Şimdi Ara

programlama dili konusunda öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 14 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 3
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 10 saat 17 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • sse (3 mesaj) leonheart07 (3 mesaj) turkscan (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> programlama dili konusunda öneri?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2400 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Merhaba arkadaslar.Ben bilgisayar mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim.Bugüne kadar aldıgım programlama dilleri sadece C ve C++.Genelde piyasaya yönelik programala dillerine baktıgımda,okuldan ilerde cok fazla verim alabileceğimi düşünmüyorum ve bu yüzden şahsi olarak ekstra bir şekilde programala dili ögrenem konusunda gayret sarf etmem gerektigin farkına vardım.Size sormak istedigim sey benim seviyemdeki bir yazılım sever için piyasaya yönelik yazılımlara hakim olmak açısından C ve C++ dısında hangi dilleri sırası ile ögrenem gerektiği ve su an hangi dil den baslamam gerektiği.Tecrübelerinizi ve bilgileriniz paylasırsanız cok mutlu olurum arkadaslar.Şimdiden tesekkürler...



    |
    |
  • Yarbay
    2400 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orjinalden alıntı: sse

    C ve C++ yala yut diğerlerini öğrenmek sana çocuk oyuncağı olur.
    Haa illa mikrosoft ürünleri ile çalışmak istersen C# öğrenebilirsin bu ara bir moda oldu gidiyor (VC# yerine VB yi tercih ederim).Ama daha önemlisi mikrosoftun CLR yapısını bilmen çünkü bu yapı şu anda bütün mikrosoft menşeli derleyicilerde(VC++,VB,VC#) mevcut ve hızlı uygulama geliştirmeyi sağlayan yapı bu.


    Öncelikle cevap için teşekkürler.Bahsettiğin CLR yapısını bilmek için en temelden yapılması gereken sey nedir?Acıkcası CLR yapısını netten biraz araştırıdıgımda makinalaşmış kodların hızlı bir şekilde çalısmasını saglayan yapı oldugunun bilgisini edindim.CLR ile beraber CTS ve CLS gibi yapıların da oldugunu gördüm.Bu yapıları iyi bir sekilde tanıyp,kodlarıma hakım olabilmemem için tam olarak ne yapmalıyım?Bir çeşit microsoft uygulama geliştirme dilini ögrenirken bu yapılarıda öğrenmiş olurmuyum yoksa ekstradan farklı bişe yapmam gerekiyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 17 Ocak 2008; 22:57:05 >
    |
    |




  • Yarbay
    2400 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    bilgiler ve tavsiyeler için cok tesekkürler.Cevabı okurken aklımda "hangi kitp yararlıdır?" sorusunu sorma isteği tam belirdi ki onuda cevapladın.Galiba işe C# dan başlıyacam.Kimiside VB den başla diyor, son olarak senin önerin hangisi onu öğrenebilirmiyim?Biliyorum cok sordum
    |
    |
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    java yı iyi öğren c# da iyi ama java daha başka.
    tabi ne öğrenirsen öğren o dilin kurdu ol
    |
    |
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
valorant vp
valorant points
bankacılar
Sohbet
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR5
0,156
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.