Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende c200 de hdd yok.A110 dada sadece ntfs formatlı film arşivi olan hdd var. Şöyle bir durum var. Windows yüklü bir laptoğum var onunda hdd si ntfs. Ama imacde bunu görebiliyorum. ayrıca popcornlarda imaci görüyor ama imac hiç bir popcornu görmüyor.Kaldıki windows yüklü laptop a110 u PCH-A110 c 200 üde PCH-C200 olarak laptop görüyor. hdd ine ulaşamıyorum popcornun ama görüyor. Ancak imac den göremiyorum.Doğru dürüst mac os kulalnıcıda yokki yardım alayım. Bu arada imac hdd ide ext formatlı odluğudnan daha rahat görebilir diy edüşündüm ama bi yerde var işte bir bilgi eksikliğimiz.
  • Arkadaşlar şimdi gigabit switch olarak hesaplı ve iş gören ne almam lazım.?Ayrıca nas dediğiniz olaya girmek istiyorum Ahmet beyin kullandığı hoşuma gitti başka tavsiyeliriniz var sa dinleyebilirim?
    Ahmet Bey sizdeki model neydi acaba?
  • Valla ben gigabit ethernet için tp-link modelini aldım 45 tl ye ama üst mesajlardada yazdım dosya cekeceğin makina pc yada popcorn herneyse gigabt ethernet li değilse hiç bir işe yaramıyor. zaten 10/100 olarak çalışıyor.Öndeki ledlerde gösteriyor zaten. Nas olarakda icybox IB-Nas4220 mdelini aldım yarın gelicek ama bakim becerebilecekmiyim ağa dahil etmeyi.Birde dosy atrnsferinde ne gibi bir artış sağlaycak ethernetten hdd bağlamak onuda görecez.Gelişmeleri burdan yazarım zaten. Aldığım nas kutuyuda yarın elime gecicek 2 gün deneme yapıcam eğer beceremezsem fazlaca uğraşmadan satacam.
    Aslında tam olarak şöyle yapacağım,yani izleyeceğim yok şöyle olacak.
    İcyboxın içine önce hdd yi takıcam tercihem iki adet aynı kapasitede takabilrim.Böyle olursa iki diski raid0 yapacam.Yada tek disk kullanabilirim.Bu diski ext3 ile formatlayacağım.Daha sonra yedeğimin olduğu ntfs formatlı harici hdd en bu icyboxdaki ext3 formatlı hdd in içine kopyalamaya çalışacağım.Ancak bu kopyalamada izleyeceğim metod konusunda şüphelerim var. acaba bu icybox kutunun usb inemi bağlasam ağdaki başka bir pc y ebağlayıpmı dosyaları kopyalasam ona bakacam.Ancak benim asıl en çok korktuğum olay icyboxı ext3 ile formatladıktan sonra popcor cihazlar bunu rahatlıkla görebilecekmi. Yani mesela popcornun ağdaki diğer bilgisayarları gördüğü gibi görüse sorun yok ancak ext3 formatlı ağdai bu hdd yi kolay görü görmeyeceği konusunda şüpheiyim.
    adoni istersen bu hafta sonuna kadar bekle bu işe bu hafta epey kafa yoracam.Gelişmeleri burdan yazınca artık sende kendin için bir karar verirsin. Aceleyle davranma bence. Mesela ben aceleyle gigabit ethernet switch aldım. Bir faydasını görmeyeceimi bile bile.Elimde kaldı. Ağdaki makinaları bu switchede bağlasam airties 5450 modemede bağlasam arada asla fark yok.Tek farkı şu; eğerki dosya cekeceğin makinalar da gigabit ethernet ise işte o zaman alim Allah uçak gibi indiriyo Saniyede 100 mb ı gördüm.Ama bizim popcornlarda ethernet gigabit olmadığından sen istersen 10.000 mbps lik switch al indireceğin dosya hızı 10/100 ile sınırlı kalacaktır. Dediğim gibi gelişmeleri bekle istersen.
    quote:

Orijinalden alıntı: adoni

Arkadaşlar şimdi gigabit switch olarak hesaplı ve iş gören ne almam lazım.?Ayrıca nas dediğiniz olaya girmek istiyorum Ahmet beyin kullandığı hoşuma gitti başka tavsiyeliriniz var sa dinleyebilirim?
    Ahmet Bey sizdeki model neydi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 21 Mart 2010; 23:19:59 >

• Girayhan kardeşim beklemedeyimSenin yorumlarına göre projeme yön vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Şu sorunu bir çözemedim arkadaşlar, bilen varsa lütfen bi baştan tarif edebilir mi?

B.sayardan C-200'ü görebiliyorum, hem takılı HDD'yi hem de USB'den bağlı olan harici HD'yi görüyorum sorunsuz.
    Yalnız bu son firmware'den sonra C-200'den, b.sayarda paylaşıma açtığım klasörü göremez oldum. Hatta workgroup'u da göremiyorum. Bir türlü ekleyip göremedim Ağ bağlantılarıma.
    Workgroup'u ve b.sayarı C-200'e en baştan nasıl ekleyeceğimi tarif edebilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler..

Edit:imla

Arkadaşlar,
    Bu sorunumla ilgili değerli yardımınızı rica edebilmek için resimleri de ekliyorum, ilgili yerlere ne gireceğimi söyleyebilir misiniz acaba?
    1-) B.sayar adım: blackice
    2-) Çalışma gurubu adı: workgroup
    3-) Paylaşım klasörü adı: Paylaşılan Belgeler
    Mevcut ayarlarımın resimleri :

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

ve

Buna göre kurulum menüsünden, ağ paylaşımı, ve ekle'yi seçiyorum.

Yukarıda verdiğim b.sayar adı, çalışma gurubu ve klasör bilgileri ışığında Ip/Host name ve Share folder kısmına neler yazmam gerekiyor?
    Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Edit: büyük resimler konuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 22 Mart 2010; 12:58:35 >

• Serkan benim yaptığım şu. İp host name kısmına smb://bilgisayar adı/paylaşılan klasör
    yani örneğin bende şu şekilde smb://GIRAY-PC/D
    share kısmı boş başka bişey yamıyorum ekle diyorum görüyor pc yi
  • Abi bu durumda Ip/Host Name kısmına, smb://blackice/Paylaşılan Belgeler yazacağım dediğine göre. Fakat share folder kısmının doldurulması zorunlu diyor orada. Bir de paylaşılan klasörü yazdığım bölüm Türkçe karakter ve boşluk ayrımı yapar mı? Yani ben oraya "Paylaşılan Belgeler" yerine "paylasilan belgeler" mi yazacağım?
    Teşekkürler..
  • Ben akşam bakım yazarım sana serkan ama bildiğim kadarıyla benimki böyleydi. Ancak tükçe karakter olmamalı diye biliyorum.
  • Tamam Abi, akşama bende sende yazan gibi denerim inşallah olur.
  • Serkan şimdi baktım İP/host name kısmında sadece bilgisayarın adı var. GIRAY-PC gibi shared folderda ise paylaşılan dosyanın ismi var mehmet giray kucuk's public diye c200 de böyle C200 de direk workgroupdan bulmuştu ok leyince bunları kaydetmişti. Benim A110 senin ki gibi workgroupdan görmmişti ordaki durumda su: Paylaşım adi GİRAY-PC:public (nurda kesinlikle türkçe karekter olmayacak)
    URL ise : smb://GIRAY-PC/public
  • Evet arkadaşlar nas server kurulumu ve denemelerimi sizlerle paylaşmak isttiyorum. Icybox IB-NAS4220-B kutuyu acıp içine bugun arkadaşdan deneme için aldığım WD marka 2 adet 160 gb hdd yi içine yerleştirdim. ayarlar kısmında raid0 yaparak ext3 olarak formatladım. Tek parça 320 gb ext 3 formatlı tek parça bir hdd oldu yani. Sonra pc den ağa girdiğimde kutuyu görmüştü agda. Yalnız kutuda hdd de kendiliğinden 3 klasör oluşmuştu. Bunlar admin, guest share ve public. Bunlardan sadece guest shareyi popcornlar gördü. Diğer iki dosyayı gördü ama içeriğine ulaşamadı. Kullanıcı adı ve parola yanlış gibi bir hata verdi. Neyse bende madem guest shareye ulaşıyorum filmleri oraya atim dedim. laptopa bağladığım usb hdd den 7.5mb/sn hızla nas kutuya veriyi kopyaladı. Daha sonra A110 dan kontrol ettim daha önce takılan bir 1080P idi film,hiç takılmadan oynatınca tamam dedim bu iş çözüldü. Sonra A110 un olduğu odadaki etherneti A110 dan cekip laptopa taktım. Nas kutunun içinden 1080p filmi laptopa kopyalamaya başladım. Ortalama 12mb/sn hızla bir veri indirdiğini gördüm. 2.5 mb/sn den 12 mb/sn yi görünce derin bir oh cektim. Dedim tamam olay çözüldü.Gerci benim beklentim biraz daha yüksekti ama ölmeyi gördük baylmaya razı olduk. Tabi bu sırada ağdaki herşey gigabit switche bağlı. Bu seferde gigabit switchin olumlu yada olumsuz katkısını öğrenmek için gigabit switchdeki tüm makinaların ethernetini cekip airties 5450 modemin portlarına bağladım. ve beklediğim gibi hız yine 12mb/sn idi. YAni gigati switchin zerre kadar faydası yok arkadaşlar eğer popcorn amaclı ise iş. Haaa eğer ben gigabti etherneti olan bir makinadan serverdan dosya cekeceğim dersenizki popcorn bunu zaten yapm-ıoyr durum değişir tabi. Ancak ben gigabti switchi geri iade edeceğim. Hiç bir artısı yok bu sistemde. Ancak şuda var C200 de ağ ayarlarında ethernet hızını auto yapınca gigabit switc de led yeşil yanıyor sanki c200 de gigabit ethernetmiş gibi algılıyor.Ayarı 10/100 getirincede aynı led turuncu yanıyo yani 10/100 olduğunu gösteriyo zaten. Acaba diyorum donanımsal yada yazılımsal olarak görmesekde c200 etherneti acaba gigabit ethernetmi.Çünkü autoya alınca gigabit switch gigabit ethernetli bir cihaz takılmış gibi algılıyor.
    Son söz olarak şu kadar söylim bu nas olayına girin arkadaşlar çok houma gitti. Evde koskocaman bir medya merkezi oluyo işte.12mb/sn de bence bluray oynatmada dahil yeterli bir veri akışı.
    Yarın ilk iş 2 adet 1 er tb hdd sipariş edeceğim. Aslında elimde 1tb wd green power hdd var içide full film yüklü ama bu hdd in eşini bulamadım malesef. Kulanma klavuzundada raid yapıalcaksa aynı marka aynı kapasite aynı tip hdd kullanamnın faydalı olacağını söylüyor. Bu nedenle iki adet 1 tb hdd sipariş ediyorum. Bu arada benim wd green 1tb hdd de boşa çıktı bu arada içi full mkv ile dolu %70 i 1080p bu vesileyle bununda satılık olduğunu da belirteyim. Harci kutulu yada sadece hdd veriebilir. Kutuda aşagıdaki linktedir.Esatalı kendinden kontrol edilebilir dahil ifanlı gzüel bir kutu. Talep eden olursa kutulu yada kutusuz verebilirim.Hdd faturalı sanırım 20 ay kadar daha garantisi var

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.dealoverflow.com/wp-content/uploads/2007/10/cavalry-caxm37750-750gb-esata-7200rpm-external-hard-drive.jpg&imgrefurl=http://www.dealoverflow.com/hard-drives/cavalry-caxm37750-750gb-esata-7200rpm-external-hard-drive-180-buycom/&usg=__GViekuSKYgLkdLG-9slOB31UnZU=&h=250&w=250&sz=8&hl=tr&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=NUAeirtVTKfdOM:&tbnh=111&tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dcavalry%2Bhd%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

NOT: Biryerde wd green power 1 tb benim hdd in eşini buldum.stoklarında gercekten varmı yarın soracağım.Bu GP serisi wd hdd ler gercekten hiç ısınmıyor denebilir. Ancak performansının black serilerinden az olduğu söyleniyor. Benim deneme için bilgisayarcı arkadaşatan aldığım hdd lerde wd marka blue serisi idi.1 saat sonra söktüm ateş gibi ısınmıştı. Gözüm bu bakımdan korktu. Tamda blacak serisi almaya karar vermiştim ama bildiğim kadarıyla black serileri daha cok ısınıyor. Yani sizce greenpower serisimi almalıyım ısınma olmasın diye. Bu seferde veri aktarım hzında düşüklük yaşarmıyım. Gerci depolama için green power öneriliyor ama black serilerininde performanslarından çok bahsediliyo.Bizde sonuçta dpolama için alıyoruz ama ordanda medya oynatıyoruz yani. Black serisi alarak ısınmayıda göze alırsam belirgin bir performans artışı olurmuki acaba green power serilerine göre.Gönlüm green power a kaymış durumda birazck

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 23 Mart 2010; 0:14:00 >

• Merhabalar.
    Tüm bu hız testlerine bir katkım olabilir diye evimdeki eski bir kasaya 4 adet 500 gb diski kullanarak bir sistem kurdum.

http://www.openfiler.com/ adresinden ücretsiz bir uygulama olan Openfiler nas, san yazılımını indirdim.
    Buradan sol köşedeki Download kısmından x86 ISO image dosyasını indirip imgburn tarzı bir programla cd ye kaydettim.

Kasaya 80 gb lık bir IDE disk ve 4 adet 500 Gb.lık disk taktım.
    Cd den boot ederek kurulumu IDE disk üzerine yaptım.

Zaten belli bir aşamaya kadar ekrandaki yönergeleri takip ederek kolayca gidebiliyorsunuz.
    Ben makinaya 192.168.5.7 ipsini verdim.

Kurulum tamamlandıktan sonra yönetimihttp://192.168.5.7:446 adresini kullanarak başka bir makinanın iexplorer penceresinden yaptım.

4 diski Raid 5 olarak kurdum ve toplamda 1,5 tb disk alanı oluştu.

Raid tabiki software olarak yapılıyor. Yani bir Raid kartı kullanmadım.

Openfiler programı normalde bedava bir uygulama.
    Ancak desteği paralı veriliyor.
    Bu bedava programın yapabildiklerini görünce çok şaşıracaksınız.
    Cihaz bu hali ile NAs, San , Snapshot vb.. bir çok ihtiyaca gayet başarı ile cevap veriyor.

Asıl bomba ise şimdi geliyor.

Makinayı 100 Mbit olarak switch 'e bağladım. Diğer makinam ise aynı switch'e gigabit olarak bağlıydı.
    Sonra biir mkv dosyasını gigabit makinadan Openfiler daki paylaşıma açılmış klasör altına kopyaladım.
    Sonuç aşağıda.

Şaka gibi değilimi?
    Saniyede 80 hatta 90 Megabyte hız ile kopyaladı dosyayı.
    Performans mükemmel.

Evinde eski makinası olan ve değerlendirmek isteyen arkadaşlarım bir medya sunucusu yapmak için kullanabilir belki diyerek paylaşmak istedim.
    Sağlıcaklı kalın.

Not:
    Ahmet hocam , Performansı görünce Qnap 809 Pro için ödediğim para birden gözümün önüne geldi.
    Ulen , Ulen dedim kendi kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 23 Mart 2010; 11:40:37 >

• Arkadaşlar merhaba..
    Öyle şeyler yazmışsınız ki , okuyunca "vay vay vaay" demekten kendimi alamadım ve açıkcası bu soruyu soracağıma da utanmadım değil yani...Çünkü uğraştığınız şeylerin yanında çok komik bir soru olacak sanırım.
    Bu konudaki bilgisizliğimden ötürü de şimdiden beni mazur görün.Sadece bu cihazlarda netten film indirimi ve medya oynatımı olduğunu biliyorum ama belki soracağım soruyla ilgili de özelliği vardır belki.
    olay şu.Bu cihazlara avi,mkv oynatmak için usb hardisk bağlıyoruz ya, bunu tv de gösterilen bir görüntüyü ve sesi (misal digitürk ün sesini ve görüntüsünü) kaydetmek için de kullanabiliyormusunuz acaba?Oluyorsa hangi formatta kaydediyor ve her nmt bunu yapabiliyormu? yoksa sadece bazıları mı yapıyor?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Evet sonuç şaşırtıcı ama media depo olarak pc kullanmak başka ns kutu kullanmak başka. Bir pc in 24 saat açık kalmasıyla nas kutunun 24 saat açık kalması arasında bana göre büyük fark var. Pc açık kalması rahatsız edici ve zahmetli benim için.Ancak sayın rool makinaların biri 10/100/1000 diğeri 10/100 bağlantı olduğuna eminmisin. Teorik olarak bu hıza 10/100 bağlantıda ulaşmak mümkün değil. Bu hız tipik gigabit ethernet bağlantı hızı gibi görünüyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

Arkadaşlar merhaba..
    Öyle şeyler yazmışsınız ki , okuyunca "vay vay vaay" demekten kendimi alamadım ve açıkcası bu soruyu soracağıma da utanmadım değil yani...Çünkü uğraştığınız şeylerin yanında çok komik bir soru olacak sanırım.
    Bu konudaki bilgisizliğimden ötürü de şimdiden beni mazur görün.Sadece bu cihazlarda netten film indirimi ve medya oynatımı olduğunu biliyorum ama belki soracağım soruyla ilgili de özelliği vardır belki.
    olay şu.Bu cihazlara avi,mkv oynatmak için usb hardisk bağlıyoruz ya, bunu tv de gösterilen bir görüntüyü ve sesi (misal digitürk ün sesini ve görüntüsünü) kaydetmek için de kullanabiliyormusunuz acaba?Oluyorsa hangi formatta kaydediyor ve her nmt bunu yapabiliyormu? yoksa sadece bazıları mı yapıyor?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu dediğin şey mümkün değil arkadaşım. Bunlar birer media oynatıcı kaydedici değil

• ok.çok teşekkürler cevabın için.
  • Eminim girayhan1 .
    Openfiler makina 100 mbit ve laptop gigabit portuna bağlı idi.

Aslına bakarsan bende bu yüzden Windows Home Server kurulu makinamı satarak Qnap 809 aldım.
    Yani bence de bir pc ile qnap yada benzer network disk kutuları arasında hem enerji hem ses hem de fiziksel olarak çok fark var.
    Ayrıca windows kurulu bu makinalarında dertleri bitmek bilmiyor.

Ama Openfiler ile fikrim biraz değişir gibi oldu.
    Daha küçük bir kasa , disk sayısına bağlı enerjii ihitiyacını karşılayacak kadar bir power suply ve pasif soğutuculardan oluşan düşük bir konfigürasyonla baya işe yarar bir sistem ortaya koyabilirsin.

Gigabit bağlantıdan sonra tekrar hızı test eder ve paylaşırım.
  • Ağ paylaşımı ile ilgili sorunumu çözdüm sonunda. C-200'den b.sayardaki paylaşım klasörünü göremiyordum bildiğiniz gibi. TF'de Ahmet bey'in söylediği gibi paylaşım klasörünü paylaşıma kapattım. Router dahil tüm cihazları tamamen kapattım, C-200'ü de arkadan kapattım. Klasörü paylaşıma açtım, ve tüm cihazları yeniden açtım, ilginç bir şekilde hiçbir yere hiçbir şey yazmadan tanıdı ve gördü. Benim tahminim, router bende hiç kapanmıyor 7/24 açık. Son firmware'den sonra da hiç kapatmadım, sorun sanırım bundan dolayı idi ve halloldu.

Bu şekilde olmasaydı Giray bey'in verdiği bilgiler ışığında yapmayı deneyecektim. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için Giray bey.
    Bu konuda da desteğini esirgemeyen Ahmet Bey'e de tekrar teşekkür ederim.
  • @rccol,

1)

quote:

"Kurulum tamamlandıktan sonra yönetimihttp://192.168.5.7:446 adresini kullanarak başka bir makinanın iexplorer penceresinden yaptım. "

demişsin, buradan evde 2 ayrı PC olduğunu anlıyorum doğru mu? Eğer öyleyse, evinde 1 PC'si ve 1 Popcorn'u alan adama yaramayacak mı yani bu yazılım?

2 Dosya transferi resminde görünen "raid.ortak.BM" sonuçta PC'ye bağlı birden fazla folder'ı ortak bir foldermış gibi gösteren bir folder değil mi? Eğer öyle ise sen aslında gene PC'de olan bir dosyayı ortak bir folder'a taşımış olmuyor musun? Bunda biz Popcorn'cuların ne avantajı olacak ki?

• Başlıkla alakalı değil ama genel donanım ve b.sayar bilginizden dolayı sanırım bilginizi esirgemezsiniz:
    1 TB'lık HDD'de bulunan filmlerimi eşimin isteği üzerine tekrar düzenlemek istedim, buna göre izlediklerimi yeni bir klasöre taşıyacaktım, taşıdım da. Fakat anlamadığım bir hata oldu, filmlerin klasörü mevcut olmasına rağmen içleri silinmiş, klasörleri de silinmiyor, değiştirilmiyor. Arşiv olarak saklamak istediklerim silindiği gibi boş klasörleri de kaldı, klasör ve dosya kalabalığı yapıyor gereksiz yere.
    Bu harici HDD'yi daha önceki tarihe döndürebilmek mümkün müdür acaba şu aşamada, veya en kötü ihtimal gereksiz klasörleri nasıl sileceğim içinden? Bu kadar veriyi bir yere alıp HDD'yi formatlamak, elimde bu kapasitede başka HDD olmadığı için mümkün değil.
    Teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.