Şimdi Ara

Predators (2010) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
6.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: güllaççı

bu akşam izleyeceğim, ümitliyim açıkçası. ilk versiyonuna bayılmıştım.

ilk versiyonuna bayıldıysan bundan uzak dur zaten
  • bende bugün izledim. yazık etmişler Predatörü. Aliens & Predatör filmi çok daha güzeldi.
    film soru işaretleriyle başladı soru işaretleriyle bitti.
  • devamı gelir bunun.
  • Dün izlemiş bulunmaktayım. Vasat diyebilirim.

Öncelikle Adrian Brody'nin oyunculuğunu sanırsam bir tek ben beğenmiyorum. Adamın resmen Call Of Duty'den fırlamış bir tipi var. Her filminde öyle. (King Kong, Piyanist, vb.) Diğer oyuncularda öyle. Heleki Arnold'un yerine Laurence Fishburne'nün oynaması zaten filmi yıkmış. Bu adamı tekrar Predatörlerle kapıştırmaya çalışmışlar ancak nerede öyle bir sahne. Diğer eleman zaten sanki misafir gibi duruyorlar filmde. Üstelik gezegen farklı atmosfer tipik, Lost gizemi Avatar karışımı bir hava vermişler ama yersiz kasmışlar. Sanki Saw filminde olduğu gibi adayları seçip gezegene seçip postalıyorlar. (ama nasıl belli değil)

Birde Doktor karakterindeki eleman nasıl Predatör olupta insan kılığında olabiliyor buna bir açıklama getirmemişler. Tamamen mantık hatalarıyla dolu bir filmdi. Spider-Man'den sonra batan bir seri olacak gibi bu yeni yapımı. Acilen adam akıllı bir yönetmenin (J. Cameron olabilir) ve role yakışan oyuncuları seçip yeniden derlenmesi gerekiyor bu filmin. En azından Predatörde göremesekte Alien serisinde ümitli olmaktan başka çare yok.

• 1 ve 2. filmlerin yeri ayrı tabi fakat bu filmde güzel idi. Gerçekten benim hoşuma gitti. Bu kadar olumsuz yorumun da filme haksızlık ettiğini düşünüyorum. Henüz izlemeyen arkadaşlara da tavsiye ederim.
  • Film direk epic fail.İzlediğim zaman hayal kırıklığına uğramıştım.
  • Bir hevesle çıkmasını bekledim.Şu an indiriyorum.Umarım ben beğenirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_BaD

1 ve 2. filmlerin yeri ayrı tabi fakat bu filmde güzel idi. Gerçekten benim hoşuma gitti. Bu kadar olumsuz yorumun da filme haksızlık ettiğini düşünüyorum. Henüz izlemeyen arkadaşlara da tavsiye ederim.

Katılıyorum o kadarda kötü değildi. Bende beğendim filmi...
  • Film hikayesi çok basit düşünülmüş. Hani bilgisayar oyunu olsa bile derdik çok basit ve saçma bir konu diye. Sanki strateji oyunu oynuyoruz. Yanımıza bir ağır silahlı asker alalım, bir yakın dövüş için bir de uzaktan halletmesi için sniper. Bir de doktor koydukmu al sana commandos ormanda.

Predatorlerin ölmesi o kadar basit ve saçma olmuş ki eski filmleri ve AvP serisini düşününce. Hele ısı taramasını engelleyen o ince zırhın koca Predator plazma silahını da engellemesi daha bir saçmalık olmuş. Samurayın kız gibi bağırarak diğer Predator'ü öldürmesini saymıyorum bile.

Ayrıca Adrian Brody kısık sesle karizmatik konuşacağım derken çok zorlama olmuş hele bir de sürekli yutkunması var ki gören de çölde çekiliyor sahneler de adamın ağzı kuruyor sanacak.

Doktorun sondaki ihaneti de ise diyecek birşey bulamıyorum. Tamam gerçek hayatta bir katil olabilirsin ama bir ormanda yaşayacak donanıma ve yeteneğe sahip değilsin. Predatorler ile savaşacak ne cesaretin var ne de tecrüben. Ne akla hizmet o ormanda kalmak istiyorsun? Lost adası değil ki bu balık tutarım, tohum bulur ekerim klübe yaparım yaşar giderim diye düşün, resmen av alanı orası nasıl hayatta kalacağını düşünüyorsun da arkadaşına ihanet edip ben buraya aitim diyorsun. O kapana yakalandığında kopma noktasına gelen ayağın nasıl oluyorsa birden iyileşiyor. Kimse o kapanda numara yaptı demesin bariz şekilde kapanın dişlerinin saplandığı görülüyor.

Lawrence Fishburne sahneleri ise filmi kurtarabilecek tek noktayken o kadar basitçe harcanmış ki. Filmi o zeminde devam ettirseler örneğin Brody ile Fishburne belki Rus asker de katılabilir çıkıp biraz Predator avlasalar ya da onları gözetleseler. Adamın elindeki o görünmez zırhı kullansalar filan diye bekliyorsunuz ama dk 1 adam traitor moduna giriyor ve o sahneler de başlamadan bitiyor.

Bir diğer nokta ise İsrail askeri olan kadın Amerikan askerlerinin yaşadığı ( ilk Predator filmine gönderme ) o deneyimi detayları ile biliyor ki bu bilgiler öyle alt düzey bir askere neden anlatılır anlamak mümkün değil. Predatorler sürekli dünyaya gelip sorun çıkarıyor olsa dersin ki askerlerine bu bilgiyi verdiler ama 20 sene önce olmuş bir olayı tüm detayları ile hem de Amerikan askerlerine değil bir İsrail askerine anlatmak kadar saçma birşey olamaz. Üstelik 2. filmde şehrin göbeğinde dolaşan bir Predator olduğu halde onun bahsi geçmiyor ama sittin sene önce ormanda ölen bir Predator askerlere brief olarak anlatılıyor.

Sözün özü yıllar sonra beklediğimiz film bu olmamalıydı. Hikaye, diyaloglar, sahneler, kurgu vs. çok saçma olmuş. Kurtaracak noktaları daha çok aksiyon olan bölümler. 10 üzerine 4-5 i geçmeyen bir film.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 9 Kasım 2010; 13:34:27 >

• Predator serilerini severim. O yüzden beklentimi fazla yüksek tutmadan filmi izledim. İlk başlarda komedi öğeleri vardı.
    Sonra olayı ilginçleştiren başka bir gezegende insanların toplanmasıydı.Paraşütle gezegene indirme olayı filme renk katmış.
    Sonra klasik av başladı.
    Laurence Fishburne'ün filmin ortalarında ortaya çıkması sürpriz oldu.
    Arnold'un oynadığı ilk filme göndermeler vardı. Bu güzeldi. Genel olarak kötü değil, beklentilerimide yüksek tutmadığım için bana oldukça seyirlik bir film geldi.

• Yıllar sonra izledim. Son derece vasat bir yapım. Çok amaçsız, çok boş. Zaten kayda değer bir görsel efekt de yok. Bu insanları kim niye buralara bırakıyor sorularının cevabını vermemişler.

Bir tek 2 farklı avcı türünün olup bunların birbirine düşman olması hoşuma gitti. Gerisi çöp. Vakit kaybetmek için izlenebilir. Çünkü film gerçekten de vakit kaybı.

Gerek Alien serisi gerek Predator serisi gerekse AVP serisi arasında içlerindeki en çok hoşuma giden yapım AVP (2004) filmiydi. Epey görsel efekt yapmışlardı ve oldukça da kaliteliydi. Yaratıkların ve avcının kapışmasını, birbirini biçmesini seyretmek insanı filme kilitliyordu.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.