Şimdi Ara

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.507
Cevap
176
Favori
254.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tbeyazit

Merhaba,

Konuyu şimdi gördüm. Hem biraz katkı yapmak, hemde bilgi almak için yazmayı uygun buldum.

5 duyu organı içinde sadece koku duyusu hiç bir işlemden geçmeden direkt beyne iletilir. Bağlı bulunduğu yer ise, duygu ve içgüdü işleyen, beynimizin orta noktasında bulunan limbik sistemdir.

Peki bu ne demektir? Anılarımız, duygularımız ve içgüdülerimiz eğer yanında belirgin bir koku var ise bunlarla birlikte işlenir ve saklanır. Aynı yada benzeri kokuları duyduğumuzda, istisnasız hiç bir gecikme olmadan aynı duyguları tekrar yaşamaya başlarız. Bu aslında muazzam bir flashback'tir. Aradan onlarca yıl geçse bile bu kokular unutulmaz, daha doğrusu adını, nasıl olduğunu vs. tarif edemeyebilirsiniz fakat kokuyu duyduğunuzda geçmişteki aynı duyguları yaşamaya başlarsınız. Çok kızgınken duyduğunuz bir koku aniden sizi sakinleştirebilir vs. vs. Kısacası kokunun yaşantımızdaki etkisi işte bu yüzden büyüktür.

Gelelim bana. Uzun bir süredir alternatif parfüm arayışındayım. Bir çok parfüm denedim ama açıkcası istediğimi pek bulamadım. En son THY'nin verdiği çantaların içindeki hermes ürünlerine bayılmam sebebi ile büyük umutlarla Terre d'Hermes denedim ama pek etkilenmedim. Daha önce kullandığım parfümlerden zevkim az buçuk çıkartılabilir diye düşünüyorum. Bu sebeple hem beğenerek kullandığım parfümleri hemde nasıl bir parfüm aradığımı belirtmek istedim. Eğer alternatifler konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Severek kullandığım parfümler,

Genel:
    Givenchy Very Irrésistible for Men
    Narciso Rodriguez for Him
    Minotaure by Paloma Picasso (çok çok eski bir parfümdür ama bilen bilir.)
    Emperio Armani He
    CK Ethernity

Spor:
    Polo Explorer
    Iceberg Twice For Women (Evet bildiniz bayan kokusu ama unisex olarakda geçiyor, deneyin :) )

+25 olan ama baba kokusu olmayan :)
    Esmer Ten için,
    Genel kullanıma yönelik (Gömlek ve takım elbise yada gömlek ve free casual tarz için)
    Masculine olması (Şekerli kokuları severim ama kendi üstümde değil :) )
    Farkedilirliği yüksek (Burada demek istediğim buram buram kokması değil, hafifce farkedilen ama etkili ve kalıcı olması. Başka bir değişle 10 metre ötemdeki değil 1 metre yakınımdakinin ince bir notada rahatsız olmadan, herhangi bir azalma olmadan bir kaç saat etkili bir şekilde hissetmesi)
    Az bilinir, kullanılır fakat Elegance olması

Creed - Aventus
    Creed - Green Irısh Tweed
    Guerlain - L'Instant de Guerlain
    Guerlain - L'Instant de Guerlain Eau Extreme (Daha tatlı ama hala çok maskülen)
    Tom Ford - Extreme
    Hermes - Terre D'Hermes
    Chanel - Allure Homme
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

quote:

Orijinalden alıntı: tbeyazit

Merhaba,

Konuyu şimdi gördüm. Hem biraz katkı yapmak, hemde bilgi almak için yazmayı uygun buldum.

5 duyu organı içinde sadece koku duyusu hiç bir işlemden geçmeden direkt beyne iletilir. Bağlı bulunduğu yer ise, duygu ve içgüdü işleyen, beynimizin orta noktasında bulunan limbik sistemdir.

Peki bu ne demektir? Anılarımız, duygularımız ve içgüdülerimiz eğer yanında belirgin bir koku var ise bunlarla birlikte işlenir ve saklanır. Aynı yada benzeri kokuları duyduğumuzda, istisnasız hiç bir gecikme olmadan aynı duyguları tekrar yaşamaya başlarız. Bu aslında muazzam bir flashback'tir. Aradan onlarca yıl geçse bile bu kokular unutulmaz, daha doğrusu adını, nasıl olduğunu vs. tarif edemeyebilirsiniz fakat kokuyu duyduğunuzda geçmişteki aynı duyguları yaşamaya başlarsınız. Çok kızgınken duyduğunuz bir koku aniden sizi sakinleştirebilir vs. vs. Kısacası kokunun yaşantımızdaki etkisi işte bu yüzden büyüktür.

Gelelim bana. Uzun bir süredir alternatif parfüm arayışındayım. Bir çok parfüm denedim ama açıkcası istediğimi pek bulamadım. En son THY'nin verdiği çantaların içindeki hermes ürünlerine bayılmam sebebi ile büyük umutlarla Terre d'Hermes denedim ama pek etkilenmedim. Daha önce kullandığım parfümlerden zevkim az buçuk çıkartılabilir diye düşünüyorum. Bu sebeple hem beğenerek kullandığım parfümleri hemde nasıl bir parfüm aradığımı belirtmek istedim. Eğer alternatifler konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Severek kullandığım parfümler,

Genel:
    Givenchy Very Irrésistible for Men
    Narciso Rodriguez for Him
    Minotaure by Paloma Picasso (çok çok eski bir parfümdür ama bilen bilir.)
    Emperio Armani He
    CK Ethernity

Spor:
    Polo Explorer
    Iceberg Twice For Women (Evet bildiniz bayan kokusu ama unisex olarakda geçiyor, deneyin :) )

+25 olan ama baba kokusu olmayan :)
    Esmer Ten için,
    Genel kullanıma yönelik (Gömlek ve takım elbise yada gömlek ve free casual tarz için)
    Masculine olması (Şekerli kokuları severim ama kendi üstümde değil :) )
    Farkedilirliği yüksek (Burada demek istediğim buram buram kokması değil, hafifce farkedilen ama etkili ve kalıcı olması. Başka bir değişle 10 metre ötemdeki değil 1 metre yakınımdakinin ince bir notada rahatsız olmadan, herhangi bir azalma olmadan bir kaç saat etkili bir şekilde hissetmesi)
    Az bilinir, kullanılır fakat Elegance olması

Creed - Aventus
    Creed - Green Irısh Tweed
    Guerlain - L'Instant de Guerlain
    Guerlain - L'Instant de Guerlain Eau Extreme (Daha tatlı ama hala çok maskülen)
    Tom Ford - Extreme
    Hermes - Terre D'Hermes
    Chanel - Allure Homme

İlginiz için çok teşekkürler. Yarın test edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbeyazit -- 7 Mart 2013; 0:14:20 >
  • Arkadaşlar ben bir yer buldum parfüm satan ithal parfüm şişesi 5 TL [35ml] den satıyorlar. Buradan daha öncede kokusunu bildiğim Diesel Brave The Only aldım kokusu gayet güzel, kalıcılığı biraz az ama çokta kötü değil. Şimdi benim sormak istediğim sağlığa zararı konusu, bu kadar ciddi etkileri mevcut mu yanlış mı yapıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyeja

Arkadaşlar ben bir yer buldum parfüm satan ithal parfüm şişesi 5 TL [35ml] den satıyorlar. Buradan daha öncede kokusunu bildiğim Diesel Brave The Only aldım kokusu gayet güzel, kalıcılığı biraz az ama çokta kötü değil. Şimdi benim sormak istediğim sağlığa zararı konusu, bu kadar ciddi etkileri mevcut mu yanlış mı yapıyorum?

Bildiğim kadarı ile Tene ve saça sıkmamaya dikkat edin
  • Arkadaşlar herkese tek tek pm atılmış cevaplar verilmiştir.

Gucci guilty Black çıktı arkadaşlar deneyebilirsiniz parfümerilerde.

tbeyazit düşüncelerin için teşekkürler. costume national, porsche titan parfümünü denemenizi rica edeceğim. Bir de baldessarini del mar bulabilirseniz mutlaka deneyin.

quote:

Arkadaşlar ben bir yer buldum parfüm satan ithal parfüm şişesi 5 TL [35ml] den satıyorlar. Buradan daha öncede kokusunu bildiğim Diesel Brave The Only aldım kokusu gayet güzel, kalıcılığı biraz az ama çokta kötü değil. Şimdi benim sormak istediğim sağlığa zararı konusu, bu kadar ciddi etkileri mevcut mu yanlış mı yapıyorum?

Öncelikle sağlık bakanlığından onaylı olması gerekmekte. Fakat asıl gözden kaçırdığımız nokta şu ki solunum yollarına zarar verebiliyor.

Bir de tene değil kıyafete sıkarsanız minimuma indirgersiniz hasarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 7 Mart 2013; 0:27:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

quote:

Hocam koku yayılsın diye saça sıkmamı önermişti aldığım adam 15-20 gündür saçıma çalışıyorum. Ne kadar ömrüm kaldı?
  • Hugo boss EDT nasil bir parfumdur bende var ablam yurtdisindan sizin goruslerinizi almak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Sihirle alakası yok. Parfümden parfüme daha doğrusu spreyden spreye değişir ama ortalama olarak 12 kez sıktığınızda 1ml parfüm harcamış olursunuz. Dahi veya sihirbaz olmaya gerek yok yani dediğim şeyi bilmek veya anlamak için. İyi geceler.

Günlük kullanımda tek seferde kaç kere sıkmak gerekir? Teşekkürler.

Parfümden parfüme değişir. Mesela yazlık, hafif ve sivri olmayan(yani insanı rahatsız edici bir notası olmayan) parfümler 5-6 kere sıkılabilir. Le male veya 1 million gibi ağır ve kalıcı parfümler 3 sıkmayla tüm gün götürecektir genelde. Hangi parfüme sahip olduğunuzu söylerseniz bildiğim bir parfümse ona göre bir öneri yapabilirim.

Bvlgari Aqua Marine ve Dior Homme intense EDP kullanıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam koku yayılsın diye saça sıkmamı önermişti aldığım adam 15-20 gündür saçıma çalışıyorum. Ne kadar ömrüm kaldı?

Doğru parfüm en çok saç arasında kalıyor ve yayılıyor ancak bunu sadece orijinal parfümlerde uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru parfüm en çok saç arasında kalıyor ve yayılıyor ancak bunu sadece orijinal parfümlerde uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim

Teşekkür ederim hocam. Siz olamasanız bu yanlışı uygulamaya devam edecektim. Belkide saçlarım bunun yüzünden erkenden dökülecekti... Tekrar teşekkürler.
    Peki hocam, orjinal parfümlerde saça sıkmak hiç bir sıkıntı doğurmaz mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim hocam. Siz olamasanız bu yanlışı uygulamaya devam edecektim. Belkide saçlarım bunun yüzünden erkenden dökülecekti... Tekrar teşekkürler.
    Peki hocam, orjinal parfümlerde saça sıkmak hiç bir sıkıntı doğurmaz mı?

aslında bunun yüzde yüz garantisi yok, ancak orijinal parfümler sentetik ve yapay aromalar içermezler. Doğal kokulardır. Zaten şampuanlardaki koku veren maddeler de aromadır. Yani sadece yağı yada suyu çıkartılıyor. Bu yüzden sorun olmadığı söylenir. Ama gerçekten sahte parfüm çok tehlikeli
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sihirle alakası yok. Parfümden parfüme daha doğrusu spreyden spreye değişir ama ortalama olarak 12 kez sıktığınızda 1ml parfüm harcamış olursunuz. Dahi veya sihirbaz olmaya gerek yok yani dediğim şeyi bilmek veya anlamak için. İyi geceler.

Parfümden parfüme değişir. Mesela yazlık, hafif ve sivri olmayan(yani insanı rahatsız edici bir notası olmayan) parfümler 5-6 kere sıkılabilir. Le male veya 1 million gibi ağır ve kalıcı parfümler 3 sıkmayla tüm gün götürecektir genelde. Hangi parfüme sahip olduğunuzu söylerseniz bildiğim bir parfümse ona göre bir öneri yapabilirim.

Aqua marine'in kokusu rahatsız etmeyen türden ve kalıcılığı ile farkedilirliği vasat. O yüzden onunla fazla miktarda sıksanız bile rahatsız etmeyecektir çevrenizi. Zaten 2-3 kere sıkarsanız da kimse farketmeyecği için parfümü sıkmak bile gereksiz olur. Bu bakımdan 5-6 kere uygundur.

Dhi için ise ben genelde 2 kere boynuma veya kulak arkalarına, 1 tane göğsüme ve 1 tane de elbiseye sıkıyorum. Bu şekilde uygun bir farkedilirliği var. Eğer ben kapalı mekan değil de dışarıda olucam ve çok farkedilsin derseniz 1-2 kere daha sıkabilirsiniz. Eğer kapalı mekanda ve insanlarla yakın temas halinde olacaksanız tavsiyem 3'ü geçmemenizdir. Hatta mesela sevgilinizle sinemaya giderken sıkacaksanız 2 kez idealdir. Aranızda en fazla 30-40cm olacak ve o mesafede 2'den fazla sıkarsanız ortamın romantikliği bozulacaktır çünkü koku rahatsız edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 7 Mart 2013; 1:48:08 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aqua marine'in kokusu rahatsız etmeyen türden ve kalıcılığı ile farkedilirliği vasat. O yüzden onunla fazla miktarda sıksanız bile rahatsız etmeyecektir çevrenizi. Zaten 2-3 kere sıkarsanız da kimse farketmeyecği için parfümü sıkmak bile gereksiz olur. Bu bakımdan 5-6 kere uygundur.

Dhi için ise ben genelde 2 kere boynuma veya kulak arkalarına, 1 tane göğsüme ve 1 tane de elbiseye sıkıyorum. Bu şekilde uygun bir farkedilirliği var. Eğer ben kapalı mekan değil de dışarıda olucam ve çok farkedilsin derseniz 1-2 kere daha sıkabilirsiniz. Eğer kapalı mekanda ve insanlarla yakın temas halinde olacaksanız tavsiyem 3'ü geçmemenizdir. Hatta mesela sevgilinizle sinemaya giderken sıkacaksanız 2 kez idealdir. Aranızda en fazla 30-40cm olacak ve o mesafede 2'den fazla sıkarsanız ortamın romantikliği bozulacaktır çünkü koku rahatsız edecektir.

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim.
  • Rica ederim
  • jil sander sun men marka parfümü etkileyici olması bakım çok beğenen var.acaba siz ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesar

tbeyazit düşüncelerin için teşekkürler. costume national, porsche titan parfümünü denemenizi rica edeceğim. Bir de baldessarini del mar bulabilirseniz mutlaka deneyin.

Asıl ben yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • bende 16 yasindayim esmer tenliyim fullspeed ve burberry weekend kullaniyorum bana yaz icin bi kac tane daha parfum onerisinde bulunabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sesar

Arkadaşlar merhaba;

Prof. olarak parfüm uzmanıyım.

Parfümlerle ilgili aklınıza takılan herşeyi ama herşeyi sorabilir, tartışabilir ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.
    Bende size mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışayım.

Yaz için önerilerim;

CK ONE
    Davidoff Cool Water
    Calvin Klein Eternity Aqua
    Armani GIO
    Lacoste Essential
    Hugo Boss matara
    Kenzo Leaupar
    Carolina Herrera 212

DP açık parfüm;
    Armani Gio
    Lacoste Essential

Bu ürünlerin ortak özelliği yoğun olmamaları ve ferahlık vermeleri. Yaz için parfüm seçimi oldukça önemli olup size olumlu yönde etki edecektir.

Yaz aylarında koltuk altı deostick ve deodorant kullanmanız şiddetle tavsiye olunur.

NEREDEN PARFÜM ALMALIYIM?

Ykm, boyner, sephora, sevil, tekin acar gibi mağazalardan orjinal ürünler satın alabilirsiniz.

Dp, ixora, bargello, david walker, cem ise açık parfümde lider markalardır.

KESİNLİKLE ORJİNAL ÜRÜNLERİN ÇAKMALARINI ALMAYIN. YANİ ÜRÜNLE KUTUSU ŞİŞESİ BİREBİR OLUP 100 TL ALTINDA OLAN PARFÜMLER SOLUDUĞUNUZDA SİZE ZARAR VERİR. AYRICA SU GİBİDİRLER HİÇ KALMAZLAR. SAĞLIĞINIZLA OYNAMAYIN.

PARFÜM NASIL KALICI OLABİLİR YAYILMASINI İSTİYORUM

Parfümün kalıcı olmasını yayılmasını farkedilmesini istiyorsanız teninize değil kıyafetinize uygulayınız. Bu hem daha sağlıklıdır hem de kalıcılığı artırırsınız.

Parfümü omuz başları ve göğüs kafesine doğru 20 30 cm uzaktan sıkmanız farkedilirliği artıracaktır. Eğer ceket mont kazakla dolaşacaksınız parfümü bu bölgelere sıkabilirsiniz.

Tommy hılfıger freedom hakkında dusuncelerınız neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: aldeniro

jil sander sun men marka parfümü etkileyici olması bakım çok beğenen var.acaba siz ne dersiniz.

Evet güzel hoş bir parfümdür. Yazın iyi gidecek eğlenceli bir koku. Kızlarında begendiği bir kokudur.

Fakat asıl bomba da şudur

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar

@parfümün ismi gibi özgürlükçü fresh temiz sportif bir parfümdür. Yazın kullanılabilecek ve son çıkan parfümlerdendir.

Bunun yerine Hugo Boss Red favorimdir fakat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 11 Mart 2013; 0:37:43 >
  • Emporio Armani
    Diamonds Men EDT Parfümünü kullanan varmıdır? Önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.