Şimdi Ara

Dosya senkronizasyonu programı arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bilgisayarımda tuttuğum dosyalarımın zaman zaman tarihli olarak yedeklerini aldım ancak harici diskimde hem yer azaldı hemde aynı bilgiler kopyalanıyor diye düşünüyorum.Sizden rica bu kopyalama işlemini yaparken her seferinde aynı yöntemle değil de dosyaların içeriklerine göre varsa değişiklik ona göre revize ( eskiyi silmeden mevcut değişikleri revize edecek , aynı dosyaları bulacak, sadece klasör olarak değil excel ,word gibi alt dosyalara dahi bakacak bir program arıyorum )
    yazılımlar varsa hangisini kullanmam gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
    Teşekkürler



  • git (programin adı bu)https://git-scm.com/
    hosting olarak github.com veya gitlab.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 27 Mayıs 2018; 17:2:42 >
  • Ben senkronizasyon için SyncToy programını kullanıyorum. Önce şirket bilgisayarındaki bir klasörle USB'deki bir klasörü eşitledim. Sonra USB'deki o klasörle laptoptaki bir klasörü eşitledim. Böylece laptopta çalıştıktan sonra USB'yi takıp SyncToy ile senkronizasyon yapıyorum. Sadece değişiklik yapılan dosyalar USB'de güncelleniyor. Bu güncel USB'yi şirket bilgisayarına takıp o bilgisayarda SyncToy ile senkronizasyon yapıyorum. Böylece laptop ile şirket bilgisayarı senkronize olmuş oluyor.

    Ama galiba sizin istediğiniz senkronizasyon değil de sadece farkların yedeklerini almak. Ücretli Acronis True Image gibi yedekleme programlarının sıfırdan yedek dosyası oluşturmak yanında farkların yedeklerini almak gibi özelliği vardı diye hatırlıyorum.

    Başka bir alternatif olarak Duplicate File Finder gibi bir program kullanabilirsiniz. Yedek klasörlerinizde tekerür eden dosyaları bulup ilk kopyası dışındakileri silerek yer açabilirsiniz.

    Başka bir alternatif olarak WinMerge diye bir programla iki klasörü karşılaştırıp değişiklik olan/olmayan dosyaları listeyebilirsiniz.

    Başka bir yöntem olarak yedeklerinizi tek bir arşiv dosyası olarak 7-zip ile sıkıştırabilirsiniz. Mükerrer dosyaları sıkıştırmada .zip çok başarılı değil ama .7z başarılı sonuçlar veriyor.




  • Benim harddisklerim arasında dosya eşitlemem gerekiyor. Çocuklarımın fotoğrafları var. Bir çok yedek aldım ve üzerlerinde düzenlemeler yaptığım için klasör adları değişti. Farklı klasörlerin altında aynı fotoğraflar var. allwas SYNC kullanıyorum. Mesela D den E ye dosya eşitleyeceğim ama D de ki klasör ismi farklı olduğu için E ye o klasörün tamamını atıyor. Bir fotoğraf oluyor iki- üç. Sonra aynı fotoğrafı ve videoyu bulup silmek için uğraşıyorum. Bana klasör adına bakmadan olmayan fotoğrafı videoyu belirttiğim yönde (D den E ye) atacak ama E de olan fotoğrafı tekrar atmayacak bir program lazım. FreeFileSync mesela işimi görürmü. Evetse ayarları nasıl yapılır. Türkçe video var ama benim istediğimi nasıl yapacağımı belirten bir açıklama yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.