Şimdi Ara

Proje için Sıvı Nitrojen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Bazı bilim yarışmalarına katılmak adına projemizi oluşturduk. Ancak sıvı nitrojene ihtiyacım var. Çok fazla kullanmayacagız. Bu köpük bardakların çeyregi kadar lazım eğer miktar belirtmek gerekse.3 maximum 4 kere kullanacağız bu ölçekten.2 gündür araştırma yapıyorum. Dewar kapları var saklamak için ancak çok pahalılar. Ayrıca nitrojeni nereden alacağımı bilmiyorum tam olarak. En ufak bir yol gösterseniz bile yeter. Teşekkürler.

• kLkN7 kullanıcısına yanıt
    Sıvı azot genellikle üniversitelerin laboratuvar işi yapan bölümlerinde olur. Kimya, biyoloji veya fizik veya malzeme mühendisliği gibi. En azından bu bölümlerden bir memura falan sorarsanız en yakın nereden bulacağınız söylerler. Azot taşımak için Dewar yoksa normal bir termos icinde taşıyabilirsiniz. Normal cam sişede veya plastik kapta tasimayın sakin. Termosun da ağzını çok az açık bırakın çünkü sıvı azot devamli olarak buharlaşır, eğer kabin ağzı tamamen kapalı olursa kesinlikle patlar. Ama ağzını tamamen açık bırakırsanız da hemen buharlasIP kaybolur. Sıvı azotla uğraşırken dikkatli olun. Yüzünüze hele göze falan asla gelmemeli. Koruyucu bir gözlük kullanin. Elinize kolunuza falan da gelmesin yakar çünkü. Kıyafetlerinize ayakkabıniza damlarsa veya sıçrarsa delik açabilir. Önce güvenlik malum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bionic1

Sıvı azot genellikle üniversitelerin laboratuvar işi yapan bölümlerinde olur. Kimya, biyoloji veya fizik veya malzeme mühendisliği gibi. En azından bu bölümlerden bir memura falan sorarsanız en yakın nereden bulacağınız söylerler. Azot taşımak için Dewar yoksa normal bir termos icinde taşıyabilirsiniz. Normal cam sişede veya plastik kapta tasimayın sakin. Termosun da ağzını çok az açık bırakın çünkü sıvı azot devamli olarak buharlaşır, eğer kabin ağzı tamamen kapalı olursa kesinlikle patlar. Ama ağzını tamamen açık bırakırsanız da hemen buharlasIP kaybolur. Sıvı azotla uğraşırken dikkatli olun. Yüzünüze hele göze falan asla gelmemeli. Koruyucu bir gözlük kullanin. Elinize kolunuza falan da gelmesin yakar çünkü. Kıyafetlerinize ayakkabıniza damlarsa veya sıçrarsa delik açabilir. Önce güvenlik malum.

Çok sağolun hocam. Üniversiteye yarın gitmeyi planlıyorum umarım yardımcı olurlar. Paslanmaz çelikten termosum vardı daha önceden internetten okuduklarıma göre de biraz modifiye ettim. Ağız kısmına bir miktar daire şeklinde köpük kestim ve yerleştirdim. Daha uzun bir süre tutabilmek adına.

• Hocam gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fbatumi

Hocam gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim takipteyim

Tabi devam edeceğim şu sıralar çıkamıyorum evden o yüzden ilerlemedi konu. Ayrıca arkadaşlar eğer saklama yöntemleri biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fbatumi

Hocam gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim takipteyim

http://forum.donanimhaber.com/m_113239625/f_//tm.htm#113324939 şu konum da var oradan da faydalanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.