Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.881
Cevap
53
Favori
652.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppzrg

arkadaşlar yakıt tüketimleriniz çok iyii. kafanıza takmayın.
    bakın ben o kadar dikkatli bir sürücüyüm. 2011 opel corsa 1.3 cdti 75bg aracımla şehirlerarası genelde 3.8-4.0 litre görebiliyorum ve oldukça da yavaş gidiyorum. çorumda şehir içi 5.5-6 arasında gidip geliyorum. Ankara'da şehiriçinde Gökçek sağolsun, alt geçitler filan trafik akıyor, 4.5-5 e ancak iniyorum. o da istanbul yolu gibi akıcı trafikli yerlerde gittiğimde. kafanıza takmayın. doldurun depoyu gezin.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: VWci
    Ayrıca uzun yol şehir içi ortalamalarınız 3.5-5.5 arası değişir. Üstü çok zor.

İki araç zaten hemen hemen aynı yakıyor.

• yok hocam, biraz fark var.
    benim aracın ş.arası fabrika verisi 3.7 litre sizinki 2.9-3 litre.
    emin ol bende sizdeki araç olsa sizden daha az yakardım :)
    o konuda baya iyiyimdir diyebilirim :)
    Saygılar
    quote:

İki araç zaten hemen hemen aynı yakıyor.
  • Dostum şöyle düşün ki 12 yaşında ki kızın eline 2 kg yük ver yokuş çıkar 5 kg yük ver çıkar yani şehiriçi için ideal olabilir ama arkadasimda 112 c4 var ayni hız 130 ben de anlık 7.6 onun ki 6.9 nasıl oluyor uzun yolda 1.2 motora basarsan yakar bu arada yaz kış uzun yolda 3.2 ortalama.gören oldu mu yol ıstanbul.yalova.arası 180 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

@racert: tam olarak bahsettiğim de buydu zaten. sizin bu söylediğiniz şehir efsanesinden başka birşey değil. eskiler dizel arabayı stop ettirmezlerdi birkaç dakikalık duraklamalarda . neden ? çünkü dizeller daha fazla yakar mış ilk çalıştırmada. hala etrafımda onlarca kişi bu şekilde yapıor. bizim arabaya mühendisler bilmediklerinden start-stop koymuş :)
    az biraz sıkıştırınca büyük motorlu arabalardan daha fazla yakacağı tezini destekleyeck birkaç veri paylaşsanız keşke de bizde öğrensek.
    siz c3 kullanıyordunuz. size keyifli çook uuzun yolculuklar dilerim. poloya biniyoruz sonuçta phaeton a değil .

bu 12 yaşındaki kız örneği biraz tuhaf olmuş. çünkü 16 yaşındaki kızada bir 2 kg yükle bir de 5 kg yükle aynı testi yapsanız benzer şekilde zorlanacaktır:) objektif verilere bakmak gerekir. sıkıştırınca küçük motorlu arabalar belki aynı arabanın büyük motorunun yakıt tüketimine yaklaşabilir . sıkıştırmaktan kasıt nedir bu da önemli ...

arabaların yakıt tüketimi bazı normlara göre yazılıyor ve bu objektif verilerdir. eşit şartlarda dır. ne markaya ne de modele göre değişmez. buna itibar etmek gerekir kanaatindeyim..

yanılıyor da olabilirim ama bu konuda da birkaç model için yapılmışsa eğer mevcut testlere bakmak gerekir.

bir de söylemeden geçemeyeceğim vallahi bu az yakıyor, çok kaçıyor dan başka bir şey konuşamaz olduk. geçen gün başka bir forumda transit connect kullanıcısı (1.8 vee modluydu sanırım) polodan daha az yaktığını iddia ediyordu

• racert dostum sanırım yüklenme durumlarında daha büyük motorların küçük motorlara göre daha az yaktığını kastediyor.. ve bunda da haksız olduğunu söyleyemem.
    ayrıca büyük motorların yol durumu, şoför ve yük açısından farklı koşullarda yakıt tüketiminden yana daha az varyasyon gösterdiği de şahsen gözlediğim bir durum.
    örneğin ben Corsa ile şehirlerarası 3.8-4 litre yakarken forumdan bir arkadaş aynı araçlar 9.5 10 litre yakıyor uzun yolda. ilginç
    mercedes benz e270cdi aracımızda gördüğüm kadarı ile böyle aşırı uç farklar söz konusu değil kullanımdan kullanıma. aracın neredeyse şehiriçi ve şehirlerarası yakıt tüketimi bile çok yakın.

ama şehiriçi olsun şehirler arası olsun 75bg POLO çok yerinde bir tercih ve alınası bir araba. imreniyorum sizlere. :s

Saygılarımla
  • arabam küçük motorlu ve çok yakıyor diyorum. keşke forumu okuyup daha büyük motorlu ve daha az yakacak bir araba alsaydım.

1.2 (tam olarak 1199 cc) değilde 1.3(tam olarak 1248 cc) falan olsaymış yine neyse derdim ama ...

malesef birkaç ay önceki konuma dönüyor forum. herkese keyifli yolculuklar diliyorum
  • Bir aracın yakıt tüketimi motor hacmi yani emilen hava miktarı ve püskürtülen yakıttan ibarettir. Bunun biraz önce belirttiğim belirleyiciler çerçesinde minimum ve maksimum değerler arasında gidip gelmesi gaz pedalına verilen komutlarla ilişkilidir. VW gruptan örnek verelim ki diğer marka sahipleri yanlış anlamasın. Herşey ceteris paribus ise 1.2 TDI 75hp 180nm lik araç, 1.6 TDI 230nm lik araçtan az yakacaktır. Yani bunu dümdüz bir yol sabit gaz aynı kg aynı araç olarak daha da somutlaştırabiliriz ayırca bir çok değişkeni de siz ekleyebilirisiniz.

Ayrıca şunu belirtmek lazım performans beklentileri kişiden kişiye değişir dolayısı ile algısıda değişir. Birisi için Polo BM hızlı olur diğer için ise yavaş olur. Atlanan bir husus daha var Polo BM peformans için bir üretilmiş bir araç değildir. Esasen çevreci ve az tüketmeyi hedefleyen bir araçtır. Bunu da 87 (Türkiye'de yok) 89 c02 verisine sahip olması ile kanıtlamış bir araç. 37-40 lt mazot ile şehir içi dışı karışık yokuş çıkış 800-1700 m rakımlara çıkış ve iniş kapsamında 1000 km sınırına dayanıyor. Daha az yakması da zaten şu an için zor.

Bir "ayrıca" daha ekleyelim, Polo BM aldığınızda bir Polo 6R'a sahip oluyorsunuz. Dolayısı ile VW ve Polo 6R sevenler için güzel bir şey bu.

• söylediğim şey ile dalga geçmenizin sebebini anlayamıyorum sayın VVVertigo...
    entrymde ilkokul çocuğu gibi arabamı öven, veya sizin arabanızı yeren bir şey okudunuz mu??? bilakis BM i övüp ne kadar güzel bir araba olduğundan bahsediyorum.
    sadece motor hacmi ile ilgili olarak yaşadığım bir tecrübeyi aktardım. aynı şey sizin arabanızda olduğu gibi benim arabam için de geçerli... sizin de bahsettiğiniz gibi araçlarımızın motor hacimleri birbirine oldukça yakın.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

arabam küçük motorlu ve çok yakıyor diyorum. keşke forumu okuyup daha büyük motorlu ve daha az yakacak bir araba alsaydım.

1.2 (tam olarak 1199 cc) değilde 1.3(tam olarak 1248 cc) falan olsaymış yine neyse derdim ama ...

malesef birkaç ay önceki konuma dönüyor forum. herkese keyifli yolculuklar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 11 Aralık 2011; 20:35:04 >

• Arkadaşlar dün bir lastikçiye gittim ve adam bana tekerlerin Run on flat olmadığını söyledi. Yedek lastik de olmadığına göre teker patlarsa napcaz? Tecrübeli olan var mı? Teker patladığında neler yaptınız?
  • Durum vahim demektir o zaman. En yakın zamanda yedek lastik tedarik etmek gerekecektir o zaman.
  • bence de ...

ayrıca arkadaş kendilerine ait güncel yakıt verilerini yazarsa sevinirim. ben merak ediyorum ayrıca başka arkadaşlar da merak ediyordur diye düşünüyorum....
    şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dt_berk -- 11 Aralık 2011; 22:16:56 >
  • Şehiriçi 4.3. istanbul trafiğinde. Tek dikkat ettiğim hız kurallarına uymak.
  • Arkadaşlar birkaç gün önce Polo BM hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmıştım.
    Bugün ise, size daha net ve direkt bir soru soracağım: Sizce Polonun ön camında sol tarafındaki sileceğin açılmaması bir mühendislik hatası mıdır ? değil midir ?
    Şahsen, ben bu durumu hiç beğenmedim. Gayri ihtiyari eliniz sileceğe gidiyor, ve kendinize doğru çekerek açmak istiyorsunuz, fakat kaputa değiyor ve çiziğe sebebiyet veriyor.
  • Mühendislik hatası değil, aracı calıştırmadan kontağı yarım acıp kolu sürekli aşağı ya da yukarıya bastırırsan silecekler dik konuma geliyor... Çok güzel bir ayrıntıdır bu....
  • quote:

Mühendislik hatası değil, aracı calıştırmadan kontağı yarım acıp kolu sürekli aşağı ya da yukarıya bastırırsan silecekler dik konuma geliyor... Çok güzel bir ayrıntıdır bu....

Sağolun bunu bilmiyordum, fakat siz camını her silmek istediğinizde bu işlemi mi yapıyorsunuz ? pratiğe benzemiyor pek. Bizde VW touran var.
    Mesela, touranlarda ortadan tek silecek tüm camı kapsıyor. Aslında, keşke böyle birşey yapsalarmış diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: justuur

Şehiriçi 4.3. istanbul trafiğinde. Tek dikkat ettiğim hız kurallarına uymak.

Ben 5.8 lerde geziyorum şehir içinde. Biraz ayrıntılı anlatırmısınız nasıl kullandığınızı, hangi devirde heangi hızla seyrettiğinizi, vites değişimlerinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

quote:

Mühendislik hatası değil, aracı calıştırmadan kontağı yarım acıp kolu sürekli aşağı ya da yukarıya bastırırsan silecekler dik konuma geliyor... Çok güzel bir ayrıntıdır bu....

Sağolun bunu bilmiyordum, fakat siz camını her silmek istediğinizde bu işlemi mi yapıyorsunuz ? pratiğe benzemiyor pek. Bizde VW touran var.
    Mesela, touranlarda ortadan tek silecek tüm camı kapsıyor. Aslında, keşke böyle birşey yapsalarmış diye düşünüyorum...

Kontrol ettim. Kontağı açmadan silecek kolunu aşağıya bir kez iterseniz silecekler dik konuma geliyor. Jetta ve Golflerde de öyle.
  • merhaba arkadaşlar.. yeni bluemotion arabamı yarın teslim alıyorum inşallah.ama yinede varsa güncel yakıt verilerini yazabilirmisiniz?
  • 5.0 in altına 1500 km de halen ınemedım
  • selamlar,
    şehiriçi olduğu için (istanbul trafiğinde) 4 ve 5. vites pek olmuyor 2,3,4 de genellikle 2500 devir civarında vites değiştiriyorum. aslında pekte dikkat etmiyorum. bazen 3000 i de geçiyorum.
    4.3 ortalamam sürekli gidip geldiğim harbiye, Kadıköy arasındaki mesafe içersinde, akşam trafiğindeki ortalamam. yaklaşık 20 km.
    dediğim gibi şehir içinde hız sınırlarına uymaya çalışıyorum. sokak aralarında 30,40km/s ile ana caddelerde ise 50,60km/s süratle. otoyollarda ise 100,110km/s ile gidiyorum.
    ilerde kırmızı ışık yandığını, yada trafiğin durduğunu görürsem, ayağımı gazdan çekip yavaşlıyorum.
    sıkışık trafikte yokuş aşşağı giderken vitesi boşa almıyorum.
    yetişmem gereken bir yer yoksa hep böyle araba sürerim ve bu şekilde sürüpte kontağı kapattığımda ortalamanın 5 i geçtiğini hiç görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.