Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyazruzgar

IR kiti almak yerine herhangi bir IR kitine ait alıcıyı kullanmak mümkün mü?
    Benim elimde bulunan avermedia tvcard'a ait alıcıyı c200'e takarsam. Burdan Logitech harmony kumandayı çalıştırabilirmiyim? Eğe bu mümkünse IR kit siparişi vermektense Logitech Harmony kumanda almak daha uygun geliyor bana.

IR kumanda almak isteyen, alanlar!

Harmony ile C-200 ü bütün diğer cihazlarla beraber tek kumanda ile kullanmabilmek için alıyorlar.

Anayacağınız IR kumanda alanlarda zaten Harmony gibi evrensel kumanda mevcut. yoksa neden IR alsınlar.
    RF çok daha kullanışlı

quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Herhangi bir IR alıcısının c200 de kesin olmamakla beraber ben çalışabileceini sanıyorum. Hatta bende böyle bir deneme yapmak istemiştim ama IR bulamadım. Bulsaydım A110 un kumandasının çalışıp çalışmadığını test edecektim

Herhangi bir IR kiti çalışmaz.

* Bende eskiden kalma "Datron" TV kartının IR kumandası çalışmadı
    +
    * Eskiden kalma JVC müzik seti IR kumandası çalışmadı.

++
    Çalışsaydı ben neden alacaktım :)

• Dune HD Prime BD 3.0 için ayrı bir başlık olmadığı için sizlerin fikrinizi almak için buradan sorsam; C-200 ve Dune HD Prime BD 3.0 hangisi alınmalı?,birçok yazı,değerlendirme okudum,ama hangisi üstün pek karar veremedim,evet düşüncelerinizi nedir?
  • Arkadaşlar dün gece tam 4 saat uğraştım iki adet popcronu ağdan birbirine gösteremedim. Bir tane A110 var ve içinde !tb film uüklü hdd var. Amacım bu hdd yi C200 e göstermek ve ağdan C200 ile film izlemek. Ancak ne yaptıysam bu iki cihazı birbirine gösteremeim.İki cihazıda aynı modeme kablo ile bağlıyorum. Hatta her iki cihazda bilgisayarın paylaştırdığım kısmını görüyor ve ordaki demo videoları oynatıyor. Ancak hiç bir şekilde A110 ile C200 ü birbirine gösteremedim. C200 ün ip/host name kısmına A110 un aldığı İP numarasını yaıyorum smb://PCH-A110/HARD_DISK_A1 yapıp kaydediyorum yine görmüyor. Amacım c200 ün A110 un hdd ini görmesi. A110 un da cihaz ismi PCH-A110 olarak biliyorum.Çünkü pcde bu şekilde görüyo zaten. A110 daki hdd in ismide HARD_DIS_A1 Bu arada her iki popcorn cihazda pc yi görüp ordaki dosyaları oynatabiliyor ama pc den her iki popcornun içinede girilemiyor. Yani mesela A110 pc deki dosyaları oynatıyor ama pc den a110 un hdd ine ulaşamıyorum. Acaba bunun bir yöntemimi olmalı acaba. Arkadaşlar bana bu onuda bilgisi olan yardımcı olursa cok minnettar olacağım. Bu arada her iki cihazdada NMT uygulamalı yükklü değil. Sadece A110 da hdd var oda ntfs ile formatlanıp filmler yüklenip A110 a monteedilmiş. zaten ben download uygulamasını kullanmıyorum yeterince film var elimde.Amacım tekrar ediyorum içinde hdd bulunmayan c200 den A110 un hdd ine bağlanıp film dosyalrını izlemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 11 Mart 2010; 10:18:06 >

• Konu ile ilgili sancak ile görüştüm bana verdikleri cevap aynen böyle.
    Bu şartlar altında her iki popcornn da birbirini görmez. En azından A110 da NMT uygulamalarının yüklü olması gerekiyor dedi. Hal böyle olunca ancak A110 un hdd i paylaşıma açılmış oalcaktır diyor. Ancak şimdi ben A110 daki 1tb film bulunan hdd yi ext3 ile formalarsam herşey gidecek.dolaysıyla tüm hayallerim suya düştü.A110 un 3.5 hdd inide c200 e koyamıyoruz dvd rom taktığımdan ,dolaysıyla çözümsüz kaldım ne yapacağımı bilmiyorum
  • Bu kadar uğraşıyorum ama acaba ağdan 1080p filmleri oynatmada bir sorun oluyormu.donma takılam vs gibi
  • Ben qnap 809 pro ve gigabit switch üzerinden C-200 e network üzerinden en baba filmleri dahi takılma olmadan seyrediyorum.
    Bluray imaj vb hiç farketmiyor.
    Sıkıntı yok.
  • Evet sonunda kendimce bir çözüm buldum. A110 un içindeki 1tb film yuklu hdd yi cıkarıp harici hdd yağtım Bu hdd yide airties 5450 modemin usb portuna bağladım. Dolaysıyla bu modemden ağa bağlanan her bir cihazın bu hdd yi görmesini sağladım. C200 ve A110 her ikiside airties modeme takılı hdd yi gördü. C200 ile deneme yaptım 1920*1080 tüm filmlerde hi. bir takılm aolmadı.çok seri oynatıyordu sanki hdd içindeymiş gibi.Modeme 13 metre mesafe kabloyla bağlı c200.
    Gelelim A110 a onda biraz problem yaşadım şöyleki. 1920*1080 filmlerde çoğunda takılma oldu. 1920*800 gibi casin0 royal gibi bir filmide kesintisiz izletti.A110 da yine kabloyla bağlı modeme mesafe 26 metere. A110 da takılan tüm fimleri C200 cok seri takılmadan oynatıyordu. Bu arada C200 modeme direk kabloyla A110 da 10/100 ethernet switchle bağlı. Dedim acaba A110 direk takılı değil onadnmı diye ama direkte taktım ardan switchi cıkararak yine aynı filmlerde takılma yaşandı. Dedim acaba modemin aktarım hızı yuksek swiche geince switch veriyi j-hızlı aktaramıyormu diyede sonra baktım zaten piyasadaki tüm switchler 10/100 .hani dedim acaba daha yükse hızlı switch varmıdır diye
    Ama genel düşüncem c200 ün ethernet çipi A110 dan iyi o nedenle sorun olmuyor diye.
    Sizinde konu ile ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
    Özelliklede rccol kardeş. Bendeki switch gigabit değil 10/100. Ama A110 için gigabit ethernet swicth de alsam sonuç değişmez gibime geliyor.Çünkü bildiğim kadarıyla Popcornlarda gigabit etherneti desteklemiyor. Yani A110 da C200 de her ikiside gigabit ethernet değil diye biliyorum ben. Yani acaba diyorum şu modeme usb ile bağladığım hdd den dolayımı aktarım hızı düşük. Bu hdd ye ethernet hdd kutusu alsam sanki olay çözümlenecekmiş gibi geliyor bana.Çünkü bu şekilde mesela laptopa bir dosy akopyalarken modemdeki usb den aktarım hızı fena halde düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 12 Mart 2010; 14:02:41 >

• aslında sorunun kaynagı kesin olarak gigabit ethernet filan değilmiş. Onu çözdüm yani gigabit ethernet switchde koysam bağlantıyı gigabite cevrsemde sorunun çözüemeyeceği kanaatine vardım. Asıl sorun hdd in modeme usb üzerinden bağlanmasında.Bu şekilde dosya transferi 3mb/sn i gecmiyor. Aynı sorunlu filmi laptopa atı labtopu modeme kabloyla bağlayıp A110 dan actığımda hiç bir takılma olmadan izledim. Sonuç olarak lan destekli bir 3.5 hdd kutusu alsam sorun çözülecekmiş gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Ben qnap 809 pro ve gigabit switch üzerinden C-200 e network üzerinden en baba filmleri dahi takılma olmadan seyrediyorum.
    Bluray imaj vb hiç farketmiyor.
    Sıkıntı yok.

Merak ettim!

O nas server i evdemi kullanıyorsunuz?
    Kaç paraya aldığınızı sorsam mahsuru olmaz herhalde :)
  • Kimsede sorun kalmadı :)

Ne mutlu.
  • Herkese iyi pazarlar.

AVR'den almam gereken sesi bazen TV'den aldığım için dr.amon'un önerisi ile; HDMI ile C-200'ü direkt TV'ye bağlayacağım, C-200'den HDMI ses çıkışını kapatacağım. Sesi ise optik kablo ile C-200'den AVR'ye aktaracağım.

Sorum şu olacak, optik kablodan her tür yeni nesil sesi (Dolby True HD Audio, DTS HD MA vs.) AVR'ye aktarabilir miyim?

Selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Herkese iyi pazarlar.

AVR'den almam gereken sesi bazen TV'den aldığım için dr.amon'un önerisi ile; HDMI ile C-200'ü direkt TV'ye bağlayacağım, C-200'den HDMI ses çıkışını kapatacağım. Sesi ise optik kablo ile C-200'den AVR'ye aktaracağım.

Sorum şu olacak, optik kablodan her tür yeni nesil sesi (Dolby True HD Audio, DTS HD MA vs.) AVR'ye aktarabilir miyim?

Selamlar..

HD sesleri sadece HDMI bitstream eder, yani amplinin çözmesini istiyorsanız tabii, optic ya da coaxial kablo ile yolladığınızda downscale edip, muhtemelen Dolby Digital olarak verecektir sesi.
  • Teşekkürler eozen81 bilgi için.

Bu durumda AVR'nin HDMI ses çıkışını kapatmayı deneyeceğim ki TV'ye sadece görüntü gitsin, ses zaten HDMI ile C-200'den AVR'ye gelecek.
  • Benim önerim popcornu hdmi le tv ye direk bağlayıp sadece görüntü almak seside optic ile avr ye taşımaktır. Bana göre görüntü hiç bir şekilde avr den gecmemeli.Heleki tv in pioneer ve bunun gibi kaliteli paneller ise. Bu arada benim şu etjernetli lan hdd kutusu alma önerime ne dersiniz. Veri akışı hızını bu şekilde arttırabilirmiyim.
  • quote:

Benim önerim popcornu hdmi le tv ye direk bağlayıp sadece görüntü almak seside optic ile avr ye taşımaktır. Bana göre görüntü hiç bir şekilde avr den gecmemeli.Heleki tv in pioneer ve bunun gibi kaliteli paneller ise. Bu arada benim şu etjernetli lan hdd kutusu alma önerime ne dersiniz. Veri akışı hızını bu şekilde arttırabilirmiyim.

Abi Benim niyetim de oydu ama işte yeni nesil sesleri kayıpsız olarak AVR'ye aktarabilmek için HDMI ile bağlantı gerekiyor.
  • quote:

Benim önerim popcornu hdmi le tv ye direk bağlayıp sadece görüntü almak seside optic ile avr ye taşımaktır. Bana göre görüntü hiç bir şekilde avr den gecmemeli.Heleki tv in pioneer ve bunun gibi kaliteli paneller ise. Bu arada benim şu etjernetli lan hdd kutusu alma önerime ne dersiniz. Veri akışı hızını bu şekilde arttırabilirmiyim.

İkinci kısmı kullanmaktayım zaten.
    Kesinlikle arttırabilirsiniz.

Birinci kısımda yaptığınız açıklamaya katılmıyorum!
    Neden C-200 aldık; HD sesler için.
  • blackice_serkan

HD sesleri istiyorsan;
    C-200 > HDMI > Denon 1910 yapmak zorundasın.
    +
    Sesin hem TVden hem AVR hoplerinden gelmesini istemiyorsan
    HDMI Audio Out : OFF yapmalısın.
    AVR nın görüntüye mudahil olmaması için de
    HDMI Video Çıkışı : Pastrought yapmalısın.
  • AVR'nin ayarlarında HDMI audio on/off yok üstad, ampli/TV seçenekleri var. C-200'den off yaparsam optikten ses alırım ama bu durumda da y.nesil sesleri d.digital'e indirgenmiş şekilde alırım, ki istemem bunu da.
    AVR görüntüye müdahil olmuş-olmamış çok önemli değil, ses TV'ye gitmesin yeter.
    Çünkü bazen ne yaparsam yapayım AVR'den hop.lara ses alamıyorum, TV'den geliyor. Defalarca aç-kapat yapıyorum, bazen bir kez bazen de birkaç kez yapınca düzeliyor. Mantığını ve neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım ama, tek isteğim;
    1-) sesi C-200'den AVR'ye HDMI ile aktarmak,
    2-) AVR'den TV'ye de sesin gitmemesi.
    Saygılar..
  • "ampli/TV seçenekleri var"

Demişsin!

amli seç o zaman TV ye gitmemesi gerekir.
    Denonları kullanmış olsaydım keşke :)
    +

Ev sinema bölümünde Denon topiği var!
    Oraya bir sorsan HDMI giriş teki sesi TV ye aktarmamasının ayarı nedir? diye
  • İşin ilginci zaten ampli seçeneği seçiliydi abi. Denon'da sormuştum cevap gelmemişti ama bir daha deneyim şansımı, teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.