Şimdi Ara

Portre çekim Tepe Flash'ına Mini Softbox İşe Yarar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlerde çok yeniyim. Portre fotoğraflar çekmeye çalışıyorum ama istediğim sonuçları alamıyorum. Pentax k20D ve SMC M 50mm 1.7 lensim var bunun için tabiki de çok zayıf ekipman zaten iddaam yok ama uğraşmasını seviyorum iyi yada kötü

Soruma gelirsek. Yongnuo flash alıp ön tarafına bu mini softbox;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-jinbei-e-15cm-tepe-flas-icin-mini-octagon-softbox-108616159/detay

bunu taksam portre çekimlerinde faydası olur mu dersiniz ?

Yada bu alacağım flash'ı bi tripoda oturtsam tetikliyici gerekiyordu sanırım benim makinama uygun tetikleyici nedir ? Bu şekilde etkisi nasıl olur ?

Veya ufacık bütçeyle önerebileceğiniz, portre çekimlerine + kazandırabilecek öneriniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 19 Aralık 2012; 5:44:45 >

• flashı dolgu olarak bile kullansan işini görür merak etme

artı olarak ekipmanın yeterli kendini geliştir ve program ogren photoshop ye portraid profesyonel gibi

soft box işe yarar ama ucuzları pekte ısıgı softlastramıyor bende var cok fazla kullanmıyorum

herseyde oldugu gibi ısık herşey fotografcılıkta semsiye ile evdede kullanırsınız tetikleyiciyi ebaydan alın 10 15 dolar bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 19 Aralık 2012; 8:07:52 >
  • Ben bu gibi tepe flaşları için yapılan softboxları gayet luzumsuz buluyorum çünkü bence hiçbir işe yaramıyorlar özellikle bu gibi portre çalışmalarında. Bunun işe yarayıp ışığın yumuşaması için flaşın softboxdan çok geriye takılabilmesi lazım. Ayrıca takılan diffuser buyuk olmalı ki fark yaratabilsin. Flaşın 8-10 cm onune takılan minnacık bir diffuser bence hiç fark yaratmayacaktır.

http://neilvn.com/tangents/video-using-the-black-foamie-thing/

Şu şekilde kullanman daha fazla fark yaratacaktır... Amaç Patlayan flaş ışığının hiç bir şekilde direk olarak modele değmemesi...

• Solda pencere ışığı var sabit ışık yok. Flaşla o ışığı daha kuvvetlendiriyor ama o ışık olmasa da sonuc gene guzel olur. Onemli olan flaşın hiçbişekilde modele direk olarak degmemesi. Videonun sonunda aynı açıyla o siyah kağıdı kaldırıp çektiginde, modele flaş ışığı direk değiyor ve sonuc gayet kötü oluyor.
  • Aydınlatıcı cevaplar için teşekkürler, şimdi cebi yormayacak bir sonraki basamağa geçesiye kadarki ışık çözümleriniz nelerdir acaba ?

Bir de dışarıdaki çekimlerde aynıları geçerli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Aydınlatıcı cevaplar için teşekkürler, şimdi cebi yormayacak bir sonraki basamağa geçesiye kadarki ışık çözümleriniz nelerdir acaba ?

Bir de dışarıdaki çekimlerde aynıları geçerli mi ?

1 Tane tepe flaşı al ilk olarak , portre çekerken modele direk kullanma iç mekandaysa duvardan falan sektir ışığı ,sonradan neye daha cok ıhtıyacın oldugunu ozman karar verırsın ilk once ışıgı tanımak önemli diye dusunuyorum.Kucuk softboxlardan falanda pek bişey bekleme :)
  • Flash yerıne reflektor onerebılırım.Istersen para verıp alırsın , ıstersen beyaz karton ya da kopukten kendın yaparsın.Goz ve burun altı golgelerını yok ederek naturel bır goruntu almanı saglar.Dıs cekımler ıcın uygundur.Tek sartı yanında bır asıstanının olması :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Flash yerıne reflektor onerebılırım.Istersen para verıp alırsın , ıstersen beyaz karton ya da kopukten kendın yaparsın.Goz ve burun altı golgelerını yok ederek naturel bır goruntu almanı saglar.Dıs cekımler ıcın uygundur.Tek sartı yanında bır asıstanının olması :)

Modelin yüzünü aydınlatmak için kaç cm çapında reflektör yeterlidir sizce ?

1m çaplı falan olsa sanki fazla gibi taşıması tutması da ayrı mesele, 50cm yeter mi ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Flash yerıne reflektor onerebılırım.Istersen para verıp alırsın , ıstersen beyaz karton ya da kopukten kendın yaparsın.Goz ve burun altı golgelerını yok ederek naturel bır goruntu almanı saglar.Dıs cekımler ıcın uygundur.Tek sartı yanında bır asıstanının olması :)

Modelin yüzünü aydınlatmak için kaç cm çapında reflektör yeterlidir sizce ?

1m çaplı falan olsa sanki fazla gibi taşıması tutması da ayrı mesele, 50cm yeter mi ki ?

Yakın plan çalışacaksanız 50-60cm her türlü iş görür.
  • Hort hort :)
    2012 yılındaki bir posta mükemmel bilgili doğru cevaplar verilmiş. Bravo. O bilgileri 2016 yılında yeni öğrendim. Bu post altında tekrarını görünce arkadaşların bilgi ve Yardımlaşma çabalarını taktir ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.