Şimdi Ara

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
45.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Genellikle paylaşılan tüketim değerlerinde ortalama hız 40-50-60 hatta 70 Kmh ler...
    Bu ortalama hızlar ile alınan tüketim verileri hiçbir zaman "Şehir içi tüketim" verisi olamaz , ancak karma tüketim diyebiliriz.

Otomotiv dünyasında şehir içi tüketim verisi kriteri maksimum 25 Kmh ortalama hız kriterine göre alınır.
    Heeee diyebilirsiniz ki bizim yaşadığımız şehirde öyle kaos bir trafik yok ki ortalama hızımız 30-40 Kmh lerde kalıyor...
    O zaman sizin tüketim değerleri karma tüketim oluyor...

Bu nedenle paylaşımlarda sadece bir forum üyesinin verileri var istanbul trafiğini paylaşmış 18 Kmh ortalama tüketim ile ortalama 8 Lt'leri buluyor tüketim...
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Açıklamamda verilerin nasıl elde edildiğini açıkça yazdım.Aynı yolun hem gidiş hem dönüş verisini de paylaştım ki yokuş aşağı yokuş yukarı muhabbeti yapılmasın.Daha sağlıklı bir veri nasıl elde edilir bilmiyorum.Ben ilerde birileri bu araç kaç yakar diye araştırırsa buradan görebilir diye paylaştım.Yoksa aracımın yakıtı ile alakalı olumlu veya olumsuz hiç bir iddiam yoktur.Aracım vw diye markanın taraftarlığını yapma gibi bir amacım yok.Yaptığım sadece yorumsuz bir durum tespitidir.
  • Uzun yolda 110-130kmh arasi 5-6lt şehir içi dur kalkta 9-11 arası yakıyor. Aksini iddia eden provakatordur vwnin hissedarıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 dizel ile istanbul şehiri içi 5.5 lt yakıyorum benzinli motorla bu değerleri nasıl alıyorsunuz arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1407

1.2 dizel ile istanbul şehiri içi 5.5 lt yakıyorum benzinli motorla bu değerleri nasıl alıyorsunuz arkadaş.

Ortalama hız verilerine bakın anlarsınız hocam...
    Şehir içi tüketimleri değil o yaptıkları tüketimler... Bildiğin E5 trafiği... Ortalama hızlar 35-40-50-60 Kmh'ler...
    Yani at 4. veya 5. Vitese Dsg ise D6 veya D7 de aheste aheste gidiyorlar akan trafikte...

Yoksa istanbul içi gerçek trafikte bu araçlar 8 Lt den aşağı yakmıyor zaten herkes biliyor...
  • Oncelikle bu verileri duzenli olarak paylasmayi dusunuyorum referans olmasi acisindan.hiz ort yuksek fln diye atlayacak arkadaslar kusura bakmayin araba bu hiz bu mesafe bu sizi tatmin etmiyorsa yapacak bi sey yok.ayrica yol bilgisayari ve depo hesabini ayri ayri paylasiyorum ki vw yol bilgisayari 1 1,5 hatta 2 litre az gosterir diyenler icin de cevabimi simdiden vermis olayim.bu arada arac sifir alindi bu 484 km veri 15-499 km arasindaki tuketim degerleridir arac 10 gunluk su an.

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 38 km hizla paylasim yapmisiz. Adam sehirdisi verisi diyor. Komik olmayin ya. Bu araci kullanip bu verilerin disinda yakit yakanlar soforlugunu sorgulasin :-)

Istanbul gibi kesmekes bir trafigi turkiye geneline yaymayin. Aanki herkes orada yasiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 28 Ekim 2017; 13:48:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

38 km hizla paylasim yapmisiz. Adam sehirdisi verisi diyor. Komik olmayin ya. Bu araci kullanip bu verilerin disinda yakit yakanlar soforlugunu sorgulasin :-)

Istanbul gibi kesmekes bir trafigi turkiye geneline yaymayin. Aanki herkes orada yasiyor

Şehiriçi 18-23 km hız kabul edilir 38 çevre yolu hızıdır kendimizi kandırmayalım

• Gördüğüm en düşük tüketim 51 km hız ortalaması, 23 km mesafe ile 4.5 lt yakıt tüketimiydi. E5’e bağlanmak için yokuş çıktım o olmasa 4’lere daha yakın olurdu. Burada yakılan 3lü değerler iyiymiş ama.

• Sabah akşam İstanbul : Ortalama hız 14 - Tüketim 10.2
    Öğlen İstanbul : Ortalama hız 38 - Tüketim 5.8
    Boş yol : Ortalama hız 80 - Tüketim : 3.9
  • Benzin pahali, trafik tikanık.otomobiller napsin

• Otomobil genelde Ankaralilarin sehirici trafigi konusu acilmasi yasaklanmali😄82 km/h hiz sinirli 4 seritli akar yoldan eskisehir istanbul yolundan gelip gidip konu aciyorlar.ortalama hiz 50 adamlar sehirici diyor.acaba ankara dogus sponsor mu oluyor ankara tsi yakit tuketimlerine ne!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar

cok karmasik bilgiler mevcut herkesin bulunduğu sehir trafik durumu kullanış tarzlari vs. farkliliklar gosteriyo

aracim 2016 1.2 tsi dsg lounge

1 depo benzin ile 610 km şehiriçi.

kullanim tarzı ne çok sakin ne abartı.

fotograflarini ekledim.

uzun süreli ortalama 6.2

yakit aldiktan sonra ki ortalama 6.6

• selamlar

cok karmasik bilgiler mevcut herkesin bulunduğu sehir trafik durumu kullanış tarzlari vs. farkliliklar gosteriyo

fotograflarini ekledim.

uzun süreli ortalama 6.2

yakit aldiktan sonra ki ortalama 6.6

• selamlar

fotograflarini ekledim.

uzun süreli ortalama 6.2

yakit aldiktan sonra ki ortalama 6.6 28 km/hız

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

Genel olarak Ankara da Demetevler - cepa - kızılay arası kullanıyorum Demet- cepa arası Anadolu bulvarını kullanıyorum %60 trafik olan yolda ortalamam son 280 km de 5.7 lt... (Park etmek için çok yer aramasam 5.2 ye düşüyor.) Kendimi kasmadan normal modda kullanıyorum Eco mod çok kasıyor.

Arac 2011 Honda CR-Z...

Bi bayan var sürekli sabahları karşılaştığım Yaris Hybrid kullanan... Ablama Ayıp olur diye sormadım ama tahminim 5 lt.
    ben de ankara demetevler odtü arası 2016 1.2 tsi polo kullanıyorum. sabah 9:30, akşam 19:00 gibi anadolu bulvarını kullanıyorum. bulvar performansı 5.5 litre, uzun vadeli kullanım ortalaması 6.5 litre :) bulvar çok sakinken 4.5ları görüyorum. odtüye park ederken 5 litreyi buluyor tabi.

depo %25e gelince shell'den v-power ile full'lüyorum. 30-35 litre arası yakıtın tutarı 230tl-250tl civarı oluyor. güncel v-power fiyatı 7.10tl diye hatırlıyorum.

250tlye depoyu full'ledim diyelim. bu depo %25e gelene kadar yine aynı şekilde hiç benzin almıyorum. 14-18 gün arası gidiyor. bu hesapla 1 ayda maximum 2 kere 250tl lik alışveriş yapmış oluyorum, aylık 500 lira benzin masrafı çıkıyor. trafik saatlerinden kaçtığımda ortalama tüketimde 5-5.5 gördüğüm için 250 liraya full'lediğim depo %25e gelene kadar 20 gün bile dayandığı oluyor. böyle bir senaryoda benzine aylık 350-400 lira vermiş oluyorum. tasarruf önerilerine açığım. herkese iyi forumlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapac -- 16 Ekim 2018; 23:57:6 >

• konu neden hortladı bilmiyorm ama hybrid'imin kıymetini 1.2tsi skoda yeti kullanıcısı olarak yeni anlıyorum. aynı karakterle kullandığımda 8 litrelerde geziyor şu anki aracım.
  • konuyu hortlatayım acaba kış- yaz farkı var mı? varsa ne kadar etki ediyor?

• SinanKkner S kullanıcısına yanıt

https://www.donanimhaber.com/volkswagen-turkiye-de-kurdugu-sirketi-kapatiyor--128361

Skoda iyi czech mali severim bsnce skoda acsin fabrikayi gotu boklu almanlarin bir lafi var. Turkler tuvalet temizledikten sonra gelip arabalarimiza tapiyorlar, yakinda bizlere de tapacaklar..

• Ben ankarada cevre yolunda hizimi 80e cikarip motor isinana kadar bekliyorum. İsindiktan sonra sayaci sifirliyorum. Bir sure suruyorum olabildigince az gaza basarak. Sonra da vites dise duse araba durana kadar gidip surusu bitirip aracimin ekraninda yazan degere bakiyorum 3.3lt/100km cikiyor. Bakiniz cok basit bu is. Sonucta Ankara sinirlarinda oldugum icin de sehirici verisi oluyor.

Bence herkes boyle olcum yapmali. En dogrusu budur. Boylece hic arabaniz cok yakiyormus gibi gelmez devir kese kese gezersiniz kafaniz da rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrun -- 29 Aralık 2020; 16:5:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.