Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.5 lik diskleri önermedi derken benim gibi hem blu-ray okuyucu hemde HDD takmayı düşünenler için söyledi ve bana orda göstererek anlattı. BD-ROM takıpta içine birde 3.5lik HDD takmaya çalışırsan gördüğün gibi cihazın içinde yer yok o yüzden 2.5lik HDD alman gerek dedi ve bende forumda bir video izledim bir arkadaş içine hem 3.5lik HDD hemde BD-ROM takıyordu dedim. O videoyu bende gördüm, hiç sağlıklı değil dedi, cihaza değipte bir kontak yaparsa cihaz yanar dedi ama illa 3.5lik HDD takıcam diyorsan BD-ROM dan vazgeçip ön paneldeki bölümden tak, eğer ikisinide takıcam diyosan 2.5lik bir HDD alman lazım dedi. Bende aldım zaten. EXT2fsd programı ile de HDD yi pc nin görebilmesi için geren ayarları yaptım. artık sorun kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Tebrikederim sizi.
    Nasıl takıldığını bilmeden iyi takmışsınız BD-Rom sürücüyü(önceki mesajlarınızdaki foto)

Bilgilendirmeyi yanlış yapmıyalım lütfen!

Bunu bilmeden değil ilk önce forumlarda yazanları okuyarak yaptım. önemli olan ikisini aynı anda takabilmekti. BD-ROM u taktıktan sonra baktımki 3.5 lik HDD için yer yok ve o videoda gösterildiği gibi yanyana montaj yapacak parçada cihazın içinden çıkmadığına göre en iyisinin Sancak bilgisayara gidip orda öğrenmek olduğunu düşündüm. Necati bey en azından göstererek anlattı. Telefonda sormuş olsam bu kadar detaylı öğrenemezdim.

•  POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

ASUS marka BD-ROM u taktıktan sonraki C-200 ün son hali. içine 500GB 2.5 HDD takıp NMT uglulamalarını kurdum ve filmleri VIDEO klasörünün içine kopyaladım. Daha önce C-200 için aldığım 1TB lık 3.5 HDD'ı da A-100 daki 160GB lık HDD ile değiştirdim. Aşağıdaki resimde hepsini üstüste koydum. En altttan C-200 onun üstünde A-110, en üste de WD TV Live media player ve yanındaki ARCHOS 5 DVR Station ama monitörün önünde hepsi olmadı böyle.
    Sanırım C-200 dışındakiler için başka yer ayarlamam gerekecek.

• tufan74 arkadaşım mesajlarını daha önceki yazdığın mesajların içine düzeltme yaparak yazarsan toipc sayfaalrı gerksiz yere artmaz.Sonra girip bilgilenmek isteyen arkadaşlar mesajların içinde boğulup kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

tufan74 arkadaşım mesajlarını daha önceki yazdığın mesajların içine düzeltme yaparak yazarsan toipc sayfaalrı gerksiz yere artmaz.Sonra girip bilgilenmek isteyen arkadaşlar mesajların içinde boğulup kalıyor

Tamam dikkat ederim bundan sonra
  • Cihazla ilgili bütün sorunları çözdüm şimdi sıra YAMJ olayına geldi. Arkadaşlar belki bilirler YAMJ kurulumu A-110 daki gibimi oluyor yoksa daha farklı bir şekildemi kuruluyor?
  • Farkı yok, aynı.
  • c200 ale a110 üst üste ne komik durmuşlar.Sanki bir elektronik mağazada satışa sunulan tezgah gibi. Bu arada a110 ile hala vedalaşmamışsın.Yok arızalı çıktıda yok yenisi geldide yok iade aldımda vs vs .Valla çözemedim tufan ama neyse...:).
    bu arada sanırım cihazla içimzde en haşır neşir oaln sensin.Nasıl zaman buluyorsun çok iyi valla.Daha ben aldığımdan beri 1 defa cıp kapadım baktım çalışıyormu birde denemek için 5-10 dk bir film çalıştırdım. Ama en güzeli bu cihazın tüm özelliklerini kulanmak tabiki en iyisi
    quote:

Orijinalden alıntı: Tufan74

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

ASUS marka BD-ROM u taktıktan sonraki C-200 ün son hali. içine 500GB 2.5 HDD takıp NMT uglulamalarını kurdum ve filmleri VIDEO klasörünün içine kopyaladım. Daha önce C-200 için aldığım 1TB lık 3.5 HDD'ı da A-100 daki 160GB lık HDD ile değiştirdim. Aşağıdaki resimde hepsini üstüste koydum. En altttan C-200 onun üstünde A-110, en üste de WD TV Live media player ve yanındaki ARCHOS 5 DVR Station ama monitörün önünde hepsi olmadı böyle.
    Sanırım C-200 dışındakiler için başka yer ayarlamam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 5 Mart 2010; 9:44:09 >

• A-110un aşırı derecede ısınma problemi var. Yeni değişende de farkeden bişey olmadı. O yüzden 2 cihazı üstüste koyamıyorum. yerlerini değiştirdim ve yenisiyle değiştirdikleri içinde satmaktan vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan74 -- 5 Mart 2010; 11:35:49 >
  • Tek bir sorum var...
    PCH 110 A da dahili hdd takmadım. cunku ext3 formatında olacak diye. C-200 de dahili hdd ntfs formatında olabiliyor mu? (NTFS ye kayıt var gibi birsey gordum) Aslında daha da onemlisi bendeki e-sata cıkıslı usb harddiskimi c-200 e dahili yuvadan biryolunu bulup e-sata cıkısı vererek baglayabilir miyim? iste o zaman tadından yenmez...
    Cevaba gore bendeki A-110 u verecem, C-200 alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarier

Tek bir sorum var...
    PCH 110 A da dahili hdd takmadım. cunku ext3 formatında olacak diye. C-200 de dahili hdd ntfs formatında olabiliyor mu? (NTFS ye kayıt var gibi birsey gordum) Aslında daha da onemlisi bendeki e-sata cıkıslı usb harddiskimi c-200 e dahili yuvadan biryolunu bulup e-sata cıkısı vererek baglayabilir miyim? iste o zaman tadından yenmez...

HDD'î Cihaza taktıktan sonra EXT3 olarak formatlamazsanız NMT uygulamalarını kullanamazsınız. EXT3 olarak formatladığınızı düşünürsek HDD yi tekrar pc ye takıp içine film atmayı denediğinizde pc EXT3 formatlı diski görmeyecektir. bunun için pc içine ufak bir yazılım olan Ext2fsd programını kurmanız gerekli. ancak bu yöntemle EXT3 formatlı Diski pc ye okutabilirsiniz ve bilgisayarınızdaki filmleri EXT3 formatlı diske atabilirsiniz. Eğer NTFS bir disk takarsanız NMT uygulamaları olmadan filmleri direkt seçerek izleyebilirsiniz. yani YAMJ uygulamasını ve torrent gibi download programlarını disk içince çalıştıramazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarier

Tek bir sorum var...

C-200 e dahili HDD yi ext3/NTFS formatlı olarak bağlayabilirsiniz.
    +
    Dikkat etmeniz gereken NMT uygulamalarını NTFS formatlı HDD ye kuramazsınız!
    NMT uygulamaları dışında bütün özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
    +
    Monte şeklinize gelince;
    Sorunsuz şekilde bağlantı yapabilirseniz (Kablo, çevirici vs hatasız) yine NMT uygulamalarını yuklemeden kullanabilirsiniz.
    +
    Benim önerim;

C-200 alacaksanız elinizdeki hdd yide kullanmak istiyorsanız!
    ekonomık yoldan küçük kapasiteli 5400rpm bir 2,5 hdd alıp alta monte etmeniz.
    Böylelikle her türlü NMT yazılımını da kurailirsiniz elinizdeki harici hdd yi de usb üzerinden bile oynatabilirsiniz.

• quote:

Aslında daha da onemlisi bendeki e-sata cıkıslı usb harddiskimi c-200 e dahili yuvadan biryolunu bulup e-sata cıkısı vererek baglayabilir miyim? iste o zaman tadından yenmez...

Söylediğiniz şeyi aynen denedim, ama olmadı. Diski tanıdı, okudu, filmleri, müzikleri falan da oynatıyor ama sürekli takılıyor, disk durup çalışarak ilerliyor. Neden böyle olduğunu bende merak ettim, geçmiş sayfalarda da sormuş olabilirim, Ahmet bey çevirici kablodan veri aktarımında olabileceğini söylemişti, daha da uğraşmadım.
  • Cevaplar icin tesekkur ederim. Tahmin ettigim gibi. Bende öyle dusunmustum. Suan tek istegim 1 tb lik usb harddisk im full hd film dolu. Eskisi gibi kolay acılıp hızlanamıyor pch 110 um kasılıyor. e-sate kablosu ile birseyler yapabilir miyim diye dusundum ama sanırım olmyormus. bu durumda dahili hdd takmaktan baska secenegim kalmıyor.
  • Arkadaşlar c200 ile ilgili ilk sorunumu yaşıyorum.Ancak sorunun genel bir sorunmu olduğu yada benim cihaza özelmi olduğunu sizlerden öğrenmek istiyorum. problemim genel olarak kumandanın algılama problemi. Kumanda odanın her noktasından algılamıyor. Belli bir açıyla cihaza doğru tutunca ancak algılıyor. RF olduğu için anteni vs taktım ama anteni cıkarsamda taksamda algılama mesafesi bir türlü değimiyor. Hatta cihaz ilk geldiğinde hiç algılamıyordu. Sadece cihazın yanından 1 m mesafeden alıyordu . sonra sancakla yaptığım göüşmede içini açmamı ve anten girişine takılan kablonun içten cıkmış olacnileceğini söylediler. Cihazı açtığımda gercektende kablo cıkmıştı.kablo ucunu hafifce soyarak iyice yerine ittridim.sonra algılama esafesi bariz oranda arttı .1m den 3 -4 m ye kadar cıktı ancak bu seferde 3-4 metrden ancak belli bir acıyla kuandayı tutuğumda kumanda algılama yapıyordu. Kablonun iyice temas ettiğinden eminim cunku tamemen cıkarınca 1 metrden sonra bile algılamıyor.takınca zaten 3-4 metreden alıglamaya başlaması kabloyu iyi taktığımın göstergesi.Ancak bu seferde oturduğum yerden kumandayı belli acıyla tutmak gerkiyor.cihazın antenni cıkarıp da denedim takıpta denedim.antenin bence hiç görevi yok. Bu arad benim cihaz tv sehpasının 1. katında orasıda yaklaışk 10 cm yukselliğinde biyer. Yani acaba yeri cok dar ondanmıdır diyorum. Oysaki bu RF kumandanın ben cok guclu olacağını hangi acıyla tutarsam tutayım kumandanın algılayacağını sanıyordum Yoksa bu RF kumandaların alım gücü IR kumandalardan dahamı az.( A110 da cok iyiydi mesela). Anten bende dik konumda değilde yatay konumda duruyor cunku yukseklik 10 cm olunca dik konuma gelmiyo bende yatay konumda tutturdum anteni ama dediğim gibi antenin aslında bence hiç görevi yok.Cunku anteni cıkardığımada antenini takılı olduğu mesafe kadar ancak algılıyor kuamnda.
    Acaba sorun sadece benim cihaza özelmi. c200 cü arkadaşlar bu durumu test ederk beni bilgilendirirlerse seviniri.C200 ün kumadnası gercekten cok güçlümü yoksa haketten zayıfmı. aslında aşagıdakilinkte bu sorundan biraz bahsedilmiş am aben yinede bundan emin olmak istiyorum
    http://www.teknoblog.com/urunler/popcorn-hour-c200-inceleme-altinda.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 6 Mart 2010; 21:24:57 >

• Giray bey bende çok iyi algılaması. Hatta 20-30 derece açıyla, nerdeyse paralele yakın tuttuğumda bile rahatlıkla algılıyor. Bence önce kaliteli pillerle kumanda pilini değiştirip deneyin olmazsa C-200'ü bulunduğu yerden çıkarıp rahat bir yerde deneyin.
  • Merhaba bir kaç gündür araştırma yapıyorum. BUgün okuabildiğim kadar ilk sayfalardan ve son sayfalardan okudum. Bilgisi olan arkadaşlara sorularım olacak. Cevaplarlarsa sevinirim.

Modeme ethernet kablosuyla bağladığım c200e wireless olarak bilgisayarımdaki filmleri atabilir miyim?

Ftp sunucusu olarak kullanabiliyormuyuz?

Ürün türkiyede çok pahalı, yurtdışından sipariş etmek mantıklı olmaz mı? Burada okuduğum kadarıyla bir arkadaş sipariş etmiş sorun yaşamamış.

QNAP NMP-1000 daha ucuz ve daha güvenilir bir marka. Neden popcorn almalıyım?

"EGreat EG-M34A Networked Media Tank" ile arasında blueray takılması dışında bir fark var mı?
  • Serkan kardeim cihazı açık bir yere alıp iyi konumlandırıdığım zaman kumanda algılaması iyi oldu. Kumandanın iyi algılaması için açık bir yerde ve anten dik konumlanması gerekiyormuş. Neden popcron c200 almalıyım diyen ryujin4 arkadaş. Sorularının cevaplarını vermek buraya bir kaç sayfa yazı yazmak demek. Ama forumda bu konular defalarca soruldu ve cevaplandı. Tüm cihazların avantajları ve dezavantajları forumda mevcut. Biraz sabırla karıştırısanız sanırım aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 6 Mart 2010; 23:56:18 >
  • girayhan1

RF kumandanın cihazı görmesine bile gerek yok.
    1.sayfada ve aralarda birçok yerde benim TV sehpasının ve c-200 ün yeri görülmekte c-200 ün olduğu yerin yuksekliği 12cm
    ce koltuğun arkasından 6m mesafeden alıyor.
    hatta mp3 dinlerken mutfakta kahvaltı yaparken bile(arada 3 duvar var) sorunsuz algılıyordu.
    Harmony için IR kumandaya geçtim.

Ryujin4

Topiğin 1.mesajında NMT karşılaştırmaları var. Tıklarsanız karşılaştırma resmi büyür.
    Eminim birşey ifade eder.
    Chip i bile eski qnap modelinin.

LED TVler çıktıktan sonra LCD tv almak gibi birşey olur sizinki :)
  • O kadarmı kuvvetli yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 7 Mart 2010; 8:38:03 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.