Şimdi Ara

Power Led için driver ve dimming işlemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 12 volt 3.2 Amper bir güç kaynağı ile resimdeki gibi 28(4 er tane seri x 7) veya 30(3 er tane seri x 10) adet led yakmakyı düşünüyorum. Ledler 3.3 Volt.

Bunları 4 lü veya 3 lü seri bağlarsam uzun ömürlü olması için nasıl bir direnç kullanmam gerekir? 4 tane seri yaparsam sanırım direnç gerekli olmaz. Ama 30 led olması sayı açısından biraz daha işime geliyor. O yüzden 3 tane bağlayabilirim. O da direnç gerektirecek.

Bir de bu ledleri metal plaka vs ile arkadan soğutulmaya ihtiyaçları var mı?

Eğer karmaşı bir devre gerekmiyor veya ucuz hazır bir devre ile halledilebiliyorsa parlaklık ayarı da yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Ekim 2012; 7:13:18 >

• yazdıklarınızın tümü normal ledler için geçerli olan şeyler.
    ama elinizdekiler resimde görülen powerled ler den ise direnç ile değil powerled sürücüsü kullanmanız gerekmekte.seri veya paralel bağlantı yapabileceginiz powerled sürücüleri bulunuyor. birazda tuzlu olacaktır senin için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swhicmode güç kaynagı kullanmanız gereklidir nedeni ise bunlar şebeke gerilimleri düşsede çıksa da artsa bile çıkış dc 12 sabit verir eğer çıkış 12v yerine 12.4olursa yani gerilim de oynama olursa ledler bozulur
    Voltajı tam bile gelse ön koruma diremnci koyacaksınız
    4adet seri baglarsan 1R 4wat kullanacaksın
    3adet seri baglarasan 6.8R 4wat kullanacaksın
    hazır devrelerde parlaklık yani dimm yok ancak kendin yaparsan olur ,

kolaygelsin
  •  Power Led için driver ve dimming işlemi?

Şöyle birşey kullanmayı düşünyorum. Ama bağlantı tam olarak nasıl olacak ondan emin değilim. Muhtemelen 3 tane seri bağlarım 6.8 ohm 4watt olur. Peki bu power ledin arkasına soğutucu plaka gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Eylül 2012; 20:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Şöyle birşey kullanmayı düşünyorum. Ama bağlantı tam olarak nasıl olacak ondan emin değilim. Muhtemelen 3 tane seri bağlarım 6.8 ohm 4watt olur. Peki bu power ledin arkasına soğutucu plaka gerekiyor mu?

önce burayı okuyup poverled nasıl kullanılır öğrenmelisinhttp://byled.org/satis/info.php?articles&articles_id=6

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

http://byled.org/satis/info.php?articles&articles_id=6[/link]

Teşekkürler. Ben de sıcak beyaz 3000 Kelvin gibi bir renk düşünüyorum. Dirver ve ledleri bir alalım bakalım.
  • Ledleri aliminyum pcb olanından alacaksın bunun üzerine montaj edeceksin ,

Swhicmode al verdiğim direnç degerlerinide bağla çalıştır swhiç mod trafosunun çıkışını ölç eger 12 .5 volt ise ön kısmında trimpot vardır bunu çevirerek tam 12 volta fixse et sonra ver gerilimi çalıştır,

kolaygelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu tarz soğutucular var. Sanırım bunlardan almam gerekiyor. Bunların 3-4-6... gruplu olanları falan da var. Fiyatları da çok ucuz. 1w ı rahatlıkla soğutur heralde

Dirençleri de led driver gelsin onun çıkışını ölçüp öyle alayım o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Eylül 2012; 2:05:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Ledleri aliminyum pcb olanından alacaksın bunun üzerine montaj edeceksin ,

Swhicmode al verdiğim direnç degerlerinide bağla çalıştır swhiç mod trafosunun çıkışını ölç eger 12 .5 volt ise ön kısmında trimpot vardır bunu çevirerek tam 12 volta fixse et sonra ver gerilimi çalıştır,

kolaygelsin

hala direnç diyorsun arkadaşım,bilmiyorsan iddia etme bari.powerled,in direnç ile sürüldüğü nerde görülmüş.bu led sürücüler niye var ozaman.

• quote:

Şu tarz soğutucular var. Sanırım bunlardan almam gerekiyor. Bunların 3-4-6... gruplu olanları falan da var. Fiyatları da çok ucuz. 1w ı rahatlıkla soğutur heralde

bunlar powerled pcb,si. led,i önce altına termal macun sürerek bu pcb ye lehimlersin daha pcb ninde altına macun sürerek daha büyük bir soğutucuya vidalarsın.sadece pcb yeterli olmaz led i soğutmak için.

• quote:

quote:

Şu tarz soğutucular var. Sanırım bunlardan almam gerekiyor. Bunların 3-4-6... gruplu olanları falan da var. Fiyatları da çok ucuz. 1w ı rahatlıkla soğutur heralde

bunlar powerled pcb,si. led,i önce altına termal macun sürerek bu pcb ye lehimlersin daha pcb ninde altına macun sürerek daha büyük bir soğutucuya vidalarsın.sadece pcb yeterli olmaz led i soğutmak için.

Dostum alt tarafı 1w ama ya 1w ı soğutmak için altına bir de heatsink mi koyacağız? Ne ledmiş arkadaş. Peki büyüklük olarak ne kadar olması lazım bu heatsinklerin? 30 tane heatsink maliyetli de olur.

Buna bile böyle birşey gerekiyorsa 40-50 wattlık led için fan bile gerekecek heralde

• kompozit panel kullan
  • http://www.ebay.com/itm/1lot-50PC-1W-LED-with-heatsink-warm-white-95-105LM-/110951697050?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d53c8a9a
    Şurdaki ürüne bakarsak adam with heatsink demiş. Ama soğutucu olarak arkada yukarda dediğim plakalardan başka birşey yok gibi görünüyor. Bana da 1w lık ledi soğutmaya yeter gibi geliyor o plakalar.
  • dört adet seri bağlarsan 13v ile yakabilirsin dirence gerek kalmaz fakat soğutucu şart aksi taktirde bir dakka sürmez ledler ısıdan yanar voltajı fazla vermessen bir şey olmaz daha parlak yansın diye fazla voltaj verirsen ömrünü kısaltır
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

dört adet seri bağlarsan 13v ile yakabilirsin dirence gerek kalmaz fakat soğutucu şart aksi taktirde bir dakka sürmez ledler ısıdan yanar voltajı fazla vermessen bir şey olmaz daha parlak yansın diye fazla voltaj verirsen ömrünü kısaltır

4 tane seri bağlarım ama 13 değil 12v var. Çalışma gerilimi 3v dan başlıyor ama tam sınırda yeter mi bilmiyorum. Olmazsa 3 tane seri+ direnç şeklinde yaparım.

Soğutucu dan kastın nedir tam anlamadım. O gösterdiğim plaka 3mm kalınlığında ve 2cm genişliğinde 1 adet ledi soğutmaya bu yetmez ve fazladan 1 tane daha büyük bir heatsink mi gerekli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Eylül 2012; 16:28:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Ledleri aliminyum pcb olanından alacaksın bunun üzerine montaj edeceksin ,

kolaygelsin

hala direnç diyorsun arkadaşım,bilmiyorsan iddia etme bari.powerled,in direnç ile sürüldüğü nerde görülmüş.bu led sürücüler niye var ozaman.

Ben sana göstereyim nasıl sürüldüğünü direnç ile istersen galiba yazdıklarımı iyi okumuyorsun dikatlice oku ne demişim bir daha yazıyorum ;

Power ledl'erin çalışma gerilimi 3.2 v tur siz eğer 3.2voltu sabit tutarsanız çekecegi akımı da hesaplayıp bir ön koruma direnci bağlarsanız gerilim artmadığı için direnç üzerinden led'in çekecegi kadar akımı akıtırsan sorunun olmayacagını göreceksin hesaplayacağın direncin watını iyi hesaplayacaksın. bunuda swhicmode trafosu ile yapacaksın neden çünkü bu trafolarda giriş gerilimi ac degişse bile çıkış sabitir .Ama normal trafo kullanırsan ledleri bozarsın umarım anlatabilmişimdir,

• Ya herkes birşey söylüyor Şimdi elimde 12v, 3.2A led driver ve 30 tane led var mesela bunları nasıl bağlayım? 4 lü ve dirençsiz mi? Yoksa 3 lü dirençli mi? Teknik açıklama istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Eylül 2012; 23:16:18 >
  • o ledler baya kuvvetli onlara direnç dayanmaz eğer 3 adet seri bağlarsan ledler baya parlak yanar çok büyük sıkıntı olmaz fakat ısı artar ömürleri konusunda bişey diyemem ben bir tanesini 4,2v ile çalıştırıyorum
    elfenerinde var aynı led soğutucu çok büyük olmasına gerek yok ısıyı dağıtmak amacıyla fakat okadar çok ledi tek pilakaya dizersen soğutucu nasıl monte edersin bilmiyorum ama direnç olmaz baya watlı bir direnc
    takmanlazım e dirençte ısınır ayrı bir sıkıntı sen 4 adet seri bağlarsan ışıkta biraz azalma olur kısa süreli aydınlatma için kullanacaksan 3 adet seri bağla ve öncelikli olarak bir kaç tane bağlayıp test et ondansonra
    bakarsın duruma göre kolay gelsin
  • Beyler ledler ve heatsinkler geldi. Almışken 50 tane aldım

Konya sokakta bir tane driver buldum 48v dc çıkışı var. 15 erden seri olarak 2 kanal bağlarsam 3.2V gibi oldukça ideal bir değer düşüyor led başına. Başka hiçbirşeye gerek kalmadan cayır cayır yanar. Ama ama ama....

İşleri biraz daha zorlaştırıp dimming(Parlaklık ayarı) da yapmaya kadar verdim

Sorular:
    -Dimming yapmak için driverın farklı mı olması lazım? Bazıları Dimmable olarak geçiyor.
    http://www.ebay.com/itm/50W-Dimmable-LED-Driver-Converter-Power-Supply-50W-High-Power-LED-Light-/370669022443?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564d986ceb
    http://www.ebay.com/itm/120943304682?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    -Dimming aletleri 12-24V arası çalışıyor.

Ayar için de şunlardan birini düşünüyorum. Ama 12-24v arasında genelde. 48v olan yok. Bu durumda 30 tane 1w led için hangi ikiliyi almalı ve bağlantıyı nasıl yapmalıyım?
    http://www.ebay.com/itm/DC12-24V-Touch-Panel-Hand-Dimmer-brightness-LED-controller-for-LED-light-lamp-/170921620282?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cbb8f33a
    http://www.ebay.com/itm/370617899559?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    http://www.ebay.com/itm/320601370513?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Ekim 2012; 7:14:14 >

• quote:

quote:

quote:

Dostum alt tarafı 1w ama ya 1w ı soğutmak için altına bir de heatsink mi koyacağız? Ne ledmiş arkadaş. Peki büyüklük olarak ne kadar olması lazım bu heatsinklerin? 30 tane heatsink maliyetli de olur.

Buna bile böyle birşey gerekiyorsa 40-50 wattlık led için fan bile gerekecek heralde

1W power led, 17 normal led e eşit olduğu için normaldir heatsink istemesi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.