Şimdi Ara

post apocalyptic severler ( ANA KONU )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
5
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  post apocalyptic severler ( ANA KONU )

Arkadaşlar bir çoğumuz, aslında bu terimi bilmiyor fakat post apokaliptik hayatta kalma çabaları, yada istila edilmiş bir dünya gibi bir çok maddeleri içeriyor. Post apokaliptik filmerden örnek vermek gerekirse, ben efsaneyim, godzilla the walking dead gibi film ve diziler bu kategoriye girmeye çalışıyor. Şahsen, sıkı bir post apokaliptik takipçisiyim ve sizlerede bu hobiyi öneriyorum. Mesela, dayZ ve The WarZ bir post apokaliptik oyunudur. Bu konuyu açmamda ki sebep, benim gibi severler varsa bilgi alış verişi veyahut benim gibi sıkı bir post apokaliptik takipçilerinin buluşma noktası olmasıdır.

Post apokaliptik nedir diye sorduk ve çıkan cevaplara bakalım?

kıyamet sonrası gibi bir kelime anlamı vardır. edebiyat ve sinemada, sosyal yapının, kültürün, endüstrinin vb savaş, hastalık yahut başka bir nedenle yok olması sonrası yaşayanların halini anlatan eserler için kullanılır. distopik bir gelecek tahayyülüdür.

en yaygın temalarından birisi, bir nükleer savaş sonrasının betimlenmesidir. yıkım öncesi halin unutulduğu yahut mitleştirildiği görülür. oluşan yeni hal içerisinde hayatta kalma mücadelesi baş konuyu oluşturur.

bilim kurgunun en iyi eserlerinden bazıları bu konuyu işlemiştir. sinemanın da sık sık başvurduğu bir türdür. bir iki örnek vermek gerekirse;

(bkz: the postman)
    (bkz: 28 days later)
    (bkz: fallout)
    (bkz: mad max)

II olası bir global savaş veya doğal felaket, kıyamet sonrası dönem.

III tüm dünyanın geri dönüşü olmayan bir yokoluşun eşiğinden sonra tekrar hayatta kalma mücadelesi verdigi dönemi ifade eder.
    bilim kurgu sinema/edebiyat dallarında en guzel eserler distopik filmlerle birlikte bu alandan cıkar

filml/dizi ;

(bkz: mad max)
    (bkz: the matrix)
    (bkz: falling skies)
    (bkz: walking dead)
    (bkz: six-string samurai)
    (bkz: planet of the apes)
    (bkz: waterworld)
    (bkz: wall-e)
    (bkz: defiance)
    (bkz: twelve monkeys)
    (bkz: 28 days later)

kitap ;

(bkz: metro 2033)
    (bkz: metro 2034)
    (bkz: the hunger games)
    (bkz: offworld)
    (bkz: the stand)

oyun;

(bkz: fallout)

Sizlerde bu tür filmleri oyunları kitapları seviyorsanız bize katılmanızı tavsiye ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1E168647 -- 29 Mayıs 2014; 0:06:06 >

• hazir gelmisken.sorayim.
    bu yaz twd izleyim diyorum.
    kac sezon? hergun 1 bolum izlesem biter mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok severim
  • Güncel, hiç mi yok bu kültürden insanlar yahu?
  • Olmaz mı kardeşim en başa beni yaz. Hayatım bu tür filmleri arayıp bulmak ve izlemekle geçti. Hatta bu tarzda hikaye bile yazdığım oldu. Tam bir post apokaliptik dünya hayranıyım sırf bu yüzden gökgürültülü ve sağanak yağışlı havaları severim
  • Beni de ekleyin. Film olarak 'The Road' ve 'Book of Eli' da çok iyiydi. The Road'da ki atmosferi hiçbir filmde bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RUST [ANA KONU]
    12 yıl önce açıldı
    Kingmakers [ANA KONU]
    11 ay önce açıldı
    GUİLD WARS 2 (ANA KONU)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En basa ben!

• Ekle benide bilmeyen arkadaşlar Fallout'un kısa bir filmi var ayrıca merak edenler göz atabilir.
  • onur uyesi olarak yaz beni

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Olmaz mı kardeşim en başa beni yaz. Hayatım bu tür filmleri arayıp bulmak ve izlemekle geçti. Hatta bu tarzda hikaye bile yazdığım oldu. Tam bir post apokaliptik dünya hayranıyım sırf bu yüzden gökgürültülü ve sağanak yağışlı havaları severim

quote:

Orijinalden alıntı: fremanfedaykin

Beni de ekleyin. Film olarak 'The Road' ve 'Book of Eli' da çok iyiydi. The Road'da ki atmosferi hiçbir filmde bulamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

En basa ben!

quote:

Orijinalden alıntı: Makesweat

Ekle benide bilmeyen arkadaşlar Fallout'un kısa bir filmi var ayrıca merak edenler göz atabilir.

Ekleyeceğim dostlar, sizleri burada görmek güzel. Bizim kültürden insan görmek sevindiriyor bizleri

• Tam benim turum . oyunlarda cod wow,bo ve bo2yi koyabiliriz . Oyun,kitap ve filmlerin listesini yapılsa fena olmaz . Konu tutar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fallout 3 ve New Vegas ne oyundu be ismini görünce yine oynayasım geldi Deathclaw Quarry'de ki Deathclawlar, bazı gizli Vault girişlerindeki Cazadorlar... İmkansızlığın şekil bulmuş haliydi adeta Fallout gibi bir dünyada yaşamak isterdim ama muhtemelen en fazla 4-5 yıl yaşardım. En güvenli dediğin bölgelere bile arada sırada saldırı olabiliyor, her gün gördüğün adamların veya gözüne kestirdiğin güzel kızların kafalarının kopuşunu görebiliyorsun Bir de The Pitt gibi kabus bir yer var tabi

• Yeni bir resim ekledim konuya arkadaşlar, beğendiniz mi? bu arada skype adresim carsed12 ekleyebilirsiniz.
  • ben efsaneyimi unutmuşsun
  • Ekle ekle ekle.Kaç senedir post-apocalyptic filmlerden başka izlemedim.28 Ay sonrayı bekliyorum bir umut
  • grup kur bari . herkes bildiği bu tip film oyun vs kitap ne varsa burada yazar sende güncel bir liste yapıp anasayfada yayınlarsın . imza falan da yap

@Portley + post apocalyptic yazarsan daha iyi olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 29 Mayıs 2014; 0:05:03 >
  • Kuralım mı arkadaşlar grubumuzu ne dersiniz?
  • Ekleyin hocam,oyun film her türlüsü benim için tercih sebebidir.
  • Project zomboid

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.