Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün >>ZyXEL - NSA-220 Plus<< aldım. (NAS server)

Cihazların Hepsi Network ağının ana dağıtımı olan Zyxel GS108B switch'e
    ve CAT 6 ile Bağlı ve PC den, Laptoptan(CAT 6ile) ve NSA dan ağ üzerinden Suretler BDMV klasörü sorunsuz oynadı.

>>Zyxel GS108B switch<< Bağlı Cihazlar
    --------------------------------------
    PCH C-200(---- CAT6 ile)
    Onkyo TX-NR5007(100Mbps CAT5 ile)
    PC(Gbps CAT6 ile)
    NSA 220Plus (Gbps CAT6 ile)
    ZyXEL 660F1Zn Wireless(100Mbps CAT5 ile)
    Casper Nirvana 300n+Gbps (300n wireless veya CAT6 ile)

Ekleme ; Ürün kodları Düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 22 Şubat 2010; 16:44:13 >

• Ok teşekkür ederim eozen kardeşim akişama popcornda denemeye çalıacağım
  • Arkadaşlar, Wmv lerde ses var görüntü yok acaba nedendir?
  • Vatan'dan sipariş verdiğim Zyxel switch ile S-Link 20 m CAT6 kablo geldi, akşama test var bakalım ne olacak, tek aklıma soru işareti olarak gelen şey şu : Benim modemde açtığım portları switch'de de açmam gerekecek değil mi?
  • http://www.linksysbycisco.com/UK/en/products/WRT610N

Linkteki linksys WRT610N dual band rooter i kullanmaya başladım.C 200 linksys'e cat5 kablo ile bağlı

Rooter in üzerinde c200 ün bağlandığı portta mavi ışık yanıyor yani bu rooterda gigabit ile bağlantı var anlamına geliyor.

Linksys te mavi ışık gigabit de , yeşil ışık ise 10-100 megabit bağlantıda yanıyor.

Ben mavi ışığı ancak c200 ün bağlantısını 10-100 yaptığımda yakabiliyorum.Auto yu seçtiğimde yeşil yanıyor.Linksys rooterin yazılımı güncel.

Bilgisayarımda airties dual band 300N standardındaki 2410 usb wireless bağdaştırıcı var.

Gelelim sadede benim Bilgisayarımdan C200 e aktarım hızım 4.50 mbyt ı geçmiyor.

Bu arada linksys rooter WRT610N iki kablosuz ağ bağlantısı sunuyor ikiside aynı anda aktif ,biri 2.4 ghz diğeri 5 ghz hızında .

Airties wireless bağdaştırıcı da dual bandlı yani hem 2.4 hemde 5 ghz i destekliyor.

Bilgisayarımda win7 64 bit ultimate işletim sistemi kurulu, Q6600 işlemci ve 4 gbyt ocz performans ram var.

Bağlantıyı etkileyebilecek internet security gibi bir yazılım yok sadeceanti virüs avast home sürümü kullanıyorum.

bilgisayarımsalonda olan popcornc200 ün bir duvar ötesinde.

Airtiesin linksys ile uyumlu olduğunu düşünmekle birlikte linksys WUSB600N wireless bağdaştırıcıyı almayı düşünüyorum.

http://www.linksysbycisco.com/UK/en/products/WUSB600N

Sizce sorun nerdedir?

Cat6 kablomu kullanmam gerekir?

Bilgisayardamı sorun var, değerlendirme ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 24 Şubat 2010; 16:31:45 >

• Arkadaşlar daha önce belirtmiştim elimde fazla wn150 usb stick var bir arkadaşımda istemişti ama sesi çıkmadı pm atmama rağmen ihtiyacı olan varsa bana pm ile ulaşşsın satabilirim ona...
  • Dün bütün gece Swtich'le uğraştım. Sonuç olumsuz.

Eve gelen Fiber İnternet > Wireless Modem'e bağlı.
    Wireless Modem > CAT5 kablo > Switch
    PC > CAT5 kablo > Switch
    PopCorn C-200 > CAT6 kablo > Switch

şeklinde bağlantı ile PC'deki BDMV klasörünü stream etmedi, yani ok ile tıkladığımda normalde direk bluray menüsü gelmesi gerekirken bunda BDMV/ altındaki klasörler geldi ve "stream" klasörü içindeki m2ts dosyasına tıkladığımda çok uzun süre o yuvarlak işlem yapıyor ikonu gözükmesine rağmen, video gelmedi, bir ara gelir gibi oldu ve dondu.

İşin daha kötüsü, FTP ile bağlanıp bu BDMV klasörünü C-200 içindeki dahili harddiske atmak istediğimde 1 dk sonra C-200 kitleniyor, arkasından reset atmak zorunda kalıyorum ve bu donma durumlarında C-200'ün bayağı ısındığını da yanına yaklaştığında hissediyorum, bu olayı 2 kez denedim, ikisinde de ne yazıkki sonuç böyle.

Bitstream edemesin de FTP ile aktarımda neden problem oldu anlayamadım, şimdi bunu test etmek için bu akşam CAT6 kablo değil de elimde daha önceden var olan CAT5 kablo ile FTP aktarımı deneyeceğim, eğer gene aktarımda donma olursa bu demektir ki, switch yüzünden aktarımda sorun oluyor ve bu iş yaş. Ama aktarımda donma vs. olmazsa bu demektir ki üzerinde CATEGORY 6E yazan S-LINK UTB CABLE 20M CAT6 SL-CAT620 kabloda bir yamuk var. Umarım kablodandır, switch'dense bir umut yok demektir çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Son gelişme, Ahmet üstadın deneyip onaylamasına göre, aslında network ağı kurarsan (giga switch + CAT 6 kablo) internal bir HDD bile kurmadan PC'deki bluray isoları sorunsuz oynatabiliyoruz, ben de bu yüzden Ahmet üstad sağolsun, Zyxel GS-108B switch ve 20 metrelik CAT6 kablo siparişi verdim, beklemedeyim. Ancak network ağı kurmayacağım diyorsan, bluray isoları C-200'ün içine takacağın harddiskten okutmak zorunda kalacaksın, işte bu durumda ya 2,5'' bir SATA alacaksın ya da 3,5'' luk bir SATA.

Ben de Linksys WAG320N ADSL Router var. Üzerinde 4 port Gigabit switch var. PC tarafında Gigabit ethernet var, C-200 e CAT6 kablo ile bağlı, veri aktarırken 10 mb/sn yyi geçmiyor, dolayısıyla BluRay filmleri de kesintisiz oynatmıyor.

C-200 10/100 çalışıyor, Switch 1000 mbs olsa bile ne değişir anlamadım. Anlamama yardımcı olursanız sevinirim, çünkü benim için çok önemli bu, disk tak sök, yakında bozulacak herşey..

Bahsettiğiniz model;http://www.linksysbycisco.com/UK/en/products/WAG320N?lid=LearnMore
    Tech Specs
    Model: WAG320N
    Standards: Draft 802.11N, 802.11g, 802.11b, 802.3u, G.992.1 (g.dmt), G.992.2 (g.lite), G.992.3/4 (ADSL2), G.992.3 Annex L (ADSL2 L), G.992.3 Annex M (ADSL2 M), G.992.5 (ADSL2+), G.992.5 Annex M (ADSL2+ M), G.994.1 (G.hs), G.996.1 (G.test), T1.413i2
    Ports: Power, DSL, Ethernet (1-4)
    Buttons: Reset, Wi-Fi Protected Setup
    LEDs: Power, Wireless, Ethernet (1-4), DSL, Internet, Ethernet WAN
    Cabling Type: CAT 5 UTP, RJ-11, RJ-45

Soet CAT5 olduktan sonra sizce sizin CAT6 tamanız birşeyi değiştirirmi?

Sakın beni yanlış anlamayın; Ben nasıl olduğunu sordum sadece.

Cat5 olayına gelince; Bazı forumlarda asllında Cat6 ya gerek olmadığı, Tam bağlanmış Cat5 soketlerinin de 1000 mbps veri aktarımına izin verdiği yazıyordu. Evdeki Laptop ve PC yi sözkonusu modemde denedim ortalama 50 mb/sn veri aktarımı gördüm, hatta bunu yukarıda biyerlerde yazmıştım. Ama gene de Cat6 kablo aldım pek bişey değişmedi, aynı 50-60 mb/sn veri aktarabiliyorum.

Orijinal Blu-Ray izlemeye gelecek olursak; 40-45 gb olanlar var, onlararı izlerken takılmalar oluyor, ancak 20-25 gb civarı olanlarda problem yok.

• @pharmacist, önemli bir konuya parmak bastın, benim stream etmeye çalıştığım BDMV klasörü 40 gb. PC'de başka BDMV olmadığından, bir tek onu denemek zorunda kaldım haliyle. Gerçi bitstream değildi sadece problem, normal bir veri transferinde de sıkıntı olduğu için, sorun bu klasörün boyutudur diyemiyorum.

Yalnız CAT5 ile CAT6 arasında bir kablo tipi daha var, CAT 5E, eğer sendeki CAT5 dediğin kabloya bak CAT 5E ise zaten yeterli hızı taşıyacak genişliğe sahiptir o.

Akşama yukarıda söylediğim kablo örneğinden sonra bir de swtich'i aradan çıkarıp PC'deki ethernet çıkışına takacağım Popcorn'dan çıkan CAT 6E kablosunu, bakalaım bir şey değişecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 25 Şubat 2010; 11:02:53 >
  • Cat6 kabloyu denedim aktarım hızım 7-7,5 mb/sn ye çıktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 27 Şubat 2010; 7:43:48 >
  • Arkadaşlar,
    TF'de bir arkadaş Power+Delete tuşu ile cihazı tam kapatınca (ışık kırmızı olunca) tekrar kumandadan açamadığını, ancak arkadaki açma kapama düğmesinden açabildiğini söylüyor, bilgisi olan var mı acaba?
  • Bugün'de bitstream üzerine testlerde bulundum.

Öncelikle PC'den switch e çıkışım sorunsuz, gördüğünüz gibi 1gbit/sn hızda.

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

Switch'den de Popcorn'a 20 metrelik CAT 6E kablo ile aktarım yaptım veC-200 / Ağ seçeneklerinde Ethernet Configuration kısmını önce 10/100 sonra Auto yaparak aralarında bir fark olup olmadığını anlamak için her ikisini seçerek de aktarım yaptım. Çünkü NMT forumlarında bazı yerlerde Auto seçince hızda düşüş olduğu belirtiliyordu. Neyse işte bir takım sonuçlar.

1) Ben Win7'de x bir klasörü bitstream ile görmek istiyorsam sağ tuş bununla paylaş menüsünden "Everyone" yani herkes'i seçmezsem Ağ Paylaşımından Gözat'tan göremiyorum, böyle olunca da Network'e ekleyemiyorum. O açıdan aşağıdaki gibi her klasörü Everyone seçmek zorunda kalıyorum. Yani aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi ben Network kısmından (daha önce eklediğim) folder'lara tıklayınca erişim yapabiliyorum ancak.

Burada siz ne yapıyorsunuz sorabilir miyim, çünkü Network menüsünden PC'min ismini gördüğüm ve tıkladığımda aşağıdaki menüye geldiğim zaman, PC'deki medyalarımı ya da klasörlerimi göremiyorum Siz buradan mı bağlantı yapıyorsunuz?

2) Bitstream hızı, benim yaptığım denemelerde yani benim ağ yapılandırmama göre kesinlikle ve kesinlikle 10/100 seçili ise daha hızlı oluyor. Aşağıdaki video çok belirleyici değil ama başka videolarla bir çok defa test ettim. Auto'ya aldığımda daha videoyu açarken o yuvarlak, "işlem yapılıyor" ikonu gözükmeye başlıyor ve video yaklaşık 20 sn sonra açılsa da takılıyor, yani stream başarısız.

Ama aynı videodan çıkıp Ağ menüsünden ethernet konf. 10/100 yapıp tekrar videoya tıkladığımda, video direk açılıyor ve hiç takılma olmuyor. Buna örnek verebileceğim bir video aşağıdaki George Michael konser videosu.

3) İster Auto olsun isterse 10/100 PC'mde paylaşıma açıp, videoda izlediğiniz gibi ulaştığım 2 bluray BDMV'sini de bluray menüsü ile açamadım, o nedenle stream menüsüne girip, m2ts uzantılı büyük dosyaları manuel ok ile çalıştırdım ama videoların bitstream'i başarısız oldu.

Bendeki 2 m2ts filmi de yalnız büyük filmlerdi, her biri 40 gb'lık, ama boyutun menülü açılmama konusunda etkili olduğunu sanmıyorum, yani menülü açılsaydı bluray ve filmin oynamasında takılma olsaydı o zaman boyuttandır diyebilirdim. Gerçi şöyle 20-25 gb'lık bir bluray iso'sunu da indirip deneyeceğim.

Neyse işte örnek bir video :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 26 Şubat 2010; 11:08:34 >

• Sonunda bende C-200 alarak aranıza katıldım. 2 gece önce elimdeki A-110 modelini sahibinden.com da satışa çıkarmıştım. dün bir arkadaş gelip satın aldı ve arkasından hemen bakırköy Elekro World'e telefon açtım ve ellerinde 1 adet kaldığını söylediler ve almaya gittim fakat ordaki eleman depoya baktı ellerinde sadece 2 adet serviste bekleyen arızalı ürün olduğunu söyledi ve vitrinde de sadece 1 tane teşhir ürünü vardı. Bilgisayardan hangi mağazalarında olduğunu kontrol etmelerini istedim ve bana en yakın Mecidiyeköy ASTORIA mağazalarında olduğu öğrendim ve oraya giderek 769TL ödeyerek satın aldım. Ayrıca yanında birde SEAGATE 1TB desktop harici disk satın aldım. Ordan dönüşte Topkapı VATAN bilgisayara uğrayarak Samsung marka BD-ROM aldım. Eve gelince ilk işim cihazı söküp ön paneldeki harddisk takılan veri çıkarıp yerine yeni aldığım BD-ROM'u takmak oldu. Akşam eve döndüğüme çok yorgun olduğum için fazla inceleme fırsatım olmadı ama ilk bakışta en çok hoşuma giden şeyin kumandasının siyah renkte olmasıydı çünkü elektronik aletlerde ve kumandalarda gri rengi hiç sevmem. A-110 modelinin kumandası gri olduğu için hiç hoşuma gitmiyordu. Bugün C-200 topiklerinde yazılanların hepsini okuyup ilk önce son firmware'leri yüklemeyi düşünüyorum. ileride muhakkak bazı sorularım olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan74 -- 26 Şubat 2010; 10:43:01 >

• Hayırlı olsun,samsungun hangi modelini aldınız,biliyorsunuz hepsi çalışmaz.
  • Şu Tufan 74 İsimli arkadaşa sesleniyorum.Sen bu forumu resmen kirletiyorsun.Arkadaş bahsettiği A110 ü ben aldım işte linki
    http://urun.gittigidiyor.com/Networked-Media-Tank-POPCORN-HOUR-A-110_W0QQidZZ24478345
    msnde konuştuk hemen paketi yaptım hemen kargoya vereceğini soyledi.Ama vermedi.Bu arada belliki 3 kuruş fazlaya başkasına satmış.Ondan sonrada ne maillerime ne de telefonuma cevap verdi.Bana satarken kredi kartı borcu olduğunu mecburen satmak zorunda olduğunu falan soyledi. Sorun cihaz değil.İnsanın böyle dans etmesinde.Kardeş açar söylerdin.Kusura bakma böyle böyle oldu diye bizde hoşgörüdük tabi.Herşey bir özürünbaşında değilmi zaten.Ama kredi kartı borcum var diyip sonra electroworlde koşmayı işsizim diyip kendini acındırıp bu şekilde sonra electrowrlde bi koşu gitmesini siz değerli forumdaşların takdirine sunuyorum.Ha benim için hayır oldu cunku bugun acayip bir kampanya yakaladım osmanliavm.com da 630 a C200 aldım. Hemden stok bitti son ürünü almışım.İnsan dürüst olunca Allah da bir kapı açıyor işte.
    Senin adına bu durum bana göre son derece üzüntü vericidir.Çok çok 10-20 lira pahalıya sattın hepsi bu değilmi.değermi dostum.Bundan sonra bu tip daranışlar içinde olmayacağını umuyorum.Yinede c200 ün cihazın hayırlı olsun

• eozen81(707), Tufan74 ve girayhan1

Yeni ürünleriniz hayırlı olsun.
    Güzel günlerde kullanmak nasip olsur inş.

24 Kullanıcı olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Şu Tufan 74 İsimli arkadaşa sesleniyorum.Sen bu forumu resmen kirletiyorsun.Arkadaş bahsettiği A110 ü ben aldım işte linki
    http://urun.gittigidiyor.com/Networked-Media-Tank-POPCORN-HOUR-A-110_W0QQidZZ24478345
    msnde konuştuk hemen paketi yaptım hemen kargoya vereceğini soyledi.Ama vermedi.Bu arada belliki 3 kuruş fazlaya başkasına satmış.Ondan sonrada ne maillerime ne de telefonuma cevap verdi.Bana satarken kredi kartı borcu olduğunu mecburen satmak zorunda olduğunu falan soyledi. Sorun cihaz değil.İnsanın böyle dans etmesinde.Kardeş açar söylerdin.Kusura bakma böyle böyle oldu diye bizde hoşgörüdük tabi.Herşey bir özürünbaşında değilmi zaten.Ama kredi kartı borcum var diyip sonra electroworlde koşmayı işsizim diyip kendini acındırıp bu şekilde sonra electrowrlde bi koşu gitmesini siz değerli forumdaşların takdirine sunuyorum.Ha benim için hayır oldu cunku bugun acayip bir kampanya yakaladım osmanliavm.com da 630 a C200 aldım. Hemden stok bitti son ürünü almışım.İnsan dürüst olunca Allah da bir kapı açıyor işte.
    Senin adına bu durum bana göre son derece üzüntü vericidir.Çok çok 10-20 lira pahalıya sattın hepsi bu değilmi.değermi dostum.Bundan sonra bu tip daranışlar içinde olmayacağını umuyorum.Yinede c200 ün cihazın hayırlı olsun

Arkadaşım sana gerçekten çok mahçup oldum ama olaylar benim kontrolüm dışında gelişti. Sana göndereceğim ürünü paketleyim kargoya telefon açtım ve gelip almalarını bekliyordum ama o sırada sahibinden.com daki cihazı almak isteyen arkadaşlardan biri beni ev telefonumdan aradı ve kendisinin suadiye de oturduğunu ve iş amacıyla avcılara geldiğini ve bu cihazı bugün mukakkak almak istediğini söyledi ve beni avcılara çağırdı, burda buluşup cihazı senden alırım dedi. Ben o anda şaşkınlıktan karşı tarafa ne söyleyeceğimi düşünemedim. Benim arabam yok, siz 10 dakikada buraya gelebilirsiniz sözleri çıktı ağzımdan ve daha kargo bile gelmeden o arkadaş 20 dakika içinde bana geldi ve cihazı alıp gitti. Ondan sonra ben size ne söyleyeceğimi düşünmeye başladım kara kara, gerçekten yaptığım büyük ayıp oldu bunun bende farkındayım ama o 2-3 saniye sırasında telefonda lafı toparlayıpda ben cihazı sattım diyemedim. Aslında düşünürsem bu birazda kolayıma geldi. ürünü sattıktan sonra para hemen elime geçer ve hemen gidip yeni modelini alırım diye düşündüm. ve cebimi bile evde açık bırakarak koşa koşa Elektro World'e gittim ve akşam 9buçukta eve döndüğümde cebimde 7-8 kez arandığımı gördüm ve aklıma siz geldiniz ama utancımdan size telefon açamadım. işte biraz önce tüm cesaretimi toplayarak sizi aradım ve gerçeği size söyledim. İnanın gerçekten çok üzgünüm. Başka söyleyecek birşey bulamıyorum. ne deseniz haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Hayırlı olsun,samsungun hangi modelini aldınız,biliyorsunuz hepsi çalışmaz.

Aldığım model sarı bir kutu içinde 1tb seagate Expansion external drive 1TB ST310005EXD101-RK

Siyah bir kutu gibi dışardan USB ile bağlanan modeli. Zaten eve gelir gelmez harddisk bağlantı yuvasını söküp yeni aldığım blu-ray okuyucuyu bağladım ön paneline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan74

quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Hayırlı olsun,samsungun hangi modelini aldınız,biliyorsunuz hepsi çalışmaz.

Aldığım model sarı bir kutu içinde 1tb seagate Expansion external drive 1TB ST310005EXD101-RK

Siyah bir kutu gibi dışardan USB ile bağlanan modeli. Zaten eve gelir gelmez harddisk bağlantı yuvasını söküp yeni aldığım blu-ray okuyucuyu bağladım ön paneline.

Ben bluray'i sormuştum?

• Ben bluray'i sormuştum?

Pardon yanış anladım galiba. Aldığım BD-ROM "Samsung SH-B083L 8X BLU-RAY / DVD COMBO (Kutusuz)" Vatan bilgisayardan 217 TL ye aldım.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.