldığı anda kontrol cihazı ya da pedallarınızın buna verdiği tepki hızını niteler.Eğer düşük değer verirseniz Kontrolcünüzden tekerleklere giden ilk tepki düşük olacak tepki aralığı ise uzayacaktır.

    Pedallar ya da kontrolcünüzün Gaz,Fren ya da Debraj ayarlarına ait hassasiyet oranı %50'nin üzerinde ayalanmışsa, yukarda belirttiğimin tersine karşıt bir etkiye sahip olacaktır, yani ilk girişte artan araç tepkileri, maksimum girişe ulaştığınızda reaksiyonun hafiflemesi anlamına gelir.Tekerleklere giden ilk tepki yüksek ancak tepki aralığı ise kısa olacaktır.
    NOT: Standart kullanımlarda Setup daki Preload ve Vites aralıklarını kısıp gevşeterek de özelleştirme sağlanabilir.

    Speed sensitivity:
    Bu, özellikle de bir gamepad ya da Direksiyon kullanıyorsanız, yüksek hızda sürerken yardımcı olabilecek bir ayardır. Bu seçenek için değerin arttırılması, direksiyonunuzun yüksek hızlarda daha az hassas olmasını sağlar.

    Düşük ayarlar kullanıldığında, otomobil daha hızlı dönüş kabiliyetine sahip olacağı unutulmamalıdır. Bu özellik, keskin köşe dönüşlerindeki kabiliyetini korumak ya da arttırmak isteyenler için özellikle gamepad sürücülerine ya da Direksiyonu çok fazla çevirmek istemeyenlere tavsiye edilir. (Direksiyonu çok fazla döndürmeden köşeyi rahatça dönmek isteyenler bu değeri düşürmelidir.

    NOT: Bu genel ayarı değiştirdiğinizde araçtan araca oluşacak farkı Setup Ayarlarındaki "Steering Ratio" (Direksiyon dönüş oranı) ayarını yükseltip alçaltarak dengeleyebilirsiniz. Düşük Steering ratio ayarı daha dar açıyla aracın dönüşünü sağlarken bu oran arttırıldıkça daha geniş açıyla dönüşü sağlayan ayarlar sağlanır..

    Damper Saturation:
    Direksiyon simidinin ağırlığını yapay olarak kontrol eder. Bunu daha yüksek bir değere ayarlamak, Direksiyonunuzun baseindeki çark ya da kayışı ağır hissettirecektir: daha düşük bir değere ayarlamak, daha hafif hissettirecektir.

    Controller Damping:
    Kullandığınız Gamepad ya da Direksiyonun Soldan sağa ya da sağdan sola doğru ne kadar hızlı tepki vermesini bu değerle ayarlayabilirsiniz. Bu değeri arttırdıkça dönüş hızı azalır, düşürdükçe sağ ve sol yatay düzlem tepkiniz çoğalır.

    Dönüşlerle ilgili Ayarlar; Steering Sensitivty,Speed Sensitivty ve Controller damping'tir. Bu üç ayarı bir çok araçla deneyip ideal bir dönüş kontrolü sağlayabilirsiniz. Orta - üst değerlerde Steering Sensitivty, düşük değerlerde Speed sensitivity ve Üst - Orta değerlerde Contraller Damping oranı ile Setup içindeki Steering Ratio değeri ile keni sürüş stilinize uygun bir kompozisyon yaratabilirsiniz.

    Controller Vibration:
    Titreşimi destekleyen gamepad denetleyicileri ya da direksiyon-pedal setlerinin kullanımında, bordürlerden geçtiğinizde, pistten çıktığınızda veya pürüzlü yüzeylerde sürerken girişlere az veya çok duyarlı olacak şekilde ayarlanabilir. Daha düşük bir değer daha yumuşak bir tepki verecektir: daha yüksek değer daha agresif titreşim anlamına gelecektir.

    Minimum Shift Time:
    Bu değeri daha yükseğe ayarlamak, gamepadleri kullanırken yanlışlıkla vites değişimlerini önlemeye yardımcı olur. En düşük değer, vitesleri aracınız kadar hızlı değiştirebileceğiniz anlamına gelir.(Genellikle Formula A tarzı yarış oyunlarına alışık kişiler, binek araç kullanırken adaptasyonları için bu değeri bir miktar arttırarak, viraj içlerinde sık vites değişiliği alışkanlıklarını en aza indirebilirler.)

    RPM/Gear Display:
    Devir / vites değiştirme göstergesi ışıklarını destekleyen bir direksiyon simidi veya harici bir modülünüz varsa, bu seçeneği kullanarak bu ekranı Açık veya Kapalı duruma getirebilirsiniz.

    Force FeedBack Ayarlarına Ait Terimler:

    Flavour (Karışım):
    Özel ayarlarınızı oluşturma seçeneğinin yanı sıra Oyunun sizlere sunduğu üç varsayılan hazır ayar vardır. Hazır ayarlar sim yarışlarında farklı yaklaşımları yansıtır.

    -Immersive(Sürükleyici): Azaltılmış ve filtrenen geri tepki karışımıdır.

    -Informative(Bilgilendirici): Normalde direksiyonda hissetmediğiniz tüm bilgiler dahil olmak üzere mümkün olduğunca fazla bilgi vermeye çalışır.Bu ayar size en yüksek hız hissi verir ve yüksek hızda ilerlemeyi hissettirmek için tasarlanmıştır (Kişiden kişiye farklılık gösterebilir) / Drift için uygun değildir.

    -Raw(Ham): Gerçek bir arabada hissedeceğiniz filtrelenmemiş bir geri bildirim karışımı olan Raw, En saf sürüş hissi isteyen sürücüler için iyi bir seçenektir.


    FFB AYARLARI:
    Gain (Artış): 1-100 arasında ölçeklendirilmiş Geri Bildirim kuvvetinin etkilerinin ne kadar güçlü hissettiğimizi belirler. Bunu hem sürüş tarzınıza uyacak şekilde hem de aşırı geri tepme kuvvetine karşı geri bildirim etkilerini önleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

    Volume:
    Bu hissedeceğin geri bildirim kuvvetinin genel gücüdür. Kisaca direksiyonunuzun ne kadar agirligi olacagi anlamina gelir. Arttirdiginizda direksiyonu cevirirken daha agir hisseder, azalttiginda daha hafif hissederdiniz.


    Tone(Tone,Tarz): yüzey detayının ve lastik kaymasının geri beslemesini temsil eder. Bu ayar, yolun detaylarını ve herhangi bir lastik kaymasını hissetme arasında bir denge bulmanızı sağlar: düşük ayar, lastik kayma etkisini azaltarak yol yüzeyini daha belirgin hale getirir: yüksek bir değer, daha güçlü lastik kayma hissi anlamına gelir, ancak daha az yüzey detayı sunar. (Bu ayarı %100 yaptığınızda sanal olarak yol ve lastiklerin kenetlenmiş olduğu hissini yaşarsınız, Yarış tekrarlarında geçilen tümsekler bu hissin sanal olduğunu ortaya koyar.)
    Not: Tone ayrıca seçtiğiniz karışım profiline bağlıdır.

    FX: Yine, Karışım profiliyle etkileşimde bulunan FX, yol yüzeyi detaylarının gücünü etkiler. Daha yüksek bir ayar, yoldaki darbelere veya daha belirgin olan kaldırımlar(Kerbler)in daha fazla hissedilmesine olanak sağlar.
    Ancak bu değer arttırıldığında yoldaki tümsekler hissedilirken aynı oranda geri tepkme kuvvetini filtreleyerek aşağıya çeker.



    NOT: FOTOĞRAFTAKİ AYARLAR ÖNERİ DEĞİLDİR, DEFAULT AYARLARDIR BU TERİMLERİN OYUNUN OLDUGU YERLERİ GÖSTERMEK AMACIYLA YÜKLENMİŞTİR.

    Yani var ya surada oyuna baslayip farketmesek kimsenin yazacagi yok. Anca soyle surus aman boyle surus diyorsunuz. Bu kadar sig bu kadar her seyden habersiz bir forumdayiz.

    Ya kardesim simulasyon adi altinda cikan bir oyun, kariyer modunda qualifying ve practice sekanslarinda yapay zekanin lastikleri hep isinmis vaziyette baslatiyor. Yaris zorlugu 10 da mi oynuyorsunuz nasil farketmez hic kimse yazildi da ben mi gormedim anlamadim ki.
    Sen simdi 15 derece asfalt sicakliginda bir pistte yarisa denk geldiginde sictin. O lastiklerin isinmayacak. Isinana kadar yarim saat surmen lazim. Yapay zekaninki basindan beri sicak basliyor. Ya sen simulasyon diyorsun kendine. Yaptigin su amator hataya bakar misin. Sicak baslayan lastiklerle senin soguk lastiklerin nasil bas etsin. Adam yanimdan yere yapismis halde geciyor ben onunla ayni hizda o viraja girmeye kalkarsam daglara taslara ucarim. Adamin lastikleri cayir cayir benimkiler gavur donduran.

    Yarisa geciyoruz. Herkesin lastikleri sicak basliyor. Benimkiler de sicak tabii. E daha ilk turdan hepsinin ustunden geciyorum. Qualifyingde bana kok sokturen yapay zeka yarisa gectigimizde salakligindan gecilmiyor. Sacma sapan virajlarda yavasliyorlar. Aman geleyim de arkalarindan carpayim. Ya zorlugu 80de 80 ya. Nasil yavaslarsin sacma virajlarda.

    Ve bu hata her yarista var kariyer modunda.

    Ayip ya. Simulasyonmus. Senin bu ucuncu ciddi oyunun (Shift i de dahil edersek) Eylulden beri sms hatanin farkinda. Kasima gelmisiz. Butun kariyer modunun zevkini bitiren su hataya takan kaale alan yok. Komik. Yok koltuk acisi ayarlaniyormus pist isiniyormus live track uc sifirmis. Su hatayi duzeltemedikten sonra al koltugunu ustunde bagdas kur. Soyle aptal aptal hatalari olan oyunlara tonlarca para veriyoruz.
    Dün gece geç saatlerde uyandım Aor grubunun Spa yarışını izledim. Adam yarışı çekti arada broadcast cameradan geciş tekrarlarını yayınladı ve yarışırken bir yandan da bilgiler verdi.Sürücü lastikler nedeniyle yarışın sonuna doğru 3 sıra kaybetti.

    Herneyse asıl olay şu..

    26 turluk yarıştı keşke solda asınan lastikleri soft takaydım pit yapmış olsaydım bu kadar geriye düşmezdim vs vs konuşmaları aradında arkadaş bombayı patlattı

    12. Turdan sonra önündeki aracın pist sıcaklığı nedeniyle gördüğünüz gibi Gölgelerden giderek lastiklerini korudugunu görüyoruz. Birazdan biz de aynı şekilde ağaç gölgelerini kullanarak tur atmaya başlayacagız bu durumda ideal yarış çizgilerinin bizim için bir anlamı kalmayacak Live Track 3.0 ın nimetlerinden yararlanalım dedi. Project Cars 2 nin derinliğini anlatan güzel cümlelerden biri oldu...


  • 40 gün önce 1. çıktı 2. duyurdular

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunuda 5 sene sonra cikartirlar herhalde ilki ertelene ertelene 2015e kadar geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023'e anca :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel oyun, yenisinin duyurulması sevindirici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Witcher 4 [ANA KONU]
    4 yıl önce açıldı
    Street Fighter V (2016) [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir iyilik yapıp oyuna hiç araç koymasınlar, 500 araç yapıp hepsini parayla satsınlar. Biz de istediğimiz arabaları parası neyse verip alalım da Ford Escort vb işkenceleri çekmeyelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok erken duyuruldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Project CARS 2 İçin Bağış Toplanmaya Başlandı

    Project CARS, onlarca ertelemeden sonra Mayıs ayında piyasaya sürülmüştü. Özellikle grafikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yarış oyunu, aldığı harika inceleme puanlarıyla satış listelerinin zirvesine de yerleşmişti. Bugün ise beklenmedik bir haber ortaya çıktı. Yapımcı stüdyo, devam oyunu için destek kampanyası başlattığını söyledi.


    İlk oyun için de oldukça yüksek miktarda bağış toplayan Slightly Mad Games, yen bir kampanya daha başlattığını duyurdu. Yapılan satışlardan elde edilen gelirle birden fazla Project Cars yapılabiliyorken, stüdyo biraz olsun oyuncuların gönlünü yapmak istiyor gibi duruyor. En yüksek bağış miktarı için öneriler de biraz olsun bunun göstergesi. 10.000 pound(yaklaşık 30.000TL) bağış yaptığınız taktirde elde edecekleriniz şöyle sıralanmış:

    "Stüdyonun patronuyla Michelin yıldızlı bir restoranda akşam yemeği. Bütün masrafları ödenecek şekilde lüks bir Londra otelinde lüks bir hafta sonu ve Ferrari 458 Siper kullanma şansı"

    World of Mass Development isimli bir platform üzerinde başlatın kampanyayla birlikte Project Cars 2'nin daha da büyütülmesi amaçlanıyor. Hali hazırda piyasada olan oyun içinde bu yöntemi kullanan stüdyo, oyunculardan aldığı bağışlarla birlikte oyuna yeni içerikler eklemeye devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloo. -- 23 Haziran 2015; 7:26:18 >




  • Satış+bağış bu yöntem iyiymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    o paraya deger mi oduller bilemedim
  • Daha 1. Çıkalı 2 ay olmadı yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellie_Williams -- 23 Haziran 2015; 7:38:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloo. kullanıcısına yanıt
    Bu oyun firmaları zihnimi genişletiyor. Digital vampirlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Insani somurmeyen, oyuncuya deger veren cok az firma kaldi. En son aklima gelen CD Project Red. Kojima bile bu kervana katildi MGS GZ ile
  • Bloo. kullanıcısına yanıt
    Bu nesil konsol oyunlarında firmalar sömürüde çığır açtılar. Oyun almakla bitmiyor dlc sini al online için psn+ al. Dünya kadar masraf. Para yoksa oyun da yok. Bu nesil ilk defa korsancılara hak verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 23 Haziran 2015; 7:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Hadi o kadar parayi verdik aldik oyunu bir de oyunun teknik sikintilari ile cebellesiyoruz, duzgun performans alamiyoruz. Tamam 400 dolarlik bir cihaz ama en azindan oyunlari duzgun oynayabilelim
  • Bloo. kullanıcısına yanıt
    Orası ayrı bir dert zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunun hakkını verdilerde sıra ikinciye geldi, sıkıcı vasat bir oyun
  • http://www.wmdportal.com/projectnews/announcing-project-cars-2-sign-up-now/

    CO-OP CAREER – Play as the Teammate Driver, Spotter, Driver Swap, or Co-Pilot. More choices, more opportunities, more strategy, greater risks and greater rewards

    Ikinci oyunla career modunda coop oynanabilecegi belirtildi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.