Şimdi Ara

Programlama dili öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben c++ dilini öğrenmeye calısıyorum lakin bi süre sonra kodları unutuyorum tekrar da yapıyorum fakat yıne bı unutma oluyor unutmamak ıcın bı alıstırma sıtesı gıbı bırsey varmı ?

• HackerRank
    Solve C++ Code Challenges
    https://www.hackerrank.com/domains/cpp

• Adı üstünde bu bir dil.

Dil konuşmadıkça unutulur, programlama dilleri de benzer şekilde; yazmadıkça unutulur.
    Yazdığın programları silme, bir yerlerde sakla, dosya isimlerine de yazdığın programın ne yaptığını anlatan şeyler yaz. Bu şekilde nerede hangi kodu nasıl kullandığın aşağı yukarı kafanda canlanır ve o dosyaya geri dönüp faydalanabilirsin.
    Taklit et. Youtube'daki videolara, veya diğer sitelerdeki yazılı eğitim yayınlarına bak ve yapılanları taklit et. Taklit dil öğrenmede çok işe yarar. Anlamasan, öğrenmesen bile taklit et bazı şeyleri, ama sadece bazı şeyleri hepsini değil. Bir gün ona da geri dönüp, bir yolunu bulup ne işe yaradığını öğrenmek zorunda kalıyorsun çünkü.
  • Yazdığınız her projede, her satırda yorum satırı kullanmaya özen gösterin. Adamlar o işlevi boşuna koymamış. Ben de şu an mesela aylar önce Unity'de üzerinde çalıştığım bir projede yaptığım bazı şeylerin mantığını unuttum ama neredeyse önemli olan her bir satıra yorum olarak detaylı açıklamalar yazdığım için kolayca hatırlayabiliyorum. Mesela kafamda oluşturduğum algoritmayı deftere yazı yazar gibi oraya yazıyorum falan.
  • omega-3 yağ gibi beyni güçlendiren şeyler mi yoksa kanola yağlı patates cipsi ve hamur işi pizza gibi beyni tembelleştiren şeyler mi yiyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü öğrenmiyorsun, ezberliyorsun. Ezberlenen şey bir süre sonra unutulur.
    İleri düzey konuları kendi başına öğrenmeyi bilmiyorsun, yani öğrenmeyi öğrenmemişsin.
    Sizin gibiler hep soruyor: ne yapıyo yaw bu bilgisayar mühendisleri 4 yıl boyunca? Mezun olmuşlar ama hiçbir şey bilmiyorlar... evet, doğru, ben Java, C++ falan bilmiyordum mezun olduğumda, ama kitaplarını alıp çalışıp öğrendim, sağlığım elverdiği sürece öğrenmeye devam ediyorum, Python, Javascript...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Yazdığınız her projede, her satırda yorum satırı kullanmaya özen gösterin. Adamlar o işlevi boşuna koymamış. Ben de şu an mesela aylar önce Unity'de üzerinde çalıştığım bir projede yaptığım bazı şeylerin mantığını unuttum ama neredeyse önemli olan her bir satıra yorum olarak detaylı açıklamalar yazdığım için kolayca hatırlayabiliyorum. Mesela kafamda oluşturduğum algoritmayı deftere yazı yazar gibi oraya yazıyorum falan.
    yorum satırına ihtiyaç duyan kod yazıyorsan yanlış yapıyorsun, kodun okunaklı değildir. buradaki yorum satırından kastım Otomatik Doküman üretmek için kullanılan açıklamalar değil. yanlış anlaşılmasın.

örnek

Yanlış kod örneği

//ayın ilk günü ise
    if (i == 1){

}

Doğru kod örneği

if(AyinIlkGunu(i)){

}

ilk kod örneğinde yorum yazmak zorunda kaldık,
    ikinci kod örneğinde yorum yazmaya gerek yok. Kod yorum yapmaya gerek bırakmayacak kadar açık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok teşekkür ederim yorumlarınız ıcın ınternet sıkıntım oldugu ıcın sımdı cevap verebıldım udemyden kurs alıp devam edıyorum sureklı yazıyorum bısıler unutmamak ıcın tabi mentor bulsam ıyı olucak yol gösterici :)
  • Unutmayacağiniz şekilde öğrenmeye çalisin. Birden fazla dil ögrendiginiz de "bu dilde nasil null reference veririm?" ile "bu dilde null reference verebiliyor muyduk?" sorusu arasında daglar kadar fark var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.