Şimdi Ara

[Proje Tanıtım] ManasPDF — Sıfırdan C++ ile yazılmış PDF görüntüleyici (Açık Kaynak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Üzerinde çalıştığım açık kaynak projemi paylaşmak istedim.

ManasPDF, sıfırdan C++ ile yazılmış, Direct2D ile GPU hızlandırmalı bir PDF görüntüleme motoru. Arayüz tarafı .NET 8.0 / WPF. GPU olmayan ortamlarda otomatik CPU renderer'a geçiyor.

Kısaca desteklediği şeyler: 90+ PDF operatörü, TrueType/CFF/Type1/Type3 font desteği, AES-256 şifreleme, JPEG/JPEG2000/Flate dahil görüntü kodekleri, glif düzeyinde metin çıkarma.

Şu anda görüntüleme tarafı üzerinde çalışıyorum. Özellikle karmaşık PDF'lerde sorun olabilir tek başıma hepsini test edemediğimden geri dönüşleriniz çok kıymetli. Görüntüleme tamamen tamamlandığında PDF düzenleme (edit) özelliklerine de geçmeyi planlıyorum.

Render Motoru: Direct2D (GPU) + FreeType

Platform: .NET 8.0 / WPF

Yerel Çekirdek: C++ (ManasPDFCore.dll)

Lisans: Apache License 2.0

NuGet paketi olarak kendi WPF projelerinizde de kullanabilirsiniz:

Kod

Yığını:
    dotnet add package ManasPDF --prerelease dotnet add package ManasPDF.Wpf --prerelease

Şu anda alpha aşamasında. Github da kodları inceleyebilir, internet sitesinden ekran görüntülerini de inceleyerek hazır UI olan uygulamayı indirebilirsiniz. Test edip geri bildirim verecek herkese şimdiden teşekkürler.

GitHub: https://github.com/Informal061/ManasPDF

Web sitesi: https://thebigstudio.net/tr/ManasPDF

O Da Bugündür...

• Hocam moral bozucu elestiriden herzaman nefret etmisimdir ancak. ben websiteden installer'i indirdigimde 221 mb olarak goruyorum. ve bu boyut asiri ama asiri fazla geldi bana. mesela sumatra pdf var ve boyutu sadece 7.9 mb hadi diyelimki sizinkide 25 mb olsun oda olur ama 221 mb cok asiri alakasiz ve sacma geldi. bu soruna bence onemli bir cozum bulmaniz gerekiyor.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Evet bu konuda kesinlikle haklısınız, UI tarafını NET 8.0 bağımlılık ile yaptığımdan self-contained ile publish ettim. Bu boyutu optimize etmeyi düşünüyorum sadece ilk yayınlama olarak kodu açık kaynak olarak github da yayınlamaya ve nuget paketi tarafına yoğunlaştım. Frontend kısmının bu tarafı için çalışma yapmadım. Ama tabii ki şu an sadece PDF görüntüleyici bir uygulama için bu boyut fazla. Bir sonraki sürümde PublishTrimmed olarak yayınlarım test edip. En azından böylelikle 60-80 MB boyutlara düşebilir.

O Da Bugündür...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.