Şimdi Ara

Polis torpido ve bagaja bakma yetkisi varmıdır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
9.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

ne olcak sanki...
    "Dünyanın sorunu akıllı insanlar şüphelerle doluyken, aptalların özgüvenle dolu olması."
  • İlk olarak;arasın kardeşim orpidonu bagajını sen kendine güveniyorsan sorun olmaz.

Küfür olayına gelince bana o küfürü etse peşini bırakmazdım.
  • Şüpheli gördükleri araçları arıyorlar heralde.Benide birkaçkez durdurdular,araçta ailece olduğumuzda '' buyrun devam edin,sizi tutmayalım'' diyerek yolladılar.Şahsen ben karşı değilim,keşke trafikte her türlü denetimler sıklaştırılıp istenmeyen olayların önüne bir nebze olsa geçilebilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Şu videodaki ülkenin vatandaşları gibi bizim çeyreğimiz aynı cesarette, tepkide olsa keşke. Çevik kuvvet diye bişey kalmazdı herhalde.

Sen nerenin vatandaşısın bilmiyorumda? Yüce Türk milletinin çeyreği o videodaki ülkenin vatandaşı gibi devletin savunmasında görev yapan kişilere karşı aynı ''sözde'' cesaret ve tepkiyi gösterseydi; Bırak çevik kuvveti Yüce Türk milleti diye birşey kalmazdı ortada!!!
    Bırakın bu polis düşmanlığını!!!
  • Hatırladığım kadarı ile benzer bir konu vardı forumda, çok da uzun tartışılmıştı. Şahsen polisin bana sadece hızdan ceza yazmaktan farklı olarak başka şeyler yapmasını da isterdim. ASAYİŞ KONTROL olurdu eskiden, artık hiç yok. Bence her köşebaşına bir karakol, polis noktası veya asayiş dikmeleri gerek. Dün Adana Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinin önünden "biraz hızlı" gittim, nöbet tutan memur hemen düdüğünü çaldı, dönüşte gittim ve özür diledim, memur de anlayışla karşıladı ama bence asayiş, polis ve jandarma artık çok daha fazla olmalı.
  • 2007 den beri polus gozune kestirdigini durdurup kimlik ve arac kontrolu yapabilir. Kimliginiz yokken ustelememis, ki alir goturur, buna ragmen daha hala buna hakkiniz varmi dersen haketmissiniz. Bu aralar adamlar gergin. Basbakankmiz saolsun artik poliste teror orgutunun hedefi. Bunlar normal.

Ben polis dudurdugunda sormadan kimlihimi uzatip talep etmeden de aramak istermisiniz araci acayim mi bagaji diyorum...

Sen ne kadar islerini kolaylastirirsan adamlarin onlarda o kadar rahat calisirlar.

Orijinalden alıntı: bende345

Saklayacak bir şeyimiz yok ama evime girilip aranmasını da istemezdim şahsen.
    Ayrıca yolda rastgele araba arayarak neyi ve kimi ele geçirdiler en son? Yolda yürürken rastgele çantamı aramıyorlar da niye torpidomu arasınlar?

Bir alacak-verecek davası için mahkeme ben askerde iken ifade için yakalama kararı çıkarmış. Tabi haberim yok benim. Yolda bir gün çevirdi beni polis ve gbt kontrolünde hakkımda arama kararını görünce aldılar beni. Ertesi gün ifadeyi verince çözüldü olay. Velhasıl kelam böyle aramaların sonuç vereceği kanaatindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fatih Sultan Mehmed Han.
  • millet can derdinde, sizler ne derdindesiniz?!?!
    polis, nazik olduğu müddet, abartıyorum, ağzının içini bile aramsı lazım bence.
    benim yaşam hakkım, senin özgürlük hakkından daha değerli.
    bu avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde, suçu ve suçluyu öylesine kolaylaştırdıkki, olacak şey değil.
    bu terör ortamı avrupada olsa, o sözümona demokrasi havarileri sizin rektumunuzu bile arar ve hiç te nazik olmazlar eminim.
    bıraakalım artık bu kompleksli hareketleri.
    polis, asker, o toplumun güvenliğini sağlar.
    başım sıkıştığında İMDAAAAAATTTTT POOOLİİİİİİSSSSSSS diye bağırıyorsam,
    yeri geldiğindede polisin işini kolaylaştırmak için elimden geleni yaparım.
    bu yaptığımlada gurur duyarım.
    kişilik ve özgürlük haklarımız bilemk lebette kıymetlidir.
    ama bu haklarımızı kolluk kuvvetlerinin işini zorlaştırmaya döndermemeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derememo -- 22 Ekim 2011; 21:01:52 >

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Saklayacak bir şeyimiz yok ama evime girilip aranmasını da istemezdim şahsen.
    Ayrıca yolda rastgele araba arayarak neyi ve kimi ele geçirdiler en son? Yolda yürürken rastgele çantamı aramıyorlar da niye torpidomu arasınlar?

Bir alacak-verecek davası için mahkeme ben askerde iken ifade için yakalama kararı çıkarmış. Tabi haberim yok benim. Yolda bir gün çevirdi beni polis ve gbt kontrolünde hakkımda arama kararını görünce aldılar beni. Ertesi gün ifadeyi verince çözüldü olay. Velhasıl kelam böyle aramaların sonuç vereceği kanaatindeyim.

İşte öyle basit işler çözülür de...(Asker kaçakları gibi).Mesela aracında ruhsatsız silah veya uyuşturucu olanları öyle rutin aramalarda yakaladıklarını hiç görmedim. Gerçi tanıdığım tüm polisler çevrede kim böyle işlerin adamıdır bilir. Ama ne faydası var bilmem.
    Size bir soru: İçinizde Batı Anadolu'da ,şehirlerarası otobüste hiç eşyaları aranan oldu mu? Olmadıysa neden otonuzda aranasınız?
    Not: Suçlular sözkonusu olunca yaptırımların daha kuvvetli olmasını ben de savunuyorum. Ama malesef ben ve yakınlarımın hep mağdur taraf olduğumuz olaylarda kaşaryaşmış olan karşı taraf hep bizden rahattı.

• Önleme araması vardır. anayasal düzene karşı önlem alınması için bu karar sulh ceza mahkemelerinden alınır ayda en az bir kez bu karara istinaden bulunduğunuz ilçe yada merkez ilçede belirli noktalarda aramalar yapabilirler. torpido bagaj falan filan. ev aramasından farklıdır. mekan arama talepleri gündüzleyin bir defaya mahsus olmak üzere ev iş yer ve eklentilerinde çok nadir aranan şey araçda ise aracında da arama denir. polis jandarma şüpheli durumda yada bu gibi durumlarda arama yapar
  • bi kaç kez çevirmeye girdim bazen jandarma bazen de polis çevirdi değerlendirmelerim sonucunda jandarma vatandaşa karşı daha seviyeli daha saygılı ve güleryüzlü yaklaşıyor ama çok üzülerek polis için aynı şeyleri söyleyemiyorum keşke heryere jandarma baksaydı
  • Bende sizlere başımdan geçen bir arama olayını anlatayım bakın işin sonu nerelere varıyor.Bir gün eve 20 metre kala polis durdurdu daha birşey demeden arka sürgülü kapıyı açtı ve karıştırmaya başladı,takım çantasını koltuğun üzerine koyunca bende sert bir şekilde ne yaptıklarını sordum.Senmisin soran iş büyüdü karşılıklı münakaşa falan derken baktılar bende biraz alkol var bu sefer trafiği aradılar.Sonuç bi dünya para cezası ehliyete 6 ay süre ile el konuldu.Polisimizin daha çok eğitime ihtiyacı var.Polis gününde göstermelik halkla kaynaşmalarla bu işler olmuyor.
  • Sorduklarını ikimiz karşılıklı konuşurken evet bakamaz ama polis varsa karsında bakar , herkez bir olay anlatmış bende yazayım yakın zamanda İstanbuldan Ankara'ya donüyoruz maçdan zaten yenilmisiz sinirli sinirli yol boyunca çok yağmur vardı otobanda 100 km hızı gecmedim Ankara'ya tam gişelere 5 km var ikitane Mercedes kullanan arkadas yarışıyor yani 200 km hız var sona gelmiş ibreler galiba yan yana birbirinin önüne kırıyorlar artık bende yokuş aşağı oldugunda biraz basıp sonra gazdan ayağımı çektim 170 den aşağı doğru yavaşlıyor araba ağaçların arasında polisi gördüğümde hız 135 duramadım bile felaket sote bir yer neyse su mercedescilerle tanıdığım dedim ileride durdurdular ama mercedesler yok aramızda 1 dk var yok polis iyi bayramlar ceza dedi ya dedim nerde o mercedesler? onlar yakalanmadı dedi ya imkansız aynı anda radara girdik nerdeyse araçlar ağır mercedeslerden ama üst sınıf olanlardan ya. Nasıl olur filan tepe attı ceza kağıdını imzala dedi imzalamıyorum dedim tartışma alevleniyor uç yıldızlı komiser arkadas geldi hayirdir? Polis arkadas diyorki, bana bağırıyor bende böyle böyle oldu dedim sen hesap soramassin dedi vergi veriyorsam sorarım dedim ya git isine bela filan arama dedi şimdi gbt filan göz altına almayalım dedi ehliyet ruhsatı verdim eline hadi al göz altına dedim neyse biraz duyarlı biri koluma girdi bosver dedi , yani sırf bu yüzden o Mercedes arabaliri gördüğümde cinlerin tepeme çıkıyor hani polislerle dalasirken tırsmadim değil ama belli etmedim lan 5-6 kisi alırlar araya diye düşünmedim değil ama kendince hesap sormaninda mutlugu ile yola devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 15 Kasım 2011; 12:58:45 >

• Her olayda polis hatalı olur vatandaşımıza göre , burda anlatılan olayları birde polislerden dinleyin bakalım... Gecenin bi yarısı sarhoşumu dersin ayyaşımı dersin hapçısımı dersin , psikopatımı dersin ne kadar pislik varsa adamlar onla uğraşıyor. Silah kullansa suç olur kullanmasa hayatından olur , arama yapar neden arıyorsun olur , arama yapmaz görevini ihmal etti diye mahkemeye verilir. Nerdeyse herkes kendini polisin amiri zanneder , milletvekilinden belediye başkanına zengin iş adamından sanatçısına herkes polisin amiri olmuştur bizim ülkemizde. Gariban vatandaşın arabasını çektiren polis bi iş adamının arabasını çektiremez... Gariban vatandaş haklıda olsa haksızda olsa karakolun bi köşesinde bekletilir , ama arkası biraz sağlam birisi haklı haksız farketmez amir odasında çay kahveler eşliğinde bekletilir... Ama şunu herkes bilmelidir ki bu sadece polisin suçu değildir. Sen devlet olarak polisine sahip çıkamıyorsan , siyaset aracı olarak kullanıyorsan , bu devletin ve siyasilerin ayıbıdır. Bir polis memurunun tayinini milletin vekili denen bazı şahıslar çıkarabiliyorsa yazıklar olsun o devletin başındaki yöneticilere.

Polisin yaptığı bir yanlış bir uygulama (örn dayısı olana geç garibana DUR) varsa bilinki asıl suçlu bizim seçtiğimiz seçilen insanlardır. Poliste bir insandır münferit hatalar yapacaktır , küfür ediyorsa cezasını çekecektir ama dediğim gibi bunlar kişiseldir ve sadece o polisin ayıbı veya kusurudur.

Yurt dışında bir çok ülkede bulundum , az çok polisini tanıdım. Örneğin amerikalılar en çok polisten korkar ama en çokta polise güvenirler.. Eğer hatalıysa polis görmemek için dua ederler. Ve buna inanınki o eyaletin valiside dahil , en zenginide en fakiride dahildir. O zengin bir iş adamı eğer bir polise benim aracıma ceza yazdı çektirdi vs diye görev yerinden vs etmeye kalksın , öncelikle olarak kendi çevresi tarafından ayıplanır dışlanır , eğer polis mahkemeye verirsede öncelikli olarak polisin ifadesi dikkate alınır ve gerekirse tazminat dahi öder o zengin iş adamı. Bütün bunları istisnaları katmadan yazdım bizdede dışardada. elbetteki ard niyetli polislerde vardır , ama ben görevini yapanlardan bahsediyorum...

• polisin sana işini soyliyimmi 3 gun once kayserideydim bize yesil ısık yanarken adamlar bizi durdurdular bakanmı ne gececekmiş adam gecti gitti bak sana yemin ediyorum bakanın merso geçtikten 1 sn sonra adam kıcını donup gitti ortalık birbirine girdi kaza yapıyorduk az kalsın.

Bu ülke bitmiş askerin yerini polise verdiler derin devletin yerinide f tipini siyaset yapmayalım diyoruz ama kanımıza dokunuyor arkadas. Daha cok sey konusulurda izmirdeki bayanın yedigi dayak istanbulda metrobuste tekme yiyen genç dun sevgilisiyle opusuyor diye vurulan genc...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.