Bildirim
Primary IDE channel no 80 conductor cable installed

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bende ded bu uyarı çıkıyodu, makşnaya 20 gb lık bi hdd bağlamıştım ve onun takılı olduğu zamanlarda makina açılırken bu türden uyarılar veriyodu.
ben de çözümünü bulamadım hdd yi kenara kaldırdım :)
belki sizde de hdd ile ilgili bi sorun varıdr, yada o ideye ne bağlı ise. -
1- kablonda bi bozukluk var
2- hdd de ayvayı ymiş ama çalışır durumda (bende var fati kayık çaılışıyor ama açılışta hata veriyor sonra açılıyoo)
kablo hatası daha cok hdd bozuk ise verir bazıları sistemi açamaz bazıları acar..
o hdd yi saglam kablo ile tak bi format çek ifadesini al bakim sana ne der ??? -
Arkadaşlar bu hatayi vermemesi için ''80 conductor cable'' almaniz lazim bilgisayar sarf malzemeleri satan bir dükkana gidip alabilirsiniz ve o hatay vermez. ortasindan mavi çizgi geçen bir kablodur. -
tesekkürler..
kablo almayi ben de düsündüm ama yetisemedim bilgisayarcilar kapanmisti. evdeki diger kablolarla denedim ama yine aynen devam.. ''80 conductor cable'' alip deneyeyim pazartesi, olmadi harddisc degistircem sanirim, tekrar tesekkürler -
ben şimdiden söliim :D
eğer bu hdd slave bi hdd ise mavi çizgili ide kablosu taktığınızda da master hdd yi görmicek :D
tabi bu söylediklerim benim başıma gelen olaydan alıntıdr :) -
tek harddisk var ve master olarak calisiyor, kastettigin buysa eger, umarim söyledigin gibi bisey yasamam ben de.. :D -
yok kastettiğimo değil,
bende 2 tane hdd vardı biri 80 lik master dieri 20 lik slave, slave olanı taktığımda sizde uyarı çıkıodu, hatta ide portunu depğitridipimde başındaki primari secondary falan oluodu, sonradan mavi çizgili bi idekablosu buldum , denedim bu sefer de master hdd ile ilgili bi hata vermeye başladı :D
işallah sizin sorun bu değildir, ama şimdye kadar normal ide kablosuyla çalışan bi hdd nin şimdidensonra maci çizgili ide kablosu isteyeceğini sanmamakla beraber umarım düzelir diyorum :) -
aslinda bana da sorun hdd gibi geliyor, yine de sansimi denemek istiyorum, hic yoktan hdd ye para harcamak istemiyorum.
ama haklisin sanirim :D
iyi dileklerin icin tesekkür ederim ben de -
yine ben!
hic yoktan hdd ye para harcadim, bugün gittim yeni bir hdd aldim ama yine ayni sey! sorunum anakartta artik eminim, biraz gec oldu ve pahaliya patladi ama neyse oldu bi kere..
Allah kimseye göstermesin, ugrastirmasin, simdi en az 2hafta pc'siz kalcam -
hdd nin jumperi cable select olupta kablonun 40 damarlı olduğunda alırsın bu uyarıyı
jumperler nerde acaba -
kwsin kablodan. gidip bir bilgisayarcıdan ata100 kablosu alırsan sorun çözülür. -
80 pinlik bir kablo al sorunun çözülecektir çözülmesse hdd de kesin problem vardır... kolay gelsin.... -
Anakart eskiyse 80 pinlik kablolarda böyle sorun çıkartır. 40 pinlik kullanmalı. -
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
işallah sizin sorun bu değildir, ama şimdye kadar normal ide kablosuyla çalışan bi hdd nin şimdidensonra maci çizgili ide kablosu isteyeceğini sanmamakla beraber umarım düzelir diyorum :)
Arkadaşim bilginin sinirlarini bilemiyorum ben orada mavi çizgili derken ''80 conductor cable installed'' hatasini verdiği için mavi çizgili bir kablo oldugunu belirtmek için yazdim. mavi çizgili yada pembe çizgili olmasi birşeyi değiştirmez ama 80 conductor kablolarinin ortasindan mavi bir çizgi geçer bilgin olsun.
ALINTI :http://www.donanimhaber.com/teknik_servis/teknikservis.asp?page=121
Soru : atila battal 19 Şubat 2002 Salı
merhaba...
benim 3 sorum olucak,cevaplarsanız sevinirim.bilgisayarımın özellikleri;celeron 700,Aopen ax34 pro,nvidia geforce 256,20 gb seagate,256 ram ve markasının ne olduğu belli olmayan 52x cd rom,compaq V45 14' ,winxp
1:] bilgisayarımı açtığımda ms-dos ekranında,harddisk ve cd-rom un bağlı olduğu kanalları[secondary,primary master] yazdıktan sonra altında şöyle bir ileti yazıyor;primary ıde channel no 80 conductor cable installed, secondary ıde channel no 80 conductor cable installed...kabloları ve bağlı oldukları yerleri değiştirmeyi denedim ama bir işe yaramadı
2:]bıos güncellemesi hakkında türkçe olarak geniş bilgi alabileceğim bir site varmı?Aopen.com dan en son bıos güncelleştirmesini indirdim çalıştırdım ama çıkan ms-dos ekranında işlem tamamlanmıyor,yani bıos güncellemesini yapmıyor
3:]bilgisayarımda 128 ram varken oyunlarda ekran hafif takılmalara maruz kalıyordu,özellikle max payne'de.sonra bir 128 ram daha taktım,max payne'i çok rahat oynamaya başladım[ve diğer çoğu oyunu].şimdi ise medal of honur'u yükledim ama en düşük çözünürlük seviyesine alsam bile grafikler çok çok ağır hareket ediyor.bir 128 ram dahamı takmam gerekiyor?[directx ve detenatörün en son sürücüleri yüklü]
---------------
Hemen cevaplara geçelim...
1-no 80 conductor cable installed demesinin nedeni,hdd ve cdromunuzun IDE kablolarının 40 conductor cable olmasından dolayıdır....Bu yüzden 80 conductor IDE cable almanızı öneririm...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federaL -- 13 Temmuz 2005, 3:09:12 >
-
birseyler biliyorum sanirim ama bu gibi durumlarda ne derece yeterliyim emin degilim.
yeni hdd almadan önce ata133 lük kablo ve ata 100lük kablo ile denedim, ata133 ile "primary ide no.80.." uyarisi kayboldu ama oyunlarda kapanmaya devam etti. o yüzden sorunun hdd de oldugunu düsündüm gittim yeni hdd aldim. yine her iki kabloyla denedim ama ne fayda! bu arada jumper masterda.
bilgisayarim 18aylik, simdiye kadar hic bir problemim yoktu. yeni hdd ile sifir bir xp 'de bile oyun sirasinda resetlendi alet. o yüzden sanirim sorun anakartta. artik hic olmadi yeni bi sistem toparliycam, satilik pc var,sorunsuz..
cevaplar icin tesekkürler.. -
olay çok basit 80 pinlik bir ıde kablosu takacaksın -
kabloyu değiştir sorunun çözülsün -
@tserkant yazilanlari okumuyor olmalisin heralde ben sana ne anlatiyorum sen halen 100 ide kablosu bilmem ne diyorsun değiştir şu kabloyu devlet meselesi oldu -
ya okuyorum, degistirdim, 80pin, 40 pin, ata100, ata133, yesil ,kirmizi,mavi cizgili... piyasada ne kadar kablo varsa denedim hepsini!! eski ve yeni harddiscde de..olmuyo iste.. odam bunca kablo yüzünden bi bilgisayar kasasini andirmaya basladi
cok sagolun, walla devlet meselesi gibi oldu cidden ama ben pes ettim, su kahvem bitsin hemen kasayi sirtlayip teknik servise götürüyorum.. en yakin zamanda sonucu hepinize bildiririm umarim..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X