Şimdi Ara

Polis torpido ve bagaja bakma yetkisi varmıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkes çok gergin özellikle güvenlik güçleri kimliğiniz yokken şüphelenmeleri normal bence kontrol etmeleri de normal , daha anlayışlı şekilde davranmanız gerekirdi madem kimliğiniz yok kendiniz tanıtmak için işyeri kartı veya ehliyet vs bişey ile çapa sarfetmeniz gerekirdi .
    madem yanlış bir durumunuz yok polisle polemiğe girmeye gerekte yoktur zaten ,gerçi bütün bunlar o polisin size küfür etmesini gerektirmez yapılan ayıp. ama o kadar riskli bir mesleği o kadar yetkisiz ve baskı altında yapan bir meslek grubuda yoktur

    bence unutun gitsin hiç uğraşmayın yasal işlem felan .
  • Arkadaşım polis önleme araması yapabilir. Önleme araması yapabilmesi içinde; arama yapılanın davranışları da önemli rol oynar. Bu durumda polis davranışlarınızdan şüphelenip torpidoya bakmak isteyebilir; ateşli silah, patlayıcı veya başka suç unsuru var mı diye aracın kalitesini bozmayacak şekilde kurcalayabilirde...
  • arkadaşlar ben bagaja bakmasın diye birşey söylemedim yanlış anlama var + olarak ben sadece soru sordum HATIRLATIRIM.
    arjen553 soru sormuşum arkadaş bakamazsın dememişim,tinercisi balicisi kim gelirse gelsin kardeşim ne korkacam .+hava yapmıyoruz yetkisini soruyoruz.Pardon iyi niyetle eve gönderiyor demişsin MEMUR GELECEK bana küfür edecek takviye ekip İYİ NİYETİNDEN DOLAYI MI BENİ EVE GÖNDERDİ SANIYORSUN ? yoksa şikayetçi olma gibi durumum olduğundan dolayımı eve gönderdiler.

    BEN KONTROL EDİLMESİNDEN RAHATSIZ DEĞİLİM KARDEŞİM YAPIYORSAN GÖREVİNİ ADAM GİBİ YAP BEN SANA 1 SORU SORDUM DİYE CUMHURBAŞKANI'DA OLSAN BANA KÜFÜR ETMEYE HAKKIN YOK.

    DOĞRU DÜRÜST OKUMADAN YORUM YAPMAYIN. !
  • http://www.youtube.com/watch?v=aGL_XgAPuIw NEREDE AMİRİ NEREDE MEMURU AL İŞTE KARDEŞİM TORPİLLİ ADAM NEREDEYSE ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 22 Ekim 2011; 12:34:02 >
  • baksın ne var ki bunda!!! kötülük bunun neresinde???

    üstelik kimliksiz arkadaşlar var. şüpheli gördüğü her konuda insiyatif kullanıp, arama yapmasınını tamamen yararlı görüyorum.....

    çok taaa soru sorulmak isteniyor ve merak edilenler var ise, böyle bir durumda değil de...
    uygun bir zamanda semt karakolunu ziyaret ederek, merak edilenler sohbet havasında öğrenilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553

    böyle saçmalık mı olur arkadaşım polis senin küllüğüne bile bakar neden bahsediyosun oldu o zaman hakkı yok diye bagajımızda kaleşnikoflarla el bombalarıyla uyuşturucuyla gezelim.birini bıçaklayalım nasıl olsa buraya kimse bakamaz diye bıçağı bagajda götürelim.boş boş konuşuyorsunuz adam gecenin bi yarısı görevini yapıyor karşısına keşide çıkıyor gaspçısıda sizin karşısına çıkmaya korktuğunuz adamlarla yaka paça bir oluyorlar.işlerini kolaylaştıracağınız yere yok torpidoya bakmak yasak değil mi yok bagaj yasak değil mi diye hava yapıyorsunuz.üstüne üstlük adamlar sizin tipinize bakıp iyi niyetle eve gönderiyor bide kamera görüntüsü alıp dava açmaktan bahsediyorsunuz.halbuki yazının başındada kablo istedik herif kimlik sordu diye yakınıyorsun kontroldende rahatsızsınız edilmemesindende rahatsızsınız yahu kardeşim siz ne istediğinizi biliyor musunuz?

    Çok doğru demirsiniz. Buradaki arkadaşlara kalsa kimse kimseye dokunamaz ama birşey olduğu zaman da nerde bu devlet demesini bilirler. Polisin arama tarama yapmasında gocunacak durum göremiyorum ben.

    düzeltme: tabi burada polisin küfür etmesi tasvip edilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Predatör. -- 22 Ekim 2011; 13:11:39 >




  • Polisi hiç bir zaman sevemedim ... Seveceğimi de düşünmüyorum... Son dönemde gencecik mahalle delikanlıları kısa süre eğitimle polis oldular. . Halka yukarıdan bakıyorlar ve dağları ben yarattım havasındalar... Hiç bir suçu yokken ölesiye dayak yiyen insanlar var. .

    1 mayıs taksim olaylarında cafede tokat yiyen 50 li yaşlardaki amcayı hatırlarsınız.. Emir verilince bütün sinirlerini boşaltırcasına hücuma geçiyorlar.

    Eskiden de böyleydi gerçi darbe zamanında yapılanlar da farklı değil. . İnsanımız maalesef yetki verilince işin ucunu kaçırıyor...

    Her şeye rağmen çok zor bir meslek olduğu da aşikar. Hayal edemeyeceğimiz derecede manyak insanlarla uğraşıyorlar.. Hele ki güvenlik zaafı olduğu bu günlerde stressleri iyice artıyor.. Zaten arkadaşın olayda diğer memurların gelmesiyle aklı selim bir çözüme ulaşıldığı aşikar.

    Arama kısmına gelince. Polisin bu yetkisi var mı bilmiyorum ama yoksa verilsin. İstediği gibi arama yapabilsin. Bu tarz aramalar sırasında her türlü sapık, katil , uyuşturucu tüccarı yakalanabiliyor. . ülkemiz maalesef sütten çıkmış ak kaşık değil. . Rahatsız olan arkadaşlara bir gün bu sapmış insanların başınıza çok kötü şeyler getirebileceğini düşünün derim..Nihayetinde polis de torpidona, bagajına bakmaya bayılmıyordur...




  • Serkan Sarı kardeş,birşey demek istemiyorum anlatmaya çalıştığımı okusan anlayabilirdin demek istediğimi .
  • Bir ay falan önce, arkadaşlar mahallelerinde araçlarının içinde bira içiyorlar, polis geliyor kimlik kontrolü falan, araçları aramak istiyor, bizimkiler aratmıyorlar ve tartışma çıkıyor, kendi mahalleleri olduğundan bizimkilerin arkadaşları falan toplanıyorlar. Sonuç polis arama yapmadan gidiyor. Çağdaş bir ülke olmak istiyorsanız, önce çağdaş bireyler olacaksınız. Ama yukardaki gibi "ne var arasın polis" düşüncesine sahip kafalarla bu mümkün değil. Bugün araç arayan yarın ev arar, bugün küfür eden yarın tekme tokat dalar. İnsanlık boyun eğmek değil, karşı çıkmaktır. Yüzyıllar boyu gelişme böyle olmuştur ama sizin anlamanız çok zor bunu. Polis sistemin, devletin polisidir, halkın değil. Hiçbir zaman hiçbir ülkede de halkın koruyucusu polisi olmamıştır.



    Şu videodaki ülkenin vatandaşları gibi bizim çeyreğimiz aynı cesarette, tepkide olsa keşke. Çevik kuvvet diye bişey kalmazdı herhalde.




  • polis arabanın görünmeyen yerlerini arayamaz. bunun yanında evinizin yakınınızdaymışsınız o yakındaki benzinlikte seni tanıyorlarsa ya da civarda seni tanıyan esnaf varsa kimlik taşıman da mecburi değil, onlara sorarak teyit etmesini isteme hakkın var diye biliyorum.
    biz cafede otururken eşofmanıyla spordan gelen avukat arkadaşıma polis niye kimliğin yok diye sorduğunda cafe sahibinden öğrenebilirsiniz kim olduğumu demişti.
    arabanın ruhsat sahibi içinizden biri mi bari? iterek arabayı götürüyosunuz, ikinizin üzerinde de kimlik olmayınca polis acaba aracı çaldığınızdan mı şüphelendi diye düşünüyorum.
    tabi bu hakaret etmesini gerektirmez, hakkınızı arayın.
  • size yine kimlik sormuş arabamla yola çıkmaya hazırlanırken bana hiç birşey demeden direk silaha davranmıştı bir polis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 22 Ekim 2011; 16:42:30 >
  • Konuyu açan kardeşim, ben sana haksızsın demiyorum ki. Sadece polisin arama yapmasında sakınca görmüyorum demek istedim. Ancak size denk gelen ekibin uygulaması yanlış o ayrı bir mevzu. Bir arkadaş demiş ki baş kaldırarak gelişiriz vs demiş. Tamam baş kaldır ama haklı isen bunu yap. Bugün araba arayan yarın ev arayamaz. Savcılık kararı diye birşey var. Haksız olan memura karşı elbet karşı çıkılabilir ancak burda her görevini düzgün yapana karşı çıkmak biraz saçma bence.
  • Savcılıktan arama izni olmadığı sürece arama haklarının olmadığını biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553

    böyle saçmalık mı olur arkadaşım polis senin küllüğüne bile bakar neden bahsediyosun oldu o zaman hakkı yok diye bagajımızda kaleşnikoflarla el bombalarıyla uyuşturucuyla gezelim.birini bıçaklayalım nasıl olsa buraya kimse bakamaz diye bıçağı bagajda götürelim.boş boş konuşuyorsunuz adam gecenin bi yarısı görevini yapıyor karşısına keşide çıkıyor gaspçısıda sizin karşısına çıkmaya korktuğunuz adamlarla yaka paça bir oluyorlar.işlerini kolaylaştıracağınız yere yok torpidoya bakmak yasak değil mi yok bagaj yasak değil mi diye hava yapıyorsunuz.üstüne üstlük adamlar sizin tipinize bakıp iyi niyetle eve gönderiyor bide kamera görüntüsü alıp dava açmaktan bahsediyorsunuz.halbuki yazının başındada kablo istedik herif kimlik sordu diye yakınıyorsun kontroldende rahatsızsınız edilmemesindende rahatsızsınız yahu kardeşim siz ne istediğinizi biliyor musunuz?

    hangi ülkede yaşıyorsunuz hiç mi duymadınız filmlerde dizilerde "savcılıktan arama izninizi görebilir miyim ya da elimizde arama emri var, evinizi arayacağız cümlesini?

    asayiş uygulaması yapan ekiplere gemel arama izni aylık periyotlarla savcılık tarafından çıkartılır, eğer polis şüphe üzerine durduruyorsa sadece kimlik kontrolü yapabilir, arabadan indirip üst araması yapabilir, eğer çok aramak istiyorsa izni olan ekibi çağıracak, yoksa sizi alıkoyup nöbetçi, savcılıktan izin çıkmasını

    ama hangi ülkede yaşıyoruz, TÜRKİYE, sizin polise kimlik sormanız(!) bile polisin size kıl olup geceyi karakolda geçirmenize yeter, böyle durumlarda memur bey dayım emekli hakim, abim avukat, nişanlımın abisi savcı ben onu bir arayayım, "alo, dayıcım, böyle böyle oldu, ha geliyor musun yok yok gerek yok arkadaşlar da zaten bizi bırakıyorlardı" demeniz, görevini suistimal eden bir çok memuru muma çeviriyor, görevini yapan ise hiç sallamıyor

    başka bir siteden alıntıdır:


    Haklarınızı bilmezseniz haklarınıza saldırıyı önleyemezsiniz. Saldırıya uğrarsanız ne yapacağınızı bilmezseniz bu kez yeni bir saldırı sizi bekliyor demektir.

    14 Haziran 2007'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda yapılan düzenlemeye göre, polis şüphelendiği kişiyi, ortada somut bir tehlike olmasa da, olası tehlikeyi önlemek için, durdurup kimlik sorabilecek. Peki yeni yasa polise başka ne haklar sağlıyor ve bir gün karşımızda bir polis görürsek ne yapmamız gerekiyor. Bu soruların yanıtını Avukat Aynur Tuncel'den aldık.

    GÖSTERMEM DEMEYİN

    Siz siz olun, AB'ye uyum rüzgarlarından etkilenip kimlik soran polise 'Ne kimliği', 'Sen bana kimlik soramazsın' filan demeyin. Yasaya göre, polisin kimlik göstermeyen kişiyi yakalama yetkisi var.

    KİMLİK SORUN

    Ancak polis kimlik sorduğu kişilere, kendi kimliğini gösterme ve hangi görevi yerine getirdiğini anlatmakla yükümlü. Yani siz de ona kimlik sorabilirsiniz.

    ÇANTA ARAYABİLİR

    Polis yolda durdurup, üzerinizi ya da çantanızı aramak isteyebilir. Buna hakkı var; ama önce size savcılıktan aldığı arama kararını göstermesi gerekir. Göstermezse siz sorun.

    ÜST ARAMA KOŞULU

    Spor karşılaşmaları, miting, konser gibi yerlerde polis, savcılık emri olmadan üst araması yapabilir. Bir binayı korumakla yükümlü polis memurları, içeri girmek isteyen kişileri arayabilir. Direnenler, 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu'nun 32. maddesine göre para cezası öder.

    ARABADAN İNDİREBİLİR

    Polis otomobilinizi şüpheli görürse durdurabilir. Kolluk amirinin emri ile sürücünün üzerini arayabilir. Savcılık kararı olmadan, kişinin elbisesini çıkarmasını, aracın torpido gözünün ya da bagajının açılmasını isteyemez, çantayı açtırıp içine bakamaz, elini sokup arama yapamaz.

    TUTANAK TUTTURUN

    Siz haklı bir neden yokken durdurulduğunuzu düşünüyorsanız, polisten kimliğini göstermesini ve durdurulma nedeni hakkında açıklama yapıp tutanak tutulmasını isteyin. Bu tutanakla hakkınızı mahkemede arayabilirsiniz.

    KONUT NASIL ARANIR?

    Konutlarda adli karar ile sadece gündüzleri arama yapılabilir. Arama işlemine de muhakkak Cumhuriyet Savcısının katılması gerekiyor. Kanuna göre iki kişi işleme tanık olarak katılmalı.

    ZORLA NASIL YAKALAR?

    Polisin yazılı bir adli karar olmadan kimseyi yakalama ve zorla bir yere götürme yetkisi yok. Ama kişiyi bir daha bulamayacaksa, savcı ya da amirine ulaşamıyorsa yakalama yetkisi var. Vatandaşın direnme hakkı ise tartışmalı.

    HIRSIZIN GİRDİĞİ EV

    Polisin peşine düştüğü hırsız bir eve girerse polis de peşinden o eve giremez. Eve girmesi için mutlaka adli karar gerekiyor.



    http://www.anindatepki.com/hukuk/haklarinizi-bilin!-polis-sizi-cantanizi-otonuzu-evinizi-ne-zaman-arayabilir-aray/




  • @crazyarif
    bilgiler için teşekkürler. Daha ayrıntılı öğrenmiş olduk.
  • don...a bile bakar..
  • Bir kere senin yasal zorunluluğun üzerinde kimlik taşıman. Bu arama olayları hep sıknıtılı oluyor. Şüphelendim diyip arayabilir. Ayrıca yol emniyet devriyesi yada asayiş devriyesi gibi devriyelere mahkemeden arama emri ile çıkılır.
  • benzinlik var sa yakında polise niye sordunuz ki. takviye kablosu ne arasın poliste.gidip benzinlikten alacaktınız.

    şahsen bende kıllanırdım gecenin bi vakti takviye kablosu arayandan.

    tipinizi falan bilmediğimden polis şüpheli gördüdemi kimlik sordu yoksa artislik mi yaptı bilmiyorum.

    tabiki polisler arasındada manyaklar vardır .bence şikaytte bulunun hakkınızı arayın.daha önceden bu tip vukuatları olanları atabiliyorlar yada psikolağa yoluyorlar.adam olsun diye.

    ama milletvekiline bile üst araması yapanlarda var. eroin kaçakçısı milletvekilide gördük.


    ama çok zor şartlartda zor bi iş yaptıklarınıda unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 22 Ekim 2011; 19:38:01 >
  • Masum vatandaşım, milletvekilleri ülkeye ihanet ediyor ayağında demogoji yapmışın.
    Evet bakar, son terör yasalarından sonra isterse donuna kadar arar bişey diyemezsin, dememende lazım saklayacak bişeyin yoksa.
    Emniyet müdürlerinin illaki tanıdığı savcı kankaları var, sen artistlik yaparsan, anında çıkartır o arama iznini, şey gibi kalırsın ortada 48 saat gözaltında tutupda sorgular bide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi North Korea -- 22 Ekim 2011; 19:39:31 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.