Şimdi Ara

Çalıştır komutu ile program kapatma!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternette çok aradım ama bulamadım, aslında böyle bişey varmı onu bile bilmiyorum. Ama olacağını tahmin ediyorum... Sorum şu olacak...

Başlat > Çalıştır 'ı kullanarak herhangi bir programı kapatmak istiyorum... Bu komutu ve nasıl kullanıldığını bilen varsa, şu an gerçekten çok ihtiyacım var... Örneğin KazaaLite++ yı kapatmak için ne yazmalıyım...

Şimdiden çok teşekkür ederim...

• soruna soru gibi olucak ama illa boyle bir komut istemenin amaci programi normal yollardan kapatamaman mi yoksa sen ozellikle komut yolulami kapatmak istiyorsun. Cunku normal yoldan kapatamiyorsan processerini oldururuz aninda kapanir.
  • Anlatıyım, ben ADSL modemle internete bağlanıyorum ve internetten genelde büyük dosyalar indiriyorum... Ağdaki diğer bilgisayarlarla haberleşmek için kurduğum bi chat programı var... VYPRESS CHAT... Programın çok hoş bi özelliği var! Örneğin AHMET kullanıcısı bilgisayarını açıp bu programda online olduğu anda şu işi yap şeklinde... Aynı şekilde offline olduğunda da...

Ben offline olduğunda KAZAA yı çalıştırmasını sağlıyorum... Ama online olduğunda KAZAA yı kapatmak istiyorum mesela... Yoksa ağdaki diğer bilgisayarların internet hızı acayip yavaşlıyo... Yani ben bilgisayarın başında yokken biri girerse KAZAA kapansın istiyorum...

Biraz kötü anlattım ama olsun :)

Hala bulamadım komutu...
  • walla önce bahsettiğin programı kullanmak lazım hakkettende kötü anlatmışsın 3 kere okudum 1 kere anlıyamadım :) ama genelde programın exe dosyasına komut yollanır mesela

" \\ahmet\progra~1\kazaa\kazaa.exe -1" yada nasıl ulaşıorsan ahmetin bilgisayarına bu kazanın kapatma kısayolu olabilir ama dediğim gibi hem o programı hemde kazaayı oturup incelemek gerekir bu tür parametreleri bilen bi arkadaş okursa bu yazıyı belki sana yardımcı olabilir kolay gelsn
  • Sorusunu bence açık yazmış. Ya da bana öyle geldi. Çünkü hep ben de GUI'yi kullanarak değil de alt parametre komutlarla programları kullanmak istemiştim. Ama beceremedim pek.
  • Arkadaşlar varmı bi gelişme... Yok mu konuyla ilgili olan birisi...
  • Task Kill kullanabilisin from Microsoft. Fakat bunun için karşı kullanıcıya telnet ile bağlanmış olman gerekiyor. Bu program sadece local de ki process leri durdurmak içi kullanılıyor. Resource kit içerisinden çıkıyor.

tskill.exe

http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/windows/xp/all/reskit/en-us/prmb_tol_wqsv.asp
    --------------

2 nci olarak daha yetenekli bir program var. Uzak bilgisayarlardaki programları durdabiliyor.

Pskill

http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/pskill.shtml

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sadece VYPRESS CHAT kullanıyorum... Ve kullanıcının orda online olması benim için önemli... Kullanıcı online olduğunda bi komut satırı devreye giriyo... Ve oraya bi komut yazmalıyım... Bu şekilde nasıl olabilir bi bilginiz var mı? EXECUTE diye bi box var onun içine yazabiliyorum komutu sadece...

Dediğim gibi çalıştırmak çok kolay... Kullanıcı çıkınca satırına çalıştırmak istediğim programın yolunu yazıyorum ve çalışıyor... Ama kapatamıyorum komutla...

:(
  • windows da program öldürmeye dair bir komut bulunduğunu sanmıyorum... ki eğer bulunuyorsa bunu microsoft un sayfasındaki forumlardan MCSE olanlar flan bilir herhalde. orda şansını dene!!! linux da : kill -9 programid :)
  • o KULLANDIGIN PROGRAMI AÇ ARKADAŞIM SONRA KOMUT DİZİNİNE C:\HELP /? YAZ VE ENTER'LA
  • Herhangi bişey olmadı Uxexes... Zaten "C:\Help" demek "C'nin altındaki help dizini" demek olmadı mı? Bi garip geldi valla bana
  • bir txt dosyası aç içine taskkill /f /t /im kazaalite.exe yaz ve bu dosyayı kapat.bat diye kaydet ve bu dosyayı VYPRESS CHAT in root klasörüne at. VYPRESS CHAT otomatik komut satırı çalıştırabiliyorsa arkadaşın online olduğunda bu bath dosyasını çalıştırarak kazaa yı kapatır.
    kolay gelsin
  • bu arada taskkill /f /t /im kazaalite.exe komutu local da ki programları kapatır yani senin de istediğinde bu sanırım.
  • tazymazy35 çok büyüksün... Kimlere kimlere sordumda bilen olmadı... Sana ne desem az... Bunu bulmak benim için artık bi inat haline gelmişti... İçim çok rahatladı... Çok teşekkürler...

Bat dosyasına bile gerek kalmadı... Direk verdiğin komutu yazdım oraya o kadar... Biraz değiştirdim sadece...

taskkill /f /t /im kazaalite.kpp

Tekrar teşekkürler...
  • Bu tarz bilgileri nereden bulabilirim... Sen nerden buldun şimdi bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkywalkeR3001 -- 24 Ekim 2004, 14:27:59 >
  • hani bi komut vardi ya shutdown-a diye. geriye dogru baslayan 60 sn lik sinir bozucu dialog penceresini kapatıyordu..
    bu shutdown komutunun diger parametreleri olablirmi acaba?
  • shutdown -? ile kullanabileceğin tüm parametreleri görebilirsin
  • Bi tane okumuştum... "shutdown -m \\bilgisayar" ağ üzerindeki diğer makineleri kapatmaya yarıyodu sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkywalkeR3001 -- 31 Ekim 2004, 19:09:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.