Şimdi Ara

polisin bağladığı aracı çekiciye teslim etmedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"GENÇLER BAKIN CANIM SIKKIN Bİ DAHA BANA GELİP NİYE SİGORTASIZ GEZİYORSUN NİYE SİGORTA YAPTIRMADIN YA KAZA YAPSAYDIN TÜRÜ PAPAĞAN GİBİ DÜŞÜK İQ LU CEVAPLAR YAZMAYIN MİSLİ İLE KARŞILIK VERİRİM, MADEM BENİM CANIM SIKKIN SİZİN DE CANINIZI SIKARIM, SİZİN FİKRİNİZ HİSLERİNİZ DÜŞÜNCELERİNİZ BENİ İLGİLENDİRMİYOR MAHALLE KARILARI GİBİ GELİP BANA NAMUS ŞOVALYELİĞİ YAPMAYIN, BUNU OKUYUP HALEN BANA SATAŞMA AMAÇLI PROVOKASYON AMAÇLI YAZAN OLURSA GÜNAH BENDEN GİTTİ SONRA VAY BEN DUYMADIM VAY BEN BİLMİYORDUM VAY NİYE AYRANIMIZ DÖKÜLDÜ OLMASIN SAYGILAR SEVGİLER."

aracımın sigortası ve muayenesi yoktu, polis çevirdi sigorta ve muayene cezasını printerdan çıkarıp elime verdi gitti,

çekici trafikte uzaktan görüünce polis bastı gitti, çekici 100 mt ileriye park etti ben de atladım arabama yoluma gittim.

polis aile üyelerine tek tek telefonla ulaşıp aracı getirsin 200 bin ceza keserim yoksa demiş, elimde ceza tutanağı var,

200 bin ceza kesebilir mi? bu hareketin cezası ne olur, aracı otoparka götürmeyi düşünmüyorum.

muayeneyi ve sigortayı yaptıracağı başıma gelebilecek en kötü durum ne olabilir,

200 binlik cezaya baktım dur ihtarına uymamak diyor, bende bu durum yok ihtara uydum ceza kesildi

ertesi gün e-devletten baktım ilaveten 47/1-a dan 3 bin daha ceza kesmiş bu madde dur ihtarına uymamak,

oysa ben durdum ve ceza yazıldı, polis gitti ben de gittim orda dur diyecek polis zaten yoktu.

sivil bir çekiciye yanında polis olmadan aracı emanet etmek istemedim, polisin tutanak tutup aracın sağlam teslim edildiğini tespit edip

araca yükletip yeddiemine teslimini sağlaması geremez miydi.

araç çekiciye yüklenirken düştü pert oldu polis yok şahit yok ben derdimi kime anlatacağım?

veya yükledi otoparka giderken yolda araç çekiciden düştü, zincirleme kaza oldu, 2 tane araç pert oldu çekici bastı gitti,

sivil çekici ben aracı almadım kendi kaza yapmış ben olay yerine varmamıştım dese, ben derdimi kime anlatacağım,

aracımda mallar vardı nasıl yaparız dedim oralı olmadı memur, otoparkta mallar eksilse ben derdimi kime anlatacağım?

sivil personelin yanında polis olmadan araç bağlama araç çekme araca müdahale etme yetkisi yok,

polis nezaret edecek talimat verecek, çekici talimat gereğini yerin getirecek, bunlar olmayınca ben de insiyatif aldım,

vatandaş olarak malımı teslim etmedim.

tamam ben kusurluyum. kusurluyum diye de tüm usulsüzlüklere göz mü yummam lazım sineye mi çekmem lazım,

benim yasal prosedürün uygulanmasını isteme hakkım yok mu? araç çekme, araç bağlama yönetmeliği nedir?

polisin vazife ve selahiyeti nedir, bunun kanunda yazan tarifi nedir, bağlanmış sayılmak ne demektir? bağlamak ne demektir?

cezayı yazıp gitmek sonra da başınının çaresine bak demek midir bağlamak yukarıda yazdıklarımdan birisi olsa,

olmaz ya oldu arabam pert oldu diyelim ben hakkımı nasıl savunacağım.

hukuk devlerinde vatandaşın hiç mi hukuki hakkı yoktur? 10 yıldır düzenli sigortam vardı işler bozuldu 3 aydır sigortam gecikti.

mazotu zor koyuyorum 15 bin para denkleştirip yaptıramadık sigortayı bunun için adamın ekmek teknesini elinden almak mıdır devletin görevi?

sigorta muayene cekici otopark 40 bin lira, arabayı soktum otoparka ben 15 bin lirayı bulamazken 40 bini basıl bulup çıkaracağım arabayı otoparktan,

turistik gezi yapmıyorum korka korka çıkıyorum trafiğe zaten arabamız eski model diye kesin bi eksiği var diye yolda beni çevirdi bi tek.

gece yatağa aç girip de kılıcına davramayanın aklından şüphe derim demiş ebu zer ne yapalım arabamızı da al,

eve dönecek param var mı acaba otoparktan bunu biliyor mu devlet? az süre ver borç harç halledeyim sigortayı yap bi güzellik dedim oralı olmadı bağladım bile dedi.

ceza puanım bile yok şu ana kadar bu mudur devletin vatandaşa faydası ben 10 senede 150 bin sigorta ödedim 1 tane kazam yok 3 ay geciktik bağla arabayı bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi publicengineer -- 11 Mayıs 2026; 18:51:53 >

• Kardeş maddi durumların ters gitmesine üzüldüm umarım en kısa sürede toparlarsın ama....

Sivil çekiye polissiz teslim etmek istemedim, yok aracım düşer kanıtlayamam, yok düşen araç başkasına çarpar anlatamam falan filan gram inandırıcı gelmedi bana.

Yazdığından anladığım fırsatını bulup uzamaya kalkmışsın. Kol gibi ceza çıkınca da işi edebiyata dökmüşsün.

Kanun belli yasa belli, 10 senedir senin sigortanın olup olmaması kimsenin umrunda değil. Sorulduğunda var mı yok ? Bitti..

Ders çıkarman için en masum senaryo başına gelmiş, polis yakalamış.

Bir de yüksek bedelli araca arkadan bir buse kondursaydın o zaman nasıl bir şeyler yazardın merak ediyorum.

Bu hayatta düşenin dostu olmadığını bu konu ile birkez daha gördük.3 ay geciktirdik yoksa sigortasız gezmem demesine rağmen adama bir tek keşke ölseydin demedikleri kalmış.Adamın halini durumunu umursayan yok.

Ama konu sahibinin forumdaki insan görünümlü sırtlanlara yazdığı cevap çok hoşuma gitti.Gerçekten klavyesine sağlık ki çok güzel şekilde birer birer ağızlarının payını vermiş.Keşke her konuda bu tip insanlara ağzının payını veren kisiler olsa👏👏👏
  • Sonuç olarak araç bağlanmış. Kendiniz götürüp teslim etmelisiniz, çekici kısmı artık geçmiş.

*Resmi kayıt oluşmuş, teklifiniz kabul edilmemiş. Başka seçenek kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArAdiAzZz -- 10 Mayıs 2026; 21:12:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok uzun yazmışsınız, kısa öz olsa, neyse benim aklıma takılan konu siz şimdi sigortasız araçla geziyorsunuz ya,geldiniz birinin milyonluk aracına gömdünüz,karşı tarafın araç pert oldu adam nerden parasını alacak,kafamda deli sorular

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

aracı otoparka sokarsam tahiminen 40 bin peşin ödemem lazım cepte para olmayınca günlerce yatacak arac iş yapıyordum aracla ekmek teknem, aracı sokmadan halletme derdindeyim.

uzunsa okuma birader git kısa yazı bul kendine

mecbur musun her yazıyı okumaya anlamaya,

10 yıldır sigortam var 3 ay geciktirdik cepte para yok yaptıramadık acil durum oldu mecbur çıktık trafiğe,

ralli yapmıyorum şehir içi 30-40 la gidiyorum,

benim midem boş aç geziyorum eleman gelmiş milyon liralık aracı olan adamın olmayan hasarının ödenmesinin dedine düşmüş,

az tutun be çenenizi kardeşim herşeye maydanoz olmayın.

Bağlansa yediemin çekici max 15k para öderdin şimdi ehliyet de gg

Memurun da eksiği hatası olsa bile bu sizin işlemi etkilemez. Şöyle düşünün; haksız ceza yazıldığında da önce ödeyip sonra itiraz edebiliyoruz.

Durumunuza anlayış gösterebilecek kişi memurdu ama olmamış.

Hukuk demişsiniz de.. Devamını çoğumuz biliyoruzdur zaten, yazmayacağım, yeri değil.

* borcun taksitlendirmesi gibi bir şey oluyor mu onu öğrenmeye çalışın en azından.

Adamın söylediği şey harfi harfine doğru. Dua et kimseyle Kazan olmamış adam sana durduk yere bile vursa hayatın kayardı. Polisle görüş ve arabanı teslim et detayı bilmiyorum ama üç kuruştan kacayım derken 50 kuruşluk olursun orası net

Aracı yediemine sokmadan hiçbir şey halledemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 11 Mayıs 2026; 8:45:14 >

Sivil çekiye polissiz teslim etmek istemedim, yok aracım düşer kanıtlayamam, yok düşen araç başkasına çarpar anlatamam falan filan gram inandırıcı gelmedi bana.

Yazdığından anladığım fırsatını bulup uzamaya kalkmışsın. Kol gibi ceza çıkınca da işi edebiyata dökmüşsün.

Kanun belli yasa belli, 10 senedir senin sigortanın olup olmaması kimsenin umrunda değil. Sorulduğunda var mı yok ? Bitti..

Ders çıkarman için en masum senaryo başına gelmiş, polis yakalamış.

Bir de yüksek bedelli araca arkadan bir buse kondursaydın o zaman nasıl bir şeyler yazardın merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bi ton yazdık birader antin kuntin gelip soru sormayın,

3 aydır 15 bin denkleşetiremdim araba yatıyor zaten 10 senedir ilk kez 3 ay gecikytirdik acil işimiz var araba olmasa para kazanamıyorum, risk aldık araba bağlansa 40 bine patlayacak arabayı hiç çıkaramayacağım, 15 bini bulamıyorum 40 bini nasışl bulacağım arabasız.

olum beni yargılayın beni eleştirin bana kusur bulun diye açmadım konuyu,

bu tür boş beleş şeyler yazıp adamın canını sıkmayın zaten canım burnumda size bişey ispatlamak zorunda değilim,

hocam neden benim işlemi etkilemiyor,

bi daha dur ihtarına uymadı diye ceza kesmiş sonradan,

ben durmadıysam ceza makbuzlarını nasıl adım diye sormazlar mı,

nen ayrıldığımda polis orada değildi ki bana dur desin, bu ceza usulsuz bi defa.

en azından araç çekiciye yüklenip çekici hareket ettikten sonra ayrılmalıydı aracın başından.

ben vatandaş olarak ortada bi usuzsuluk varsa uymak zorunda değilim,

yasada aracın çekilme bağlannma prosedürü tane tane yazıyordur, ,

yönetmelikte memur cezayı yazar gider, gerisi vatandaşla çekici arasında diye bi kural mı var,

ki ortada daha çekici yokken polis gidiyor, bağlama işlemini yarım bırakabilir mi poli,s onun yarım bıraktığını ben niye tamamlamak zorundayım? hem niye çekiciye yüklüyor alsın ruhsatımı geçsin önüme götürsün beni yediemine arabam arızalı değil ki, çekici kazansın otopark kazansın üstüne muayene ceza sigorta ceza, bir de mallar kaybolacak belki, benim 3 günlük yvmişyem gidecek. tutanak yok bağlama kağıdı yok,

ben derdimi kime anlatacağım yahu tamam kusurluyuz. kusurluyuz da vatandaş olarak hakkımız hiç mi yok,

kusurluyuz diye hatalıyız diye bana yapılacak tüm haksızlıkları tüm usulsüzlükleri niye sineye çekmek zorundayım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.