Şimdi Ara

Power Supply ile Adaptör arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir gün Kadıköy'e gidip yazıcıoğlundan adaptör aldım. 1 amperlik ver dedim, 3 amperlik verdi, bu daha iyi dedi. Ben de o vakte kadar sanıyordum ki fazladan amper olursa çalıştığım ledler/kartlar vs yanar/bozulur. Yok dedi bu 3 ampere kadar destekliyor. Bu kadar meselesi hoşuma gitti.

Neyse başka bir gün power supply istedim elektrikçiden bana adaptör verdi yine. Ben de o yüzden adaptör ile power supply'ı hep aynı şeyler sandım.

Sonra baktım power supply'lar daha küçük, gittim power supply aldım bu sefer. 12v 2 amper çıkış değeri olan bir power supply aldım. 3 amperlik adaptörle rahatça kullandığım arduino nano'ya bir bağladım ki. Cossss diye içinden duman çıktı.

Neyse, diyeceğim o ki. Power supply ile adaptör arasındaki temel fark nedir? Neden birinin amperi daha az olmasına rağmen yakıyor diğeri yakmıyor?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1 biri türkçe olması ve şu amerikan hayranlığı beslemede denilebilir
    2 power suply genelde swiç mod trafosuz, adapötör ikiside olabilir
    3 adaptörün amperi genelde 1-5 a arası diğerinin aralağı daha geniş.
    yakma olayını görmek lazım + - doğru taktıysan tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

1 biri türkçe olması ve şu amerikan hayranlığı beslemede denilebilir

DC'ye çevirdikten sonra + - önemli mi ki hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

1 biri türkçe olması ve şu amerikan hayranlığı beslemede denilebilir

DC'ye çevirdikten sonra + - önemli mi ki hocam?

Hocam önemli olan zaten dc ye çevirdikten sonrası. AC gerilimin artısı eskisi olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsim olarak farklı gibi gözükse de ikisi de benzerdir. Çalıştırcağın cihaz için voltaj değeri aynı olmalı. Amper olarak biraz yükseği olmasında fayda vardır. Power supply daha çok bilgisayarlar için kullanılır.

• Power supply dediğimiz eğer switch mode türü bir besleme ise bence trafolu bir adaptörden en bariz farkı sabit voltaj verebilme kaabiliyetidir. Çünkü içinde çıkış gerilim kontrolü yapan ayrı bir entegre bulunur. Bu entegre çıkış voltajının sabit kalmasını sağlar, giriş geriliminden kaynaklanan dalgalanmaları absorbe eder. Böylece tam bir regülasyon sağlanır.
  • Hocam Arti eksi ters baglamis olabilirmisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir sistemde 2 power supply
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Power supply'nin anlamı=malûm Güç kaynağı demektir.Tam adı PSU'dur. Yani power supply unit(Güç kaynağı ünitesi)....Adaptör ise adapte eden,iki farkı birbirine uygun hale getiren,geçiş aracı yada çevirici anlamlarına gelir diye biliriz.Genel olarak 220VAC şebeke hattından sabit düşük gerilimli bir cihazı çalıştıran(cihazın volt ve amperine uygun çevirim yapan,uygunluğu sağlayan) cihazlar adaptör olarak anılır.

Ama en yaygın görüş;düşük güçlü ve sabit gerilim çıkışlı güç kaynağına adaptör,,daha güçlü ve değişken voltaj veya voltaj-amper çıkışlıl güç kaynaklarına(aynı zamanda farklı çıkışları veren,sağlayan) power supply(güç kaynağı)diyoruz.Ör;PC PSU 3-4 farklı gerilimi aynı anda verir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.