Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım sırayla cevap vermeye çalışayım.
    1. biz bu konuya C-200 gibi medya oynatıcılarda izleyeceğimiz filmleri depolayacak bir ortam arayışı ile geldik. Kimi benim gibi qnap ürünü aldı , kimi zyxel nas kutusu aldı, kimi C-200 içindeki diskte filmlerini arşivledi. Kimide Ben evimdeki pc de filmlerimi tutarım, paylaşıma açar C-200 (yada benzeri network player) cihazı ile izlerim yoluna gitti.
    Benim gibi evinde birden fazla oynatıcı cihaz olan kullanıcı sayısı oldukça fazla. Bende hem A-110 hem de C-200 var.
    Dolayısıyla belli bir aşamadan sonra durum ağa bağlı depolama birimlerine kayıyor.
    Bütün arşivi bu çok diskli depolama ürünlerine atıp networkteki tüm cihazlardan arşivinize ulaşma imkanını yakalayabiliyorsunuz.
    İlave olarak güvenlikte var tabi. Raid kurarak disklerden birinde bir hata olsa dahi veri kaybı yaşamadan hayatınızı devam ettirebilirsiniz.
    Perofrmansda başka bir unsur. Ben qnap 809 ile aynı anda bir odada ufaklık A-110 da çizgi film izlerken bende diğer odada C-200 de film izleyebiliyorum.

Ancak herşeyin olduğu gibi bu hizmetinde bir karşılığı var. Qnap 809 veya benzeri network depolama ürünlerinin bedeli disksiz 2000$ civarında.
    Elbette daha uygun fiyatlarda disk kutuları vardır. Ama genel olarak bu tarz ürünlerin fiyatları malesef uçuk.

Benim OPENFILER programını tanıtmamdaki amaç elinde eski ve kenarda kalmış bir pc si bulunan ve yine eskiden alınmış ama şu an kullanılmayan 80, 160 yada 200 gb lık diskleri veya sıfır alınacak 2 tb diskleri kullanarak 2000 $ yerine belki 300$ 'a belkide daha ucuza aynı işi yapan bir ağ depolama sunucusu yapabilmeyi sağlamaktı.

Yani 1. sorunuza gelirsek : Evet bu makina kurulduktan sonra kenarda kalacak ve sadece networkten erişilerek configüre edilecek bir nevi dosya sunucusu olarak çalışacak bir makina olacak. Başka bir iş için bu makinayı kullanamazsınız.
    Xp, vista yada Windows 7 üzerinde kurulan bir program değil bu.

2. soruna gelirsek : "raid.ortak.BM" benim Openfiler makinamda açtığım bir paylaşım klasörü. Ben bu klasöre dışarıdan edindiğim filmleri , dosyaları , resimleri kopyalayacağımki network teki tüm cihazlarım bu dosyalara erişebilsin.

1. Yani filmlerini bu klasöre kopyalayacaksın.
    2. C-200 e bu paylaşımı network paylaşımı olarak tanıtacaksın.
    3. sonrada c-200 de filmleri keyifle izleyeceksin.

Bu durumda filmleri Openfiler sunucuna kopyalamada hız çok önemli. Benim testimde laptop'daki bir filmi Openfiler makinaya kopyalamada ortalama 80Mbyte/saniye performansa ulaştı.(Openfiler yazma performansı)

Ayrıca filmleri C-200 Openfiler makinasından okuyarak oynatacak. Asıl bizi ilgilendiren performans tarafıda bu.
    Çünkü hepimizin konuştuğu performanslı , kesintisiz , takılmadan video izlyebilmek için network altyapımızın hızlı olması kadar bu film dosyasını sunan makinanında performansı önemli bir konu.(Openfiler Okuma performansı)

Sadede gelecek olursak :
    1. Medya dosyalarını benim gibi çok diskli bir ağ sunucusunda depolamak ve hizmeti buradan vermek isteyenler için
    2. Ayrıca elinde düşük konfigürasyonlu atıl pcleri olanlar için (Openfiler 160 mb yer kaplayan bir linux ürünü)
    3. Yada 200-300$ a kasa toplar bu kasaya ben bunu kurarım diyenler için.
    4. Okuma -yazma performansı yüksek olsun diyenler için
    OPENFILER uygulaması biçilmiş kaftan.

Ayrıntılı bilgi isteyene bilgi verebilirim.

Bu arada aşağıda Openfiler makinadan laptop makinama geri kopyalama işlemi yapılması esnasındaki performansı görebilirsiniz.
     POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@rccol,

1)

quote:

"Kurulum tamamlandıktan sonra yönetimihttp://192.168.5.7:446 adresini kullanarak başka bir makinanın iexplorer penceresinden yaptım. "

demişsin, buradan evde 2 ayrı PC olduğunu anlıyorum doğru mu? Eğer öyleyse, evinde 1 PC'si ve 1 Popcorn'u alan adama yaramayacak mı yani bu yazılım?

2 Dosya transferi resminde görünen "raid.ortak.BM" sonuçta PC'ye bağlı birden fazla folder'ı ortak bir foldermış gibi gösteren bir folder değil mi? Eğer öyle ise sen aslında gene PC'de olan bir dosyayı ortak bir folder'a taşımış olmuyor musun? Bunda biz Popcorn'cuların ne avantajı olacak ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 23 Mart 2010; 16:25:49 >

• Detaylı anlatım için teşekkürler, yaşasın o zaman tek medya oynatıcı (C-200) ve tek PC diyorum
  • Ben seni yarın öbürgün arşivin büyüyüp 1,5 tb yada 2 tb disklere sığmadığı zaman görürüm
  • Nas sever'a 1 er tb iki wd green power hdd takınca aktarım hızında 1 mb/sn gerileme oldu. 12mb/sn den 11 mb/sn e düştü. Gerçi green power hdd takınca bu düşüşü bekliyordum .Çünkü saatlerce çalışmasına rağmen hiç ama hiç ısınma yapmayan green poweri azda olsa performans kaybını göze alarak tercih ettim.
  • Harika gerçekten hemen film arşivi yapacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FedericoAlvarez -- 24 Mart 2010; 20:51:58 >
  • Bugün (2.el) logitech harmony 785 uzaktan kumanda aldım.
    Forumda ahmet beyin 785 üzerine c200 ayarları mevcut. Bu ayarları logitech harmony kütüphanesine yüklediğini belirtmekte.
    Yeni kullanmaya başlayacağım ve acemisi olduğum harmony 785 kumandaya Logitech harmony sitesinden bu yüklemeyi nasıl yapabilirim?
    Bilgilendiren olursa memnun olurum.
    Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazruzgar

Bugün (2.el) logitech harmony 785 uzaktan kumanda aldım.
    Forumda ahmet beyin 785 üzerine c200 ayarları mevcut. Bu ayarları logitech harmony kütüphanesine yüklediğini belirtmekte.
    Yeni kullanmaya başlayacağım ve acemisi olduğum harmony 785 kumandaya Logitech harmony sitesinden bu yüklemeyi nasıl yapabilirim?
    Bilgilendiren olursa memnun olurum.
    Saygılarımla.

785 ile C-200 ü kullanabilmeniz için!
    C-200 e "IR" kumanda kiti almalısınız.
    +
    Varsa harmony software ini yüklediğinizde Logitech serverlarından oto yuklenir.
  • Arkadaşlar

rccol arkadaşımıza özenip NAS server upgrade yaptım.

QNAP TS-809 Pro - Network Multimedya Server(NAS) / ALINDI*

+

>> ***Upgrade Nedeni ile SATILIK***ZyXEL NSA 220plus NAS-Server <<
    Fat.T:21 Şubat 2010 >> vatancomputer linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Mart 2010; 22:33:17 >

• Hayırlı olsun Ahmet bey eski zyxel cihazınızda server değilmiydi zaten.Neden değişiklik ihtiyacı hissettiniz acaba. Keşke 2 gün önce satılğa cıkarsaydınız şu zyxeli üzüldüm şimdi gittik yana yana aradık icybox bulduk ama bu zyxel daha iyimiş galiba ama değişiklik nedeninizi çok merak ettim doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 24 Mart 2010; 21:19:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Hayırlı olsun Ahmet bey eski zyxel cihazınızda server değilmiydi zaten.Neden değişiklik ihtiyacı hissettiniz acaba. Keşke 2 gün önce satılğa cıkarsaydınız şu zyxeli üzüldüm şimdi gittik yana yana aradık icybox bulduk ama bu zyxel daha iyimiş galiba ama değişiklik nedeninizi çok merak ettim doğrusu

Tsk.
    girayhan1;

Aslında rccol arkadaşımıza satıyormusun dediğimde upgrade sinyalleri vermiştim.
    +
    Upgrade yapmamın 2 sebebi var.

1- mevcut elimde bulunan 2TB lik HDD lerin tamamnı NAS servere monte edebilmek(5 ad. 2TB WD Green)
    ZyXEL 2*2TB / QNAP 8*2TB sebep ortada aslında :)

2- Şehirdışındayken netten açıp download komutu verebilmek(Uzaktan on/off)
    Örnek antalyada iken adanada ki NAS server'a, internet üzerinden cihazı on yapıp download komutu verdiğini düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Mart 2010; 22:23:12 >

• Ahmet fiyat olarak ne düşünüyorsunuz acaba?Pm den fiyatı yazabilirmisiniz?
    arkadaşlar wn150 hala elimde almak isteyen varsa aldığım fiyattan hatta altından vereceğim...
  • Hayırlı olsun abi tekrardan. Demekki hatırı sayılır bir arşiv var. Ama ben bu zyxeli neden 2 gün önce satışa çıkarmadın diye hayıflanıyorum şimdi. Sorması abes olmzsa fiyatı nedir abi zyxel in bakarısın bu icybox ı tez elden değerlendiririm. Bir akadaşta merak sardıda bakarısın icyboxı veririm ona
  • Bugün 33. günü.
    vatancomputerden aldım. yukarıda linki var!

Sizce kaça satmalıyım?
    giray ve adoni :)

Ben şu fiyat diyemiyorum!

Ekleme;

NAS servere atılan BDMV klasörünü C-200 kendi içerisindeki klasörmüş gibi sanki orjinal Blu-Ray disk oynatıyormuşcasına oynatıyor.
    eozen81 duyurulur!
    PC gibi m2ts dosyası oynatmıyor.
    Transformers trafımdan test edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Mart 2010; 22:41:22 >
  • Abi nasıl fiyat versem bilmiyorum ama vatan satış fiyatından %25 düşük olursa çokmu ucuz olur 350 gibi.
    Belkide daha fazla edermi yada daha az bilemiyorum. ama çok yeni ürün alan çok şanslı. Burdan topicden bir arkadaş alır gibime geliyo nas gazlarımıza dayanamazlar sanırsam. Adoni sen düşünordun böyle bir şey bence bütçene uyarsa al derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 24 Mart 2010; 23:03:26 >
  • Ben 492 ye almıştım.
    400 civarı düşünüyordum. Tekliflere açığım
    +
    Full Paket içeriği orjinal kutu.
    Kargo bedeli tarafımdan ödenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 26 Mart 2010; 15:40:47 >
  • Öncelikle herkese hayırlı olsun NAS Serverlar. Benim de kafam karışmadı değil şimdi. Ama şöyle bir soru var kafamda; Diyelim ki QNAP 6 lı olan server aldım. Baştan 2 disk aldım içini doldurdum, daha sonra 1 disk daha alıp ekleme şansım var mı, bu durumda daha önceki verilerimin zarar görmesi muhtemel midir? Kısaca 6 diski de ilk baştan takmam gerekir mi, yoksa bunu raid konfigürasyonuna göre mi düzenliyoruz?
  • Önceden aldığın iki diski raid ile birleştirmişssen sonraki taktığın hdd yi raid yapı iki diske ekleme yapacağın zaman komple diğer disklerede format atıyor. Benim bildiğim böyle
    quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Öncelikle herkese hayırlı olsun NAS Serverlar. Benim de kafam karışmadı değil şimdi. Ama şöyle bir soru var kafamda; Diyelim ki QNAP 6 lı olan server aldım. Baştan 2 disk aldım içini doldurdum, daha sonra 1 disk daha alıp ekleme şansım var mı, bu durumda daha önceki verilerimin zarar görmesi muhtemel midir? Kısaca 6 diski de ilk baştan takmam gerekir mi, yoksa bunu raid konfigürasyonuna göre mi düzenliyoruz?
  • pharmacist

QNAP 6 lı nas aldın
    RAİD 0/1 yapacaksan sonradan HDD eklemen(mevcut veriler silinmeden) olası değil. Baişalngıçta en az 2 HDD gerekli.
    Ama
    RAİD 5/6 yaparsan ekleyebilirsin. Başlangıcçta en az 3 HDD gereklidir.
    Önceki verilere karışmaz.
    +
    RAID yapmayacaksan istediğin kadar ekleyip çıkarabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 24 Mart 2010; 23:47:10 >
  • Cevaplar için teşekkürler.

Uygun olan hangisidir sizce, Raid mi, tek tek takmak mı, siz nasıl yaptınız, 5 diskim var diyorsunuz?
  • Raid0 yapmanın çok bariz avantajları olduğu gercek.Performans hız ve olarak. Ancak raid 0 da bir disk bozulursa diğerindeki verilerde mefta oluyo. Çünkü raid0 da bir veri yarı yarıya her iki diske birden yazılıyo. Ama raid1 tam tersi yazdırdığınız bir dosya iki diske ayrı ayrı birbirinin kopyası olarak kaydediliyor. O zaman disklerden biri bozulsada diğer disk tüm verilerin yedeğini almış oluyo zaten.Benim tercihim raid0 dan yana
    quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Cevaplar için teşekkürler.

Uygun olan hangisidir sizce, Raid mi, tek tek takmak mı, siz nasıl yaptınız, 5 diskim var diyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.