Şimdi Ara

POLİS ARABA ARAYABİLİRMİ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şehirler arası çevirme yapan memurlar daha kurumsal ciddi hoş sözlü. Hoşgeldiniz ehliyet ruhsat alabilir miyim? Diyor. Büyükşehir polisleri üslupları kötü hele mahalle bekçileri kendilerini emniyet amiri sanıp köşebaşında tespih sallayanlar gibi muhabbet etmeye çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsoto kullanıcısına yanıt
    Bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten.
    Ama arkadaşın dediği de doğru fakat istisnalar işte..
    Heryerde illaki bir pislik var
    Bu arada bende inzibat dim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an4cond4 kullanıcısına yanıt
    Kafanızı güzel niye herkez çekmek istediği yere çekiyor.
    Sanki hergun birinin evi bosyere aranıyormuş gibi konuşuyorsunuz.
    Ben polis isem şüpheli gördüğüm aracı ararim.
    Niye eve giriyorsunuz? Arama kağıdı olmadan girilmez
    Arkadaşın aracını aramışlar mevzu bu

    Yarın seni aramak isterlerse kanunun sana verdiği bir yetki varsa kullanırsın dur kardeşim arayamazsın dersin olur biter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitali1 -- 4 Aralık 2019; 4:52:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durduk yere aracınızı arayamazlar. Eğer bir suçüstü yapılacaksa öncelikli olarak savcıdan izin almaları gerekir. Savcı da normalde gecikmesinde sakınca bulunan haller dışında Sulh Ceza Hakimine arama talebi gönderir, karar çıkarsa arama yaptırır. Alınan arama kararları gündüz vakti bir defaya mahsus olmak üzere alınır. Eğer gecikesinde sakınca varsa savcı kendi arama kararı verir. Gece evlere savcı kararı ile giriyorlar. Sulh Ceza Hakimleri akşam araması vermez. Gecikmesinde sakınca varsa savcı kendi versin der genelde.
    neyse polisler durdurduğunda sizi karar için bekletir. Karar alıp arama yapacağız der. Eğer savcıya ulaşılamıyorsa emniyet amirinin izni alınır. Arama yaparlar ve en kısa sürede savcılığa bilgi vermek zorundalar. Yani devriye gezen memurlar öyle kafasına göre arama yapamazlar. Arama kararını ya da emrini aldıktan sonra aracın içini arayabilirler.
    Bir de önleme aramaları var. Sulh Ceza Hakimliğinden belirli süreler ve belirli alan için izin alırlar. Bunlar da kamuya açık alanlar olmak zorunda. Gidip de atıyorum Bursa ili Osmangazi ilçesi için genel bir arama emri istiyoruz diyemezler ancak umuma açık alanlar için bunu alırlar. Park yol bahçe alanlar gibi. Buralarda sizi durdurup üzerinizi ve aracınızı arayabilirler. Bu yol üzerinde polis noktaları görüyorsunuz işte onların bahsettiğim her hafta yada iki hafta için arama izinleri var. Her seferinde yenilemek zorundalar.
    Eğer bir polis sizi durdurur ve üstünüzü arıcam derse arama kararını isteyebilirsiniz. Dediğim gibi acil durumda içeriyorsa, suçüstü yapmışlarsa savcı veya amir izni alacak.
    Uyuşturucu satıcısının arabasını aramaları için 10 -12 saat polislerin beklediğini biliyorum. Arabayı emniyet garajına çekip karar bekliyorlar mecbur.
  • arabanı arattırmıyorsan arabanda İLLEGAL birşeyler var demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitali1

    Kafanızı güzel niye herkez çekmek istediği yere çekiyor.
    Sanki hergun birinin evi bosyere aranıyormuş gibi konuşuyorsunuz.
    Ben polis isem şüpheli gördüğüm aracı ararim.
    Niye eve giriyorsunuz? Arama kağıdı olmadan girilmez
    Arkadaşın aracını aramışlar mevzu bu

    Yarın seni aramak isterlerse kanunun sana verdiği bir yetki varsa kullanırsın dur kardeşim arayamazsın dersin olur biter
    Ev veya arabanın bir ayrımı yok, izin olmadan ikisini de arayamazlar. Sen polissen şüpheli gördüğün her aracıda arayamazsın. Polisler kanun uygulayıcısıdır, kanun uydurucu değil. Herkes yetkisi çerçevesinde işini yapacak, fazlasını değil. Kanun maddelerini gösteriyorum hala ben polis olsam ararım diyebiliyorsunuz, çok garipsiniz. Kanunsuz iş yapmayı normal karşılayan sizsiniz, kafası güzel olan ben
  • Icinde halen binlerce fetocu oldugu iddia edilen bir teskilata neden guveneyim? At izi it izine karismis ulkede., hala adi polis diye guvenen insanlar var. Allah akil fikir versin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polislerin yetkilerini merak eden var ise en temelden baslayip pvsk kanununu bir okusun.
    Sonra arama el koyma ve muhafaza altina alma ile ilgili kanunlardaki kolluk görevlerini okusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu yozlaştıran güç nasıl oluyor da Amerika veya Avrupa gibi pek çok ülkede polise bizim ülkemizden çok daha geniş ve kapsayıcı yetkiler vermesine rağmen yozlaştırmıyor da bizde sıkıntı çıkacak diye bakıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında arama yetkisi yok ama var :) şöyleki durdurdu isterseniz arabanızı arayamaz. Arabanızı aratmadığınızdan süphelenir kesin bir sey var ki aratmiyor der arama izni cikartip arar. :) yani arayabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    Mahkeme degil savci kagidi gonderiyor karakollara yada gerekli birimlere.
    Askerlik yaparken aylik duzenli olarak isterdik yetki kagidini. Uygulama yapacagimiz zaman yanimiza alir yolu keserdik cins birisi cikip sorar diye.

    Alıntıları Göster
    hayır mahkeme kararı cıkıyor.
    çeşitli riskler barındılar konular yazılır. bölgedeki güzergahlar açıkça belirtilir mahkeme kararında.

    polis şüphe üzerine detaylı arama yapmaz. siz takıpliyseniz hava filtresine kadar sökmüşlüğüm vardır.
  • Polisi bilmiyorum ama vip tarzı simsiyah vito ile bir araç yolun ortasında durduruldu geçen gün. Sosyal medyada mit olduğu söyleniyor. Sokak sokak fetöcü arıyorlarmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Dilek doğan olayıyla ilgili ne araştırdın ne biliyorsun? Sanki adi suçtan mı gitmiş polis oraya dhkpc yapılanması diye yansıdı medyaya ayrıca abisi silaha saldırmış arbedede patlamış silah öyle bi diyorsun ki sanki alnının çatından direk vurmuş polis taraflı olma adil ol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Dilek doğana ait videoyu izledin mi? Banyo kapısı önünde gerçekleşiyor. Görev yapan polisin silahına sarılmışlar resmen, sırf medya baskısı yüzünden 6 yıl hapis cezası aldı o polis suçsuz yere.
    Dün ise aynı şekilde Bursa'da polisin belindeki silahına sarılan vatandaş polisi başından vurdu. Yanındaki polis o saldırgana ateş edip müdahale etse sen ve senin gibiler yine polisi suçluyor olacaktı yalan mı? Dünki polisin katili birazda siz ve sizin gibi düşünenlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 7 Aralık 2019; 8:33:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok değil ohal kaldırılmadan hemen önce işten çıktım eve gidiyorum. Üzerimde takım elbise tam AKP nin önünde polis memuru durdurdu. Buyurun dedim kimlik kontrolü var dedi. Ben 20 senedir Söğütözünde oturuyorum böyle bir şey ile karşılaşmadım dedim. Rutin uygulama dedi. Bende bir şeyin rutin olabilmesi için sürekli tekrar etmesi gerekir dedim. Cevap: O zaman bana denk gelmemişsin dedi. Kimliğim üzerimde olmasına rağmen yok dedim. (üslubundan dolayı) T. C kimlik numaranı ver dedi bilmiyorum dedim. Ohal var senin sen olduğunu nasıl bileceğiz dedi. Karakola götür deyince tamam neyse deyip gönderdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Izledim, ses kayitlarini da dinledim. Agabeyinin polisleri iceri almasi, evin hali, annenin hali, vs. hic bir seyde teror ya da bas kaldiri unsuru yok.

    Sizinle ayni videolari defalarca izlesek, kritik etsek de goruslerimiz hep farkli olur gibi, cunku dunyaya farkli pencerelerden bakiyoruz. Benim acimdan devleti ya da polisi kutsamak bir tarafa, polis eger yasal mermi kullanmanin gucunu elinde tutuyorsa, tabi ki yitirilen canlarin sorumlusu olacak. Hic bir anne-baba cocugunu kolay yetistirmiyor; kimsenin cani ucuz degil. Polisin-devletin tipini begenmedigi, iskence ettigi, oldurdugu her bireye toplum destegini de arkasina alarak terorist damgasi vurabilmesi hoyratligini reddediyorum. Dolayisiyla Bursa'daki polisten bahsetmissiniz, gormedim, ama evet, bir vatandasi oldurse tabi ki polisin hatasini sorgulardim, yiten bir canin hesabini sormak kadar dogal ne olabilir?

    Dunku polisin katili ben veya benim gibi dusunenler degil; taparcasina kutsanan devletin ta kendisi. Hatta sadece o degil, Ceren Ozdemir'in, Dilek Dogan'in, daha bir cok maktulun sorumlusu da. Liyakatin sifirlandigi, anarsinin-hukuksuzlugun alip basini gittigi, egitimin rezil edildigi bir ulkede, bir zahmet daha derin dusunup, munferit olaylarin mesuliyetini sahislara baglamamak gerekiyor; bozulan sistemde yamuk aramak icap ediyor.

    Tabi ki ben burada ne yazarsam yazayim, bu devirde ve bu ulkede gecer akce sizinki. Ben polisin hatasini sorguladigim icin terorist, siz de toz kondurmadiginiz icin vatansever olabilirsiniz, tebrikler!

    Edit: Imla hatalari ve dusuk cumleler duzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 9 Aralık 2019; 7:47:36 >
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Polis misin, savcı mısın, hakim misin ki videoyu izlerken bile terör unsuru görmedim diyorsun, elinde ne var? Terörün mitin raporları mı var evinde. Polis neden başkasının evine değilde bu eve baskın yapma kararı almış, ne biliyorsun muhbirin mi var?
    Polis kapına geldiyse, arama izni varsa sana düşen evinin aranmasıns müsaade etmektir. Polisin üzerine atlamak değil. Sorgula bunu hadi.
    Bursada ki olayda şehit olan polis memurunu da sorgula hadi, o can değil mi?
    Biz taparcasına devleti kutsasaydık hdp denen terör taşeronu yapılanmaya ve chp içindeki yalaklarını kökten silerdik. Başka hiçbir ülkede bu kadar müsaama var mı?
    Ceren özdemiri bile istismar etmeye kalkıyorsunuz sen ve senin gibiler 2 örneği eşit gösterip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsine cevabim var ama beni tanimadan "istismar etmeye kalkiyorsunuz" diyen birine yazmaya degmez. Tamam, siz haklisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.