Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pharmacist

Cevaplar için teşekkürler.

Uygun olan hangisidir sizce, Raid mi, tek tek takmak mı, siz nasıl yaptınız, 5 diskim var diyorsunuz?

Henüz yedekleme ile uğraşmaktayım.
    Neticede RAID yaparken mevcut HDD ler tamamen silinir.
    +
    ZyXELL de RAID-0 vardı mecburen 2 HDD yi de kullanabilmek için.
    +
    QNAP 809 da ise ise 3HDD ile RAID-5 yapıp sonra HDD leri ekleyeceğim.
    ++
    RAID üyesi HDD sadece kurulu olduğu yerde çalışır.
    NAS tan çıkarıp PC de kullanamazsınız. Bu nedenle arada bir HDD yi çıkarıp PC ye takarım diyorsanız RAID yapmayın.
    Tek tek JBOD yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet
    NAS servere atılan BDMV klasörünü C-200 kendi içerisindeki klasörmüş gibi sanki orjinal Blu-Ray disk oynatıyormuşcasına oynatıyor.
    eozen81 duyurulur!
    PC gibi m2ts dosyası oynatmıyor.
    Transformers trafımdan test edildi

Üstad yeni oyuncağın hayırlı olsun, lâkin Fiber İnternet'de artık gümleyeceğine göre ben daha bluray çekemem, çeksem de direk internal HDD'ye atıyorum artık, beni etkileyemezsin yani, kendimi eğittim
  • Ahmet üstadım hayırlı olsun.
    Güle güle kullan.

Qnap Türkiye forumu sitesinde Qraptor adında bir program var.
    İncele çok beğeneceksin eminim.
    Genel olarak programı açıp linkleri bu programa yüklüyosun.
    Sonra qnap'a gönder diyince bütün linkleri qnap cihazına download edilmek üzere atıyor.
    Bu işi istersen internet üzerinde de yapabiliyorsun.

Ben indirme işini evden yapmadığım için bana yaramaz am sana lazım olabilir.

Bu arada bende 6X1,5 tb disk var.
    1,5 tb disklerin kapasite/maliyet oranı 2tb a göre çok daha iyi idi.
    Yani en azından ben aldığım da durum böyleydi.
    Sen yakın zamandamı aldın 2tb diskleri ve ne kadar ödedin.
    Özel değilse fiyat verebilirmisin?

Bu arada filmleri kaybetmeden yeni raid yapını nasıl kuracaksın?
    Aktarım vb..
  • Arkadaşlar konuyu buradan ve diğer forumdan takip ediyorum, genelde birbirine paralel gidiyor. NAS Server ile ilgili olarak: '' kopyalama hızı çok düşük'' deniyordu, ama burada mı yoksa diğer tarafta mı akşamdan beri bulamadım. Kopyalama hızının düşük olması normal 10/100 bağlantıda mıdır, yoksa gigabit bağlantıda da düşük müdür?
  • Sorunuzu doğru olarak anlamak adına Nerden nereye kopyalarken ki hızı soruyorsunuz?
    Biraz daha bilgi verirmisiniz?

quote:

Arkadaşlar konuyu buradan ve diğer forumdan takip ediyorum, genelde birbirine paralel gidiyor. NAS Server ile ilgili olarak: '' kopyalama hızı çok düşük'' deniyordu, ama burada mı yoksa diğer tarafta mı akşamdan beri bulamadım. Kopyalama hızının düşük olması normal 10/100 bağlantıda mıdır, yoksa gigabit bağlantıda da düşük müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Sorunuzu doğru olarak anlamak adına Nerden nereye kopyalarken ki hızı soruyorsunuz?
    Biraz daha bilgi verirmisiniz?

quote:

Arkadaşlar konuyu buradan ve diğer forumdan takip ediyorum, genelde birbirine paralel gidiyor. NAS Server ile ilgili olarak: '' kopyalama hızı çok düşük'' deniyordu, ama burada mı yoksa diğer tarafta mı akşamdan beri bulamadım. Kopyalama hızının düşük olması normal 10/100 bağlantıda mıdır, yoksa gigabit bağlantıda da düşük müdür?

Sistemim;

Gigabit Çıkış PC
    Gigabit ve 300N Wi-Fi Laptop
    Gigabit portlu ADSL Reuter ve 300N

Bunlardan NAS Server a kopyalama yapacağım. Normalde PC-Notebook arası kablolu bağlantıda 40-50 mb/sn oluyor.

Bu arada QNAP 639 Pro Siparişi verdim, iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 25 Mart 2010; 12:56:39 >

• pharmacist pc-notebook arasındaki veri hızın neyse nas serverlada aynı olur. Nas serverıda ağına katılan başka bir pc yada notebook gibi düşün aynı. Ancak bu ağa popcorn dahil edeceksen ve bilgisayardan pocorna yada popcorndan bilgisayara veri hızı değişecektir. Neticede popcorn gigabit ethernet değil. Benim pcden yada nas serverdan popcorna aktarım hızı 11-12 mb/sn ,popcorndan nas servera ise 7-8 mb/sn olarak gerçekleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 25 Mart 2010; 13:48:53 >
  • Qnap üzerinde kopyalama yapacaksanız eğer bence en iyi yöntem şu.

Diyelimki Usb diskinizdeki dosyalarınız Qnap 'a kopyalamak istiyorsunuz.
    Usb diski direk usb porttan Qnap cihazına bağlayın.

Pc yada laptopdan farketmez bir web browser aracılığı ile Qnap Web File Manager arayüzüne bağlanın.
    Login olduktan sonra ekranın sol tarafında Qnap'a ait klasörlerin yanında Sub diskinizide göreceksiniz.
    Kopyalama ve taşıma işini direk buradan yapın.

Dolayısıyla Nertworke vb.. bulaşmadan direk makina içinden kopyalama yaparak en hızlı kopyalama işlemini yapmış olacaksınız.
    Ben hızı test etmedim. Ama en doğru yol bu diye düşünüyorum.

Eğer Usb disk değilde loptop yada Pc diskinden network üzerinden Qnap'a kopyalama yapmak isterseniz bu biraz daha yavaş olacaktır.
    Ama merak ettim akşam deneyeyim.
    Gece yazarım.
  • Bu arada QNAP 639 hayırlı olsun.
    809 ile arasında çokmu fazla fiyat farkı vardı?
    Almışken 639 alıp 8 disk desteği alsaydınız.

Yinede hayırlı olsun.
    Güzel bir ürün.
  • quote:

Bu arada QNAP 639 hayırlı olsun.

Yinede hayırlı olsun.
    Güzel bir ürün.

Teşekkür ederim.

Arasında 1300-1400 gibi fark var. Çok para harcıyoruz bu işlere, ben de şu anda 7 Adet e-sata lı Disk var, Bir müddet paralel kullanırım bunları, daha sonra da Allah Kerim, yeni bişeyler mutlaka çıkacaktır
  • Allah Allah
    6 diskli ile 8 diskli arasında bu denli çok fark olması beni şaşırttı açıkçası.
    Ben çok daha az bir fark bekliyordum.

quote:

quote:

Bu arada QNAP 639 hayırlı olsun.

Yinede hayırlı olsun.
    Güzel bir ürün.

Teşekkür ederim.

Arasında 1300-1400 gibi fark var. Çok para harcıyoruz bu işlere, ben de şu anda 7 Adet e-sata lı Disk var, Bir müddet paralel kullanırım bunları, daha sonra da Allah Kerim, yeni bişeyler mutlaka çıkacaktır

• pharmacist

Hayırlı olsun. Qnap.
    +
    Gbit ethernet soketli cihazları gbit router üzerinden hangi hızda yapıyrsan aynı hızı alırsın.

rccol

6 d,skli nas ile 8 dikli nas arasında fiyat farkı sadece disk kapasitesi değil.
    Bunda işlemci, rem ve dom bellek farkı da var.

+
    Birşey sormak isterim!

809 da 2 tane ethernet girişi var!
    her ikisinide switch e bağlamak mı gerekiyor?

Neden 2 tane amacı nedir?
  • Ahmet üstad;
    Cihazdaki 2 adet Ethernet portunu da gigabit olarak swiche takıp sonra configuration dan Port Trunking yaparak Round & Robin Balance gibi işlemler yapabiliyorsun.
    Portlardan birine bir şey olursa diğeri devreye girsin yada yük paylaşımı yapıp performans artsın anlamında.
  • rccol;

Bilgilendirme için Tsk.
    qnap forumlarında "qraptor" programını bulamadım.
    Ne işe yarıyor bu prg.(yeri değil ama :)
    +
    809 da 7200rpm ısınıyormu?
    Şartmıdır nas larda 5400rpm
  • Selam.
    1. Qraptor programı rapid vb gibi linkleri Download Station uygulamasına topluca atan bir program
    BURADAN inceleyebilirsin.
    rapid downloadlarını direk qnap a yaptırmak için.

2. Benim 1,5 tb diskler 7200 rpm. Herhangi bir ısınma sıkıntısı yaşamadım.
    Cihazın havalandırma sistemi iyi çalışıyor.
  • Arkadaşlar merhaba
    C-200 için Ir Kumanda siparişi veren varmı?
    Yada satmayı düşünen ?

Harmony ile kullanabilmek istiyorum artık bu cihazı.

Toplu sipariş için görüşebiliriz.
    Yada elinde fazla olanla.
  • Arkadaşlar merhaba,

Daha önce arkadaşıma verdiğim a-110 ile m2ts dosyalarını izledim dün. a-110 direk Samsung LCD ye bağlı, ses çıkışlarını kontrol ettim hepsi Analog(PCM). Samsung panelde ses formatı görünüyor; DTS-MA, DTS görünüyor.
    Aynı dosyayı C-200 de oynattığımızda Ses özelliklerini Digital ayarladığımızda, Denon AVR ekranında DTS, ses özelliklerinden Analog seçtiğimizde de Multi Channel In görünüyor. Yani DTS-HD ve MA sesleri alamıyoruz.

Acaba AVR de ayar mı yapmak gerekiyor. m2ts dosyalarında DTS-HD ve MA sesleri alabilen var mı? Neticede a-110 ve ses decode encode özellikleri, bir AVR ye göre çok kısıtlı olan panelde bu sesleri alabiliyoruz. Bunun bir yolu var mı?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba
    C-200 için Ir Kumanda siparişi veren varmı?
    Yada satmayı düşünen ?

Harmony ile kullanabilmek istiyorum artık bu cihazı.

Toplu sipariş için görüşebiliriz.
    Yada elinde fazla olanla.

Giray Bey'le beraber sipariş vermek isteyen aramıştık, başlıkta önceki sayfalarda mevcut, keşke siz de görebilmiş olsaydınız 2 yerine 3 adet isterdik.

@pharmacist
    quote:

Aynı dosyayı C-200 de oynattığımızda Ses özelliklerini Digital ayarladığımızda, Denon AVR ekranında DTS, ses özelliklerinden Analog seçtiğimizde de Multi Channel In görünüyor. Yani DTS-HD ve MA sesleri alamıyoruz.

Acaba AVR de ayar mı yapmak gerekiyor. m2ts dosyalarında DTS-HD ve MA sesleri alabilen var mı? Neticede a-110 ve ses decode encode özellikleri, bir AVR ye göre çok kısıtlı olan panelde bu sesleri alabiliyoruz. Bunun bir yolu var mı?

Ben Denon 1910 AVR kullanıyorum, C-200'e HDMI ile bağlı. Dolby True HD veya DTS Master Audio formatlarında bir işlem yapmama gerek olmadan tanıyor ve AVR ekranında MAVİ renkli ikon ve yazı çıkıyor. Ama dediğim gibi bir ayar değiştirmem gerekmiyor kendisi tanıyor.

• Evet toplu sipariş vermek için mesaj yazdım ama sadece serkan isteyince bende 2 adet sipariş etmiştim. Bizim kumandalarda yolda serkan takip ediyorum bugün yarın gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 26 Mart 2010; 14:03:05 >
  • Tamam abi, dert değil, ne zaman gelirse gelsin. Nasılsa kullanıyoruz cihazı.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.