Şimdi Ara

Program Zamanlayıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi videoyuyu yada müzik dosyasını belli bi saatte çalışmaya başlamsını programlayıcı bir "Program" biliyomusunz??? Yada böyle bi yöntem..... Bi tane buldum aslında ben de o baya kötü bişiy googla da aratınca yaygın olarak çıkan olan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errqud_gfb -- 10 Aralık 2007; 20:12:00 >

• Windows un kendi "Scheduled Tasks" ozellgini kullan.
    Control Panel->Scheduled Tasks
    kullanabilmen icin kullanici girisinin sifreli olmasi gerekir. diilse kullanici girisini sifreli yapip sonra o sifreyi otomatik olarak giren bi eklenti ile bilgisayarini acabilirsin. Bilgisayarinin acilisinda bi fark olmaz, ama sen artik sifreli oldugunun bilirsin.

Bu ozellikle coooook eskiden bilgisayari su saatte kapat derdim, yine bu ozellikle evde yokken cok film cekmistim.

Film baslamadan 10 dk once bilgisayar acilsin diye biostan acilis saatini girip, 5 dkka sonra Scheduled Tasks ile kayit programini calistirip, film bitis takribi saatinden 15dkka sonra kayit programi Scheduled Tasks ile kapatilip 20 dkka sonra yine Scheduled Tasks ile bilgisayarin kapatilmasi seklinde.

Windowsta hazir olan bi ozelligi kullanmayi ogrenmek her zaman daha faydalidir.

kabaca Scheduled Tasks da gorev atarken

"C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" "C:\klasorum\filmim.abi"

gibi bi komut ile o saatte o programin o sekilde calismasini ayarlarsin. deneme icin sadece
    "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe"

yazip bakabilirsin. aslinda son yazdigimlada mediaplayerda ayar yapip acilir acilmaz belli bi filmi seyretmesini saglayabilirsin.

yabancilik cekebilirsin, bende hemen alisamamistim, ama uzerinde ugrasinca iyi ogrenmistim. Bu sayede bugun bu sekilde calistiramiyacagim program yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

Windows un kendi "Scheduled Tasks" ozellgini kullan.
    Control Panel->Scheduled Tasks
    kullanabilmen icin kullanici girisinin sifreli olmasi gerekir. diilse kullanici girisini sifreli yapip sonra o sifreyi otomatik olarak giren bi eklenti ile bilgisayarini acabilirsin. Bilgisayarinin acilisinda bi fark olmaz, ama sen artik sifreli oldugunun bilirsin.

Bu ozellikle coooook eskiden bilgisayari su saatte kapat derdim, yine bu ozellikle evde yokken cok film cekmistim.

Film baslamadan 10 dk once bilgisayar acilsin diye biostan acilis saatini girip, 5 dkka sonra Scheduled Tasks ile kayit programini calistirip, film bitis takribi saatinden 15dkka sonra kayit programi Scheduled Tasks ile kapatilip 20 dkka sonra yine Scheduled Tasks ile bilgisayarin kapatilmasi seklinde.

Windowsta hazir olan bi ozelligi kullanmayi ogrenmek her zaman daha faydalidir.

kabaca Scheduled Tasks da gorev atarken

"C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" "C:\klasorum\filmim.abi"

gibi bi komut ile o saatte o programin o sekilde calismasini ayarlarsin. deneme icin sadece
    "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe"

yazip bakabilirsin. aslinda son yazdigimlada mediaplayerda ayar yapip acilir acilmaz belli bi filmi seyretmesini saglayabilirsin.

yabancilik cekebilirsin, bende hemen alisamamistim, ama uzerinde ugrasinca iyi ogrenmistim. Bu sayede bugun bu sekilde calistiramiyacagim program yok.

saol

• Abi çoook saol be oldu valla denedim... :)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: errqud_gfb

Abi çoook saol be oldu valla denedim... :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.