Şimdi Ara

Profesyonel yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malumunuz hepimiz araçlar hakkında çok detaylı bilgi sahibi olamıyoruz fakat uzun zamandır takip ettiğim forumdaki arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.
    Aklımda birkaç araba var bunların bazıları farklı segmentlerde belki ama en doğru tercihi en doğru yönlendirmeyi almak istiyorum 1-2 özel durum da var altta belirteceğim;

Aklımdaki ilk araba klişe olacak belki ama;
    VW Scirocco 1.4 160Hp (2010-2011)
    Alfa Romeo Guileatta 1.4 Disindictive 170 Hp (2011)
    VW Passat 1.8 170Hp TSi Highline (2010)
    Mini Cooper 1.6 (2010) 170HP

farkedeceğiniz üzere performanslı araçlar, bu araçlardan biri için ayırdığım bütçe 47000-52000 tl arası.Sizden yardım almak istediğim konu şudur ;
    Araçlardan hangisini tercih etmeliyim ?
    Getirileri götürüleri neler olur?
    Farklı öneri ve yönlendirmeleri olan arkadaşları da memnuniyetle dinlerim, A'dan Z'ye olmasa da işimi görecek bilgilendirmeleri yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Eklemeyi unuttuğum özel durumu belirteyim, bir arkadaşımda 2011 Model bir scirocco var.Aracına bu kadar özenen ve dikkatli bakan birini daha tanımadım.Araç 210 Hp Sunrooflu bakımlı donanımlı 87 binde.Arkadaşımın başına şöyle bir olay geldi;
    Seyir halindeyken hatalı sollayan kamyoncu bir arkadaş üstüne doğru gelince arkadaşım canını kurtarmak adına tarlaya uçtu arabayla.Airbagler vesaire açılmadı yürür durumdaydı fakat servise götürünce şanzımanı değişmek lazım deyip şanzımanı değişmişler.
    Üstünde 500 km civarı bir dsg şanzıman mevcut.Parçalarında bildiğim kadarıyla boya yok, aracın pert kaydı yok yalnız şanzıman değiştiği için 25-30 bin civarı tramer görünüyor.Hepsi faturalı belgeli döküman halinde. Belirttiğim fiyat aralığında da verecek arkadaş arabayı ; siz olsanız bu aracı tercih eder misiniz yahut farklı araçlara mı yönelirsiniz ? Şimdiden teşekkürler.

• araçlar benzinli,yakıt ekonomisi kaygınız yok heralde, tüp taktırmayacaksanız bunların içinde passat derim, taktırıcam derseniz hiçbirini tavsiye etmem,tüp takcaksam japon tercih ederim
  • MthanYLDRM M kullanıcısına yanıt
    Passatı düşünmeden al derim gel gelelim o aracı Türkiye sınırları içerisinde temizini bulmaya... Genelde o aracı meraklıları alıp kullanıyor +100bin kmleri görmeden satmıyorlar Kafana yatan varsa tek tercihin o olabilir.
    Gelelim Scirocco'ya eğer kaporta hatası değişeni yoksa tercih edebilirsin oda senin gönlüne kalmıştır yalnız git al diyemem.210 bg iyi bir performans araç için.Fakat DSG sorunu(DSG viteslerde sıkıntılı olunduğu biliniyor) nedeniyle şanzuman 0'lanmış gözüküyor oda maalesef yüksek maaliyet.İşin anlamadığım kısmı garanti kapsamında neden değişimi yapılmadı araç o ilginç geldi bana...(Sorunsuz araç tavsiye ederim size)
    Alfa'yı ele alalım birde ; O araçta gayet uygun ve performanslı bir araç.Alfa'nın sürüş açısından diğer araçlardan farklı olduğu söylenir hep.Dediğiniz aracın '1.4 TB Quadrifoglio Verde' modeli var bide sanırım o daha donanımsal olarak daha dolu piyasasını araştırmak gerekli.Ben olsam 'Scirocco' yerine alacağım araç Alfa olur.VW'yi test etme fırsatınız olmuştur arkadaş dolasıyla bence Alfa'dan randevu alıp bir test yapın derim.Alfa'nın 4 kapılı olması tercih sebeplerinden biri olmalıdır oldukçada geniş test etme fırsatım olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBGProd -- 16 Eylül 2013; 2:44:52 >

• 25-30bin tramer sıkıntı hocam her ne olursa olsun satarken sıkıntı çıkarır ama almak istiyorsanız alın.
  • Kazali o sciroccoyu kelepir olmadiktan sonra almazdim cunki satarken zorluk cikarir o paraya temiz bmw ye opele felan yonelirdim. Sizin secenegin icindeyse scirocco temiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

araçlar benzinli,yakıt ekonomisi kaygınız yok heralde, tüp taktırmayacaksanız bunların içinde passat derim, taktırıcam derseniz hiçbirini tavsiye etmem,tüp takcaksam japon tercih ederim

Mrb, aracı sürekli kullanım halinde olmayacağım hocam ondan yakıt ekonomisi yapmayı 2. planda tutuyorum.Daha çok keyif almak benim amacım.Yorumunuz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGProd

Passatı düşünmeden al derim gel gelelim o aracı Türkiye sınırları içerisinde temizini bulmaya... Genelde o aracı meraklıları alıp kullanıyor +100bin kmleri görmeden satmıyorlar Kafana yatan varsa tek tercihin o olabilir.
    Gelelim Scirocco'ya eğer kaporta hatası değişeni yoksa tercih edebilirsin oda senin gönlüne kalmıştır yalnız git al diyemem.210 bg iyi bir performans araç için.Fakat DSG sorunu(DSG viteslerde sıkıntılı olunduğu biliniyor) nedeniyle şanzuman 0'lanmış gözüküyor oda maalesef yüksek maaliyet.İşin anlamadığım kısmı garanti kapsamında neden değişimi yapılmadı araç o ilginç geldi bana...(Sorunsuz araç tavsiye ederim size)
    Alfa'yı ele alalım birde ; O araçta gayet uygun ve performanslı bir araç.Alfa'nın sürüş açısından diğer araçlardan farklı olduğu söylenir hep.Dediğiniz aracın '1.4 TB Quadrifoglio Verde' modeli var bide sanırım o daha donanımsal olarak daha dolu piyasasını araştırmak gerekli.Ben olsam 'Scirocco' yerine alacağım araç Alfa olur.VW'yi test etme fırsatınız olmuştur arkadaş dolasıyla bence Alfa'dan randevu alıp bir test yapın derim.Alfa'nın 4 kapılı olması tercih sebeplerinden biri olmalıdır oldukçada geniş test etme fırsatım olmuştu.

Detaylı açıklama için çok teşekkürler.Her bilgi biraz daha tecrübe oluyor ee tabi bir de tatbik ettik mi daha değişiyor işin rengi.Passat konusunda 50-60 binlerde birkaç araç buldum onları inceliyorum.Alfa 1.4 Quadrifoglio Verde için de 55 bin e bir tane buldum daha önce pek görmediğim için uzak durdum ilk etapta ama araç çok hoş ve donanımlı duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: R34Lw0rd

25-30bin tramer sıkıntı hocam her ne olursa olsun satarken sıkıntı çıkarır ama almak istiyorsanız alın.

Mrb, bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD

Kazali o sciroccoyu kelepir olmadiktan sonra almazdim cunki satarken zorluk cikarir o paraya temiz bmw ye opele felan yonelirdim. Sizin secenegin icindeyse scirocco temiz

Mrb, Bmw öneriniz var mı varsa nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MthanYLDRM

kriterlerinizi yazmamışsınız.
    araçtan beklentiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

kriterlerinizi yazmamışsınız.
    araçtan beklentiniz nedir?

Mrb, aracı çok sık ve uzun mesafelerde kullanmayı düşünmüyorum, daha çok performanslı araçlarla ilgileniyorum anlayacağınız üzere.Tabi çok büyük beklentilerim yok fakat yine de keyif alabileceğimiz bir araba olmalı.Farz-ı misal ayda bir yahut iki ayda bir 250-300 Km yol yapacağım zaman keyif almak isterim.Konfor donanım güvenlik de önemli tabi güvenlik önlemleri olarak da araştırıyorum araçları.
  • quote:

keyif alabileceğimiz bir araba olmalı

keyif ALABİLECEĞİMİZ derken?
    aracı siz mi almaktasınız kararı büyükler mi vermekte onuda bir anlayalım,malum giulietta öneririz babanız baktığı an almam muhabbeti çeker biz boşa parmaklarımızı yorarız o hesap.
  • Alfa ne kadar güzel olursa olsun (ki ben Giulietta'yı beğenmiyorum), piyasası olmayan araçlar. Satılmak istendiğinde kolay olmaz.
    Mini cooper, daha da beter bir durumda diye düşünüyorum şahsen, onu da elerim.

Scirocco, evet güzel çok beğeniyorum ancak piyasasını şuan bilmediğimden arkadaşınız uyguna veriyor mu vermiyor mu bilemeyeceğim. Piyasada başka bulduğunuz Sciroccolarla arkadaşınızın ki arasında ne kadar fiyat farkı var? Bunu değerlendirmek lazım, yani kelepirse düşünülebilir.

Passat, piyasası olan ve çok fazla kişinin sevdiği bir araba. Kolay satılabilir eğer bir kazası belası yoksa. 1.8 170Hp'lik motoru hakkında bilgim yok, o yüzden yanıltmak istemem. Ama genel manada piyasası ve satılabilirliği düşünülünce mantıklı. Konfor ve kalitesine zaten diyecek birşey yok.

Bir BMW geçmiş arada, 2005 model BMW almak istemiyorsanız bakmaya gerek yok. 1 serisine de şahsen o kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor yine...

• Bence bu seçeneklerden iki tanesi mantıklı. Scirocco ile Mini den yana kullanın tercihinizi. Alfa ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz bir marka ve tipik italyandır. Çok fazla masraf açar ve parça fiyatları Almanlardan daha yüksektir hemde ömrü daha kısadır. İkinci eldeki zor satışı ve aşırı değer kaybı da cabası. Tavsiye ettiğim iki model sportif oldukları gibi günlük kullanıma da çok uygundur ve arkasında VW ve BMW teknolojisi olan yani ikinci elde de kolay alıcı bulan modeller. Arkadaşınızın başına gelen kazadan sonra servisin verdiği cevaplar mantıklı. Araçlar yoldan çıkıp boş araziye uçtuklarında genelde alttan darbe alırlar ve bu sebeple hava yastıkları açılmaz. Ancak aracın alt kısımlarındaki parçaları zarar görür. Şanzıman gibi.
  • quote:

quote:

keyif alabileceğimiz bir araba olmalı

keyif ALABİLECEĞİMİZ derken?
    aracı siz mi almaktasınız kararı büyükler mi vermekte onuda bir anlayalım,malum giulietta öneririz babanız baktığı an almam muhabbeti çeker biz boşa parmaklarımızı yorarız o hesap.

Mrb, aracı kendim alacağım dostum, babam sizlere ömür.Kendi tercihimi kendim yapacağım fikir edinmeye tecrübe edinmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

Alfa ne kadar güzel olursa olsun (ki ben Giulietta'yı beğenmiyorum), piyasası olmayan araçlar. Satılmak istendiğinde kolay olmaz.
    Mini cooper, daha da beter bir durumda diye düşünüyorum şahsen, onu da elerim.

Scirocco, evet güzel çok beğeniyorum ancak piyasasını şuan bilmediğimden arkadaşınız uyguna veriyor mu vermiyor mu bilemeyeceğim. Piyasada başka bulduğunuz Sciroccolarla arkadaşınızın ki arasında ne kadar fiyat farkı var? Bunu değerlendirmek lazım, yani kelepirse düşünülebilir.

Passat, piyasası olan ve çok fazla kişinin sevdiği bir araba. Kolay satılabilir eğer bir kazası belası yoksa. 1.8 170Hp'lik motoru hakkında bilgim yok, o yüzden yanıltmak istemem. Ama genel manada piyasası ve satılabilirliği düşünülünce mantıklı. Konfor ve kalitesine zaten diyecek birşey yok.

Bir BMW geçmiş arada, 2005 model BMW almak istemiyorsanız bakmaya gerek yok. 1 serisine de şahsen o kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor yine...

Merhaba,
    Detaylı açıklamanız için teşekkürler.Arkadaşım 47-48 bin e verecektir diye düşünüyorum.Sahibinden'de benzer araçlar 55-56 arası.Galerici bir ara araca talip olmuştu fakat vermedi arkadaş.Tanıdığa gitsin istiyor o da.

• quote:

Orijinalden alıntı: MENFI

Bence bu seçeneklerden iki tanesi mantıklı. Scirocco ile Mini den yana kullanın tercihinizi. Alfa ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz bir marka ve tipik italyandır. Çok fazla masraf açar ve parça fiyatları Almanlardan daha yüksektir hemde ömrü daha kısadır. İkinci eldeki zor satışı ve aşırı değer kaybı da cabası. Tavsiye ettiğim iki model sportif oldukları gibi günlük kullanıma da çok uygundur ve arkasında VW ve BMW teknolojisi olan yani ikinci elde de kolay alıcı bulan modeller. Arkadaşınızın başına gelen kazadan sonra servisin verdiği cevaplar mantıklı. Araçlar yoldan çıkıp boş araziye uçtuklarında genelde alttan darbe alırlar ve bu sebeple hava yastıkları açılmaz. Ancak aracın alt kısımlarındaki parçaları zarar görür. Şanzıman gibi.

Merhaba,
    Aynen tarif ettiğiniz gibi oldu.Bakalım en doğru tercihi yapmaya uğraşıyorum, teşekkür ederim.

• quote:

Mrb, aracı kendim alacağım dostum, babam sizlere ömür.Kendi tercihimi kendim yapacağım fikir edinmeye tecrübe edinmeye çalışıyorum.

Allah rahmet eylesin.
    Alacağımız deyince başkası işin içine giriyor izlenimi alıyoruz tabi.
    Söylediğiniz seçeneklere gelirsek Passat D sınıfı bir otomobil,konfor ve rahatlık aranıyorsa zaten tercih belli.
    Kalan araçlardan mini alt sınıfta kalıyor,Scirocconun dsg şanzımanı problem çıkarmasıyla dünyaya nam salmış bir ünite,160lık motor çıkardığı problemler yüzünden piyasadan çekilecek(ACT sistemine geçti vw) ve araç kazalı.
    O açıdan scirocco da elenir.
    Geriye passat ve giulietta kalıyor.
    Eğer passat manuel alınacaksa,veya çift kavrama değil de triptronic ise o alınır.
    Yok eğer passat da dsg liyse o da elenir.
    Geriye Giulietta kalır.
    Sorunsuz motor şanzıman,çok üstün yol tutuş performansı,yüksek performans,sakin kullanımda düşük tüketim özellikleri,ve çok başarılı bir tasarım.
    Tek eksisi direksiyonun üstü ve kapıların bir bölümündeki plastik aksamın biraz ucuz görünümlü olması.
    Onun dışında her şekilde tercih edilebilecek bir otomobil.

• quote:

quote:

Allah rahmet eylesin.
    Alacağımız deyince başkası işin içine giriyor izlenimi alıyoruz tabi.
    Söylediğiniz seçeneklere gelirsek Passat D sınıfı bir otomobil,konfor ve rahatlık aranıyorsa zaten tercih belli.
    Kalan araçlardan mini alt sınıfta kalıyor,Scirocconun dsg şanzımanı problem çıkarmasıyla dünyaya nam salmış bir ünite,160lık motor çıkardığı problemler yüzünden piyasadan çekilecek(ACT sistemine geçti vw) ve araç kazalı.
    O açıdan scirocco da elenir.
    Geriye passat ve giulietta kalıyor.
    Eğer passat manuel alınacaksa,veya çift kavrama değil de triptronic ise o alınır.
    Yok eğer passat da dsg liyse o da elenir.
    Geriye Giulietta kalır.
    Sorunsuz motor şanzıman,çok üstün yol tutuş performansı,yüksek performans,sakin kullanımda düşük tüketim özellikleri,ve çok başarılı bir tasarım.
    Tek eksisi direksiyonun üstü ve kapıların bir bölümündeki plastik aksamın biraz ucuz görünümlü olması.
    Onun dışında her şekilde tercih edilebilecek bir otomobil.

Allah razı olsun, yorum için teşekkürler.Araçlar arasından alfayı önerdiniz.Önerinizi dikkate alacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.