Şimdi Ara

Profilo - ÇAMAŞIR - BULAŞIK MAK. Konu Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
10.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar baktım forumda candoğan bey sayesinde profilo F/P olarak çok öneriliyor böyle bir başlık açmayı gerekli gördüm eğer hata yaptımsa yöneticiler gerekeni yapsınlar.

Eğer profilo konularını tek başlık altından götürürsek daha derli toplu olacak diye düşünüyorum, candoğan beyinden katkılarını bekliyoruz tabiiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 26 Şubat 2012; 23:42:12 >

• Sayın candogan bey, bir arkadaşıma bulaşık makinesi lazım, 650 - 800 tl arası bir ürün arıyoruz profilo olur yada sizin önereceğiniz bir F/P ürünüde olur alman malı olanlar olursa daha iyi olur ama ısrar yok paramıza göre ne uygunsa.

BM 5220 EG Bu modele ne diyorsunuz görüntü olarak fiyat olarak 899/12 taksit dedi satıcı.

Bu sorduğum sadece bir örnek eğer iyi değilse daha ucuzu yada başka bir model olur.

Saygılarımla.
  • Bende Profilo çamaşır makinası araştırıyorum. Bu başlık iyi olmuş. Hangi Profiloyu önerirsiniz. Bütçe 750 TL yi pek geçmek istemiyorum. Bu durumda hangi

Profilo...
  • gercekten kalıtelı.ama yahudı malı dıyolar o ayrı.
  • profilo bocsh siemens ile birlikte çerkezköy de üretilmektedir.

yani kalitesi avrupa kalitesindedir dayanıklılığı ise minumum 10 senedir.

fazla cancanlı olmasın uzun ömürlü olsun işidir..

hem her işinizi rahat görürsünüz hem de aynı özelliklere sahip diğer ürünlerden 200 300 tl aşağı alırsınız.

yahudi malı diyen arkadaşıma şunu söylemek isterim.
    türk malı idi ama yakın zamanda bosch profilo yu bünyesine kattı.

bende çamaşır makinesi ile başladım.
    şimdi sırada bulaşık mak. fırın ve buzdolabı var..

hepsini profilo almayı planlıyorum.
  • Profilo Yahudi Jak Kamhi tarafından kurulmuştur. Ancak sonradan Bosch-Siemens grubu tamamını satın aldı, Jak Kamhi ile bir ilgisi bulunmuyor.
  • Ülkede AEG ve Profilo markalı beyaz eşya üretimi, Kamhi'ler ve Grünberg'ler tarafından kurulan Profilo Elektrikli Gereçler AŞ tarafından yapılıyordu.

Bu iki aile Türkiye vatandaşı musevilerdendir (kendilerine yahudi denmesinden hoşlanmazlar).
    Bazı arkadaşlar İsrail'e kızdıkları için yerli musevilere de gıcık kaparlar ama, çok yanlış.
    Keşke her Türk te bu museviler kadar ülkeye faydalı olabilse.

Uzun süre AEG lisansıyla AEG beyaz eşyalar, ve Profilo markasıyla da AEG teknolojisi/parçaları kullanılarak benzer ürünler üretildi.

90'ların ortalarında şirketin çoğunluk hisseleri BSH (Bosch-Siemens Hausgeraete) firmasına satıldı, halen yönetim bu firmadadır.
    Satış sonrası AEG markası bırakıldı, Bosch ve Siemens markaları eklendi.

Türkiye'nin dış dünyaya kapalı olduğu dönemde ülkede üretilen en iyi beyaz eşyalar bunlardı.
    Özellikle bu firma sayesinde Arçelik ürünleri de kaliteye belli ölçüde önem vermek zorunda kaldı.

Sülalede birkaç tane Arçelik-Beko bayisi olduğu halde hep PEG üretimi eşyalar aldım, çünkü arada belirgin kalite farkı vardı.

*1983 üretimi Profilo 360 litre buzdolabı 26 sene tık demeden çalıştı, sonunda kompresörü yanınca balkona çıkardık. (sadece bir defa kapı contası değiştiydi).
    *1992 üretimi AEG LV34 (5 Kg-800 d/dk) çamaşır makinası halen çalışıyor. (Bir defa tambur rulmanı değişti, bir defa su boşaltma pompası; toplamda 50 lira).
    *1995 üretimi AEG Favorit33 bulaşık makinası bu güne kadar çalıştı, şimdi arıza yaptı, yenisini alıcaz (şimdiye kadarki masrafı, bir defa su pompası değişti, 15 lira).

Bu günlerde yeni bulaşık makinası bakıyorum, bu konunun uzmanı candoğan62 gene Profilo öneriyor; cebime uygun bir modelini araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 24 Şubat 2012; 0:29:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slmlar herkese...
    candoğan bey' in birçok yorumunu da okudum...bu kadar detaylı bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim...

Sorum şu olacak : çamaşır makinesi konusunda kararım kesin...profilo cm1001ctr...en kısa sürede alacağım...

Ancak öğrenmek istediğim önemli birşey var...

çok da popüler olmayan alışveriş sitelerinden alım yapmanın herhangi bir dezavantajı var mıdır ?

örneğin, profilo bayii de 799 tl. kampanyalı fiyatı...başka da indirim yapmıyorlar...int. te 750 tl. ye bulduğumu belirtince, spotçulardır, garantisi başlamamış eski ürünlerdir vs.vs. gibi yorumlar alıyorum, o fiyata sağlıklı bişey alman imkansız diyorlar...yani aradaki 50 tl.lik farka değer mi int.ten almam ?

sizlerin de yorumunu almak isterim özellikle aşağıdaki link teki site güvenilir midir, bir duyumunuz var mı ???
    http://www.beyazstore.com/detay-83-profilo-cm-1001-ctr-7-kg-1000-devir-camasir-makinesi--ucretsiz-kargo-%29.htm?ref=akakce&v=1.69.7

• sanırım...
    no comment... ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imation

sanırım...
    no comment... ???

ıyı makıne ama ıtal olanları cok daha kalıtelı.
  • merhaba...

ithal olup olmadığını nasıl anlayacağız diye sorsam ?

ya da dediğiniz gibi ithal ürün satışının olduğu bir yer var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imation

merhaba...

ithal olup olmadığını nasıl anlayacağız diye sorsam ?

ya da dediğiniz gibi ithal ürün satışının olduğu bir yer var mı ?

profılonun 6 programlı bulasık makınelerı galıba ıthal.camasır makınesınde 8 9 kıloluk olanlar ıthal.ama eskı 8 kıloluk model daha genıs tamburlu sımdıkı dar .ıspanya uretımı.ama alınabılır. s a y g ı l a r
  • Yaklaşık bir hafta kadar önce Profilo CM 1000 ETR aldım. Bu şimdiye kadar aldığım ilk profilo beyaz eşya oldu. O kadar incelememe rağmen nere yapımı olduğunu bir türlü göremedim.
    Sesinin biraz daha az olmasını beklerdim. Gece sıkmada ses rahatsız ediyor. Onun dışında herşeyi oldukca güzel..
  • Aldığınız ürün İspanya üretimidir. Klasik fırçalı motora sahip olduğundan sessiz motor kategorisine girmemektedir. Hayırlı olsun.
  • arkadaşlar forumda yeniyim...
    Bizim boch wfl 1610 çamaşır makinamız 3-4 gün öncesine kadar gayet iyi çalışıyodu.Son çalışmasını bitremedi.Şöyleki;önce makinadan tır tır diye sesler geldi, sonra sustu.Fişi çektim bir zaman sonra tekrar taktım biraz daha çalıştı sonra tekrar sustu.Çamaşırlar içinde sulu bir şekilde kaldı.Boşaltma yapması için çalıştık ama oda olmadı.Elektirk geliyor starta basınca çalışıyor diyor ama ses seda yok.Anlayan birileri varsa yardımcı olabilirmi.Eğer makina pert olduysa 5 kişilik bir aile için makine tavsiyelerinizi bekliyoruz.(Vanda yaşıyoruz zaman zaman su ve elektrikte sıkıntılar yaşanıyor bu olabilirmi.Makinayı 3 hafta önce prefabrike taşıdım taşınma esnasında emniyet aparatlarını takmadım.Ama taşınmadan sonra 8-10 kez kullandık)
  • Öncelikle geçmiş olsun, umarım depremde büyük kayıplarınız olmamıştır.

Ses tesadüfen geldiyse ve start vermenize rağmen makine çalışmıyorsa kapıyı kilitleyip kilitlemediğine bakın. Kilitlemiyorsa kapı kilidini değiştirmeniz gerekir.

Ses konusunda bakmak için ilk olarak olarak fişi çekin, sonra makinenizin sağ alt kısmındaki kapağı açıp içindeki pompa kapağını sola çevirip gevşeterek kalan suyu oradan boşaltın. Kapak çıktıktan sonra içerideki pervaneyi engelleyen toka, çorap, çivi vb. gibi yabancı malzeme olup olmadığına bakın. Pervaneyi elle çevirdiğinizde dişli gibi takılarak dönmesi lazım. Ardından pompa bu vaziyette açıkken makinenin fişini takıp boşaltma programına alarak çalıştırın. Pervanenin dönmesi gerekir. Döndüyse kapağı çevirip sıkıca kapatarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Dönmezse pompa motorunu değiştirmeniz gerekiyor. Yan sanayisi 15TL civarında.

İkincil olarak tambur ile kazan arasına da bir şey sıkışmış olabilir. Tambur elle rahatça dönüyor mu ona bakın.

Başka bir yerden ses yapma olasılığı yoktur.

Tüm bunları kontrol etmenize rağmen halen sorun varsa elektronik kart hasar görmüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 29 Şubat 2012; 15:54:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Aldığınız ürün İspanya üretimidir. Klasik fırçalı motora sahip olduğundan sessiz motor kategorisine girmemektedir. Hayırlı olsun.

Teşekkürler, Zaten sizin önerileriniz üzerine cm1001 ctr almak amacıyla gitmiştim. Bu ürün hesapta yoktu ama satıcı bu ürünün diğerine göre çok sessiz olduğunu söyledi. Ben de geceleri rahat çalıştırırız diye 200 Tl. fark vererek aldım. Şu anda yaşadığım tek hayal kırıklığı bu oldu. Eğer böyle olduğunu bilseydim cm1001 ctr alırdım.
  • Candoğan bey teşekkür ederim.Dün akşam söylediklerinizi yaptım.Yılların birimi varmış su tahliye kısmında orayı temizledim sonra makineyi denedim çalıştı.Akşam hanım çamaşır yıkamış sorun kalmadı .Teşekkürler.

İşin açıkçası öğrencilerin internetten uzak durmasını hep istemişimdir.Ama beni bu sıkıntıdan kurtaran internet oldu soğolun...
  • Konuyu açan arkadaşa tşk ederim. Bence faydalı bir konu olacaktır. Candoğan bey Profilo araştıranlara buradan da faydalı bilgiler verirse daha kolay ulaşılabilir faydalı bir konu olacağı kanaatindeyim.

Ben de annem için 700-900 TL arası bir bul. makinası araştırıyorum. Kendim Bosch kullanıyorum ama şimdi alman malı kaliteli bir makina en az 1,200 den başlıyor bütçeyi aşıyor. Aynı özelliklerdeki bir profilo; muadili bosch veya siemensten 200-300 TL daha ucuz.

BM 4220 ve 5220 modelleri ilgimi çekiyor. Bakalım inşallah iyi bir makina alabilirim.
  • BM5220EG daha evvel bahsettiğim gibi tam bir fiyat/performans modelidir. Bence BM5220EG ile BM6224 modellerinin fiyatlarını araştırarak tercihinizi buna uygun şekilde yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.