Şimdi Ara

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
45.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Çok yakıyormuş sizinki. Forumda 2.8 Litre yaktıranlar var, geçen bir hocam hatta uzun yolda 90 km sabit hızla yakıt bile üretmiş.

• Şehirdışı tüketim için normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bitmediniz .Dikkat edin bu yakıt konularını açan tsi ci ler hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 4 Nisan 2017; 17:10:6 >
  • Gençler bu bir ispat konusu degil, hosunuza gitmiyorsa okumayin.

• 27km si şehir içi.şehirdışı 100-130 arası kullandım bölün toplayın çıkarın 8 litreye yakın yakıyor bilgisayardakinden 1lt fazla

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!

lPolo 1.2 tsi yakıt tüketimi!

• 1.2 tsi ibiza. Şehir içi 6 litre. Karışık modda da 5.5 litre yakıyorum.
    4,5 litre yakanlar anlatsınlar nasıl yaptıklarını. Nasıl sürcez nasıl vites atıcaz öğrenelim. :D
  • Bu polo 1.2tsi DSGlerden bizde de vardı, makyajlı olan. 1 yıl binip sattık arabayı. Anlamadığım nokta şu ki araba hiçbir zaman 7.5ltnin altında yakmadı. Hatta çok iyi hatırlıyorum, satarken son deponun yakıt ort. 8.8 idi.

Şimdi de bmw 3.20i ED kullanıyoruz. 16.000 kilometrede, 0 almıştık. Onda da rekorum 9.1lt idi. Genel ortalamam 10.5 litre.

Benmi fazla yakıyorum, az yakmanın tekniğini mi bilmiyorum fakat sürekli gaza abanmıyorum, yolun yarısında gaz kesip arabayı salınımda yavaşlatıyorum. Çok fazla sıkışık yerlere girmiyorum fakat genellikle şehir içi kullanıyoruz.

Lütfen biri bana az yakmanın tekniğini söylesin

Not: şehir sivas.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Çok yakıyormuş sizinki. Forumda 2.8 Litre yaktıranlar var, geçen bir hocam hatta uzun yolda 90 km sabit hızla yakıt bile üretmiş.

Valla 4ay önce yazılmış mesaj olsa bile yine güldüm.Tdi 60km te üretir ozaman

• Uzun yola çıkmayıp şehir içinde depoyu bitirdiğinizdeki yakıt tüketimini de atında alem adam görsün :)

Eğer dizel manueller gibi şehir icinde bile max 5 litre oluyorsa hemen gidip tsi alabilirim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Bu polo 1.2tsi DSGlerden bizde de vardı, makyajlı olan. 1 yıl binip sattık arabayı. Anlamadığım nokta şu ki araba hiçbir zaman 7.5ltnin altında yakmadı. Hatta çok iyi hatırlıyorum, satarken son deponun yakıt ort. 8.8 idi.

Şimdi de bmw 3.20i ED kullanıyoruz. 16.000 kilometrede, 0 almıştık. Onda da rekorum 9.1lt idi. Genel ortalamam 10.5 litre.

Benmi fazla yakıyorum, az yakmanın tekniğini mi bilmiyorum fakat sürekli gaza abanmıyorum, yolun yarısında gaz kesip arabayı salınımda yavaşlatıyorum. Çok fazla sıkışık yerlere girmiyorum fakat genellikle şehir içi kullanıyoruz.

Lütfen biri bana az yakmanın tekniğini söylesin

Not: şehir sivas.

merhaba

yaktığınız yakıt bu araç ve Sivas için gayet normal bir değer , hem şehir içi dediğiniz 4-5 km hemde trafik oluyor. siz Ankara'da 15-20 km şehir içi denilen çevre yollarından büyük bulvarlardan 70-80 km sabit hızla gezin 4,5-5 L yakması hayal olmaz , ama gerçekler farklı bu aracın şehir için min. değeri 7 lt dir. normal bir dizel bile şehir içi 6,5 yakar .

• sıcak motorla yol ortasında sıfırlanmış gibi duruyor
  • Güzel değerler de Oran-eryaman arası tamamen iniş. Oran-eryaman-oran yaparsan gerçekçi olur tüketimin.
  • Geçtiğimiz ay, aileye ikinci araç olarak 1.2 TSI Polo aldık. Diğer aracımız 1.6 TDI Octavia.

Öncelikle tüketim ile ilgili şunu söyleyeyim, şehirdışı 80-90 ile sabit sürüşlerde tüketimi gayet makul seviyelerde. Fakat 110-120 km hızlardan sonra tüketim dizel araçlara göre artış göstermeye başlıyor.

Aynı rotadaki tüketim değerlerini paylaşıyorum. Polo'nun tüketim değeri Mayıs. Octavia'nın değeri ise Nisan ayından.

Rota Çıkış: İstanbul Çatalca - Varış İstanbul Atatürk Hava Limanı (E5'e kadar Poloyla 90-100 ile, Octavia ile 100-120 arası. E5'e girdikten sonra EDS'ler olduğu için iki araç ile de saatte 80 km/s hız ile)

1.6 TDI Octavia 3.7 litre.

1.2 TSI Polo 3.8 litre.

Arada 1 kmlik fark var, octavianın yol bilgisayarını biraz daha erken sıfırlamıştım ondan

Tüketimler arasında litre bazında neredeyse hiç fark yok gibi.

Aynı yolun dönüşü iki araç ile de otobandan yapıldı. Atatürk hava limanından sonra, basın ekspres yolu, oradan mahmutbey gişeler, oradan da çatalca. Otobanda doğal olarak hızımız E5'teki gibi 80 değildi 110-120 civarındaydı, 110'un altına hiç düşülmedi.

Sonuç, Octavia 4.0 litre.

Polo 4.6 litre.

Ortalama hızların düşük olma sebebi, havalimanında rölantide ve yarım kontakta beklemiş olmamız. Bu araçlarda yarım kontakta bekleyince ortalama hız düşüyor, tüketimde bazen kontak kapalı olsa bile 0.1 litre artış gösteriyor

Yani sonuç şudur;

Yüksek hızlara çıksanız dahi, dizel aracın tüketimi benzinli araca göre artmıyor, ve fark burada dizel lehine ortaya çıkıyor, fakat iki araçla da 80-90 giderseniz aradaki fark son derece az oluyor.

Not: Giderken 2 araçta da 2 kişi vardı, dönüşte kişi sayısı iki araçta da 3 kişi oldu.

Octavia'nın menzili giderken 150, dönüşte neden 690 diyecek olursanız dönüşte araca yakıt almıştık ondan.

• 8 kmsi şehir içi 211 kmsi şehirlerarası yolda 90-120 km arası hızlarda kullandım.60TL yakıt tüketimi oldu.100/5.3 lt.passat dizel ve peugeot 508 dizel aracımda var her ikisiylede şimdiye kadar 4.8 lt in altını hiç görmedim.benzinli araç için uzun yol tüketimi bence makul.tabi her araç gibi şehir içi tüketimi fazla.araç daha çok yeni ama şehir içi 8lt in altına düşmez gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprinters03 -- 4 Haziran 2017; 23:45:51 >

• Yaw arkadaş bende 2011 1.2 tsi fabia vardı neden uzun yolda 7 litre şehir içinde 8.7 litre yakıyor .vw grubu fabiaya farklı motor mu koyuyor acep ?

• Clio 4 1.2 120hp edc 6500km

Çeyrek depo ile 336km yol yaptım

215tl depo doldu

Ankara trafiği

Genelde yenimahalle, mustafa kemal, panora

Havalimanı güzergahı

Eco modu açık ve arada kapalı karışık kullanım

Edit: resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fathmetinol -- 5 Haziran 2017; 0:42:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SnapDragon

Yaw arkadaş bende 2011 1.2 tsi fabia vardı neden uzun yolda 7 litre şehir içinde 8.7 litre yakıyor .vw grubu fabiaya farklı motor mu koyuyor acep ?

Uzun yolda 7 litre yakmak için 130 dan aşağı düşmemeniz lazım.130 ve üstü ile gidiyorsanız normal zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Uzun yola çıkmayıp şehir içinde depoyu bitirdiğinizdeki yakıt tüketimini de atında alem adam görsün :)

Eğer dizel manueller gibi şehir icinde bile max 5 litre oluyorsa hemen gidip tsi alabilirim :)

Dizeller şehir içi max 5 lt mi yakıyor,senin şehiriçinde çevre yoluysa evet tsi lar aynı yakıyor.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Yokuş aşağı yolda 70i geçmeyerek gaza çok az bastım 50kmlik trafiksiz bir yolda 5.9 lt gördüm . Gördüğüm en alt değer Budur. Burda 4 yakanları görünce acaba benim araçta mı bişey vardı diyor insan .

• 1.2 tsi dsg Ankara-Kizilcahamam gidis donus yakit tuketimleri.giderken aracta 3 donuste 2 kisi vardi.genelde 90 km hizla gidildi 4 5 tane isikta duruldu.donus yolunda saraydan itibaren 4 5 km yogun trafik vardi arti hafif ankara sehir ici iceren verilerdir.arac 300 kmde bu arada.ilk foto gidis ikinci donus

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.