İşte Bu Yüzden...
İhtimal - 1: Diyelimki, oyun yapmak için tüm donanıma sahipsin, yazılım, tasarım vs vs... fakat buda aşırı fazla vakit harcamak gerekir yine olmaz.
İhtimal - 2: Diyelimki, yazılım ve tasarım biliyorsun ama birini bilmiyorsun, hepsini bilsen bile ihtimal 1'den kaybediceksin...
İhtimal - 3: Diyelimki, birini ücret ile çalışstırcaksın, bu durumda adam ücretini alır işini yapar sonra güle güle der. Bunun neresi iş birliği?
İhtimal - 4: Diyelimki, İş birliği yapıcaksın ama para yok, ozaman ağır ve sert bir eleştiriye hazır ol.
İhtimal - 5: Diyelimki, İş birliği yapıcaksın ama para var, ozaman paran kadar konuş.
İhtimal - 6: Diyelimki, iş birlği yapıcaksın güven, var fedakarlık var, özveri var, ama geçim sıkıntısı var.
Geçmiş olsun.
Merhaba, backendlere erisim icin api key gerekiyor tmm anladim. ama sunu anilyamadim karsi taraf yazilimi decompile edip api keye ulasip servera istedigini yaptiramaz mi? bunun one nasil geciliyor?
Merhaba C biliyorum ama C++ bilmiyorum ve Godot oyun motorunun kaynak kodlarinda calisma yapmak icin C++17 ogrenmem gerekiyor. Eskiden deitel diyince akan sular dururdu :D o yuzden diyorumki ilkonce C++14'u ogreneyim sonra da uzerine ekleme yaparak 17 ye cikayim.
Not: Ben C ogrendigimde sene 2015'ti ozaman C99 u ogrenmistim eger diyorsanizki yeniden C ogren C bilgini artir ozaman hangi C kitabini onerirsiniz acaba Deitelin C kitabida varmidir eger varsa veya yine C ye donmem gerekiyorsa bi bakis atmak adina iyi bir kitabi referans almak isterim. iyi gunler.
Evet bu kitap hakkinda ne dusunuyorsunuz. kitabi internetten indirdim.
Project Platform Specific Developer
Merhaba Godot ile bir projem var fakat projeyi export etttigim zaman platform specific kod yazilmasi gerekiyor. Ben Projenin kensisini yapmak istiyorum platforma ozgu kodlari ise bunlari yapabilecek birini ariyorum. ilgilenenler yazabilirler.
Merhaba.
iOS ve Android kullanim sartlari geregi Script injection yoluyla execute etmeye izin vermiyor yani aplikasyon bir scripti indirip calistiramiyor. Bende diyorumki o halde scripti servera indirsin serverda calsitirsin client tarafinda da sonuc gozuksun. bu mumkunmu? Yoksa yinemi kullanim kosullarina aykiri oluyor? Amacim bir oyun turunun platformunu yapmak ama cok fazla kisitlama var server tarafli injected execution bile olmuyor mu yani? Roblox da boyle bir oyun degil mi yoksa iOS tarafinda baska seyler mi yapiyor. Roblox'a asina olmadigim icin bilmiyorum ama Roblox'un bir sandbox platfromu oldugunu biliyorum tipki yapmak istedigim oyun gibi.
Yardimci olurmusunuz?
Tesekkurler
Rust Prog. Dilinin Felsefesi.
|
|
GraalVM Nedir? Ne değildir?
Merhabalar,
Gelecek planlarımda, GraalVM ile Sandbox'a bi giriş, bi başlangıc yapmak gibi planlar var. Sonradan işi daha ileri boyuta götürürüm diye düşünüyorum. GraalVM gerçtekten Python tarafında GraalPy'si olan, JavaScript tarafında ise GraalJS'i olan ve bu iki öneml, popüler ve büyük bir dil ile polyglot app yapma imkanı veren güzel, iyi bir platform. Fakat bazı kısımları tam anlamış değilim. Mesela polyglot app yapma imkanını çok iyi bir şekilde veriyor ama hiç ortada bir common library, platform veya başka birşey yok.
Örneğin, appleri hangi UI framework'u ile yapıyoruz? Bu appler sadece desktop içinmi geçerli? Neden mobil yok? Web bizahmet olamsın çünki şimdiden web olması neredeyse imkansız. Evet sorularım bunlar.
Not: GraalVM'e baktığımda platform image diye birşey var: örneğin iOS image, Android image. Fakat bu image'ların ne işe yaradığını anlamadım çünkü bu image'lar ile ne yapılıyor ne yapılmıyor onu bilmiyorum. Örneğin bir grafik arayüzlü bir iOS veya Android app yapılabiliyor mu? Ve bu yapılan app'lerde polyglot özelliği var mı?
En basitinden sorum şu: GraalVM özünde nedir? Ne değildir?
Teşekkürler.
Yapıcı Bir Kotlin Eleştirisi
Merhaba arkadaşlar Kotlin öğreniyorum. Dil gerçekten modern programlama dillerinin nasıl birşey olduğunu ortaya koyan bir dil olmuş. Bu dili öğrenirken içimden C++ emekli oldu, Java ve C# ise yaşlandı demeden edemedim. Dil gerçekten yeni nesil prog. dillerini yansıtan yeni jenerasyona hitab eden güzel bir dil olmuş. JetBrains'in ellerine sağlık diyorum. Peki siz nediyorsunuz?
Gerçekten etkilendim.
Kotlini öğrenme kaynağım: "Kotlin Programming The Big Nerd Ranch Guide" E-Kitabı
[Silinsin]
.
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 275
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 327)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0