Şimdi Ara

Potansiyometrenin neden 3 bacağı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aklıma bir şey takıldı kullandığımız potansiyometrenin 3 bacağı var. En uzak iki bacak arası potun değeri orta bacak referans olursa ayarladığımız değeri veriyor. Ben şu şekilde kullanıyorum orta bacak referans olmak kaydı ile diğer iki bacaktan birini alıyorum ayarlı direnç olmuş oluyor. Ama bugün bazı devrelere baktım ki adamlar diğer bacağıda bir şekilde kullanıyor kimi diyot bağlıyor kimi diğeri ile seri yapıyor kimiside toprağa bağlıyor anlamadım açıkcası neden kullanılır bu üçüncü bacak.

• ses veren cihazlarda volüm ( ses azaltma çoğaltma ) kontrolünü nasıl yapıyosun ordan düşün çıkarırsın
  • çok güzel bi cevap veriyorum "sen sor diye" :)
  • Evet örneğin sesi kısıp açmada tek başına bir gerilim bölücü olarak kullanılabiliyor. Aşağıdaki gibi...

• 3. bacak ilk başta gereksiz gibi görünsede önemli bir işlevi vardır. yukarıdaki şekilde potansiyometre gerilim bölücü olarak kullanılmaktadır. ama 3. bacağı boşta bırakırsak bu sefer akım bölücü olarak çalışır.
  • arkadaşlar motor suruculerınde ise pot un com giren ucunu cıkarınca motorun hızını kısamıyorum bu neden oluyor potu sıfıra getırsemde motor donuyor
  • şimdi resimde görülen devre elemanını şemada arkadaşın verdiğin gibi 3. bacağı toprağamı bağlayacağım.

Potansiyometrenin neden 3 bacağı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenoone -- 24 Ağustos 2007; 10:48:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anahtar kelime gerilim bölücü dirençler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.