Şimdi Ara

POMEM Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ben POMEM'e girmek istiyorum da bir kaç sorum var.Şu an 11.sınıfım.POMEM üniversite mezunu istiyormuş.YGS puanı değilde KPSS puanına bakıyorlarmış o yüzden üniversitede düşük puanlı bir bölümden mezun olabilirim.Bazı aksilikler oldu maalesef,tahminimce üniyi 24 yaşında bitireceğim.KPSS ye üniversite bittikten sonra hemen girebiliyor muyuz?Ve POMEM 4 yıl diyen var 2 yıl diyen var hangisi?Askere gitme şartı diye birşeyler var askerlik istiyorlar mı kesin olarak?Aslında kısacası,24 yaşında üni bitecek POMEM'e girebilir miyim?

• Dostum uniyi bitirince kpss girebilirsin, her sene kpss sinavi yapiliyor onemli olan pomem hangi senenin puanini istemesi ornek herkes 2014 beklerken 2015 puani istediler o yuzden sikinti yok uni bitir kpss gir puan 65

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicirya9001

Dostum uniyi bitirince kpss girebilirsin, her sene kpss sinavi yapiliyor onemli olan pomem hangi senenin puanini istemesi ornek herkes 2014 beklerken 2015 puani istediler o yuzden sikinti yok uni bitir kpss gir puan 65

Sağolun hocam yardım için
    Askerlik istiyorlar mı peki?Askerlik girerse araya baya bi zaman kaybedicem.
  • SADRETTİN UMMAN kullanıcısına yanıt
    POMEM eğitim süresi 6 aydır, yaş sınırı yanlış hatırlamıyorsam bu yıl 30 idi.

Ek olarak 11. sınıfmışsın direk PMYO da deneyebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay H

PMYO'dan mezun olunca çok fazla yükselinmiyormuş o yüzden istemiyorum,resmi polislik yani,çok iyi olursan terfi ettiriliyormuş müdürler tarafından ama zor.Yunus,asayiş,organize gibi şeyler istiyorum ben biraz resmilik değil,resmide görev yaparım ancak pomeme girebilecek fırsatım varken pmyo ya girmek mantıksız.Birde kayıtlı olunan ilde görev yapma diye bir olay var eskiden kayıtlı olduğu il dışında bir yere atanılıyormuş polisler ancak kaldırılmış.Ama 5 yıldan sonra falan demişler her yerde farklı haber,mezun olduktan sonra kayıtlı ilde görev yapılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SADRETTİN UMMAN

quote:

PMYO'dan mezun olunca çok fazla yükselinmiyormuş o yüzden istemiyorum,resmi polislik yani,çok iyi olursan terfi ettiriliyormuş müdürler tarafından ama zor.Yunus,asayiş,organize gibi şeyler istiyorum ben biraz resmilik değil,resmide görev yaparım ancak pomeme girebilecek fırsatım varken pmyo ya girmek mantıksız.Birde kayıtlı olunan ilde görev yapma diye bir olay var eskiden kayıtlı olduğu il dışında bir yere atanılıyormuş polisler ancak kaldırılmış.Ama 5 yıldan sonra falan demişler her yerde farklı haber,mezun olduktan sonra kayıtlı ilde görev yapılabilir mi?

POMEM mezunları ile PMYO mezunları arasında sadece derece farkı vardır, ki o da PMYO mezununun sonradan üniversite bitirmesi ile ortadan kalkar.

Okul bittikten sonra kurada çıkan şehre gidilir ve personel şube hangi şubeye/büroya verirse orada görev yaparlar. Burada nereden mezun olduğuna bakılmaz ve o yer genellikle Çevik Kuvvet olur.

• quote:

quote:

quote:

POMEM mezunları ile PMYO mezunları arasında sadece derece farkı vardır, ki o da PMYO mezununun sonradan üniversite bitirmesi ile ortadan kalkar.

Okul bittikten sonra kurada çıkan şehre gidilir ve personel şube hangi şubeye/büroya verirse orada görev yaparlar. Burada nereden mezun olduğuna bakılmaz ve o yer genellikle Çevik Kuvvet olur.

Kayıtlı ilde görev yapmak zor mu yani,rica ile falan mümkün değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mezun başvuru hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Kpss hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğim linkteki açıklamadan bahsediyorum kayıtlı ile memurlar atanabiliyormuş ancak POMEM'den mezun olur olmaz dilekçe gönderip direk kayıtlı olduğum ilde göreve başlayabilir miyim?
  • quote:

Verdiğim linkteki açıklamadan bahsediyorum kayıtlı ile memurlar atanabiliyormuş ancak POMEM'den mezun olur olmaz dilekçe gönderip direk kayıtlı olduğum ilde göreve başlayabilir miyim?

Kayıtlı olduğun ilden kasıt olarak eğer "yaşadığın şehir ise" bu oldukça zordur. Zor olmasının sebebi ise ya kontenjan hiç yoktur ya da var olan kontenjana sizden önce başkası gitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 2 Nisan 2016; 23:50:42 >
  • quote:

quote:

Verdiğim linkteki açıklamadan bahsediyorum kayıtlı ile memurlar atanabiliyormuş ancak POMEM'den mezun olur olmaz dilekçe gönderip direk kayıtlı olduğum ilde göreve başlayabilir miyim?

Kayıtlı olduğun ilden kasıt olarak eğer "yaşadığın şehir ise" bu oldukça zor ama imkansız bir durum değil. İmkansız olmasının sebebi ise ya kontenjan hiç yoktur ya da var olan kontenjana sizden önce başkası gitmiştir.

Linki yapıştırmayı unutmuşum bu arada,pardon
    http://www.haberler.com/memura-memleket-mujdesi-8201473-haberi/

• quote:

quote:

quote:

Kayıtlı olduğun ilden kasıt olarak eğer "yaşadığın şehir ise" bu oldukça zor ama imkansız bir durum değil. İmkansız olmasının sebebi ise ya kontenjan hiç yoktur ya da var olan kontenjana sizden önce başkası gitmiştir.

Linki yapıştırmayı unutmuşum bu arada,pardon
    http://www.haberler.com/memura-memleket-mujdesi-8201473-haberi/

Yukarıda da belirttiğim gibi, mezun olduğunuzda durum sadece istediğiniz ilde kontenjan olup olmamasından ve sizin o kontenjanı değerlendirip değerlendiremeyeceğiniz ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 2 Nisan 2016; 23:54:04 >

• Kardeşim bende bu sene LYS gırıcem ve 4 yıllık bı unıversıte okucam ve ardından POLIS lık sınavına gırıcem Sana bı tavsıyem var POMEM ıntersenet sıtesıne gır ve telefon numarasını al ve ara sorularının hepsını sor ben oyle yaptım çok ıyı ılgılenıyorlar her aklındakılerı bı kağıda ya ve sor iyi gunler KULAKDAN DOLMA BILGILERE BAKMA
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademantal1907

Kardeşim bende bu sene LYS gırıcem ve 4 yıllık bı unıversıte okucam ve ardından POLIS lık sınavına gırıcem Sana bı tavsıyem var POMEM ıntersenet sıtesıne gır ve telefon numarasını al ve ara sorularının hepsını sor ben oyle yaptım çok ıyı ılgılenıyorlar her aklındakılerı bı kağıda ya ve sor iyi gunler KULAKDAN DOLMA BILGILERE BAKMA

Sen sorduysan biliyorsundur o zaman
    Tek öğrenmek istediğim göreve memlekette başlayabiliyor muyuz,zaten bi yere atanınca veya göreve başladığın yerde çok uzun bir süre görev yapıyormuşsun.Üniversiteyi de POMEM'i de burada okuyacağım görevi de burada yapmak istiyorum,biliyor musun bu olayın nasıl olduğunu yada arayıp sorayım mı?

• SADRETTİN UMMAN kullanıcısına yanıt
    İlk atandığında bellı bı sureyı doldurman gerekıyor ardından istediğin yerı yazıp oraya atanıyorsun 3-4 yıl olması lazım yanlış hatırlıyo olabılırm ancak ulkemızın DOĞU bolgelerı malum olmaylar vs herhangı bır seyde geçici olrak tahınınız olmasında soz konusu ve ZORUNLU ...
  • Pomem ve pmyo ikiside polis memuru mezun olur. İkisinin arasında mesleğe başlama derecesi dışında fark yok. Rütbe terfide amir müdür insiyatifinde olan bir durum değil. Sınavı, mülakatı ve 2 yıl fiili hizmet gibi şartları var.
    Daha lisedeymişsin zaten pomemi beklemeden pmyo'dan dene şansını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.