Şimdi Ara

Prince of Persia: The Forgotten Sands İnceleme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önceki oyuna göre görseli daha iyi görünüyor
  • ne olursa olsun ben oynayacağım bunu
    pren of persia nın adı bile yeter arkadaşlar sizde oynayn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cryptdlg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Leadri

    Filmininde aynı isimle şu anda vizyonda olan Forgotten Sands hakkında derin bir endişe hakimdi. Peki bu endişeler yerli miymiş, değil miymiş hemen bir göz atalım isterseniz...

    Vizyona giren filmin adı ''Sands of Time'' yani ''zamanın kumları'' ve ilk oyunu anlatıyor,düzeltilirse sevinirim




    Filmi izleseydin boyle birsey soylemezdin. Gittim sinemada izledim filmi. Oyunla filan alakası yok. Gerci bu son oyunu oynamadım da. Daha evvelki oyunlarla alakalı degil. Burdan sinemada filmini izleme niyetinde onlanlarada bir ufak tavsiye vereyim.

    Filmden cok birsey beklemeden gitin. Zİra klasik walt disney filmi olmu. Ne çok süper bir film, nede çok rezil bir film. Orta şekerli bir film.

    Not: Filmde yaratıktı, iskeletti bu tur oeteki dunya alaamaetleride yok.

    filmi izledim,oyunla aynı adda oldugu için ilk oyunu anlatıyor dedim,ama konu olarak bakarsak ilk oyunuda anlatıyor




  • quote:

    Bu oyunu henuz almamis AMA almayi dusunen kardeslere bende bir not Almayin bekleyin 2. Ele dussun oyle alin illa alicaksaniz zayif bir hikayesi var dovus sistemi kendini tekrar ediyor mekanlar zira hep ayni ama en kotu tarafi oyunun 3 saat gibi bir hikayesi olmasi oyun inanilmaz kisa Ben bittigine inanmak istemedim cunku o kisa surede ayni mekandasiniz bulmaca diye bisey yok hep ayni tip dusman ve oyun bitiyor verdigin paraya acidim... 10/4 alir benim incelememe gore.


    O kadar kısa sürmez heralde arkadaşım. 3 saat ne ya. Bir yanlışın var galiba. Ayrıca incelemede de bulmaca ögeleri var denmiş. Sen demo gibisinden bir sürümünü oynamış olmayasın. Hem bu kadar kısa sürse incelemede yazardı bence. MW2 bile 8 saat sürüyor diye yerden yere vuruldu.


  • Yahu ne demosu birde bu incelemeyi neden tek dogruymus gibi okuyorsun inceleme zaten detayli bir inceleme degil sallapati bir inceleme, misal incelemeden alinti

    quote:

    Dijnn adındaki bu bayan sayesinde bu önemli göreve başlayıp orduyu durdurmaya gitmeden önce klasik gücümüz olan "zamanı geri alabilme" özelliğimizi kazanmış oluyoruz.


    Djinn diye bir bayan yok kadinin adi Razia bunlarin irkinin ismi Djinn diger adiyla Genie yani bizim dilimizdeki Cin.

    Bulmaca ogelerini yemisim bulmaca falan hikaye atla zipla hep ayni mevzu bir tane krallik var Prensin abisi Malik'in kralligi o krallikta donuyor butun mevzu toplasaniz 4 cesit dusman turu hep o geliyor bide sonrada boyle ucan b.k bocegi geliyor valla baska adi olsa o bocegin yazacam ama benim bildigim adi bu Beyninizin kivrimlarini zorlayacak bir bulmaca bulacam diye dusunuyorsaniz haberiniz olsun yaniliyorsunuz zamani geri al suyu dondur zipla hopla arada ayni cesit 10-20 kumdan iskelet gelsin bide arada bu Raziayi ziyaret ediyoruz olur olmadik yerlerde kapilar aciliyor gecit gibi gidip 2 lafliyoruz Razia gogsumuze elini suruyor hop yeni bir guc kazaniyoruz. Ancak dialoglar hikaye direk fiyasko, Ratash denen kotu cin Malik'e bile bile yenilip oluyor boylece "Malik'in gosundeki madalyon Ratash'in pis enerjisiyle doluyor bizde her bolumde Malik'i yakalayacazda gogsunden madalyonu alicaz dedrdindeyiz Malik Malik oradan buraya amaczisca kosturuyoruz. Element gucleri desen fis dovus animasyonlari hep ayni 20 dusman geliyor bazen ziplayip tepeden beyinlerine ineyim diyorsun ziplama ve kilic tusu kombosu yaptiginda abartmiyorum 20 kere ayni kamera acisiyla tepeden inen prens animasyonu giriyor, yav dedim insan 3-4 farkli oldurme hareketi koyar.

    Demo falan degil oynadigim zaten bu oyunun demosu yok, tam surumunu aldim cikis tarihinde oynadim bugunde aldigim yerden modnation racer ile takasladim, dedigim gibi oyunun kisa oldugunu birtek ben degil bircok inceleme soyluyor, Ben taa ilk Princeden beri bu serinin neredeyse her oyununu oynadim, gecen seneki cel shader'li cizgifilm gibi Prince oyunu bile bundan iyiydi degisik mekanlara gidiyorduk ve hikayesi bile daha doluydu, bu oyunu alirken grafiklerini gorunce dedim tamam o eski prince geri dondu ancak oyunu oynayip bide zort diye 3 saatte bittigini gorunce yuh dedim. Ha Ubisoft bide Challengelar koymus ama elimi bile surmedim zaten hikayesi bu kadar bittigi icin oldukca umutlarini yitirmisim bir an once elden cikarayim dedim hazir fiyati henuz yuksek iken kurtuldum neyseki.

    Dedigim gibi burada gordugunuz her incelemeyi ansiklopedik bilgiymis gibi okumayin, sonucta incelemeyi yapan kisinin goruslerine saygi duyarim, zaten bastada belirttigim gibi bende oyun ile ilgili kendi incelememi yazdim sonucta karari siz vericeksiniz, yalniz goruldugu gibi bu incelemede oyunla ilgili verilen bilgilerde eksik ve hatalar var, incelemeyi yazan arkadas belkide fazla sure harcamadi oyunla bu debeple uzunlugu kisaligi hakkinda yorum yapamamis olabilir, benim dedigim kadar kisa maalasef oyun, Seciminizi ona gore yapin iyi oyunlar arkadaslar

    Dip not :

    GamingUnion.net sitesinin incelemesinden alinti:


    quote:

    Even with the different puzzle elements, Prince of Persia manages to be a short game, that's generally quite repetitive. Combat will really start to feel like deja vu, especially when some of the bosses use exactly the same animations. Upon completing the game, no new difficulty is unlocked and all players can do for replayability is play the Challenge Modes. There are two available, but they clearly won't keep players occupied for very long and it means The Forgotten Sands has limited replay value.

    Conclusion
    6
    Average

    Prince of Persia: The Forgotten Sands really doesn't do the franchise justice. It has some interesting new puzzle mechanics, but so much more could have been done with them. It's the key problem with The Forgotten Sands, a lack of depth. The story is shallow, the puzzle elements are shallow, the combat is shallow and it also has next to no replay value. Add to that poor presentation, and The Forgotten Sands feels like a game that was rushed out the door simply to tie-in with the big budget Hollywood release, instead of a standalone product as it's billed.


    Goruldugu uzere adam ne demissem aynisini yazmis sig hikayesinde kisa suren oyundan ve kendini tekrar etmesinden yakinmis gene bu incelemeyi yapan kisi 6 puan vererek comert danvranmis ben 4'den fazla vermem, dedigim gibi inceleme izstiyorsaniz ben yazayimda inceleme okuyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPYdir -- 26 Mayıs 2010; 11:12:34 >




  • Oyun çıktımı acaba takip edemedim ben
  • @Spydir

    Öncelikle sitemizdeki yazılar ile ilgili eleştiri yaparken lütfen çizgiyi aşmadan yapmaya özen gösterelim, ben ve diğer editör arkadaşların en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri emek verdiğimiz yazılara saygısızlık edilmesi oluyor. Hatta bazen hakaret boyutuna ulaşan yorumlarla bile karşılaşıyoruz.

    Öncelikle itiraf edeyim, oyunu bitirmeden bu incelemeyi hazırladım, niye mi öncelikle Wii'de oynamaya başladığım bu oyunun hikayesinden tut oynanış elementlerine kadar herşeyin Xbox 360 ve PS3'de farklı olduğunu incelemeyi gireceğim son gün anladım. O yüzden incelemeyi çok hızlı bir şekilde hazırladığımı söyleyebilirim. Fakat oyunda karşılaştığım herşeyi kendi bakış açımdan yazdığıma inanıyorum.

    Bütün yazılan incelemelerin aynı olmasına zaten imkan yok, sen oyuna 6 puan verirsin, kimi 7 verir, kimi 8 verir. İnsanoğlunun algılayış biçiminin ne kadar farklı yaratıldığının en büyük örneklerinden biri de belki de bu incelemelerde bitiyor.

    http://www.gamerankings.com/xbox360/980490-prince-of-persia-the-forgotten-sands/index.html

    Yukarıdaki linkten Forgotten Sands'in şimdiye kadar çıkan tüm incelemelerin ortalaması alındığında 76 olduğu görülüyor. Ben puanlamayı kendi açımdan doğru yaptığıma inanıyorum. Sakın yanlış anlama Spydir, eleştirmek en doğal hakkın ancak, benim incelememe dokundurduğun vakit saygısızlık etmiş oluyorsun. Tabi ki öyle bir inceleme yazarsın ki benimkinden iyi olabilir, neden olmasın, fakat herşeyden önce insanların birbirlerinin yazılarına saygı göstermeleri gerekiyor...

    Bu arada oyunun 7 ila 10 saat arası oyun ömrü var arkadaşlar... Çok hızlı oynanırsa bu süre maximum 6 olabilir... Yeni nesil oyunların ortalama oyun ömrünün biraz altında olduğunu söyleyebilirim ama kesinlikle 3 saat değildir.

    Teşekkürler - Levent Polater



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVO -- 26 Mayıs 2010; 13:45:31 >




  • Yahu ne demosu birde bu incelemeyi neden tek dogruymus gibi okuyorsun inceleme zaten detayli bir inceleme degil sallapati bir inceleme, misal incelemeden alinti


    quote:

    Dijnn adındaki bu bayan sayesinde bu önemli göreve başlayıp orduyu durdurmaya gitmeden önce klasik gücümüz olan "zamanı geri alabilme" özelliğimizi kazanmış oluyoruz.


    Djinn diye bir bayan yok kadinin adi Razia bunlarin irkinin ismi Djinn diger adiyla Genie yani bizim dilimizdeki Cin.

    Bulmaca ogelerini yemisim bulmaca falan hikaye atla zipla hep ayni mevzu bir tane krallik var Prensin abisi Malik'in kralligi o krallikta donuyor butun mevzu toplasaniz 4 cesit dusman turu hep o geliyor bide sonrada boyle ucan b.k bocegi geliyor valla baska adi olsa o bocegin yazacam ama benim bildigim adi bu quote:

    Even with the different puzzle elements, Prince of Persia manages to be a short game, that's generally quite repetitive. Combat will really start to feel like deja vu, especially when some of the bosses




  • Evet Levent Abi'ye katılıyorum. Biraz saygılı ol lütfen sonuçta ortada bir emek var ve kimse sana zorla oku demiyor. Alıntı yaptığın yabancı metinde oyunun kısa olduğu söylenmiş, sen gelmiş 3 saat yazmışsın. Bunu okuyunca oyunu oynadığından şüphe ettim açıkçası. Oyunun yapımcıları bile 3 saatte bitiremezler bunu.
  • @Spydir

    Heralde sadece senin düşündüklerini söyleyen incelemeler %100 doğru senin düşünmediklerini söyleyen incelemeler %100 kafadan sallama. Sen beğenmedin diye kimse beğenmeyecek mi sen beğenmedin diye hiçbir editör iyi not veremeyecek mi ? Sen kral mısın sen padişah mısın nesin sen acaba ? Senin için beğenen editörler oyunu oynamadı senin için beğenmeyenler baştan sona bitirdi heralde.Eurogamer'dan sonra oyuna tek 6 veren yerde senin kaynak gösterdiğin yer heralde.Levent beyinde söylediği üzere oyun ortalama %76 puan almıştır.Arada tek tük kötü notlar veren sitelerde olmuştur tabi nasıl Level Assassin's Creed 2'ye 6 verdi.Burdaki gösterdiğin yer de öyle bir istisnadır eminim.Değerli kralımız spydir siz oyunu beğenmediyseniz beğenenlerin kellelerini uçuralım mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @ Spydir

    Adam birde 6 puan vererek cömertlik etmiş öyle mi ? Zaten senin düşündüklerini düşünenler oyunu oynamayanlardır bir tek.Git oyunu oyna ondan sonra eleştiri yap burada oyunu oynamak isteyenlerinde hevesini bilip bilmeden kırma.Oynamayanlar için söylüyorum.Oyun gayet güzel.İncelemede de yazdığı gibi eski seriye kesinlikle yakışıyor.PoP Fanıysanız oyunu sakın kaçırmayın derim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Prince of Persia budur.
    Eskiden bayılan yine bayılır, eskiden sevmeyen yine sevmez.
    Ama bence harika birşey, prensin adına yakışır bir oyun olmuş.
    Tek kötülüğü altyazı olmaması oyunda, çok mu zor geliyor bir altyazı koymak anlamıyorum bu Montreal'i. Altyazı koymadıkları için ilk Ac de güme gitmişti.
  • Oynamak kısmet olmadı bakalım nasılmış.
  • Simdi tepede toplanip gelmis arkadaslara iki kelam edeyim, yazdigim yaziyi ne gorusle okudunuz bilmem, kelle ucurmalar falan bunlari gecelim ben yazimi yazarken kimseye saygisizlik etmedim evet incelemede hatalar mevcut Djinn diye bir bayan yok maalasef oyunda ve yine tespitimde hakli oldugum uzere incelemeyi yazan kardesim oyunu fazla oynamamis ve sadece wii'de oynadigi oyuna genel bir inceleme hazirlamis ellerine saglik kardesim ben senin incelemen tu kaka demek istemedim ama eksik gectigin yerler olmus yinede eline emegine saglik. Verdigin puanada saygi duyarim onceki yazimdada bundan farkli birsey yazmadim tabikide zevkler renkler farklidir ancak oyunu bitirdigim icin bende kendi gorusumu yazdim sonucta kimseye ben begenmedim sizde begenmiyeceksinizde denmiyor ne demisim sonucta karar sizin, para sizin cebinizden cikicak oynarken gececek zaman sizin zamaniniz, ayrica ben oyunun suresi icin 3 saat demistim halbuki minimum oynanis suresi 6 saatmis, ancak gelin gorunki kendini tekrar eden mekanlar ve dusmanlar sebebiyle sanki hep ayni yeri oynuyormus gibisiniz, gerci 6 saat bile oyunu bitirdiginizde nekadar kisa oldugunu hissettirecek turden, PoP sever biri olmama ragmen bu son oyun hayal kirikligi maalasef.

    Gel gorki tartismanin geldigi yere bak birde bir arkadas gelmis oyunu oynamamisim sahtekarmisim falan yani komedi bunlar, al oyna arkadasim hevesin benim yazdigimla kirilmasin

    Son olarak dedigim gibi benim yazimi tekrar okursan LPTrash arkadasim cizginin asildigi biryer yok oyuna fazla vakit harcamadan yazdigini soyledim nitekim tesekkur ederim hakli oldugumu gosterdigin icin, ancak saygisizlik ve dokundurma nedir merak ediyorsan senin mesajinla benim mesajim arasindaki 2-3 mesaja bakarsan bana edilmis saygisizligi gorursun, yoksa benim senin incelemene karsi ve emegine karsi hicbir art niyetim yok, olamazda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPYdir -- 26 Mayıs 2010; 18:02:47 >




  • videolu inceleme bekliyorduk.............
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [DMC]

    videolu inceleme bekliyorduk.............
  • Evet video incelemesi istiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Prince of Persia budur.
    Eskiden bayılan yine bayılır, eskiden sevmeyen yine sevmez.
    Ama bence harika birşey, prensin adına yakışır bir oyun olmuş.
    Tek kötülüğü altyazı olmaması oyunda, çok mu zor geliyor bir altyazı koymak anlamıyorum bu Montreal'i. Altyazı koymadıkları için ilk Ac de güme gitmişti.


    Altyazı var.
  • İnceleme için Teşekkürler Sayın Levent Polater. Oyunu oynamadım fakat ilk 45 dakikasını internetten seyrettim ve başlangıcında ne kadar vasat bir yapım olduğu hemen anlaşılıyor oynayan kişi aynı anda 20 küsür düşmanı bir anda indiriyor düşmanlar çıtır çerez tadında yani anlayacağınız, mekanlar konusunda genelde benzer yerler var neredeyse birbirinin aynı diyebileceğiniz platform bölümleri(hoplamalı zıplamalı kısımlar)var. POP TFS için diyebileceğim tek şey doğru düzgün bir gidişatı yok hikaye kısmı vasat ve doğru düzgün bir boss mücadelesi bile yok oynayan kişilerin çoğu aynı görüşte Playstation forumlarında bile hiç iyi yorumlar yok ilk üçlemenin büyüsünü zor yakalarlar bence. Prince of Persia 'nın en büyük hayranlarından biriyim hatta devam oyunu için senaryo yazıp yollamayı bile düşündüm üstelik yazdığım senaryo arkadaşlarım tarafından çok beğenildi fakat Ubisoft gibi bir marka bizi tınlamaz bile fakat yardımcı olurlar ise BSC ekibi aracılığı ile yollamak isterim hatta dövüş mekaniğ




  • Ya anlamıyorum bu tecrübe puanı zımbırtısını neden her oyunda görüyoruz yeni moda bu oldu sanırım ben hiç sevmiyorum bu tarz oyunları Pop dada bu varmış birden düştü gözümden.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.