Şimdi Ara

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
45.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

Arkadaşlar bu ne hiddet. Keske paylasmasaymisim. Bugun ortalama hiza bakar, merak eden arkadaslara iletir, konuyuda silerim.

Paylas kardesim sen ciddi dusunen insanlara yardimin olur , buradaki insanliktan nasibini almamis mahlukatlara bakma sen onlar icin akil aracin markasi ..

konu sahibi ilk mesajında almayı düşünenler için referans demiş. Sadece yakıt tüketimi ile nasıl karar verilsin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalama hız 28 km

merak eden arkadaşlar için son ekleme yapayım.
  • Polo 1.2 tsi DSG aracımız ort.hız 20 iken 8 lt

Yakıyor , ortalama Hız arttıkça Yakıt tüketimide 6 lara kadar iniyor , tsi araç alacaklara referans olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, Hocam 2016 polo 1.2 tsi DSG comfortline kullanıcısıyım

Aracım 10 Bin km de Ankara da kullanıyorum

Ne kadar tasarruf etmeye çalışsam da 6.6 lt nin altına düşmedi hiç.

Ev - İşyeri Arası 15 km mesafe var dur kalk pek olmyor. Acaba aracta bir sorun olabilir mi?
  • Benim aracim manuel. Belki bir ihtimal sebep bu olabilir. Sizde ortalama hizinizi paylasirsaniz bakalim.

Ilk mesaja yuksek ortalama ile tuketimi paylastim.

• İyi günler arkadaşlar. Benim aracımda 1.2 TSI 110hp toledo daha 2300km'de (tek kişi, bagaj boş, yük yok). Toledo 1110kg ve poloya göre daha uzun bir araç. Polo 1050kg.

Ankara da sabah ve akşam trafiğine giriyorum özellikle bilenler için (sıhhıye)

Güzergah (Demirlibahçe=>Kurtuluş=>Sıhhıye=>İnönü Bulvarı=>100.yıl)
    Toplam mesafe 11 km, ortalama hız 43km/h gözüküyor, ortalama tüketim 7.5lt.

TSI motorlarla şehir içinde ve peak trafik saatlerinde 6Lt tüketim bence imkansız, ayrıca realitede onu gösteriyor.
    Benim aracımın fabrika şehir içi verisi 6.2 ama o değer ancak Hollanda da olur. Eğer güzergahınızda herhangi bir eğim çıkışı varsa en az 7lt olur.

Bunlar benim kendi aracımdaki gözlemlerim. Saygılar.
  • 1.2 TSI için bir yorum bırakmak isterim. Düşünenlere faydam olsun. Aracım 2016 1.2 TSI 110 Manuel Octavia. Araç boyutlarının sınıf standartlarına göre büyük olduğunu belirteyim.

Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!

Uzun yolda 4.3 litre tüketim mümkün. Daha altının mümkün olacağını sanmıyorum (Octavia için). Araba 5 kişi ve dolu bagaj olduğunda dahi 4.7 gibi değerler zorlanmadan tutturulabiliyor.

Şehir içi ciddi trafik olduğu zaman 8 litre civarına kolayca çıkabilir. Şehir içi normal durumlarda 6.5 civarı değerler yakalanıyor.

Yani Polo 1.2 TSI için sakin kullanım ve düz yolda 7 - 8 litrelerin normal olduğunu düşünmüyorum.

Ben yakıttan, performanstan ve araçtan oldukça memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 9 Şubat 2017; 11:19:2 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 4 Ekim 2020; 13:40:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün aracımı sattım.Sattığım kişide Polo tsi dsg varmış ve yakıttan dolayı satmış.Ortalama 7,5 yakıyordu diyor.

• 3000 küsür km'de 1.2 tsi manuel polom var 4.8lt nin altına inemedim. İstanbulda 7lt yi buluyor. Standart seri kullanımda 6lt. hayır yani, bayır aşağı giderken ben de 1lt tüketim yaratırım. nabıyorsunuz
  • Ilk mesaja foto ekledim.

• Aracım 1.2 golf manuel vites. Araç 130km de iken 600 km yol gittim.
    Silivri'den Çanakkale üzeri İzmir'e. 2 yetişkin 2 çocuk ve az bagaj.
    Sıcaklık 0 derece ortalama yol boyu.

Dönüşte araç 700 küsur km iken yola çıktım. Sıcaklık ortalama 7-8 derece.

Edit: Ortalama hız giderken 76, dönüşte 75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 9 Şubat 2017; 14:47:28 >

• büyük ihtimalle boş yolda 60-70 km/h sabit hızla gidilmiş başka türlü imkansız o tüketim. Trafik olan yerde hiçbir tsi 7 altı yakmaz
  • Aracın yeni olmasi ve soguk hava bu yakitta etkili. Umarim havalar isininca daha da dusecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 9 Şubat 2017; 16:42:52 >
  • yeni veri ekledim.
  • Sahtekar vw den araba alınca sahiplerine de bir şeyler oluyor, sürekli bir şey ispatlama, abartma moduna giriyor.

Birazcık dürüst olun. Kasa kasa minimum yaktırdığınız değerlerinizi alıp başınıza çalın.

İnsanları bilgilendirmek istiyorsanız da uzun vadeli tüketimlerinizi koyun. 50km kasıntı verileri değil. 2.0 araçla da koyarım 5litre ortalama, zor değil. Ama kimseyi kandırmaya gerek yok

• Genel olarak Ankara da Demetevler - cepa - kızılay arası kullanıyorum Demet- cepa arası Anadolu bulvarını kullanıyorum %60 trafik olan yolda ortalamam son 280 km de 5.7 lt... (Park etmek için çok yer aramasam 5.2 ye düşüyor.) Kendimi kasmadan normal modda kullanıyorum Eco mod çok kasıyor.

Arac 2011 Honda CR-Z...

Bi bayan var sürekli sabahları karşılaştığım Yaris Hybrid kullanan... Ablama Ayıp olur diye sormadım ama tahminim 5 lt.
  • gerçek ve yoğun istanbul trafiği

not: araç 2015 polo 1.2 tsi dsg

• Arkadaşlar sürüş tekniklerinizin zayıf olduğu ortada. Başka seçenek gelmiyor aklıma.

• Yeni deger eklendi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.