Arkadaşlar elimde hp pavilion kasadan çıkma 300w power supply var kaliteli bişey sorunumuz şu powerı kasaya takmadan deniyorum yeşil uç ve siyahı birbirine değdirerek gayet güzel çalışıyor uçlarda 12v 5v hepsi var ama kasaya takıyorum kasanın power tuşuna bastığımda power supply tepki vermiyor power arakasında elektrik geldiğini gösteren yeşil led var oda yanıyor sanırım power start almasını sağlayan parça arızalı o parça hangisidir bilen yardım edecek arakadaşlara şimdiden teşekkürler
power düğmesini diğital voltmetreyi kısadevre durumuna getirerek ölçün sağlamsa eğer anakart üzerine giren soketi kontrol ediniz... yeşil ve siyah kablo metal soketlerini dış kısımda çalıştırmaya çalışırken genişletmiş olabilirsin anakarta temas etmiyordur boylece .. bi kaç neden var..
en son bütün kontroller yapıldığında halen yanıt alınamıyorsa anakartınız power vermiyordur...
quote:
Orijinalden alıntı: utopiautopia
power düğmesini diğital voltmetreyi kısadevre durumuna getirerek ölçün sağlamsa eğer anakart üzerine giren soketi kontrol ediniz... yeşil ve siyah kablo metal soketlerini dış kısımda çalıştırmaya çalışırken genişletmiş olabilirsin anakarta temas etmiyordur boylece .. bi kaç neden var..
en son bütün kontroller yapıldığında halen yanıt alınamıyorsa anakartınız power vermiyordur...
cevabınız için teşekkürler şöyleki powerı 3 bilgisayarda ayrı ayrı denedim hepside sorunsuz çalışan bilgisayarlar kendi powerları ile normal şekilde çalışıyorlar sorun powerda diye düşünüyorum bunlarda start switch transistörü öyle bişey varmış o arızalı diye tahmin ediyorum ama hangi parça olduğunu kestiremedim tam olarak
yokmu arkadaşlar power içinde hangi parçanın start verdiğini bilen?
Güç akynağı bozulmuş yenisini taktığında açlıştığını göreceksin. Benim de feel 2 kasanın orj güç kaynağı bu şekilde arızalı ama yeşil ve siyah kabloya anahtar taktım bu şekilde kullanıyorum. (PC için değil)
quote:
Orijinalden alıntı: Self Control
Güç akynağı bozulmuş yenisini taktığında açlıştığını göreceksin. Benim de feel 2 kasanın orj güç kaynağı bu şekilde arızalı ama yeşil ve siyah kabloya anahtar taktım bu şekilde kullanıyorum. (PC için değil)
güç kaynağı bozuk bunun farkındayım değiştirince çalışacak tabiki ama ben bu soruna neden olan parçayı bulup onu değiştirmek istiyorum maksat uğraşmak ama hangi parça arızalı onu bulamadım bir türlü
yokmu arkadaşlar bu arızaya neden olan parçayı tarif edecek bir babayiğit :)
burdan birinin çıkıpta ahanda şu parça diyebilecegini sanmıyorum.. sizin tarifinize göre power boşta çalışmakta ma pc ye takınca çalışmıyor. pc başka bir powerla çalışıyor. bu durumda powerınızın kendini korumaya alıyor olabilir..nedeni ise çıkıştaki bir kondansatörün şişmiş olabilecegi veya bir direncin degerinin degişmesi yüzünden çıkıştaki aşırı akım koruma devresinin devreye giriyor olması olabilir..powerinizin çıkışklarını ölçtügünüze ve normal gerilim degerlerinde olduguna dair birşey yazmamışsınız çıkışları ölçmeniz ve normal degerlerde oldugunu görmeniz gerekir... kısaca sorun çok çeşitli olabilir...
powerı yük altında denediniz mi?
sorunu çözdüm arkadaşlar kondansatörün birisi arızalı imiş yardım edenlere teşekkürler
Bu durum bizdeki DVR kayıt cihazlarının Swichmode beslemelerinde de oluyor bazen. Cihaz normal çalışıyor, ama Hdd'yi tanımamaya başlıyor. Ölçüyorsun voltajı normal gözüküyor. Ama çalıştırmıyor. Swichmode'nin içindeki bir kondansatörü değiştirdiğinde sorun düzeliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme