Şimdi Ara

Pompa jenerator uyumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size danismak istedigim konu aslinda elektronikten cok elektrikle ilgili ama sormak icin daha uygun bir yer bulamadim kusura bakmayin.

Bir tanidigimin tarlasinda 60 metredeki sondaj kuyusundaki dalgic pompayi calistirmak icin jenerator almasi lazim.

pompa 2,2 KW istiyor. jeneratorculer 8-10 beygir civarinda jenerator tavsiye ediyor, yoksa kalkista problem olur diyorlar. Bende sadece kalkistaki bir kac saniye icin ihtiyactan 3 kat buyuk bir jenerator almayi gereksiz buluyorum. Asenkron motorlarin kalkistaki demaraj akimi olayindan tamamen haberdarim yani sorum bu degil.

Biz 2,2 KW'lik pompaya tavsiye edilenden daha kucuk mesela 3KW civarinda bir jenerator alsak ve kalkisi araya konacak bir soft starter cinsi bir eleman yardimiyla halletsek olmazmi ? piyasada diger uygulamalarda bu yapiliyor bu iste neden olmasin.

Fikirlerinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pompa Jeneratör Uyumunun Önemi

Pompaları jeneratörler ile çalıştırmak, elektrik kesintileri veya uzak bölgelerde güç sağlamak için yaygın bir uygulamadır. Uygun jeneratör seçimini yapmak, pompanın güvenli ve verimli çalışmasını sağlamak için çok önemlidir.

Dalgıç Pompa için Jeneratör Seçimi

Dalgıç pompalar, suyu yeraltı kuyularından veya rezervuarlardan çıkarmak için kullanılır. Bir dalgıç pompa için uygun bir jeneratör seçerken motor gücünü ve jeneratörün watt çıkışını göz önünde bulundurmalısınız.

• 3 hp Dalgıç Pompa için Jeneratör: 3 hp'lik bir dalgıç pompa genellikle 5-6 kW'lık bir jeneratör gerektirir.
    • 2 hp Dalgıç Pompa için Jeneratör: 2 hp'lik bir dalgıç pompa genellikle 3-4 kW'lık bir jeneratör gerektirir.
    • 5,5 hp Dalgıç Pompa için Jeneratör: 5,5 hp'lik bir dalgıç pompa genellikle 8-10 kW'lık bir jeneratör gerektirir.

1,5 İnçlik Dalgıç Pompayı Çalıştıran Jeneratör

1,5 inçlik bir dalgıç pompanın çalıştırması için gereken jeneratör gücü, pompanın tipine ve gücüne bağlı olarak değişir. Genellikle aşağıdaki güç değerlerine sahip jeneratörler önerilir:

• 2 hp Dalgıç Pompa için Jeneratör: 3-4 kW
    • 3 hp Dalgıç Pompa için Jeneratör: 5-6 kW

Jeneratör ile Dalgıç Pompa Çalıştırma

Bir dalgıç pompayı jeneratör ile çalıştırırken aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

1. Jeneratörü düz bir yüzeye yerleştirin.
    2. Jeneratörü güvenli bir şekilde topraklayın.
    3. Pompa motoruna giden elektrik kablosunu jeneratörün bir prizine takın.
    4. Jeneratörü çalıştırın.
    5. Pompayı açın.

Not: Jeneratörün gücü, pompanın çalışması için gereken gücün en az %25'i kadar olmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cengizumur bey, ben demeraj akımları konusunda ayrıntılı bilgiye sahip değilim. ama bildiğim kadarıyla manyetik dalgıç pompaların start anında elektrik motorları kadar akım çekmediğini tahmin ediyorum. 3 kw'lık bir jeneratör ile, soft starter kullanmadan bile sorun yaşanacağını sanmıyorum. görüşmek üzere!
  • yolverme akımını normal akımın 1,5 katıdır. o yüzden 8-10 beygirlik bir jeneratör banada fazla gelmektedir. ama 3 kw'ta tam sınırda bir değerde, 4-5 kw daha garantili olur.(tabi jeneratöre başkabir yük bağlanmayacaksa. ama yapabileceğin başka bir şeyse ilk kalkış anında gerilimi yarıyaruya düşürmektir. bunu oto trafosuyla veya bir ön dirençle yapabilirsin. ilk birkaç saniya sonra bu elemanları devre dışı bırakırsın.
  • yıldız üçgenle dalgıca yol verirsiniz , jeneratörde taş çatlasn 4kw yeterli olması gerekli
  • Sagolun arkadaslar,

Benim aklima gelen 8 KW denen dizel jeneratorun, 8 KW gucu maximumda ve dolayisiyla verimsiz oldugu bir durumda urettigi ve verimli oldugu durumun aslinda bizim pompanin ihtiyacina yakin bir deger oldugu seklinde, bu sadece benim tahminim.

Bu isin icinde olanlarin niye boyle bir tavsiyede bulundugunu ogrendikten sonra ve bizim ulastigimiz cozumede karar verdikten sonra sonucu burada yazacagim.
  • yumuşak kalkış ile jeneratör ihtiyacı 4-5,5 kw tutulabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

yumuşak kalkış ile jeneratör ihtiyacı 4-5,5 kw tutulabilir

Yumusak kalkis dediginiz yuksuz kalkis ise, yuku yani pompayi motordan ayirmak imkansiz. Ikisi 60 metre asagida ve birbirine devamli bagli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yumuşak kalkış ile söylemek istediği softstarter sanırım. bence de mantıklı olan bu. kuyu açısından da iyi olur, dalgıç pompaları hızlı kaldırınca kuyuya zarar verebiliyor. bizim kuyumuzda çökmeler oluyordu ani kalkışlar yüzünden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.