Bugün 3 Portekiz takımıda tur atladı..Braga tam bir destan yazdı..Futboluyla önüne geleni silip süpüren D.Kievi, 60 dakika 10kişi bir şekilde eledi..
Portoya diyecek söz yok zaten belki bizim takımlardan bile ayrı tutabiliriz ama neden veya nerede yanlış yapıyoruzda bu 3 takıma gibi başarı çıkaramıyoruz..
Fenerbahçe herzamanki gibi Avrupa ligini düşünmüyor işimiz gümüz bütün meselemiz CL olmuş..(Gerçekten Aziz Yıldırım anlayışı bu)
Galatasaray bu başarıyı yapan tek Türk takımı ama yıllardır ortalıklarda yok..
Beşiktaşda kıpırdanma var ama hepsinin sorunu olduğu gibi bir yerde mutlaka takılıyoruz...
Trabzonsporda başarı için başlangıç olacak kaleyi sağlamlaştırdı orta alanı iyiydi ama fazla göremedik onları liverpool yüzünden...inş seneye CL'de yada Avrupa ligi için iyi bir kadro kurarlar..
Büyüklerimiz Neden bu işin sonunu getiremiyor anlamıyorum
Bu yıl mükemmel bir çıkış yaptı Portekiz takımları. Bir tek Sporting Lizbon eksik.
Biz de 10 yıl önce alınan Uefa kupasını, Fb'nin 0 çekmesini, Beşiktaş'ın 8 yemesiyle birbirimize muahaha gidleri koyup duralım
Porto diyorsun, adamlar Japonya'dan dünya yıldızı çıkarıyor ya, yemin ediyorum kafayı yiyicem artık. Bu Hulk'u Japonya'da nasıl buluyorsun arkadaş ya. Madem bulunuyor böyle adam, bizimkiler niye bulamıyor. 10 senede bir Sergen çıkacakta, bir Arda bir Gökhan çıkacakta yıldız yetiştiriyoruz diye sevinicez
memlekette ne yıuldızlar var keşfedilmeyi bekleyen ama alt yapı yok... Alt yapı olmadığı için eşi dostu kısacası torpili ve şansı olmayan keşfedilemiyor. Futbolu çok ciddi almıyoruz bence toplumca. Diğer ülkeler gerçekten ciddi alıyor ve bunu ekonomilerine yansıtıyorlar.
Ya cok kucuk yada buyuk hedefler koyuyoruz, gercekci hedefler koydugumuz pek olmuyor.
HAddimizi bilmiyoruz işin özü aslında bu. Medya veriyo gazı , bu sene FB alıyo kupayı , seneye Beşiktaş alıyo. Geçen sene Twente'yi evinde yendik , top oynar bir görüntüleri yoktu. Twente gibi bir takım bile bir sene sonra üzerine koyup , dün gecede Avrupa maçı oynayabiliyorken , FB daha yolun başında nefessiz kalıyor. Seneye aynı şey Beşiktaş'a sonraki sene Trabzon'a da olacak...
Bu işin tek bir açıklaması var bence..Kulüplerimiz yönetilemiyor. popüler yaklaşımlar peşinde koşan başkanlar ,birbirlerine sallıyorlar , taraftarları da onların şakşakçıları..
e tabi hayal olur herşey.
misal FB'de yeni yabancı transferlerin ligin ilk maçında oynadığını hatırlamıyorum ben.. Lugano , Edu , Kezman , Deivid , Niang vs vs... Bunlar lig başlayınca takıma transfer olan futbolcular. Lig başlkayana kadar 3 tane ön eleme oynuyorsun dışarıda.T.Direktörün takımımı tanısın , onlara kondisyon mu yüklesin?
Misal bu sene Aykut'a herkes sallarken bunları kimse düşünmedi
Doğru planlama, doğru transfer, doğru bir hedef. Herşey bununla alakalı.
İdda ediyorum Porto bizim takımlarımızdan büyük değil. Adamlar yıllardır Avrupa arenasında, gitgel git gel gediklisi oldular. Yaptıkları transferlere bütçelere bakın. Biz Guti Quaresmayı aldık hemen basın Uefa Kupasını Bjk alır en iyi kadro en büyük favori bilmem ne dur bakalım Gs dördüncü senesinde aldı. Herşey biranda olmuyor.
Biz tam bu işe yönelen hocalarımızı bu ülkeden kovduk. Lucescu ve Zico en yakın örnek.
Yabancı oyuncu sayıları;
Porto'da 17 Benfica'da 21 Braga'da 21
Getir Portekiz'e 6+2 kuralını, hepimiz görelim ne kadar başarılı olabileceklerini.
İnsanlar zannediyorki bu takımlar hiç transfer yanlışı yapmıyor, her aldıkları adam 2 sene içinde 1 liradan 10 lira oluyor. O iş öyle olmuyor maalesef. Adam aynı mevkiye 3 tane adam alıyor, 2si tutmazsa 1i tutuyor, diğer tutmayan 2 oyuncu kaybolup giderken öteki Hulk oluyor, Pepe oluyor, Carvalho oluyor vs vs.. Bazen 3 oyuncudan 2si tutuyor, birde üzerine Porto damgasını vuruyorlar. Sonra çak Real'e, Chelsea'ye 30 milyona.. Senin böyle bir şansın yok. Aldığın 8 yabancının 6sı iyi olmak zorunda. Dünyada bu oranı sağlayabilen kulüp yoktur galiba. Varsada Manu falandır.. "Maldonado kötü çıktı, yerine Kongo'lu Diarra oynasın. O da kötü çıktı, son çare Arjantin'li Insua", bunu diyemiyorsun. Maldonado oynadı oynadı, oynamadı yandı gülüm keten helva.
Milan'a burda 4-0 yenilirken sahada 2 yabancımız vardı. 1 tanesi sakat 2 tanesi cezalı olduğu için elin kolun bağlandı o maçta. Porto'nun, Benfica'nın falan öyle bir derdi yok. 3 adamı sakat 5 adamı cezalı olsa ne olur? Zaten tüm kadroyu birbirine yakın adamlarla doldurmuş. Ucuz maliyetli, kaliteli oyuncular. Türkiye'de eli yüzü düzgün bir futbolcu çıkar, piyasası 10 milyon eurodan açılır. Kadronda en az 18-19 tane kaliteli Türk futbolcun olmak zorunda. Buyrun hesaplayın Türkiye'de kaliteli kadro kurmanın maliyetini. Adam gitmiş 5 tane Kolombiya'lı almış, çatır çatır oynatıyor. Oynamayanı eliyor, zaten maliyeti yok, gönderirken kaybıda olmuyor.
Bildim bileli Aziz Yıldırım bunu savunuyor ama maalesef pek destek çıkan olmadı şimdiye kadar. Kulüplerin eline yavaş yavaş para geçtikçe onlarda ucuz&kaliteli yabancının tadına vardıkça bunu savunmaya başladılar. Son örneği Y.Demirören.. Umarım, kulüpler federasyonu bir şekilde ikna ederler ve artık şu yabancı sınırı saçmalığını kaldırabiliriz bu ülkede. Yoksa Porto, Benfica, Lyon, PSV olmak hayalden öteye gitmez..
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK
Yabancı oyuncu sayıları;
Getir Portekiz'e 6+2 kuralını, hepimiz görelim ne kadar başarılı olabileceklerini.
İnsanlar zannediyorki bu takımlar hiç transfer yanlışı yapmıyor, her aldıkları adam 2 sene içinde 1 liradan 10 lira oluyor. O iş öyle olmuyor maalesef. Adam aynı mevkiye 3 tane adam alıyor, 2si tutmazsa 1i tutuyor, diğer tutmayan 2 oyuncu kaybolup giderken öteki Hulk oluyor, Pepe oluyor, Carvalho oluyor vs vs.. Bazen 3 oyuncudan 2si tutuyor, birde üzerine Porto damgasını vuruyorlar. Sonra çak Real'e, Chelsea'ye 30 milyona.. Senin böyle bir şansın yok. Aldığın 8 yabancının 6sı iyi olmak zorunda. Dünyada bu oranı sağlayabilen kulüp yoktur galiba. Varsada Manu falandır.. "Maldonado kötü çıktı, yerine Kongo'lu Diarra oynasın. O da kötü çıktı, son çare Arjantin'li Insua", bunu diyemiyorsun. Maldonado oynadı oynadı, oynamadı yandı gülüm keten helva.
Milan'a burda 4-0 yenilirken sahada 2 yabancımız vardı. 1 tanesi sakat 2 tanesi cezalı olduğu için elin kolun bağlandı o maçta. Porto'nun, Benfica'nın falan öyle bir derdi yok. 3 adamı sakat 5 adamı cezalı olsa ne olur? Zaten tüm kadroyu birbirine yakın adamlarla doldurmuş. Ucuz maliyetli, kaliteli oyuncular. Türkiye'de eli yüzü düzgün bir futbolcu çıkar, piyasası 10 milyon eurodan açılır. Kadronda en az 18-19 tane kaliteli Türk futbolcun olmak zorunda. Buyrun hesaplayın Türkiye'de kaliteli kadro kurmanın maliyetini. Adam gitmiş 5 tane Kolombiya'lı almış, çatır çatır oynatıyor. Oynamayanı eliyor, zaten maliyeti yok, gönderirken kaybıda olmuyor.
Bildim bileli Aziz Yıldırım bunu savunuyor ama maalesef pek destek çıkan olmadı şimdiye kadar. Kulüplerin eline yavaş yavaş para geçtikçe onlarda ucuz&kaliteli yabancının tadına vardıkça bunu savunmaya başladılar. Son örneği Y.Demirören.. Umarım, kulüpler federasyonu bir şekilde ikna ederler ve artık şu yabancı sınırı saçmalığını kaldırabiliriz bu ülkede. Yoksa Porto, Benfica, Lyon, PSV olmak hayalden öteye gitmez..
Evet katılıyorum ben de ama, yabancıyı sınırsız yaparsak Milli takım için iyi olacağını düşünmüyorum. Zaten zar zor Türk oyuncu çıkıyor, böyle olursa hiç çıkmaz. Anadolu takımları da ligimizi Afrikalı, Nijeryalı vs. oyuncularla doldurur. 11 tane zenci oyuncuya karşı oynamak Ligimiz yabancı çöplüğüne dönebilir o zaman.
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK
Yabancı oyuncu sayıları;
Evet katılıyorum ben de ama, yabancıyı sınırsız yaparsak Milli takım için iyi olacağını düşünmüyorum. Zaten zar zor Türk oyuncu çıkıyor, böyle olursa hiç çıkmaz. Anadolu takımları da ligimizi Afrikalı, Nijeryalı vs. oyuncularla doldurur. 11 tane zenci oyuncuya karşı oynamak Ligimiz yabancı çöplüğüne dönebilir o zaman.
Ama şöyle birşeyde varki bu işi bizim futbolcularımızla bu zamanda başarmamız yıllarımızı alıcak..
Aynen ben de katılıyorum.Örneğin Baroni kötü çıktı yenisini alamıyorsun işte.Ya da forvete niangı almak için defanstan santosu da çıkarmak zorunda kalıyorsun.Saçmalık değil ne bu
Milli takım da en fazla yüzde 1 oynar.Yani zaten kötü takım.Çıkamıyoruz gruplardan falan.Almanyadan gurbetçilerle götürürüz işi.
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK Yabancı oyuncu sayıları;
imzami atarim
Fenerbahçe SK söyleyecek söz bırakmamış.
yabancı serbest kalırsa daha cok futbolcumuz yurtdısına gider burada nasılsa sınır var diye kendini gelistirmeye üşenen türk futbolcusu ederi 1 iken 5 alıyor haliyle avrupaya gitmiyor genç yetenekler alınsın mesela u21 oyuncu almak serbest olsun o zaman belki biraz düzelir bizimkiler de
Arkadaşlar hani 2 uç, değnek meselesi işte o bu olay
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
Porto diyorsun, adamlar Japonya'dan dünya yıldızı çıkarıyor ya, yemin ediyorum kafayı yiyicem artık. Bu Hulk'u Japonya'da nasıl buluyorsun arkadaş ya. Madem bulunuyor böyle adam, bizimkiler niye bulamıyor. 10 senede bir Sergen çıkacakta, bir Arda bir Gökhan çıkacakta yıldız yetiştiriyoruz diye sevinicez
mesele aslında oyuncu bulmak da değil
adım gibi eminim hulk japonyadan buraya gelse bu kadar parlayamazdı
ya da bobo beşiktaş yerine portoya gitse şimdi hulk yerine bobo dan bahsediyor olurduk
bizim sistemimiz yok, altyapımız yok herşey günü birlik
spor basınının da işine böyle geliyor bu tür iğrençliklerden nemalanıyor
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
sorun bulmak değil kullanabilmek geliştirmek yetiştirmek. Eğer Hulk'u Porto'dan önce Beşiktaş getirseydi 1 sene sonra büyük bir ihtimalle Belediye'ye transfer olurdu.
Senede 1 gol atan Nobre 2,5 Milyon Euroya oynarken, Hulk denen pitbull gibi adam 500bin dolara oynuyor.
Bu konuda ki mesajım neden silindi birisi açıklama yapsın.Uzun bir yazı yazmıştım, kim sildi? NEDEN sildi?