Şimdi Ara

POS Cihazı Nasıl Kullanılır ? (Bilenler acil yardım edebilir mi ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
45.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yarın 3-4 saatliğine bir kafeye gidip pos cihazı kullanmam gerekecek. Fakat daha önce POS cihazı kullanmadığım gibi, herhangi bir kafede gidip çalışmadım bile. O yüzden nasıl kullanıldığını bilmiyorum.

İnternette birkaç video buldum fakat genelde yazar kasa tarzı pos cihazları yani klasik kredi kartı/banka kartı vs takılarak kullanılan pos cihazlarının videosunu bulamadım.

- Bazı kartlara göre değişik pos cihazlarına ihtiyaç duyulma durumu var mı ? Yani atıyorum garanti kartı için başka pos cihazı lazım gibi.

- Fiyat yazma kısmında atıyorum, 12 tl yazmak için 12 yazıp bırakmak yeterli yani 0 ı kendi koyuyormuş deneme şansım olmadığı için tam anlayamadım çünkü 00 koymam gereken satışlarda olabilir.

Daha önceden tecrübesi olan, anlayan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

POS Cihazı Nasıl Kullanılır?

POS (Satış Noktası) cihazı, perakende satışlarda ödemeleri işleyen elektronik bir cihazdır. Bu cihazları kullanarak kredi kartı, banka kartı ve mobil ödemeler gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kabul edebilirsiniz.

POS Cihazı Kullanımı Adımları:

1. POS cihazını açın: Cihaz üzerindeki güç düğmesine basın.
    2. Ödeme tutarını girin: Müşteriden toplam ödeme tutarını alın ve POS cihazındaki tuş takımına girin.
    3. Ödeme yöntemini seçin: Müşteriden ödeme yöntemini seçmesini isteyin (kredi kartı, banka kartı, mobil ödeme).
    4. Kartı veya telefonu kaydırın/dokunun: Ödeme kartını veya mobil cihazı POS cihazındaki ilgili yuvaya kaydırın veya dokundurun.
    5. PIN girin (gerekirse): Kartın veya cihazın bir PIN koduna ihtiyacı varsa, müşteriden bunu girmesini isteyin.
    6. İşlemi onaylayın: POS cihazında "İşlem Tamamlandı" veya benzeri bir mesaj göründükten sonra işlemi onaylayın.
    7. Fişleri yazdırın: İşlem tamamlandıktan sonra POS cihazı iki fiş yazdıracaktır.
    8. İlk fişi müşteriye verin: İlk fiş müşterinin kopyasıdır.
    9. İkinci fişi saklayın: İkinci fiş sizin kaydınızdır.

K1 ve K2 Ne Demektir?

POS cihazlarındaki K1 ve K2 tuşları, aşağıdaki işlemler için kullanılır:

• K1: Kredi kartı işlemlerini iptal etmek için kullanılır.
    • K2: Nakit işlemlerini iptal etmek için kullanılır.

Resimli Anlatım için İpuçları:

• POS cihazınızın kullanım kılavuzuna göz atın.
    • İnternette POS cihazı kullanımına ilişkin video eğitimlerini arayın.
    • Cihazınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edin.

POS cihazlarını verimli bir şekilde kullanarak ödeme sürecini hızlandırabilir, hataları azaltabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kart olayını banka belirliyor ama genelde tek pos verilmişse tüm kartlarla işlem yapılır.

Menü kısmında satış kısmı olması lazım onas basarsın tutarı sorar, 40 tl ise 40 yazarsın, pos cihazının marka modeline göre değişebilir ama genelde sıfırları cihaz baştan koyuyor sona, sen sadece kaç tl ise onu yazıyorsun girişe basıyorsun, kartı geçiriyorsun, onay kodu yazdığında işlem tamamdır, ilk fişi çıkarır, sonra tekrar girişe basarsın 2. fişi çıkarır, biri senin biri müşterinin fişi, tam sırasını şimdi hatırlamıyorum ama fişin altında yazar zaten müşteri nüshası, işyeri nüshası diye ona göre verirsin müşteriye fişi kartı.

Çipli kart ise önce kartı takıyorsun çip okunduktan sonra işleme başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Mayıs 2015; 22:38:48 >
  • Kartta çip varsa, çipin olduğu yeri cihazın içine sokarsın, kartı görür/okur. Sonra 12 yazarsın, yeşile basarsın, şifre işter, müşteri şifreyi girer, yeşile basar. Onaylarsa, fiş çıkar. Sonra bir tuşa basmanı ister, basınca bir fiş daha çıkar. ilk fiş senin için, 2.si müşteri içindir. Eğer çip yoksa ki genelde hesap kartlarında öyle olur, manyetik olan kısmı cihazın yanında ki yerden geçirirsin. Gerisi aynı. Küsüratlı işlem yapacaksan, tuşların olduğu yerde "," veya "." işareti olur, onunla yapabilirsin.
  • çok teşekkür ediyorum arkadaşlar cevaplarınız için.

Farklı bir bilgi ekleyecek olan varsa eğer buyursun arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.