Merhaba arkadaşlar ... Bilgisayarımda takılı olan Powercolor X1950 ekran kartını çıkardım. Yeni alınan Powercolor 6850 ekran kartını taktım. Eski sürücüyü kaldırıp, kutudan çıkan CD'den yeni sürücüyü yükledim. Sorunum; Youtube, teknoseyir gibi video sitelerine girdiğimde ekranın kararması, görüntünün gitmesi sorunu ... Bu sitelere girip video izlemek istediğimde izleme esnasında bir kaç saniye sonra ekran kararıyor, görüntü gidiyor ... Ekran kararıyor, görüntü gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor ... Bazen otomatik olarak hem monitör kapanıyor hem de kasa kapanıyor ... Anakart ışıklı ikaz veriyor, dıt dıt hata mesajı veriyor ama ben bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum ... Sorunum donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız memnun olurum ... Teşekkürler ...
bence powerin yetmiyor çünkü video izlerken ekran kartınının bellek değerlerini kullanma oranı orta seviyelere çıkar senin power ona bile yetmiyor demek ki yanlışda düşünüyor olabilirim powerin nedir yazarsan yardımcı olabiliriz ya da güç girişlerini düzgün taktığından emin ol başka birşey gelmiyor aklıma şimdilik kartta bir sorun olduğunu sanmıyorum
Bende aynı ekran kartını alacaktım şuan bi düşüneyim dedim konuyu görünce
@hsanlukk, dostum powerla ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum. Powerım FSP 600 Watt ... FSP 600 Watt Power 6850 ekran kartını kaldırmaya yeteceğini düşünüyorum ... Ayrıca arşivdeki 720p ve 1080p filmleri rahatlıkla izliyorum ... Kapanma veya takılma yapmıyor ...
Acaba sorun Firefox ile mi ilgili derken, IE 64 bit tarayıcı ile Youtube videolarını izlemeyi denedim ... Videonun yarısına geldi, heralde tarayıcı kaynaklı diye sevinirken bir de ne olsun ... Görüntünün gitmesi ve bilgisarın kapanması bir oldu ... Acaba yazılımsal bir çakışma mı oluyor? Direct X sürücü, Flash, Java kaynaklı bir sorun mu? Bu sorunu kimse yaşamıyor da sadece ben mi yaşıyorum? Ne yapacağımı bilemiyorum ... Şimdilik video sitelerine giremiyorum ...
Son olarak CD'den yüklediğim sürücüyü kaldırdım. Forumda son sürücüleri yükleyin denilen AMD Support linkinden W7 64 bit sürücüyü yükledim .. Daha ne yapmam gerekiyor, bilemiyorum ... Sorunu çözmek için fikir yürütüp çözüm önerileri sunacak arkadaşlara teşekkürler ...
Kartı iade etme gibi bir seçeneğiniz varsa iade edip yenisini alın.
sen bence arkadasım temiz bir kulurum yap :) hersey duzelir gibime geliyor !
birde anakartın biosunu guncellestirmeyi dene
quote:
Orijinalden alıntı: onurkoca80
Durup dururken format atmak istemiyorum. Belki son çare olarak düşünülebilir. Anakart bios güncellemesi derdime çare olabilir mi bilemiyorum ... Nette bios güncellemesi ile ilgili yazılar okuyorum ... Basit ve net bir şekilde nasıl yapılacağını anlamış değilim ... Sistem disketi oluşturmak, içine falanca exe dosyası atmak ... bana biraz karışık gibi geldi ... İçinizde MSI anakartı olan arkadaslar varsa bios güncellemelerini nasıl yaptığını sırası ile anlatabilir mi?
Durup dururken format atmak istemiyorum. Belki son çare olarak düşünülebilir. Anakart bios güncellemesi derdime çare olabilir mi bilemiyorum ... Nette bios güncellemesi ile ilgili yazılar okuyorum ... Basit ve net bir şekilde nasıl yapılacağını anlamış değilim ... Sistem disketi oluşturmak, içine falanca exe dosyası atmak ... bana biraz karışık gibi geldi ... İçinizde MSI anakartı olan arkadaslar varsa bios güncellemelerini nasıl yaptığını sırası ile anlatabilir mi?