Şimdi Ara

Pozitif olmak artık bitiriyor beni!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum dertlerle sıkıntılarla boğuşuyorum gibi hissediyorum(Ne kadar dert denirse artık).İzmir'de bir anadolu lisesinde 11.sınıfım.Okul hayatım gayet iyi gidiyor fakat genel sorunum maddi,az olsa da manevi..Annem ve babama karşı nefret duymaya başladım yüzlerini görmek dahi istemiyorum.Hem manevi hem de maddi sıkıntılara gitmemizin sebebi ikisi.Annem geçen sene Aralık ayında işten çıkarıldıktan sonra temmuz ayına kadar işsizlik maaşı aldı o zamana kadar sorun yoktu ta ki işsizlik maşı kesilene kadar.Babam inşaatta seramik ustası annem de bir fabrikada elemandı,ikiside ilkokul mevzunu.Anne ve babamın ilgisizliği,anlayışsızlığı ve cahilliği resmen bitiriyor!Bir de annemin ilk evliliğinden olan kızı varken küçük bir evde kalıyoruz.Ailemin bilgisizliği,cahilliği bizi her ortamda belli ediyor hele ki babam gibi gereksiz insan görmüyorum ondan başka.Kıyafet,ayakkabı ya da okul masraflarımı karşılamak için haftasonuları pazara çalışmaya gidiyordum.Yaşıtlarım gezerken gönlünce eğlenirken çalışmak koyuyordu bana,pazarda bi ara dayanamayıp gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum tek başıma 60 70 kasayı indirip taşırken.Okul başladığında işe girmiştim ve 1.5 ay sonra çıktım dayanamadığımdan.Annem evin durumunu bildiği halde iş seçiyor kafasına göre ''burası olmaz çalışmam burda,buranın saati çok fazla vb''.Ağustos ayında amcam vefat edince babam aldığı maaşı da götürüp cenazede kullanınca o zamandan beri sıkıntıdayız.Aslında abartılacak gibi sıkıntı değil ama geçen seneye göre karşılaştırınca başkalarına göre abartılacak değildir.2-3 Yaşında iken babam bel fıtığı idi çalışamıyordu annem ise tek başına çalışıyor hem evin hem benim ihtiyaçlarımı alıyordu.Dedemlerin o zamanlar durumu iyiyken bize yardım etmezken evin dolabında sadece limon olması ve benim meyve diye limon yediğimi ailemden duymuştum.Şu sıralar evden çıkamıyorum hayattan bezmiş durumdayım.Çok temiz kalpli yardımsever biriyim ama insanların davranışlarını gördükten sonra kimseye tahammül edesim gelmiyor.Halime şükrediyorum fakat ne yapacağım bilemiyorum daha.Neyse sağlıcakla kalın arkadaşlar

NOT:Babamın bir gün ''oğlum bir ihtiyacın var mı,sevgilin var mı,nasıl gidiyor para lazım mı?'' dediğini duymadım.Hayatımı zindan ettiler gına getirdiler,hiçbir şeyden zevk alamıyorum nefret ediyorum böyle aileden yüzlerini görmemek için odamdan olduğunca çıkmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexte[R] -- 15 Kasım 2014; 19:59:10 >

• Arkadaşa yardımcı olalım hocam.
  • Dostum durumun gerçekten zormuş ki inan daha bunlar hiçbir şey. Moralini bozmak gibi olmasın önünde seni bekleyen daha çok şey var. Düşünün iyi bir bölümü kazandın ve mezun oldun. Çok da iyi maaşın var. Şimdi önünde iki seçenecek var. Birisi ailene yakın yaşayıp, onlara yardım ederek yaşamak veya onları tamamen hayatından soyutlayarak kazandığını tamamen kendine harcayarak devam etmek. İlkini seçersen özgürlüğün elinden gidecek. İkincisini seçersen onları zor duruma sokarak vicdan azabı çekeceksin. Kısacası iki uçu boklu değnek durumu. Allah kolaylık versin.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • UMarıM hayhatta ishtédhiğiN yhérLéré qéLirshiN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Uygurca

Dostum durumun gerçekten zormuş ki inan daha bunlar hiçbir şey. Moralini bozmak gibi olmasın önünde seni bekleyen daha çok şey var. Düşünün iyi bir bölümü kazandın ve mezun oldun. Çok da iyi maaşın var. Şimdi önünde iki seçenecek var. Birisi ailene yakın yaşayıp, onlara yardım ederek yaşamak veya onları tamamen hayatından soyutlayarak kazandığını tamamen kendine harcayarak devam etmek. İlkini seçersen özgürlüğün elinden gidecek. İkincisini seçersen onları zor duruma sokarak vicdan azabı çekeceksin. Kısacası iki uçu boklu değnek durumu. Allah kolaylık versin.

2.seçenek tercihim tek amacım şu hayattan kurtulmak

• babamın bir gün ''oğlum bir ihtiyacın var mı,sevgilin var mı,nasıl gidiyor para lazım mı?'

bizim maddi durum allaha şükür fakat babam bir kere bile böyle bir şey demedi beklenti az tut kardeşim
    hayatta değiştirebileceğin veya değiştirmeyeceğin bazı durumlar vardır
    annen ve baban gibi mesela
    bende senin yaşındayken hayıflanırdım artık öyle yapmıyorum 2 sene sık dişini gir üniversiteye rahat edersin
    emin ol manevi sıkıntı daha beter maddi durumdan çünkü parasız kaldığım zamanı biliyorum

Orijinalden alıntı: freeday

babamın bir gün ''oğlum bir ihtiyacın var mı,sevgilin var mı,nasıl gidiyor para lazım mı?'

bizim maddi durum allaha şükür fakat babam bir kere bile böyle bir şey demedi beklenti az tut kardeşim
    hayatta değiştirebileceğin veya değiştirmeyeceğin bazı durumlar vardır
    annen ve baban gibi mesela
    bende senin yaşındayken hayıflanırdım artık öyle yapmıyorum 2 sene sık dişini gir üniversiteye rahat edersin
    emin ol manevi sıkıntı daha beter maddi durumdan çünkü parasız kaldığım zamanı biliyorum

Hep annem ve babam yüzünden maddi durumumuz kötüleşiyor hiç evin durumununu düşünen yok..Geçen para istedim, dil ve anlatım hocası Halid Ziya Uşaklıgil'in bir kitabını almamızı ve bu kitaptan quiz olacağımızı söyledi.Pazarda çalıştığım zamanlarda 2 günlük çalışmamın karşılığında aldığım parayı babama vermiştim 'harçlığım yok bana ver ben sana geri veririm' demesinden dolayı.1 ay geçti bir çok kez uyarmama rağmen anca 50 lirasını o gün bırakmıştı.Kitapta 12 lira,verdim arkadaşa aldı 5 lira da o gün harcadım.Akşama doğru annem 25 liramı aldı verilen para boşa oldu.Geçen babama test kitabı almam gerektiğini söylediğimde daha geçen kitap almadın mı o neydi diye konuşup durdu test kitabına ihtiyacım var o kitabı bahane edip duruyor verdiğim 100 lirayı da geri vermedi daha yeminle birikim yapamıyorum bunların yüzünden.Biriktirdiğim parayı gördüklerinde hep oradan harcatıyorlar bıktım bunlardan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.