Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.881
Cevap
53
Favori
652.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hoytas.com.tr/33u/dunlop-binek-yaz-performans-sp-sport-01.html

bu arada yukarıdaki linktede görüldüğü üzere sanırım rof teknoloji 195/55 R16 87V ROF ebadından itibaren bazı modellerde var yani bizdeki 18560r15 ler rof değil sanırım... bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim bende araştırmaya devam ediyorum... eğer dediğim gibiyse yani rof bizdeki ebatlarda yoksa stepne temin etmek gerekecek...
  • telefonla bir dunlop bayisini aradım ve rof özellikli lastik almak istiyorum dedim...ebatları sordu 1856015 dedim...bu ebatta rof olmaz dedi 195 ve 16 r den başlar dedi...yani bizdeki lastikler şuan benim araştırmama göre rof değil...bunun böyle olduğunu düşünüpte patlak halde 50km süratle 80km yol yapmaya kalkmasın bence kimse hatta 20 km süratle türkiye yollarında 1km bile gitmeyi tavsiye etmem, rof var diye konunun ilk başlarında stepne almayan arkadaşlarda bence buna güvenip hala stepnesiz uzun yol vb...mahrumiyet bölgelerinde gezmesinler bence...ben şanslıydım şehir merkezinde patladı lastiğim ve 200m ileride lastikçi vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06.04.2007

telefonla bir dunlop bayisini aradım ve rof özellikli lastik almak istiyorum dedim...ebatları sordu 1856015 dedim...bu ebatta rof olmaz dedi 195 ve 16 r den başlar dedi...yani bizdeki lastikler şuan benim araştırmama göre rof değil...bunun böyle olduğunu düşünüpte patlak halde 50km süratle 80km yol yapmaya kalkmasın bence kimse hatta 20 km süratle türkiye yollarında 1km bile gitmeyi tavsiye etmem, rof var diye konunun ilk başlarında stepne almayan arkadaşlarda bence buna güvenip hala stepnesiz uzun yol vb...mahrumiyet bölgelerinde gezmesinler bence...ben şanslıydım şehir merkezinde patladı lastiğim ve 200m ileride lastikçi vardı...

öncelikle geçmiş olsun. tamir kitini neden kullanmadınız acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: VWci

http://www.dunlop.eu/dunlop_uk/I_want_new_tyres/tyre_range/passenger/summer/sp_sport_01.jsp?OpenMode=SameWindow&car_type=passenger

Runonflat gözüküyor

evet burda öyle görünüyor konu ilk açıldığındada bu linki paylaşmıştınız bende ordan bakıp rof zannetmiştim...ancak pratikte bizim ebatlar için olmadığını söyledi lastikçi...internetten satan yerlerde de rof diye belirtilmiyor... bazı modellerin sonunda, 195 ve üstü ebatlarda model isminin sonunda ROF olarak kodlanmış,zaten onların fiyatlarına bakıldığındada arada dağlar kadar uçurumlar var, bizim kullanduğumız model 145 tl civarı bir fiyat, roflar en düşük 400 tl den başlıyor...linkte fiyatlar var...

http://www.lastikcim.com.tr/Dunlop-ROF---Run-On-Flat,LA_359-2.html

bu arada bu linkteki sağ taraftaki reklamlardaki mini stepnelerden almayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06.04.2007 -- 9 Aralık 2011; 13:41:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makelonur

quote:

telefonla bir dunlop bayisini aradım ve rof özellikli lastik almak istiyorum dedim...ebatları sordu 1856015 dedim...bu ebatta rof olmaz dedi 195 ve 16 r den başlar dedi...yani bizdeki lastikler şuan benim araştırmama göre rof değil...bunun böyle olduğunu düşünüpte patlak halde 50km süratle 80km yol yapmaya kalkmasın bence kimse hatta 20 km süratle türkiye yollarında 1km bile gitmeyi tavsiye etmem, rof var diye konunun ilk başlarında stepne almayan arkadaşlarda bence buna güvenip hala stepnesiz uzun yol vb...mahrumiyet bölgelerinde gezmesinler bence...ben şanslıydım şehir merkezinde patladı lastiğim ve 200m ileride lastikçi vardı...

öncelikle geçmiş olsun. tamir kitini neden kullanmadınız acaba

teşekkürler...ilk sebebim çok yakınımda lastikçinin olduğunu bilmemdi, vida girmiş lastiğe ve yaklaşık 10 dk da fitille tamir ettiler, ikincisi ise tamir köpüğü sıkılan lastiklerin bir daha tamir edilemediği şeklinde bir bilgi kalmış aklımda o yüzden o konuyu tam öğrenmeden kullanmayı düşünmüyorum...

bu arada lastikçide diğer tekerlekleri kontrol ettik basınçlar 44 çıktı (2 hafta önce teslim almıştım bi türlü bakamamıştım) bende önleri 38 arkaları 35 yaptım 2 kişi şehir içi kullanım için, depo kapağındaki değerler bunlar olduğu için...lastikçinin tavsiyesi 32 idi ben kitaptaki neyse onu yapalım dedim...

• geçmiş olsun. daha önce sanırım bm polo hakkında en kapsamlı internet incelemelerini yapanlardan birisiydim. yine arkadaşların paylaştığı linklerden de lastiklerle ilgili bilgilere ulaşmıştım. rof olmaması şaşırttı doğrusu. ama şöyle de bir durum var. türkiyede gidip te dunlop sp sport 01 185 60 15 alacağım dediğiniz zaman size 84H modelini verirler, ve türk malıdır. arabanın üzerinde gelen lastikler ise 84T ve alman malıdır.
    şimdi iyimser olalım diyeceğim alman malı dunlopta standarttır diyeceğim ama emin olamadım. bir gerçek var ki o da lastiklerin üzerinde ROF ibaresinin olmadığıdır. acaba bahsettiğiniz çaptaki lastiklerde öyle bir ibare var mı?

keşke hava pompasını kullansaydınız. ROF dahi olsa ben patlak lastikle yolculuk yapamazdım...

lastik yanaklarını aşındırmış olabilirsiniz kontrol etmenizde fayda var..
  • 200 m lik bir yol yaptım ve 20 km lik hızla ama dediğiniz gibi lastiği bir süre gözlemleyeceğim bir sıkıntı varsa değiştireceğim...bendeki lastiklerde de daire şeklinde kıvrılmış ok benzeri bir rof amblemi yok... diğerlerine internetten baktığım için göremedim ama tahminim onlarda o amblem vardır, bir bayiye denk gelirsem bakıcam...
  • http://www.youtube.com/watch?v=tUFCvLnHaLc

http://www.youtube.com/watch?v=HwteMmN_CGo&feature=related

bendekinin patlamış hali ilk lastik gibiydi...ilk mesajımda bahsettiğim biraz diri durmalı dediğim ikinci hali...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06.04.2007 -- 9 Aralık 2011; 15:46:55 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Arkadaşlar tüm POLO BM kullanıcılarına merhaba,
    Artık bende bir Polo BM kullanıcısıyım.
    Birkaç cümle ile yaklaşık 400 km kullandığım araç için ilk izlenimlerimi paylaşmak ve bazı hususlarda görüşlerinizi almak istedim.
    Araç genel olarak zaten satın almak istediğim araçtı. Yani isteyerek aldım. Bu yüzden tercihimden dolayı şikayetçi olamam, fakat kafamı kurcalayan birkaç husus var:
    Yakıt tüketimi:
    Bu aracı almamda en fazla role sahip unsur düşük yakıt tüketimiydi. Hele VW tarafından verilen 3,0 lt/100 km gibi şehir dışı tüketim verileri benim için çok cazipti. Benim, istanbul trafiğinde günlük kullanımla elde ettiğim ortalama değer 4lt-5lt arasında. Kesinlikle agresif kullanmıyorum. Bilakis, olabildiğince yumuşak ve sakin kullanıyorum. ilk hızlanmalara dikkat ediyorum. Gösterge panelinde anlık tüketim değerleri açık. Bir yandan kullanıp, diğer yandan tüketimi ne kadar düşürebilirim diye izliyorum. Şu ana kadar en düşük 3,5 lt/100 km yi görebildim. O da, uzun ve eğimli düz bir yolda hızlanmış olan araçta seyrederken. Sizde de durum bu şekilde mi ? Yakıt tüketimi normal mi ? Yeni araçlarda genellikle "motor açılması"ndan bahsedilir. Sizce, bu yakıt tüketiminde etken midir ?
    hillholder fonksiyonu
    Açıkçası bu özelliğe alışmam kolay olmadı. Zira, daha önce kullandığım araçların hiçbirisinde bu özellik yoktu. 5 sn kadar araç yokuşlarda tutuluyor, fakat sanki bana öyle geliyor ki, hillholder düz yolda da aktif gibi Düz yolda, trafikte, ilk kalkmak istediğinizde debriyajdan ayağınızı hafifçe kaldırıyorsunuz, fakat aracın gitmediğini görüyorsunuz. Ya, 4-5 sn bekleyeceksiniz, ya da gaza dokunacaksınız ki, araç beklemeden hareketlensin...Doğrumudur ?
    auto start/stop fonksiyonu
    Bu fonksiyona alışmam nispeten daha kolay oldu. Ancak, şehir trafiğinde dur/kalk işlemini çok tekrar edince ister istemez şu soru zihnimde oluştu; ateşleme sistemi çabuk arıza vermez mi ??? Hatta bazen, sıkça dur/kalk yapıca insan OFF tuşuna basarak bu özelliği pasif hale getirmek istiyor.
    Koltuk ergonomisi
    Benim için çok önemli bir husus. Koltukların beli boşluksuz sıkıca kavraması. Bu konuda tam tatmin olamadım. Şimdi, bir takviye koltuk pedi arıyorum.
    Motor gürültüsü izolasyonu
    Daha önce benzinli bir araç kullandığımdanmıdır bilemiyorum, fakat aracın titreşiminin biraz fazla olduğunu düşünüyorum, özellikle düşük devirdeyken. Daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
    Çekiş gücü/Hızlanma
    Aynı şekilde bu konuda da aracı biraz yetersiz buldum. Tamam, kabul ediyorum, bir performans arabasından bahsetmiyoruz. POLO BM. Araç tamamen yakıt ekonomisi düşüncesi üzerine kurulmuş gibi.
    Dolayısıyla, gaza yükenmedikçe çabuk hızlanmıyor ve tam hızlanmadıkça da, düşük viteslerde istediğiniz çekiş gücünü vermiyor sanki.
    RNS-210
    Birçok polo kullanıcısı gibi, bende bunu araç için yetersiz ve basit buluyorum. Çok basic bir sistem ve araç maliyetinden kısmak için konulduğu çok bariz. Adeta, radyo-teyp varmı ? var demek için konulmuş. Sonuçta, 30 TL lik sade polo almıyorsunuz. 41 TL verince biraz daha fazlasını bekliyorsunuz doğal olarak!
    Bu noktada, RNS 510 almak ve taktırmak için sizden tavsiye istiyorum. istanbulda en uygun nereden alabilirim ve taktırabilirim ??? Taktıran arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

öncelikle hayırlı olsun. dediklerinizin tamamına katılıyorum. araç az yaksın diye aldık 1500 km ye geldım tuketmler karmanında üstünde ki genelde uzun yol yapıyorum. Acaba araç test edilirken insansız 1150 kg olarak mı test edilmişte 3.0 lt/100km değeri hesaplanmış...araçta fazladan ağırlık olmasın diye aldıgım benzınde 20 tl lık. Sürekli Sarı ışık Yanıyor :D
    *start stop arızası benımde aklımda olan bir soru. 2 sene için garantıde ama ya sonra?
    *arac eğimde start stopla durmus halde tekrar harekete gecırırken arac gerı kaçırıyor. yanı eğimde kaldığında gerı kaçmasını istemıyosan off yapcan. bırde duz yolda da dediğiniz gibi aracı tutan bisi var. az gaza yuklendıgınde arkadakı araclarla fark katlanıyor

güncel yakıt tüketim değerlerini paylaşalım arkadaşlar

Sağolun. insan kullanmadan anlamıyor tabi, fakat şu anda düşüncem şöyle: bence dümdüz, trafiksiz, eğimsiz, asfalt yolları bulunan bir şehirde yaşamıyorsanız, polo Bluemotion gibi bir aracı istanbul trafiğinde kullanmak için almaya değmezmiş gibi geliyor. Çünkü, istanbulda karma tüketimle 4,0-4,5 lt altını görmek çok zor.
    Bu anlamda ben VW in tüketiciyi yanılttığını düşünüyorum. Aracın yakıt tüketimi, verilen değerden minimum %20 daha fazla. Ben çevreci bir insanım. Bu aracı alırken birazda bu noktadan yola çıktım, fakat bir araçta çevrecilik önde ve arkada "bluemotion" logosundan ibaret olmamalı.

RNS 510 için görüş ve önerilerinizi bekliyorum bu arada.

• quote:

quote:

http://www.dunlop.eu/dunlop_uk/I_want_new_tyres/tyre_range/passenger/summer/sp_sport_01.jsp?OpenMode=SameWindow&car_type=passenger

Runonflat gözüküyor

evet burda öyle görünüyor konu ilk açıldığındada bu linki paylaşmıştınız bende ordan bakıp rof zannetmiştim...ancak pratikte bizim ebatlar için olmadığını söyledi lastikçi...internetten satan yerlerde de rof diye belirtilmiyor... bazı modellerin sonunda, 195 ve üstü ebatlarda model isminin sonunda ROF olarak kodlanmış,zaten onların fiyatlarına bakıldığındada arada dağlar kadar uçurumlar var, bizim kullanduğumız model 145 tl civarı bir fiyat, roflar en düşük 400 tl den başlıyor...linkte fiyatlar var...

http://www.lastikcim.com.tr/Dunlop-ROF---Run-On-Flat,LA_359-2.html

bu arada bu linkteki sağ taraftaki reklamlardaki mini stepnelerden almayı düşünüyorum...

DSST yazıyor mu yanakta ben yazmadığını hatırlıyorum sanki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Arkadaşlar tüm POLO BM kullanıcılarına merhaba,
    Artık bende bir Polo BM kullanıcısıyım.
    Birkaç cümle ile yaklaşık 400 km kullandığım araç için ilk izlenimlerimi paylaşmak ve bazı hususlarda görüşlerinizi almak istedim.
    Araç genel olarak zaten satın almak istediğim araçtı. Yani isteyerek aldım. Bu yüzden tercihimden dolayı şikayetçi olamam, fakat kafamı kurcalayan birkaç husus var:
    Yakıt tüketimi:
    Bu aracı almamda en fazla role sahip unsur düşük yakıt tüketimiydi. Hele VW tarafından verilen 3,0 lt/100 km gibi şehir dışı tüketim verileri benim için çok cazipti. Benim, istanbul trafiğinde günlük kullanımla elde ettiğim ortalama değer 4lt-5lt arasında. Kesinlikle agresif kullanmıyorum. Bilakis, olabildiğince yumuşak ve sakin kullanıyorum. ilk hızlanmalara dikkat ediyorum. Gösterge panelinde anlık tüketim değerleri açık. Bir yandan kullanıp, diğer yandan tüketimi ne kadar düşürebilirim diye izliyorum. Şu ana kadar en düşük 3,5 lt/100 km yi görebildim. O da, uzun ve eğimli düz bir yolda hızlanmış olan araçta seyrederken. Sizde de durum bu şekilde mi ? Yakıt tüketimi normal mi ? Yeni araçlarda genellikle "motor açılması"ndan bahsedilir. Sizce, bu yakıt tüketiminde etken midir ?
    hillholder fonksiyonu
    Açıkçası bu özelliğe alışmam kolay olmadı. Zira, daha önce kullandığım araçların hiçbirisinde bu özellik yoktu. 5 sn kadar araç yokuşlarda tutuluyor, fakat sanki bana öyle geliyor ki, hillholder düz yolda da aktif gibi Düz yolda, trafikte, ilk kalkmak istediğinizde debriyajdan ayağınızı hafifçe kaldırıyorsunuz, fakat aracın gitmediğini görüyorsunuz. Ya, 4-5 sn bekleyeceksiniz, ya da gaza dokunacaksınız ki, araç beklemeden hareketlensin...Doğrumudur ?
    auto start/stop fonksiyonu
    Bu fonksiyona alışmam nispeten daha kolay oldu. Ancak, şehir trafiğinde dur/kalk işlemini çok tekrar edince ister istemez şu soru zihnimde oluştu; ateşleme sistemi çabuk arıza vermez mi ??? Hatta bazen, sıkça dur/kalk yapıca insan OFF tuşuna basarak bu özelliği pasif hale getirmek istiyor.
    Koltuk ergonomisi
    Benim için çok önemli bir husus. Koltukların beli boşluksuz sıkıca kavraması. Bu konuda tam tatmin olamadım. Şimdi, bir takviye koltuk pedi arıyorum.
    Motor gürültüsü izolasyonu
    Daha önce benzinli bir araç kullandığımdanmıdır bilemiyorum, fakat aracın titreşiminin biraz fazla olduğunu düşünüyorum, özellikle düşük devirdeyken. Daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
    Çekiş gücü/Hızlanma
    Aynı şekilde bu konuda da aracı biraz yetersiz buldum. Tamam, kabul ediyorum, bir performans arabasından bahsetmiyoruz. POLO BM. Araç tamamen yakıt ekonomisi düşüncesi üzerine kurulmuş gibi.
    Dolayısıyla, gaza yükenmedikçe çabuk hızlanmıyor ve tam hızlanmadıkça da, düşük viteslerde istediğiniz çekiş gücünü vermiyor sanki.
    RNS-210
    Birçok polo kullanıcısı gibi, bende bunu araç için yetersiz ve basit buluyorum. Çok basic bir sistem ve araç maliyetinden kısmak için konulduğu çok bariz. Adeta, radyo-teyp varmı ? var demek için konulmuş. Sonuçta, 30 TL lik sade polo almıyorsunuz. 41 TL verince biraz daha fazlasını bekliyorsunuz doğal olarak!
    Bu noktada, RNS 510 almak ve taktırmak için sizden tavsiye istiyorum. istanbulda en uygun nereden alabilirim ve taktırabilirim ??? Taktıran arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

öncelikle hayırlı olsun. dediklerinizin tamamına katılıyorum. araç az yaksın diye aldık 1500 km ye geldım tuketmler karmanında üstünde ki genelde uzun yol yapıyorum. Acaba araç test edilirken insansız 1150 kg olarak mı test edilmişte 3.0 lt/100km değeri hesaplanmış...araçta fazladan ağırlık olmasın diye aldıgım benzınde 20 tl lık. Sürekli Sarı ışık Yanıyor :D
    *start stop arızası benımde aklımda olan bir soru. 2 sene için garantıde ama ya sonra?
    *arac eğimde start stopla durmus halde tekrar harekete gecırırken arac gerı kaçırıyor. yanı eğimde kaldığında gerı kaçmasını istemıyosan off yapcan. bırde duz yolda da dediğiniz gibi aracı tutan bisi var. az gaza yuklendıgınde arkadakı araclarla fark katlanıyor

güncel yakıt tüketim değerlerini paylaşalım arkadaşlar

arkadaşlar @makelonur isteği üzerine 08.12.2011 verilerimi söylüyorum:

38 lt*3,92 tl=148,96 tl

148,96 tl / 625 km = 0,238 tl/km olarak oldu. bu arada bu rakamın çok olmasını şunlara bağlıyorum;
    1.Samsunda yaşamak,
    2.hergün kampüse çıkarken yokuş çıkıyorum
    3.yollar anayol ama ışık çok fazla
    4.hergün o yokuşu toplam 4 kişi çıkıyoruz(arkadaşları da işe götürüyorum.
    5.aracı sabahları 2-3 dk çalıştırıp beklememe rağmen motor iş yerine vardığım da ısınmasına bağlıyorum ve yokuş çıkarken motor ısınmamış oluyor...

diğer arkadaşlarda paylaşırsa ÇOK minnettar olurum...

P.S= araba 10650 km de şuan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dt_berk -- 9 Aralık 2011; 23:15:08 >

• @MATCH25 : sanırım siz arabanızı alırken 3 litre ile istanbulda gezeceğinizi düşündünüz. ben 25 000 km dir kullanıyorum sadece birkaç defa şehirlerarası yolda fabrika verilerinin altına dştüm. acaba başka bir model marka araba alsanız fabrika verilerinde mi yakıt tüketirdiniz?? kesinlikle hayır. benim arabam hiç yakmıyor çok kaçıyor şekl,nde methiyeleri çok duyarsınız lakin aslı yoktur. bizim bir arkadaş şu yakıtla şu kadar km yol yapıyor muş diyenleri de dikkate almmak gerekir.

o nedenle ben ister performanslı kullanayaım ister ekonomik amaçlı kullanayım bildiğim tek bir gerçek var o da dünyanın en az yakan arabasını kullanıyorum. aynı şartlarda daha az yakanı yoktur. diğer anlatılanların tamamına yakını liseli ergen tartışmasına sokuyor konuyu.. o yüzden içiniz en azından yakıt tüketimi konusunda rahat olsun diyorum.
  • Vwertigo kardes az yakıyor dediğin araç 1.2 motorlu bir araç biraz sikistirda aracı bak bakalım nasıl yakıyor bence şahsi fikrim benim aracı ekonomiklikte gecemezsin alman# güç dayanıklılik fransiz#ekonomiklik ister spoiler ister start stop koy yine de gecemez sağlamlık dersen karsinda saygı ile egilirim
  • yakıt tüketimi:
    araç 500 km de, tamamı şehir içi yoğun trafikte 6 km git gel yokuşlu çankayada 7 lt ortalama var. ne zaman ankara-eskişehir yolu düz trafiksiz kullanıyorum o zaman 4-5 lt ye düşüyor hemen, kış aylarında olmamız araçları kısa mesafe ve yoğun eğimli yollarda kullanmamız sonucu bu değerler ortaya çıkıyor...benim tahminim 2000-3000 km olduğunda hava sıcaklığı 10 15 derecelerde az yoğun trafikte sehiriçi 5 şehirdışı 3,5 -4 lt olacağını tahmin ediyorum...
    benim için ortalama tüketim 4,5-5 lt arası olsa yeterli diye düşünüyorum...ortalamada 3-4.5 arasını beklemek bence hata olur...
  • @racert: tam olarak bahsettiğim de buydu zaten. sizin bu söylediğiniz şehir efsanesinden başka birşey değil. eskiler dizel arabayı stop ettirmezlerdi birkaç dakikalık duraklamalarda . neden ? çünkü dizeller daha fazla yakar mış ilk çalıştırmada. hala etrafımda onlarca kişi bu şekilde yapıor. bizim arabaya mühendisler bilmediklerinden start-stop koymuş :)
    az biraz sıkıştırınca büyük motorlu arabalardan daha fazla yakacağı tezini destekleyeck birkaç veri paylaşsanız keşke de bizde öğrensek.
    siz c3 kullanıyordunuz. size keyifli çook uuzun yolculuklar dilerim. poloya biniyoruz sonuçta phaeton a değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

@MATCH25 : sanırım siz arabanızı alırken 3 litre ile istanbulda gezeceğinizi düşündünüz. ben 25 000 km dir kullanıyorum sadece birkaç defa şehirlerarası yolda fabrika verilerinin altına dştüm. acaba başka bir model marka araba alsanız fabrika verilerinde mi yakıt tüketirdiniz?? kesinlikle hayır. benim arabam hiç yakmıyor çok kaçıyor şekl,nde methiyeleri çok duyarsınız lakin aslı yoktur. bizim bir arkadaş şu yakıtla şu kadar km yol yapıyor muş diyenleri de dikkate almmak gerekir.

o nedenle ben ister performanslı kullanayaım ister ekonomik amaçlı kullanayım bildiğim tek bir gerçek var o da dünyanın en az yakan arabasını kullanıyorum. aynı şartlarda daha az yakanı yoktur. diğer anlatılanların tamamına yakını liseli ergen tartışmasına sokuyor konuyu.. o yüzden içiniz en azından yakıt tüketimi konusunda rahat olsun diyorum.

Sağol dostum. Biraz içimi ferahlattın. Mukayese yaparken, haklısınız, hep aynı koşulları mukayese etmek gerek. Bir de, yazdığınız gibi, hiç bir araçtan fabrika çıkış verilerinde yakıt tüketimi beklememek lazım...
    Alışıcaz artık. Belki de tüm bunları söylemek için çok erken. Kim bilir.. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: racert

Vwertigo kardes az yakıyor dediğin araç 1.2 motorlu bir araç biraz sikistirda aracı bak bakalım nasıl yakıyor bence şahsi fikrim benim aracı ekonomiklikte gecemezsin alman# güç dayanıklılik fransiz#ekonomiklik ister spoiler ister start stop koy yine de gecemez sağlamlık dersen karsinda saygı ile egilirim

Hocam bu araç sıkıştırdığında da yakmıyor. 1.2 TDI olan bu araç ancak 1.2 TDI kadar yakar.
  • Ayrıca uzun yol şehir içi ortalamalarınız 3.5-5.5 arası değişir. Üstü çok zor.
  • arkadaşlar yakıt tüketimleriniz çok iyii. kafanıza takmayın.
    bakın ben o kadar dikkatli bir sürücüyüm. 2011 opel corsa 1.3 cdti 75bg aracımla şehirlerarası genelde 3.8-4.0 litre görebiliyorum ve oldukça da yavaş gidiyorum. çorumda şehir içi 5.5-6 arasında gidip geliyorum. Ankara'da şehiriçinde Gökçek sağolsun, alt geçitler filan trafik akıyor, 4.5-5 e ancak iniyorum. o da istanbul yolu gibi akıcı trafikli yerlerde gittiğimde. kafanıza takmayın. doldurun depoyu gezin.
    Saygılarımla

quote:

Ayrıca uzun yol şehir içi ortalamalarınız 3.5-5.5 arası değişir. Üstü çok zor.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.